In dit artikel

Een creditcard wordt verwijderd van een Bumble Boost-abonnement.

Hoe Bumble Abonnement Opzeggen: Abonnement Annuleren voor Bumble Boost

In dit artikel

Het opzeggen van een Bumble Boost abonnement lijkt soms een doolhof zonder uitgang. Veel mensen denken dat ze vastzitten aan hun abonnement. Ik ben Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, en ik deel graag mijn kennis en ervaring om je te helpen navigeren door dit soort vraagstukken.

Mijn achtergrond in productabonnementen geeft mij de expertise om jou praktisch advies te geven over het annuleren van abonnementsdiensten zoals Bumble Boost.

In dit artikel onthullen we een belangrijk feit: Het verwijderen van je betaalkaart van Bumble zorgt er niet voor dat je Bumble Boost- of Bumble Premium-abonnement automatisch stopt.

Deze informatie is cruciaal, want het laat zien dat er correcte stappen zijn die gevolgd moeten worden om succesvol te annuleren. Laten we beginnen.

Samenvatting

 • Om je Bumble Boost abonnement te annuleren, kun je de stappen volgen in de Bumble-app of op Bumble Web. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe kosten worden aangerekend.
 • Als je je abonnement hebt gestart via Google Play Store of Apple App Store, kun je daar ook je Bumble Boost of Premium abonnement opzeggen door naar ‘Abonnementen’ te gaan en de instructies te volgen.
 • Zorg ervoor dat je tijdig annuleert om te voorkomen dat jouw abonnement automatisch verlengd wordt. Dit helpt dubbele kosten te voorkomen en houdt jou in controle over jouw financiën.
 • Na het annuleren van jouw Bumble Boost, blijven de voordelen actief tot het einde van de huidige betalingscyclus. Daarna vernieuwt het abonnement niet meer en worden er geen kosten meer in rekening gebracht.
 • Voor het opzeggen van vergelijkbare abonnementen bij andere datingapps zoals Tinder, Lexa, Happn, en Badoo kun je vergelijkbare stappen volgen. Elk platform biedt een manier om jouw lidmaatschap eenvoudig te beëindigen, maar vereist dat je de specifieke instructies volgt.

Wat is Bumble Boost Abonnement?

Na de inleiding over hoe je je Bumble abonnement kunt annuleren, duiken we nu dieper in wat Bumble Boost precies inhoudt. Bumble Boost is een betaalde service waarmee je toegang krijgt tot extra functies die niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers.

Met dit abonnement kun je bijvoorbeeld een onbedoelde veeg naar links ongedaan maken, wat betekent dat je een tweede kans krijgt om iemand te beoordelen. Ook kun je de tijd op matches verlengen, zodat je meer tijd hebt om een bericht te sturen voordat ze verdwijnen.

En je kunt onbeperkt swipen, waardoor je niet beperkt bent door het aantal profielen dat je op een dag kunt zien.

Dit maakt Bumble Boost bijzonder waardevol voor mensen die serieus zijn over online daten en die hun kansen willen vergroten om iemand speciaal te vinden. In plaats van te wachten totdat matches wederzijds zijn, geeft Bumble Boost je de middelen om actiever te zoeken en verbinding te maken met potentiële partners.

Het is belangrijk om te weten dat er ook Bumble Premium is, een ander abonnement met verschillende voordelen. De keuze tussen Boost of Premium hangt af van wat je wilt bereiken met de app en welke functies voor jou het meest waardevol zijn.

Een persoon gebruikt Bumble app met een serieuze blik in een stedelijke omgeving.

Stap-voor-stap Handleiding: Hoe Bumble Boost Abonnement opzeggen

Wil je jouw Bumble Boost abonnement stopzetten? Onze handleiding neemt je stap voor stap mee door het proces.

Opzeggen via de Bumble-app of Bumble Web

Je kunt je abonnement voor Bumble Boost eenvoudig stopzetten. Dit doe je via de Bumble-app of op Bumble Web.

 1. Open de Bumble – app op je telefoon of ga naar de website van Bumble.
 2. Tik op je profielfoto in de linkerbovenhoek van het scherm.
 3. Kies ” Je Boost beheren” uit het menu.
 4. Hier zie je de optie om je abonnement te annuleren.
 5. Volg de gegeven instructies om het proces af te ronden.

