In dit artikel

Een persoon die zelfverzekerd zijn Bitdefender-abonnement annuleert op een moderne laptop, met een stadsskyline zichtbaar door het raam en een rommelig bureau met verschillende technische gadgets en papierwerk, met een gevoel van opluchting en bevrijding van digitale beveiligingsbeperkingen.

Hoe zeg ik mijn Bitdefender abonnement op voor antivirussoftware op?

In dit artikel

Velen van ons vinden het lastig om abonnementen op software op te zeggen. Dat begrijp ik als geen ander. Met een achtergrond in het adviseren over productabonnementen, weet ik hoe belangrijk het is om duidelijke, eenvoudige stappen te geven.

Dit artikel gaat over het stopzetten van je Bitdefender antivirusprogramma. Bitdefender staat bekend om zijn sterke beveiliging tegen internetbedreigingen. Maar soms is het nodig om afscheid te nemen.

In dit stuk vind je een heldere uitleg over hoe je jouw Bitdefender abonnement kunt annuleren. Wist je dat Bitdefender een 30-dagen geld terug-garantie biedt voor als je van gedachten verandert? Dit maakt de beslissing iets gemakkelijker.

Het wordt interessant, lees verder.

Samenvatting

 • Om je Bitdefender abonnement op te zeggen, moet je eerst inloggen op je Bitdefender – account. Dit doe je door naar de website te gaan en je gegevens in te vullen.
 • In het gedeelte ‘Abonnementen’ van Bitdefender Central kun je de status van je huidige abonnementen bekijken en de automatische verlenging uitschakelen.
 • Als je besluit dat je het Bitdefender abonnement niet meer nodig hebt, kun je een bericht naar cancel@bitdefender.com sturen. Hier vraag je om het stopzetten van het abonnement.
 • Bitdefender biedt een 30-dagen geld terug-garantie als je niet tevreden bent met het product. Voor een terugbetaling stuur je binnen deze periode een verzoek naar cancel@bitdefender.com.
 • Het beheren van de ‘Automatische verlenging’ is cruciaal om ongewenste kosten te vermijden. Zorg ervoor dat deze optie is uitgeschakeld als je niet wilt dat je abonnement automatisch vernieuwd wordt.

Wat is Bitdefender?

Bitdefender is een antivirusprogramma dat je beschermt tegen online gevaren zoals malware en ransomware. Het zorgt ervoor dat de apparaten die je gebruikt snel blijven werken, zelfs als het bezig is met beschermen.

Dit betekent dat je zonder zorgen kunt internetten, werken of spellen kunt spelen op je Windows PC.

Er zijn verschillende versies van Bitdefender beschikbaar. Bitdefender Total Security geeft de hoogste bescherming zonder dat het invloed heeft op hoe goed je apparaat werkt. Voor mensen die alleen de basis nodig hebben, is er Bitdefender Antivirus Plus.

Deze basisversie houdt e-bedreigingen tegen en houdt je PC veilig. Voor wie helemaal geen kosten wil maken maar toch beschermd wil blijven, is er Bitdefender Antivirus Free Edition.

Deze kosteloze versie biedt krachtige bescherming zonder dat het de snelheid van je PC aantast. Laten we nu kijken hoe je je Bitdefender abonnement kunt opzeggen als je dat wilt.

Bitdefender Antivirus Plus box in a sleek, minimalist office space.

Het Proces van Bitdefender Abonnement Opzeggen

Het stopzetten van jouw Bitdefender beschermingsplan hoeft geen hoofdpijn te zijn. Volg de simpel uitgelegde stappen om zonder stress je abonnement te beëindigen.

Stap 1: Inloggen in uw Bitdefender-account

Om uw Bitdefender-abonnement op te zeggen, moet u eerst toegang krijgen tot uw account. Dit doet u door naar de website van Bitdefender te gaan en op de knop voor aanmelden te klikken.

Vul daarna uw e-mailadres en wachtwoord in die u heeft gebruikt bij het aanmaken van uw account. Dit is een belangrijke stap omdat u zonder toegang tot uw account niet verder kunt met het opzegproces.

