In dit artikel

Een persoon navigeert door een doolhof in een stedelijke omgeving met graffiti.

Boloo Abonnement Opzeggen: Review en Tips voor het Annuleren

In dit artikel

Het opzeggen van een abonnement lijkt soms op een doolhof zonder uitweg. Vooral in de wereld van online diensten kan het ingewikkeld zijn. Ik, Martijn Meeuwis, heb door mijn ervaring met BesteAbonnementen.nl diepgaande kennis opgedaan over hoe je dit soort uitdagingen het hoofd biedt.

Mijn adviezen richten zich op praktische oplossingen voor echte problemen.

Dit artikel belicht hoe je jouw lidmaatschap bij Boloo eenvoudig kunt beëindigen. Belangrijk om te weten is dat je bij Boloo altijd de flexibiliteit hebt om je abonnement aan te passen of te annuleren.

Dit feit maakt het des te belangrijker om de juiste stappen en tips te kennen. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je Boloo abonnement op elk moment stopzetten door in te loggen op je account, naar ‘Mijn Instellingen’ te gaan en ‘ Abonnement Opzeggen‘ te selecteren. Bewaar de bevestigingsmail goed als bewijs van annulering.
 • Als er na het annuleren van je Boloo lidmaatschap nog steeds kosten worden afgeschreven, controleer dan je bankafschrijvingen en neem contact op met de klantenservice van Boloo. Zij kunnen helpen eventuele problemen op te lossen en teveel betaalde kosten terugstorten.
 • Tijdens de Boloo proefperiode van zeven dagen kun je alle functies uitproberen zonder verplichtingen. Je kunt je abonnement tijdens deze periode altijd stopzetten of aanpassen zonder vast te zitten aan lange termijn verplichtingen.
 • Mocht je problemen ondervinden bij het annuleren van je Boloo abonnement, controleer dan eerst de algemene voorwaarden, neem screenshots tijdens het annuleringsproces en neem indien nodig contact op met de klantenservice van Boloo voor hulp.
 • Het annuleren van alternatieve abonnementen zoals Jouwweb, PayPal, Duolingo en Sitly vereist vaak vergelijkbare stappen: inloggen op je account, de optie om te annuleren vinden en de stappen volgen om het abonnement officieel te beëindigen.

Algemene voorwaarden van Boloo Abonnement

Je kunt je Boloo abonnement altijd wijzigen. Dit betekent opzeggen, verminderen of meer diensten toevoegen. Maar let op, er zijn regels. De algemene voorwaarden vertellen hoe en wanneer je dit kan doen.

De belangrijkste regel is de opzegtermijn. Deze mag niet langer dan drie maanden zijn.

Algemene voorwaarden zorgen ook dat alles duidelijk is. Ze bespreken jouw rechten en wat Boloo van jou verwacht. Zo staat er in dat je binnen 14 dagen zonder reden van het abonnement af kan.

Dit recht heet herroepingsrecht. Maar, na deze periode gelden de opzegtermijnen. Deze voorwaarden helpen misverstanden te voorkomen en zorgen voor een goede relatie tussen jou en Boloo.

Een oude contract en pen op een bureau in een goed verlicht kantoor.

Hoe annuleer je je Boloo abonnement?

Je wilt je Boloo lidmaatschap stopzetten. Volg de eenvoudige stappen in onze gids.

Stapsgewijze gids voor het annuleren van het abonnement

Het stopzetten van je Boloo lidmaatschap is eenvoudig en kan elk moment. Hier volgt een heldere gids om je door de stappen te leiden.

 1. Log in op je Boloo account. Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om toegang te krijgen tot je profiel.
 2. Ga naar ‘Mijn Instellingen’. Deze optie vind je meestal in het menu of onder een tandwielsymbool.
 3. Zoek de optie ‘Abonnement Beheren’. Dit kan onder verschillende benamingen staan, zoals ‘Lidmaatschapsinstellingen’ of ‘Mijn Abonnement’.
 4. Kies voor ‘Abonnement Opzeggen’. Er zal een knop of link zijn die duidelijk aangeeft dat je hiermee je abonnement kunt stoppen.
 5. Bevestig je keuze. Vaak moet je nog bevestigen dat je echt wilt annuleren, soms door het invoeren van een reden of simpelweg door nogmaals op een bevestigingsbutton te klikken.
 6. Controleer ontvangst van de bevestigingsmail. Na het annuleren zou je automatisch een e-mailbericht moeten krijgen als bewijs dat het abonnement daadwerkelijk is gestopt.
 7. Bewaar deze e – mail goed. Dit bericht dient als bewijs van jouw actie en kan handig zijn mochten er problemen voorkomen rondom de annulering.