Als je deze stappen volgt, zorg je ervoor dat er geen kosten meer in rekening worden gebracht voor jouw Bumble Boost abonnement. Het is een directe manier om controle te houden over je uitgaven en lidmaatschappen.

Opzeggen via Google Play Store of App Store

Na het opzeggen via de Bumble-app of Bumble Web, kijken we nu hoe je je abonnement kunt annuleren via de Google Play Store of App Store. Dit is handig als je daar oorspronkelijk je abonnement hebt gestart.

 1. Ga eerst naar de Google Play Winkel of de App Winkel op jouw mobiele apparaat.
 2. Kies dan voor “Account” in het menu van de Google Play Store of tik op je profielicoon in de App Store.
 3. Zoek naar ” Abonnementen” waar je een lijst van jouw huidige abonnementen zult zien.
 4. Vind Bumble Boost of Bumble Premium in deze lijst en selecteer het.
 5. Je zult een optie zien om het abonnement te annuleren. Tik hierop.
 6. Bevestig dat je wilt annuleren door de instructies op het scherm te volgen.

Mocht je problemen ondervinden, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Google Play of Apple voor hulp. Zij kunnen stap-voor-stap begeleiding bieden bij het proces.

Het is belangrijk te weten dat als een app verwijderd wordt uit de Google Play Winkel, automatisch geen kosten meer aangerekend worden voor toekomstige periodes van jouw abonnement.

Elk platform heeft zijn eigen richtlijnen voor hoe abonnementsannuleringen worden gehandhaafd, dus bekijk deze goed voordat je actie onderneemt. Dit zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat er geen verrassingen zijn wat betreft toekomstige betalingen.

Annuleer tijdig om te voorkomen dat jouw abonnement automatisch verlengd wordt voor een nieuwe termijn. Controleer altijd de einddatum van het huidige abonnement om dubbele kosten te voorkomen.

De stappen zijn ontworpen om jou snel en zonder hoofdbrekens door het proces te leiden, waardoor jij controle houdt over jouw abonnementen en financiën.

Persoon annuleert Bumble Boost-abonnement op smartphone in georganiseerde werkruimte.

Vergelijkbare Datingapp Abonnementen Opzeggen

Net zoals je Bumble Boost kunt annuleren, kun je ook abonnementen van andere datingapps stopzetten. Dit helpt je om controle te houden over je uitgaven en alleen te betalen voor diensten die je echt gebruikt.

Tinder Abonnement Opzeggen

Het annuleren van je Tinder abonnement is makkelijker dan je denkt. Volg gewoon deze stappen en geniet weer van de basisversie van Tinder zonder extra kosten.

 1. Open de Play Store op je Android – apparaat.
 2. Zoek naar “Account” in het menu en open het.
 3. Tik op “Abonnementen” om een lijst te zien met al je actieve app – lidmaatschappen.
 4. Vind het Tinder – lidmaatschap in de lijst en selecteer het.
 5. Kies voor “Annuleren” om het proces te starten voor het stopzetten van je lidmaatschap.
 6. Bevestig je keuze als daarom wordt gevraagd door de Play Store.

Voor iPhone-gebruikers gaat het net iets anders:

 1. Ga naar de instellingen op je Apple mobiel toestel.
 2. Tik bovenin op je Apple ID.
 3. Selecteer “Abonnementen” uit de opties die verschijnen.
 4. Zoek naar jouw Tinder – abonnement in de lijst en tik erop.
 5. Druk vervolgens op “Annuleer Abonnement” en volg eventuele verdere instructies om het proces af te ronden.

Onthoud dat abonnementen zich automatisch vernieuwen tenzij ze worden geannuleerd, dus neem dit proces serieus als je wilt stoppen met betalen voor extra Tinder-functies.

Bij problemen kun je altijd nog contact zoeken met Tinders klantenservice voor hulp bij dit proces.

Nu we hebben gezien hoe eenvoudig het is om een Tinder-abonnement op te zeggen, laten we eens kijken hoe dit werkt voor andere populaire datingapps zoals Lexa.

