In dit artikel

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Beste Stofzuiger Abonnement | Review (2024) | 2x Test!

In dit artikel

Wist je dat je al kunt stofzuigen met een topkwaliteit stofzuiger voor slechts enkele euro’s per maand? Stofzuiger abonnementen maken het voor heel veel mensen (in het bijzonder mensen met een kleiner maandbudget) mogelijk om gebruik te maken van een product dat ze normaliter niet kunnen aanschaffen. Dit maakt stofzuiger abonnementen zo ontzettend aantrekkelijk. Wil je een snoerloze of juist originele stofzuiger – en ga je dan voor een looptijd van enkele maanden of enkele jaren? Met een stofzuiger abonnement kies jij helemaal zelf. Ik ben inmiddels groot fan van deze abonnementen en in dit artikel vertel ik je wie het allerbeste stofzuiger abonnement aanbiedt. Lees je mee?

Beste stofzuiger abonnement van 2023: mijn selectie

 1. Beste stofzuiger abonnement algemeen –BlueMovement
 2. Beste stofzuiger abonnement AEG stofzuiger – Homie

Stofzuiger leasen vergelijken; hoe doe ik dat?

Als je in de veronderstelling bent dat het heel eenvoudig is om stofzuiger abonnementen te vergelijken, dan heb je het mis. We moeten namelijk kijken naar veel meer factoren dan alleen de stofzuigers, prijs per maand, de voor- en nadelen en eventuele bijkomende voorwaarden. Zo zijn ook de abonnementsduur en service van de aanbieder heel belangrijk. Hiervoor gebruiken we onder andere beoordelingen van klanten die eerder bij deze aanbieders hebben gekocht. Tot slot vergelijken we een stofzuiger lease en een stofzuiger op afbetaling met elkaar. Hier zijn namelijk wel wat verschillen te noemen. Benieuwd naar wie stofzuiger abonnementen aanbieden en wie ik bekroon tot beste stofzuiger abonnement van 2023? Lees dan snel verder.

1. BlueMovement – beste stofzuiger abonnement algemeen

Op zoek naar een goede kwaliteit snoerloze stofzuiger? Die vind je bij BlueMovement! Browse door de stofzuigers in het aanbod en selecteer de stofzuiger die het beste aansluit op je wensen en eisen. Wil je een extra duurzame stofzuiger? Kies dan voor een refurbished stofzuiger abonnement. Deze stofzuigers zijn al eerder gebruikt, maar zijn na afloop van de abonnementen helemaal gecontroleerd en schoongemaakt. Ze kunnen daardoor prima nog een ronde mee. Defecten zijn verholpen, dus je mag ervan uitgaan dat de refurbished stofzuigers het net zo goed doen als nieuwe modellen. De maandelijkse prijs ligt echter wel een stuk lager en dat maakt deze stofzuigers heel interessant voor de kleinere portemonnee.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Weet je welke stofzuiger het wordt? Dan kies je daarna de looptijd van je stofzuiger abonnement. Je kunt hierbij kiezen uit 3 maanden, 1 jaar of 6 jaar. Logischerwijs is het maandbedrag lager naarmate de looptijd oploopt. Voor een 3 maanden stofzuiger abonnement betaal je dus meer dan voor een 6 jaar stofzuiger abonnement. Het is wel verstandig om de voorwaarden van BlueMovement goed door te nemen. Nadat de looptijd van je stofzuiger abonnement is afgelopen, kun je ervoor kiezen om de stofzuiger over te kopen. Er wordt dan een prijs bepaald op basis van de verkoopprijs in de winkel, de duur van het abonnement en de levensduur van de stofzuiger.

Om je stofzuiger abonnement te activeren, plaats je je bestelling en voldoe je de eenmalige betaling voor de borg. Je stofzuiger komt zo snel mogelijk jouw kant op; hier hoeft geen bezorgafspraak voor gemaakt te worden. Heb je nog een oude stofzuiger, dan moet je die zelf naar een stortplaats brengen. BlueMovement neemt je oude stofzuiger namelijk niet mee. De maandelijkse betalingen van je stofzuiger abonnement starten zodra je stofzuiger is afgeleverd. Je hebt vanaf dat moment 30 dagen bedenktijd. Ben je in die periode niet 100% gelukkig met je stofzuiger abonnement? Dan kun je kosteloos en zonder voorwaarden opzeggen.