Mocht er toch nog geld worden afgeschreven nadat alles correct is afgehandeld, neem dan direct contact op met de klantenservice van Boloo. Zij kunnen dit probleem voor jou oplossen en eventueel teveel betaalde kosten terugstorten.

Een stapel boeken en een laptop op een bureau in een gezellig thuiskantoor.

Wat te doen als er nog steeds kosten worden afgeschreven na annulering?

Controleer eerst je bankafschrijvingen en vergelijk deze met de datum waarop je het Boloo lidmaatschap hebt opgezegd. Soms verwerken banken transacties langzaam. Als je ziet dat er na jouw opzegdatum kosten zijn afgeschreven, neem dan direct contact op met de klantenservice van Boloo.

Zorg dat je al jouw gegevens bij de hand hebt: de datum van opzegging, bevestigingsmails en betalingsbewijzen.

Stuur een duidelijke e-mail naar de ondersteuning van Boloo waarin je uitlegt dat er ten onrechte geld van je rekening is gehaald. Voeg bewijsstukken toe zoals screenshots van je opzegging en de ongewenste afschrijvingen.

Vraag om een spoedige terugbetaling. Als er geen snelle oplossing komt, kun je de betaling ook storneren via je bank en hen informeren over het probleem.

De Boloo proefperiode: Wat je moet weten

Nadat we hebben besproken wat te doen als er kosten blijven komen, is het nuttig om meer te weten over de Boloo proefweek. Je start met een zeven dagen zonder kosten testperiode bij Boloo.

Dit geeft je de kans om alle functies van hun all-in-one softwarebundel uit te proberen zonder direct verplichtingen aan te gaan. Je kunt in deze periode experimenteren met verschillende gereedschappen die Boloo aanbiedt voor verkopers op bol.com.

Het is een uitstekende manier om te zien of de dienst past bij wat jij nodig hebt voor jouw handelsactiviteiten.

Tijdens de proefperiode kun je elk moment besluiten om je lidmaatschap te stoppen of te veranderen. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je abonnement en niet vastzit aan lange termijn verplichtingen als de software niet bevalt.

Gebruik deze kans om grondig alle mogelijkheden die Boloo biedt te onderzoeken. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze voordat je beslist om al dan niet door te gaan met hun diensten na de proefperiode.

Tips voor het omgaan met problemen bij het annuleren van Boloo abonnement

Het annuleren van je Boloo abonnement hoeft niet moeilijk te zijn. Soms kom je echter problemen tegen. Hieronder volgen enkele tips om die op te lossen.

 1. Bekijk eerst de algemene voorwaarden goed. Het helpt om exact te weten wat jouw rechten en plichten zijn.
 2. Neem screenshots van elke stap die je onderneemt tijdens het annuleringsproces. Dit dient als bewijs mocht er iets misgaan.
 3. Als je problemen ondervindt, neem dan direct contact op met de klantenservice. Een gesprek kan vaak sneller tot een oplossing leiden.
 4. Hou alle communicatie bij die je hebt gehad met Boloo, zoals e – mails of chatgesprekken. Dit is nuttig als je bewijzen nodig hebt.
 5. Controleer jouw bankrekening regelmatig na de annulering. Zo zie je snel of er nog kosten worden afgeschreven.
 6. Informeer bij jouw bank over het stopzetten van automatische incasso’s als er toch nog bedragen worden afgeschreven.
 7. Gebruik social media platforms om jouw ervaringen te delen of hulp te vragen, maar blijf altijd respectvol naar het bedrijf toe.
 8. Raadpleeg externe adviesorganisaties als het probleem niet direct met Boloo opgelost kan worden.

Met deze tips kun je meestal wel elk probleem rondom de annulering van jouw Boloo abonnement aanpakken.

Contact opnemen met Boloo klantenservice

Na het proberen van de tips, wil je misschien direct hulp. Dit kan door contact op te nemen met Boloo’s klantenservice. Hier krijg je hulp bij alles wat met je abonnement te maken heeft.

Je kunt hen mailen, bellen of een bericht sturen via hun online platform. Ze reageren snel en zullen je probleem serieus nemen. Zorg dat je je accountgegevens bij de hand hebt, zodat ze je sneller kunnen helpen.

Sta klaar om je vraag duidelijk te stellen. Zo maak je het makkelijker voor hen en voor jou.