Lexa Abonnement Opzeggen

Je wilt je Lexa abonnement stopzetten. Dit regel je eenvoudig met een paar stappen.

 1. Ga eerst naar de instellingen van je Lexa – account. Zoek hier de optie voor het beëindigen van je lidmaatschap.
 2. Klik op ” Membership opzeggen” om het proces te starten. Lexa zal enkele vragen stellen over waarom je wilt annuleren, maar deze zijn optioneel.
 3. Bevestig dat je echt wilt annuleren door de instructies te volgen die Lexa geeft. Ze sturen vaak een bevestigingsmail om zeker te weten dat jij het bent.
 4. Check je email voor een bevestiging van Lexa dat jouw abonnement is gestopt. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht, dus kijk daar ook even.
 5. Na het annuleren kun je nog steeds toegang krijgen tot jouw account tot het einde van de betaalperiode die al is ingegaan.

Afhankelijk van hoe je hebt betaald (creditcard of PayPal), kan het zijn dat Lexa vraagt om extra informatie om ervoor te zorgen dat niemand anders probeert jouw abonnement op te zeggen.

Lexa maakt het opzegproces redelijk eenvoudig en transparant, maar als je problemen ondervindt, kun je altijd rechtstreeks contact met hen opnemen via hun klantenservice voor hulp.

Onthoud dat na het annuleren, premiumfuncties niet langer beschikbaar zijn en jouw profiel terug gaat naar een standaard accountstatus.

Zo pak jij de controle terug over jouw abonnementen en kun jij beslissen wanneer het tijd is om afscheid te nemen van betaalde diensten zoals die van Lexa.

Happn Abonnement Opzeggen

Na het opzeggen van een Lexa abonnement, kijken we naar de stappen om een Happn Premium lidmaatschap te annuleren. Happn biedt net als andere datingapps een manier om mensen te ontmoeten, maar soms wil je misschien je abonnement stopzetten. Het opzegproces is simpel en direct.

 1. Open de instellingen – app op je mobiele toestel.
 2. Tik op je naam aan de bovenkant van het scherm.
 3. Kies ‘Abonnementen’ uit de lijst met opties.
 4. Zoek naar Happn Premium in de lijst met actieve abonnementen.
 5. Selecteer ‘Abonnement opzeggen’ of een vergelijkbare optie om het proces te starten.

Als er problemen zijn tijdens dit proces, staat de klantenservice klaar om te helpen. Contact opnemen kan via een e-mailadres of telefoonnummer dat je vindt in de Happn app of op hun website.

Houd er rekening mee dat je deze stappen moet volgen voordat de volgende betalingsperiode start. Anders kan er nog een keer kosten in rekening worden gebracht. Na het annuleren kun je nog steeds gebruik maken van de premium functies tot het einde van je huidige abonnementsperiode.

Badoo Abonnement Opzeggen

Net zoals we hebben gezien bij het opzeggen van een Happn-abonnement, biedt Badoo ook een eenvoudige weg om je verbintenis met hun dienst te beëindigen. Het proces van je Badoo-lidmaatschap stopzetten is rechttoe rechtaan en neemt niet veel tijd in beslag. Laten we stap voor stap bekijken hoe je dit kunt doen.

 1. Open de Badoo – applicatie op je smartphone of tablet, of ga naar de Badoo website via een internetnavigator. Dit geeft je toegang tot jouw persoonlijke domein binnen Badoo.
 2. Tik op jouw profielicoon om naar ‘Instellingen’ te navigeren. Deze optie vind je meestal in de hoek van het scherm of in een zijmenu.
 3. Scroll door de opties en zoek de sectie die gaat over jouw lidmaatschap of abonnement.
 4. Kies ‘Abonnement annuleren’ of een vergelijkbare term die aangeeft dat je jouw huidige lidmaatschap wilt beëindigen.
 5. Je krijgt mogelijk een paar vragen waarom je wilt stoppen. Beantwoord deze naar wens – onthoud dat dit optioneel is.
 6. Bevestig dat je echt wilt annuleren door op de daarvoor bestemde knop te drukken.