Je kunt na afloop van je abonnement maandelijks opzeggen, met een inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Je kunt je abonnement ook tijdens de looptijd stopzetten; hier betaal je echter een opzegvergoeding voor. Nadat je hebt opgezegd, wordt er na enkele dagen contact met je opgenomen om een ophaalafspraak te maken. Als je niet opzegt, wordt het stofzuiger abonnement automatisch verlengd.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Eén van de vele voordelen van BlueMovement, is dat je heel snel en vakkundig geholpen wordt als er iets aan de hand is met je stofzuiger. In sommige gevallen wordt er een monteur langs gestuurd, maar in de meeste gevallen kunnen issues telefonisch worden opgelost. Hier hoef je natuurlijk niets extra voor te betalen. Als de stofzuiger niet meer te repareren is, krijg je een nieuwe toegestuurd ter vervanging. Je mag ervan uitgaan dat de vervangende stofzuiger van dezelfde kwaliteit is als je oude stofzuiger. Een ander voordeel is dat je je stofzuiger abonnement gratis kunt overdragen aan iemand anders. Heb jij geen lease stofzuiger meer nodig, maar iemand die jij kent wel? Dan kun je degene aandragen die hem van je wil overnemen.

Voordelen BlueMovement

✅ Kies voor de looptijd die bij jou past: 3 maanden, 1 jaar of zelfs 6 jaar;

✅ Je kunt je stofzuiger abonnement kosteloos aan iemand anders overdragen;

✅ Is je abonnement afgelopen, dan kun je ervoor kiezen om de stofzuiger over te kopen voor een speciale prijs;

✅ Je stofzuiger wordt binnen enkele dagen via de pakketdienst bezorgd.

Nadelen BlueMovement  

❌ Na afloop van je stofzuiger abonnement is de opzegtermijn nog 1 maand.


Klik hier voor de beste deal

2. Homie – beste stofzuiger abonnement AEG stofzuiger

Wil jij een stofzuiger huren van het wereldmerk AEG? Dan ben je bij Homie absoluut aan het juiste adres. Met een reguliere stofzuiger én een ECO stofzuiger is er voor iedereen wel een geschikt stofzuiger abonnement. Het huren van kleine, huishoudelijke apparaten is een uitkomst voor heel veel mensen, omdat je tegen een heel laag maandbedrag gebruik kunt maken van een topkwaliteit product. Een product dat je misschien niet in één keer zou kunnen betalen.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Kies je voor de reguliere stofzuiger? Dan krijg je een A-kwaliteit stofzuiger met 360 graden draaibare wieren, een superstil Silence Pro systeem en een stofzuigerzak met een capaciteit van 3,5 liter. Met het bijgeleverde parket mondstuk maak je harde vloeren in een handomdraai schoon. En het meubel- en kierenmondstuk zorgt voor een maximale reiniging op plekken waar je normaliter niet goed met de stofzuiger bij komt. Iedere Homie stofzuiger wordt geleverd met een bijbehorende stofzak. Het energielabel van deze stofzuiger is A+ en daarmee is hij een van de duurzamere stofzuigers op de markt. Het extra lange snoer van 12 meter maakt hem heel makkelijk in gebruik; je maakt met gemak een hele verdieping schoon zonder van stopcontact te wisselen.

Kies je voor de ECO stofzuiger, dan ontvang je een high end stofzuiger die stofzuigen naar een heel nieuw niveau tilt. Het ingebouwde PureSound systeem zorgt voor minimale geluidsoverlast en de 360 graden wendbare wielen zorgen voor een soepele stofzuigervaring. Met een geluidproductie van 57 decibel is de ECO stofzuiger een van de stilsten in zijn soort. En dankzij de SmartMode technologie wordt de zuigkracht automatisch aangepast op ieder vloertype. Dit betekent dat je niet zelf aan de slag hoeft met andere opzetstukken. Ben je liever wel in charge over de zuigkracht? Dan kun je natuurlijk altijd gebruikmaken van 1 van de 4 bijgeleverde mondstukken. Het ECO randje van deze stofzuiger komt niet alleen bij het A+ energielabel vandaan. Meer dan de helft (55%) van deze stofzuiger is namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Ook de ECO stofzuiger wordt geleverd met bijbehorende stofzak. Ook bij dit model zorgt het extra lange snoer (12 meter) ervoor dat je nagenoeg niet van stopcontact hoeft te wisselen.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Een van de grootste voordelen van Homie, is dat je een stofzuiger abonnement afsluit met een flexibele looptijd van 6 maanden. Na afloop van de looptijd wordt de overeenkomst automatisch verlengd voor onbepaalde tijd en kun je maandelijks opzeggen. De opzegtermijn bedraagt dan 1 maand. Je oude stofzuiger kan overigens retour worden meegenomen. Zo weet je zeker dat je oude apparaat goed wordt afgevoerd. Eventuele reparatie van defecte onderdelen is bovendien inbegrepen bij de maandelijkse huurprijs. En met de Homie app houd je heel handig je transacties bij.