Zodra u bent ingelogd, bent u in uw persoonlijke omgeving waar u uw abonnementen en instellingen kunt beheren. Vanaf hier kunt u de volgende stappen in het proces volgen om de automatische verlenging van uw antivirussoftware te stoppen.

Uw inlogpoging is essentieel voor het succesvol wijzigen of annuleren van uw diensten binnen het Bitdefender ondersteuningscentrum.

Stap 2: Ga naar het gedeelte Abonnementen

Navigeer eerst naar Bitdefender Central. Dit is waar je al je beveiligingsabonnementen kunt zien en beheren. Vervolgens zoek je het gedeelte ‘Abonnementen’. Hier staan alle abonnementen die je hebt.

Dit gedeelte laat je duidelijk zien welke antivirussoftware-abonnementen actief zijn en tot wanneer deze lopen.

Klik nu op het abonnement dat je wilt stopzetten. Je vindt er details zoals de verloopdatum en de status van de automatische verlenging. Als je de automatische verlenging wilt uitschakelen, ben je hier op de juiste plek.

Dit proces zorgt ervoor dat je controle houdt over je abonnementen en voorkomt ongewenste kosten in de toekomst.

Stap 3: Kies het abonnement dat u wilt opzeggen

Zodra u in uw Bitdefender-account bent, vindt u verschillende soorten lidmaatschappen waaruit u kunt kiezen. U ziet duidelijk welke u op dit moment heeft. Klik op het specifieke abonnement dat u niet meer wilt gebruiken.

Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u alleen het abonnement annuleert dat u in gedachten had, zonder onbedoeld andere diensten te beëindigen.

Na het selecteren, kunt u een bericht opstellen waarin u Bitdefender vraagt om dit lidmaatschap niet voort te zetten. Wees specifiek in uw verzoek om misverstanden te voorkomen. Het is een eenvoudige manier om duidelijk te maken welk pakket u wilt stopzetten, zonder door allerlei hoepels te moeten springen.

Dit houdt uw ervaring met Bitdefender positief, zelfs als u besluit een van hun diensten niet meer te gebruiken.

Stap 4: Klik op ‘Abonnement beheren’

Nadat u het abonnement heeft gekozen dat u wilt stopzetten, komt u bij stap 4. Hier vindt u de knop ‘Abonnement beheren’ in Bitdefender Central. Dit is waar u volledige controle heeft over uw accountinstellingen en abonnementsvoorkeuren.

Klik op deze knop om verder te gaan met het proces.

In Bitdefender Central kunt u verschillende aspecten van uw abonnement aanpassen. Dit is de plek waar u ‘ Automatische verlenging‘ kunt uitschakelen om te voorkomen dat uw abonnement automatisch verlengd wordt.

Het beheren van uw abonnement op deze manier geeft u de vrijheid om te beslissen of en wanneer u uw bescherming met Bitdefender wilt voortzetten.

Stap 5: Schakel ‘Automatische verlenging’ uit

Ga naar de optie ‘ Automatische verlenging‘ in je Bitdefender-accountinstellingen. Zet deze functie uit om te voorkomen dat je abonnement zichzelf automatisch vernieuwt. Dit is een belangrijke stap om controle over je uitgaven te houden en alleen te betalen voor wat je echt gebruikt.

Automatische verlenging kan handig zijn, maar het kan ook leiden tot ongewenste kosten als je het product niet meer nodig hebt.

Door ‘Automatische verlenging’ uit te schakelen, zorg je ervoor dat je abonnement afloopt aan het einde van de betaalperiode. Je kunt altijd handmatig verlengen als je beslist om de service voort te zetten.

Zorg dat je deze wijziging bevestigt om onverwachte verrassingen te vermijden. Na deze stap, overweeg of je misschien contact wilt opnemen met de klantendienst voor verdere ondersteuning.

Een persoon die zelfverzekerd zijn Bitdefender-abonnement annuleert op een moderne laptop, met een stadsskyline zichtbaar door het raam en een rommelig bureau met verschillende technische gadgets en papierwerk, met een gevoel van opluchting en bevrijding van digitale beveiligingsbeperkingen.

Automatische Verlenging en hoe het werkt

Automatische verlenging houdt in dat je Bitdefender abonnement zichzelf vernieuwt voordat het afloopt. Dit betekent dat je beschermd blijft zonder onderbreking, mits je betaalmethode, zoals PayPal of kredietkaart, actueel is.