Het is belangrijk te vermelden dat volgens de gebruiksvoorwaarden van Badoo, als jij niet akkoord gaat met deze voorwaarden, jij niet gerechtigd bent om gebruik te maken van hun platform. Dit benadrukt het belang van bewust zijn over waar jij mee instemt bij het aanmaken van een account.

Na het volgen van deze stappen zal jouw abonnement bij Badoo beëindigd worden, maar let erop dat dit geen invloed heeft op eventuele resterende tijd die nog over was van jouw betaalde periode; mogelijkerwijs kun jij toch nog tot het einde daarvan gebruik blijven maken van bepaalde voordelen.

Een ander aspect om rekening mee te houden is dat simpelweg het verwijderen van de applicatie van jouw apparaat jouw abonnement niet annuleert; de hierboven beschreven stappen zijn nodig om daadwerkelijk te stoppen met betalen voor services.

Tenslotte, als er problemen opduiken gedurende dit proces, aarzel dan niet om direct contact op te nemen met Badoo’s klantenservice via hun helpsectie of via e-mail; zij staan klaar om assistentie te bieden en elke kwestie zo snel mogelijk op te lossen.

Wat gebeurt er na het annuleren van het Bumble Boost Abonnement?

Na het opzeggen van je Bumble Boost, blijft je lidmaatschap actief tot de laatste dag van je betaalde cyclus. Je houdt toegang tot alle voordelen die dit lidmaatschap biedt, zoals het onbeperkt liken van andere gebruikersprofielen en zien wie jou leuk vindt.

Dit betekent dat je tot het einde van deze periode nog steeds volop kunt genieten van de mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het abonnement vernieuwt niet automatisch na je annulering, dus er worden geen nieuwe kosten in rekening gebracht. Mocht je toch problemen ondervinden of merken dat er kosten worden gemaakt, is het slim om direct contact op te nemen met de klantendienst van Bumble.

Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

Conclusie

Je weet nu hoe je jouw Bumble Boost lidmaatschap stap voor stap kunt opzeggen. Dit kan direct binnen de Bumble-app of via de webinterface, maar ook door instellingen aan te passen in de Google Play Store of Apple App Store.

Het is belangrijk te onthouden dat het verwijderen van je betaalkaart jouw abonnement niet stopzet. Volg dus zorgvuldig de juiste stappen. Door deze handleiding te gebruiken, kun je gemakkelijk jouw Bumble Boost of Premium lidmaatschap beëindigen en heb je controle over je abonnementen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Bumble-abonnement annuleren als ik me via de website heb aangemeld?

Als je je via Bumble Web hebt aangemeld, kun je je abonnement direct op de website annuleren. Volg de stappen in je accountinstellingen om het proces te voltooien.

2. Wat moet ik doen om mijn abonnement te annuleren als ik me via SMS heb aangemeld?

Voor het annuleren van een abonnement dat via SMS is gekocht, dien je de instructies te volgen die je per SMS hebt ontvangen op het moment dat je je hebt aangemeld. Dit kan inhouden dat je moet antwoorden met een specifieke code of instructie.

3. Ik ervaar problemen bij het annuleren van mijn abonnement. Hoe kan Bumble mij helpen?

Als je problemen ondervindt, kun je Bumble benaderen voor hulp. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt zodat we je aanvraag sneller kunnen verwerken.

4. Wat gebeurt er met mijn Bumble Boost of Bumble Premium nadat ik mijn abonnement heb geannuleerd?

Na het annuleren van je Bumble-abonnement wordt je Boost of Premium toegang automatisch gestopt aan het einde van de huidige factureringsperiode.

5. Hoe weet ik zeker dat mijn abonnement succesvol is geannuleerd?

Je ontvangt een bevestiging via de methode waarmee je je oorspronkelijk hebt aangemeld (bijvoorbeeld via e-mail of SMS) dat je abonnement is opgezegd.

6. Kan ik mijn abonnement annuleren via mijn Google Play-account?

Ja, als je je abonnement hebt afgesloten via Google Play, kun je de stappen volgen in je Google Play-account om het abonnement op te zeggen. Tik op ‘Abonnementen’ en kies vervolgens het Bumble-abonnement dat je wilt annuleren.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.