Review van het Boloo abonnement

De Boloo dienst krijgt een hoge waardering van gebruikers. Met 5 sterren beoordeeld op Trustpilot door 1.762 mensen, laat dit zien dat klanten heel tevreden zijn. Dit abonnement biedt flexibiliteit; je kunt het op elk moment stopzetten, minder uitgebreid maken of juist uitbreiden.

Betalingen gaan per maand en je zit niet vast aan langdurige overeenkomsten.

Met meer dan 4000 leden die goede resultaten behalen, bewijst Boloo zijn waarde. Ze bieden niet alleen een cursus aan voor het verkopen op Bol.com, maar ook een doorstuurservice. De Chrome-uitbreiding van Boloo is bovendien handig voor leden.

Deze diensten en de prijs van het abonnement maken Boloo aantrekkelijk voor iedereen die zijn eigen winkel wil beginnen of uitbreiden op Bol.com.

Veelgestelde vragen over Boloo abonnement en annulering

Je kunt je lidmaatschap bij Boloo op elk moment wijzigen of stopzetten. Dit geeft je de vrijheid zonder contractuele verplichtingen. Betalingen gebeuren maandelijks. Zowel de klant als Boloo mag de overeenkomst direct en zonder waarschuwing schriftelijk beëindigen.

Dit is handig en geeft controle over je abonnement.

Heb je vragen over hoe je dit doet of andere zaken rondom je abonnement? Veel antwoorden vind je snel terug op de website. Hier staat informatie over onder andere retouren, facturen en de proefperiode.

De volgende sectie gaat dieper in op alternatieve abonnementen en hoe je deze kunt beëindigen.

Alternatieve abonnementen en hoe deze te annuleren

Het verkennen van andere abonnementsopties biedt je de kans om diensten te vinden die beter bij je passen. Ontdek hoe je ze zonder gedoe kunt stopzetten.

Jouwweb abonnement opzeggen

Jouwweb maakt het eenvoudig om je online aanwezigheid te beheren, maar soms moet je misschien je abonnement stopzetten. Hier volgt een handige gids voor het opzeggen van jouw Jouwweb lidmaatschap.

 1. Bepaal de Opzegtermijn: Voordat je actie onderneemt, controleer de vereiste opzegtermijn van één maand.
 2. Automatische Verlenging Controleren: Als je jaarlijks betaalt, weet dan dat Jouwweb automatisch elk jaar je pakket verlengt.
 3. Op Elk Moment Annuleren: Je hebt de vrijheid om op elk moment jouw lidmaatschap bij Jouwweb te wijzigen of te annuleren.
 4. Gegevens Invullen: Voor het snel en makkelijk stopzetten van je abonnement, vul al jouw relevante informatie in op de website.
 5. Automatische Opzegbrief Downloaden: Jouwweb biedt een automatische brief die je kunt downloaden om het proces te versnellen.
 6. Verzend de Opzegbrief: Na het invullen en downloaden, verzend je de brief naar Jouwweb om jouw annulering officieel te maken.

Door deze stappen te volgen, kun jij efficiënt en zonder gedoe jouw Jouwweb abonnement stopzetten.

PayPal abonnement opzeggen

Het opzeggen van een PayPal abonnement is soms nodig als je een dienst niet langer gebruikt. Dit proces kan eenvoudig zijn als je de juiste stappen volgt.

 1. Log in op je PayPal-rekening om te beginnen. Gebruik hiervoor je e-mailadres en wachtwoord.
 2. Ga naar instellingen, meestal vind je dit door op het tandwielsymbool te klikken.
 3. Zoek naar ‘Betalingen’ en selecteer ‘ Vooraf goedgekeurde betalingen‘.
 4. Je ziet nu een lijst van alle actieve abonnementen.
 5. Kies het abonnement dat je wilt stoppen.
 6. Er verschijnt een overzichtspagina met details over dit abonnement.
 7. Op deze pagina vind je de optie om het abonnement te annuleren. Klik hierop.
 8. PayPal vraagt mogelijk om bevestiging voor de annulering.
 9. Bevestig de annulering van het abonnement.

Na deze stappen moet het geselecteerde abonnement zijn geannuleerd en stoppen de automatische betalingen aan de dienstverlener via PayPal.

Duolingo abonnement opzeggen

Het annuleren van je Duolingo Plus-abonnement is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen om zonder gedoe te stoppen met de service.