Voordelen Homie

✅ Kies het stofzuiger abonnement dat bij jou past: regulier of ECO;

✅ Minimale looptijd van 6 maanden, daarna maandelijks op te zeggen;

✅ In tegenstelling tot andere aanbieders wordt je oude stofzuiger mee retour genomen;

✅ Reparatie van defecten is inbegrepen in de maandelijkse huurprijs;

✅ Maak gebruik van de handige Homie app om al je transacties bij te houden.

Nadelen Homie

❌ Op dit moment kun je kiezen uit slechts 2 stofzuigers. Dat vind ik wat weinig.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste stofzuiger abonnement van 2023

Dan zijn we nu aangekomen bij de aanbieder van het beste stofzuiger abonnement van 2023. En man, wat was dit een lastige beslissing. BlueMovement en Homie hebben namelijk allebei hele goede stofzuiger abonnementen. Het was dan wel een opgave om de winnaar te kiezen. Maar als we alles naast elkaar leggen: de grootte van het aanbod, de voordelen en de keuze in looptijd? Dan kunnen we haast niet anders dan BlueMovement tot winnaar van beste stofzuiger abonnement van 2023 uitroepen.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Met een lekker riant aanbod van zowel nieuwe als refurbished stofzuigers, is er voor iedereen wel een geschikt stofzuiger abonnement. En ook qua looptijd blijft er weinig te wensen over. Je kunt namelijk kiezen uit een abonnementsduur van 3 maanden, 1 jaar of zelfs 6 jaar. Hoe langer de looptijd van je abonnement, des te lager de maandelijkse kosten. Na afloop van je abonnement kun je iedere maand gratis opzeggen. Je kunt er dan voor kiezen om de stofzuiger voor een speciale prijs over te kopen. En is er onverhoopt iets mis met je stofzuiger? Dan mag je erop vertrouwen dat je adequaat en vakkundig geholpen wordt door een echte specialist. Hier betaal je bovendien niet voor. Is je stofzuiger niet meer te repareren, dan ontvang je een nieuwe stofzuiger van vergelijkbare kwaliteit. Heb je gedurende je leasecontract geen huur stofzuiger meer nodig? Dan kun je je stofzuiger abonnement aan iemand anders overdragen. BlueMovement verstuurt je stofzuiger overigens per pakketdienst. Dat betekent dat je hem doorgaans binnen enkele dagen ontvangt.


Klik hier voor de beste deal

Wil je een echte ECO stofzuiger in combinatie met een stofzuiger abonnement? Dan past het abonnement van Homie wellicht beter bij je. Ook als je liever geen oplaadbare stofzuiger wilt, is Homie waarschijnlijk de betere keuze voor jou. Voor wie je uiteindelijk ook kiest, lees altijd de voorwaarden goed door. Zo weet je zeker dat je niets mist en goed geïnformeerd een keuze maakt.

Stofzuiger leasen ervaringen en reviews

Ben je nu benieuwd naar wat andere zeggen over hun stofzuiger abonnement (of andere aankoop) bij BlueMovement of Homie? Ik heb reviews van beide bedrijven opgezocht. Hieronder vind je een beknopte beschrijving van mijn bevindingen. Wel zo handig, toch?