Automatische verlenging uitschakelen

Om de automatische verlenging uit te schakelen, moet u eerst inloggen op uw Bitdefender-account. Vervolgens navigeert u naar het gedeelte ‘Abonnementen’. Hier ziet u een optie genaamd ‘ Abonnement beheren’.

Klik hierop. U vindt dan de knop om de automatische verlenging uit te schakelen. Dit voorkomt dat uw kredietkaart of PayPal rekening automatisch wordt belast voor een nieuw abonnementsjaar.

Het is belangrijk dit op tijd te doen. Als de automatische verlenging actief blijft, kunt u te maken krijgen met kosten die moeilijk terug te draaien zijn. Een e-mail sturen naar cancel@bitdefender.com kan ook een manier zijn om hulp te krijgen bij het uitschakelen van de automatische verlenging.

Dit zorgt ervoor dat u niet onverwachts betaalt voor iets wat u misschien niet meer gebruikt of nodig heeft.

Contact opnemen met de klantendienst op: cancel@bitdefender.com

Heeft u vragen over het stopzetten van uw Bitdefender antivirussoftware abonnement? Stuur een e-mail naar cancel@bitdefender.com. Onze klantendienst helpt u graag verder. Zij zullen u begeleiden door het proces en zorgen dat alles soepel verloopt.

Het stopzetten van uw automatische verlenging kan ook via deze weg. Een simpel berichtje naar ons e-mailadres is genoeg. Wij nemen dan snel contact met u op om de nodige stappen te ondernemen.

Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

Het Beleid van Bitdefender voor Terugbetalingen

Bitdefender begrijpt dat soms dingen niet gaan zoals verwacht en biedt daarom een 30-dagen geld terug-garantie. Als je niet tevreden bent, kun je simpelweg een aanvraag indienen om je geld terug te krijgen.

30-dagen geld terug-garantie

Als je niet tevreden bent met je Bitdefender antivirusprogramma, geen zorgen. Je hebt recht op een volledige terugbetaling binnen 30 dagen na je aankoop. Dit betekent dat je genoeg tijd hebt om het programma uit te testen en te beslissen of het aan je verwachtingen voldoet.

Om een terugbetaling te krijgen, stuur je gewoon een e-mail naar cancel@bitdefender.com. Zorg ervoor dat je dit binnen de vastgestelde periode doet om gebruik te maken van deze garantie.

Het aanvragen van een terugbetaling is eenvoudig en laat zien hoeveel vertrouwen Bitdefender heeft in de kwaliteit van hun product. Dit beleid zorgt ervoor dat klanten zich veilig voelen bij hun aankoop.

Volgend op deze stap, ontdekken we hoe precies zo’n terugbetaling aan te vragen.

Hoe een terugbetaling aan te vragen

Een terugbetaling vragen bij Bitdefender is eenvoudig als je niet blij bent met je aankoop of verlenging. Volg deze stappen om je geld terug te krijgen.

 1. Log in op je Bitdefender – account via de website. Zoek naar de optie voor klantenservice of hulp.
 2. Vind je recente aankoop of verlenging in het overzicht van jouw abonnementen.
 3. Neem contact op met de ondersteuning van Bitdefender door een bericht te sturen naar cancel@bitdefender.com. Vermeld dat je een terugbetaling wilt.
 4. Geef duidelijke details over je aankoop, zoals aankoopdatum en ordernummer.
 5. Leg uit waarom je een terugbetaling aanvraagt. Wees eerlijk maar beknopt.
 6. Wacht op reactie van Bitdefender’s klantenservice voor verdere instructies.

Bitdefender biedt een 30-dagen geld-terug-garantie, dus zorg ervoor dat je binnen deze periode handelt.

Volgend, ontdek enkele veelgestelde vragen over het opzeggen van jouw Bitdefender abonnement.

Veelgestelde Vragen over Bitdefender Abonnement Opzeggen

Veel gebruikers vragen zich af hoe ze hun Bitdefender-bescherming eenvoudig kunnen stopzetten. U kunt dit altijd doen. Bezoek uw klantportaal om de automatische vernieuwing uit of aan te zetten.