 1. Log in op Duolingo. Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot jouw account.
 2. Ga naar ‘Instellingen’. Zoek het tandwielicoontje voor instellingen, meestal rechtsboven op de pagina.
 3. Kies ‘Abonnementen en services’. Hier zie je alle abonnementen die je hebt, inclusief Duolingo Plus.
 4. Vind jouw Duolingo Plus – abonnement. Let op de details zoals wanneer het abonnement verloopt.
 5. Klik op ‘Abonnement beëindigen’. Er kan een bevestigingsbericht verschijnen om jouw keuze te verifiëren.
 6. Bevestig de annulering. Dit zorgt ervoor dat er geen toekomstige betalingen meer zijn voor Duolingo Plus.
 7. Controleer de e – mailbevestiging. Duolingo stuurt een bericht om te bevestigen dat jouw abonnement is geannuleerd.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Je kunt het lidmaatschap van Duolingo Plus op elk moment wijzigen of annuleren. Er zijn geen vaste contractuele verplichtingen die je tegenhouden.
 • Hoewel er over het algemeen geen terugbetalingen worden verwacht voor in – app aankopen, is het toch goed om direct contact op te nemen met de klantenservice als er iets niet klopt.
 • Na annulering heb je nog steeds toegang tot de voordelen van Plus tot het einde van de factureringsperiode.

Deze stappen helpen je bij het navigeren door het proces van annulering, waardoor jij controle houdt over jouw abonnementsvoorkeuren en budget.

Sitly abonnement opzeggen

Na het verkennen van het annuleren van je Duolingo abonnement, is het tijd om over te gaan naar Sitly. Sitly biedt een platform voor ouders en oppassers. Misschien wil je jouw premium lidmaatschap stopzetten. Hier lees je hoe dat werkt.

 1. Log in op je Sitly account.
 2. Klik op ‘Account instellingen’.
 3. Zoek de link ‘ Abonnement opzeggen‘ en klik erop.
 4. Als je via de iPhone app een abonnement hebt afgesloten, ga dan naar je iTunes account.
 5. Vanuit iTunes kun je jouw abonnement beheren en annuleren.
 6. Je kunt jouw lidmaatschap bij Sitly op elk moment veranderen, stopzetten of verbeteren.

Het proces is eenvoudig en direct. Deze stappen helpen jou door het annuleringsproces heen zonder verwarring of gedoe. Elk moment betekent dat je vrij bent om te kiezen wat het beste voor je werkt, zonder vast te zitten aan lange termijnen.

Conclusie

Het opzeggen van je Boloo lidmaatschap lijkt duidelijk en rechttoe rechtaan. Met de stappen die we hebben besproken, kun je zonder veel gedoe afmelden. Ervaringen met Boloo zijn vaak positief, waardoor het een handige tool is voor Bol.com verkopers.

Mocht je toch problemen tegenkomen, dan staat de klantenservice klaar om te helpen. Onthoud dat je altijd je opties kunt heroverwegen en alternatieven kunt verkennen als Boloo niet voldoet aan je verwachtingen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Boloo abonnement opzeggen?

U kunt uw Boloo abonnement opzeggen door in te loggen op uw account en de instructies voor opzegging te volgen. Zorg ervoor dat u dit doet uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst om aanspraak te maken op de mogelijkheid van ontbinding van de overeenkomst.

2. Heb ik recht op een proefperiode voordat ik besluit het Boloo abonnement te houden?

Ja, Boloo biedt een 7 dagen gratis proefperiode aan waarin u de dienst kunt uitproberen. Binnen deze periode kunt u het abonnement kosteloos annuleren.

3. Wat gebeurt er als ik na de proefperiode wil annuleren?

Na de proefperiode kunt u nog steeds uw abonnement annuleren, maar zorg ervoor dat u dit doet volgens de algemene voorwaarden die van toepassing zijn. Mogelijk bent u gerechtigd op een gedeeltelijke terugbetaling of kunt u gebruik maken van de dienst tot het einde van de overeengekomen termijn.

4. Kan ik schadevergoeding eisen als ik niet tevreden ben met de dienst?

Volgens de algemene voorwaarden, is Boloo niet aansprakelijk voor eventuele schade tenzij deze schade direct voortvloeit uit grove nalatigheid of opzet van Boloo. Het is belangrijk om bij ontevredenheid contact op te nemen met de klantenservice om samen naar een oplossing te zoeken.

5. Hoe snel wordt mijn annulering verwerkt?

Boloo streeft ernaar om uw annulering spoedig mogelijk te verwerken. U ontvangt een bevestiging van uw annulering, meestal binnen 5 werkdagen.

6. Wat moet ik doen als er problemen zijn met mijn annulering?

Als er problemen zijn met het annuleren van uw abonnement of als u vragen heeft over het proces, neem dan onverwijld contact op met de klantenservice van Boloo. Zij zullen zich inspannen om uw zorgen zo snel mogelijk aan te pakken en eventuele onduidelijkheden weg te nemen.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.