BlueMovement review

BlueMovement mag op Trustpilot een weergaloos goede gemiddelde beoordeling van 4,7 van de 5 sterren in ontvangst nemen. Bijna 1.900 klanten lieten hun ongezouten mening achter op dit platform. En hoewel er wat variëteit zit in de aard van de klantbeoordelingen, kunnen we niet anders concluderen dan dat BlueMovement de zaakjes op orde heeft. Zowel de kwaliteit als de klantenservice worden als heel positief ervaren; met een paar mindere reviews die hier niet echt op ingaan. Een kleine kanttekening die ik wel wil maken, is dat je op Trustpilot veel meer reviews vindt dan alleen over stofzuiger abonnementen. Vooralsnog heeft BlueMovement net geen 70% van alle reviews beantwoord en vraagt het bedrijf actief om klantbeoordelingen.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Homie ervaring

Ook Homie mag een uitstekende beoordeling verwelkomen op het review platform Trustpilot. 183 klanten lieten hun eerlijke mening achter, waarvan 93% een 5-sterrenbeoordeling achterliet. Dit heeft geleid tot een gemiddelde beoordeling van 4,8 van de 5 sterren. De laagste reviewscore is 3 sterren. Het bedrijf heeft geen enkele 2- of 1-sterrenbeoordeling gekregen. Homie reageert overigens snel op het overgrote deel van alle klantbeoordelingen; ook op de positieve reviews. Negatieve reviews hebben zelfs binnen 24 uur al een reactie. Vooral de service, installatie van producten en betaalbaarheid per abonnement worden als heel positief ervaren.

Een stofzuiger leasen? Let hier dan op!

Kun je nu niet wachten om een stofzuiger abonnement af te sluiten? Doe dan toch nog heel even een poging, want in deze tekst geef ik je nog wat handige tips waar je op kunt letten. Bij een stofzuiger abonnement – en eigenlijk ieder abonnement – zijn er namelijk wat dingetjes die je beter wel in je achterhoofd kunt houden.

Een van de belangrijkste dingen rondom een stofzuiger abonnement, is dat je je moet bedenken dat we te maken hebben met een abonnement waarvoor je een contract ondertekent. Dit contract is bindend en stelt dat je de betaling kunt – en ook vooral blijft – voldoen. Wijk je hiervan af, dan worden er mogelijk stappen ondernomen om je aan die betalingsverplichting te houden.

De betaling verloopt via een automatisch incasso, dus het is belangrijk dat je voldoende saldo op het opgegeven rekeningnummer hebt staan. Daarbij moet je je vooraf goed bedenken of je wilt kiezen voor een stofzuiger abonnement of een stofzuiger op afbetaling. Deze begrippen zijn namelijk wel verschillend. Zo betaal je bij een stofzuiger abonnement een heel laag bedrag per maand en gedurende je abonnement kun je gebruikmaken van een hele goede kwaliteit stofzuiger naar keuze. Na afloop van je abonnement lever je het apparaat weer in en kun je een nieuw abonnement afsluiten. Bij een stofzuiger op afbetaling is het apparaat na de laatste betaling van jou. Het maandelijkse te betalen bedrag ligt echter wel een flink stuk hoger.

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt wat voor jou het beste uitkomt, dan kun je stappen zetten om eventueel een stofzuiger abonnement af te sluiten.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

De voor- en nadelen van een stofzuiger abonnement

Nu is het vrij veel tekst om tot je te nemen en juist daarom heb ik hieronder nogmaals de voor- en nadelen van een stofzuiger abonnement gebundeld. Zo zie je in één oogopslag of een stofzuiger abonnement echt iets is voor jou.

De voordelen van een stofzuiger abonnement

✅ Voor slechts enkele euro’s per maand mag je gebruikmaken van een topkwaliteit stofzuiger;

✅ Jij kiest de looptijd van je abonnement. Selecteer 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar of 6 jaar;

✅ Hoe langer de looptijd van je stofzuiger abonnement, des te lager de prijs die je per maand betaalt;

✅ Bij BlueMovement kun je je stofzuiger na afloop van je stofzuiger abonnement tegen een speciale prijs overkopen. Je mag hem ook retourneren en een nieuwe uitzoeken;

✅ Geen stofzuiger abonnement meer nodig? Draag hem gratis over aan iemand anders;

✅ Keuze uit veel verschillende stofzuigers (kies uit snoerloos, regulier of ECO).

De nadelen van een stofzuiger abonnement

❌ Je gaat een betalingsverplichting aan voor enkele maanden of enkele jaren;

❌ Bij BlueMovement kun je je oude stofzuiger niet retour sturen.

Nog meer interessante abonnementen voor eten en drinken!

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Als we kijken naar de abonnementen voor wonen ben ik enorm gecharmeerd van het koffiemachine abonnement en slaap abonnementen zoals het bed abonnement, boxspring leasen of matras abonnement. Voor meubels zijn er tegenwoordig ook oneindig veel abonnementen voor bijvoorbeeld, een hoekbank, zitbank, eettafel, koffietafel en salontafel. Een abonnement is zelfs mogelijk voor een tv meubel, bureau, kast, lamp of stoelen. Dit was echt totaal nieuw voor mij 🙂

Voor wat betreft de abonnementen omtrent koken kan je me wakker maken voor een fornuis abonnement en een keukenmachine abonnement. Zo heb je altijd de beste kwaliteit om te koken voor de juiste prijs.