Ook is het mogelijk om direct met de ondersteuning te mailen op cancel@bitdefender.com voor assistentie.

Heeft u via de Bitdefender-site gekocht, dan kan de klantenservice helpen met terugbetalingen. Gebruik een gratis opzegbrief voor een makkelijke opzegging in drie stappen. Zorg dat uw financiële informatie klopt en dat uw rekening genoeg dekking heeft voor het proces.

Hoe Bitdefender Abonnement Opzeggen: Een Stap-voor-Stap Gids

Na het beantwoorden van de veelgestelde vragen, is het tijd om concreet te worden. Hier volgt een gedetailleerde handleiding over hoe je jouw Bitdefender abonnement kunt opzeggen.

 1. Begin met inloggen op je Bitdefender – account. Dit is jouw toegangspoort tot alle diensten en producten.
 2. Navigeer naar het gedeelte ‘Abonnementen’. Dit vind je gemakkelijk in het dashboard van jouw account.
 3. Zoek nu het abonnement dat je wilt stopzetten. Je ziet een lijst van alle producten waarvoor je momenteel betaalt.
 4. Klik op ‘ Abonnement beheren‘ naast het betreffende abonnement. Hier kan je verschillende opties voor jouw abonnement vinden.
 5. Vind de optie ‘Automatische verlenging’ en schakel deze uit. Zo voorkom je dat jouw abonnement zonder jouw toestemming wordt vernieuwd.

Dit proces helpt bij het effectief annuleren van de automatische vernieuwing van jouw antivirussoftwareabonnement, waardoor je niet onverwachts kosten krijgt voorgeschoteld. Als het uitschakelen van de automatische verlenging niet werkt of als er problemen zijn, stuur dan direct een e-mail naar cancel@bitdefender.com voor verdere assistentie.

Bedenk dat Bitdefender een 30-dagen geld terug-garantie hanteert voor klanten die niet tevreden zijn met hun aankoop. Mocht dit binnen 30 dagen na aankoop zijn, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling.

Volg deze stappen nauwkeurig en neem actie om beheer over jouw digitale veiligheidsdiensten te houden.

Conclusie

Je weet nu hoe je jouw Bitdefender antivirussoftware abonnement opzegt. Het proces is eenvoudig, praktisch en neemt weinig tijd in beslag. Vraag jezelf af, hoeveel veiliger voel je je nadat je deze stappen hebt genomen? Bedenk dat het uitschakelen van automatische verlenging je controle geeft over je digitale veiligheid en financiën.

Laat deze gids je motiveren om actie te ondernemen en bewust te kiezen voor je online bescherming. Met Bitdefender Central beheer je gemakkelijk jouw veiligheidstools, dus wacht niet langer.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Bitdefender antivirussoftware abonnement opzeggen?

Om je Bitdefender abonnement op te zeggen, kun je eenvoudig inloggen op je account, naar je abonnementsinstellingen gaan en de optie voor opzegging selecteren. Zorg ervoor dat je dit doet voordat je volgende betalingsperiode begint.

2. Kan ik mijn Bitdefender abonnement via e-mail opzeggen?

Ja, het is mogelijk om je Bitdefender abonnement op te zeggen door een e-mail te sturen naar de klantenservice van Bitdefender. Vermeld in de e-mail duidelijk dat je jouw abonnement wilt beëindigen en voeg relevante accountinformatie toe om het proces te versnellen.

3. Wat gebeurt er nadat ik mijn Bitdefender abonnement heb opgezegd?

Nadat je je Bitdefender abonnement hebt opgezegd, zal je bescherming door de antivirussoftware doorgaan tot het einde van de huidige factureringsperiode. Daarna wordt je account niet meer belast en eindigt de bescherming.

4. Kan ik mijn Bitdefender abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt jouw Bitdefender abonnement op elk moment opzeggen. Echter, voor de beste ervaring wordt aangeraden om de opzegging ten minste 24 uur voor het begin van de volgende factureringsperiode te doen om ongewenste kosten te voorkomen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe zeg ik mijn Bitdefender abonnement op voor antivirussoftware op?

Laat een reactie achter