Abonnementen hebben ook een grote opmars gemaakt voor huishoudelijke apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine abonnement, droger abonnement, wasdroogcombinatie abonnement, koelkast abonnement, vriezer abonnement en vaatwasser abonnement. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook oplossingen voor een vaatwastabletten abonnement, wasmiddel abonnement en een wc papier abonnement. Maar het meest gelukkig ben ik misschien nog wel met mijn stofzuiger abonnement.

Ben je nu benieuwd naar de leveranciers achter de abonnementen? Dan ben je op deze website ook aan het juiste adres voor reviews over deze aanbieders. Zo vind je hier bijvoorbeeld mijn BlueMovement abonnementen review, mijn Bundles abonnementen review, mijn Skala abonnementen review, mijn Coolblue abonnementen review en mijn Splash abonnementen review.

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Beste Stofzuiger Abonnement Review (2022) 2x Test

Meest gestelde vragen over een stofzuiger abonnement

Jij vraagt, ik beantwoord. Heb je na het lezen van dit artikel over het beste stofzuiger abonnement nog vragen? Dan kun je kijken of ik ze hieronder al voor je heb beantwoord. Voor de meest complete informatievoorziening over stofzuiger abonnementen moet je dus echt wel hier zijn. En als je vraag er niet tussen staat, dan kun je gewoon een reactie achterlaten onder dit artikel. Dan kom ik alsnog bij je terug met een antwoord!

Wat is het beste stofzuiger abonnement?

Wat het beste stofzuiger abonnement is en wie dit aanbiedt, is BlueMovement. En dat komt onder andere door de hele ruime keuze in modellen, het duurzame karakter van het bedrijf en de verschillende keuzes als het gaat om de looptijd van het stofzuiger abonnement. Wil je een nieuwe stofzuiger of ga je voor de duurzame refurbished variant? Die werkt net zo goed, maar is per maand iets goedkoper. Qua looptijd kun je kiezen uit een stofzuiger abonnement van 3 maanden, 1 jaar of zelfs 6 jaar. Wil je hierbij een lager maandbedrag, kies dan voor een langere looptijd. Reparatie of vervanging van je stofzuiger is overigens helemaal gratis.

Wat is de werkwijze bij een stofzuiger abonnement of stofzuiger lease?

De werkwijze bij een stofzuiger abonnement, ook wel stofzuiger lease genoemd, is als volgt. Voor een laag maandbedrag (al mogelijk vanaf enkele euro’s per maand) mag je als gebruiker stofzuigen met een topkwaliteit product. Je kiest zelf welke stofzuiger je wilt hebben en je selecteert zelf de looptijd van je stofzuiger abonnement. Bij de aanbieders BlueMovement en Homie kun je kiezen voor een looptijd van 3 of 6 maanden tot 1 of 6 jaar. En is je stofzuiger abonnement afgelopen? Dan kun je er bij BlueMovement voor kiezen om het product tegen een kleine toeslag over te nemen. Wil je dat niet, dan wordt de stofzuiger gewoon opgehaald.
 

Is een stofzuiger leasen anders dan een stofzuiger abonnement?

Of een stofzuiger leasen anders is dan een stofzuiger abonnement, vertel ik je hieronder. Eigenlijk betekenen stofzuiger leasen en stofzuiger abonnement in essentie hetzelfde. Beide doelen ze op een abonnementsvorm waarbij je voor een vaste, lage maandprijs gebruik mag maken van een stofzuiger naar keuze. Je kunt overigens ook kiezen voor een stofzuiger op afbetaling, maar dat betekent wel iets anders. Bij een stofzuiger op afbetaling betaal je dus wel voor de aanschaf van het product. Hierbij ligt het maandelijkse te betalen bedrag namelijk veel hoger en is de stofzuiger na de laatste betaling van jou. Dat is wel iets om rekening mee te houden. (1)

Conclusie beste stofzuiger abonnement 2023

 • Beste stofzuiger abonnement algemeen – BlueMovement
 • Beste stofzuiger abonnement AEG stofzuiger – Homie
Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.