In dit artikel

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Beste Planten Abonnement | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Ben je ook zo gek op (verse) planten in je woning? Dan biedt een planten abonnement uitkomst. Met zo’n abonnement krijg je periodiek nieuwe planten thuisbezorgd. Je hoeft de planten dus niet meer zelf te kopen, terwijl je wél van verse planten in huis verzekerd bent. Spreekt dit je aan? In dit artikel laat ik je kennis maken met het beste abonnement voor planten.

Beste planten abonnement 2023: Mijn selectie

 1. Beste planten abonnement: Jouwplant
 2. Beste planten abonnement particulier: Shop-de-stek
 3. Beste planten abonnement kantoor: Beekwilder

Planten abonnementen vergelijken: hoe doe ik dat?

Heb je interesse om een planten abonnement af te sluiten? Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, is het aanbod van abonnementen mogelijk erg divers. Je zou daarom een goede vergelijking moeten maken. Gelukkig heb ik alvast het meeste werk voor je uit handen genomen! Speciaal voor jou ben ik namelijk al op zoek gegaan naar het beste abonnementen voor bloemen en planten. Mijn bevindingen deel ik graag met je hieronder, in de vorm van een complete top 5.

1. Jouwplant – beste planten abonnement

Bij Jouwplant sluit je het beste planten abonnement van dit moment af. Je geniet hiermee van meer afwisseling in het interieur, van uitsluitend fraaie planten en van veel gemak. Daarbij heb je ook nog eens meerdere mogelijkheden.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Je kunt bij Jouwplant bijvoorbeeld een abonnement voor een maand afsluiten. Ook is het mogelijk om een geheel jaarabonnement af te sluiten, waardoor je het gehele jaar van fraaie planten in je woning geniet. Per maand krijg je 1 plant geleverd; deze plant wordt door de experts van Jouwplant.nl zelf uitgezocht.

Bij Jouwplant geniet je ook nog van veel flexibiliteit. Wil je een maand geen plant ontvangen? Dan kun je dit voor de 1e van de maand doorgeven. Jouwplant bezorgt vervolgens geen plant bij je thuis en levert daar ook geen kosten voor.

Voordelen Jouwplant

✅ Je bent erg flexibel;

✅ Keuze uit meerdere abonnementen;

✅ Elke maand een nieuwe plant;

✅ Planten komen direct vanaf de kweker;

✅ Plant inclusief pot.

Nadelen Jouwplant

❌ Niet de meest duidelijke website.


Klik hier voor meer informatie!

2. Shop-de-stek – beste planten abonnement particulier

Wil je de mooiste planten in je woonkamer zetten? Voor de mooiste plantjes en kamerplanten ben je bij Shop-de-stek ook aan het juiste adres. Dit vind ik zelf het beste planten abonnement voor een particulier. Dit komt onder meer door de flexibiliteit die je bij dit abonnement ervaart.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Dit begint al bij het samenstellen van het abonnement. Selecteer hoe vaak je de planten wilt ontvangen. Selecteer ook voor wat voor soort abonnement je wilt gaan. Bij Shop-de-stek kun je namelijk kiezen voor een normaal plantenabonnement, maar ook voor een bloemen abonnement. Daarbij heb je ook de keuze uit meerdere termijnen: maandelijks een nieuwe bloem, per 2 weken een nieuwe bloem of wekelijks een nieuwe bloem.

Selecteer online het gewenste abonnement en stop deze in je winkelwagen. Vanaf dat moment heb je nergens meer omkijken naar. Je krijgt namelijk niet alleen een prachtige plant of bloem geleverd, maar ook nog een bijpassende vaas. De bloemen en vaas krijg je in bruikleen; je kunt/mag de vaas dus niet zelf houden.

Voordelen Shop-de-stek

✅ Keuze uit meerdere abonnementen;

✅ Overzichtelijke website;

✅ Inclusief vaas geleverd;

✅ Zowel voor planten als bloemen geschikt.

Nadelen Shop-de-stek

❌ Vrij forse leveringskosten.


Klik hier voor meer informatie!

3. Stekjes &zo

Wil je graag een prachtige jungle in je woning creëren? Dan zit je goed met het Urban Jungle Box abonnement van Stekjes &zo. Als je dit abonnement afsluit, krijg je elke maand een groene verrassing in je brievenbus. Je krijgt dus niet zozeer planten geleverd, maar puur de stekjes voor deze planten.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Als je je op dit Urban Jungle Box abonnement abonneert, krijg je elke maand 5 stekjes geleverd van Stekjes &zo. Hier hoef je niet voor thuis te blijven; de stekjes passen gewoon door de brievenbus. Nadien ben jij aan zet; met deze stekjes kun je thuis een botanische jungle creëren.

Dit is een planten abonnement waarbij je veel zelf moet doen. Je moet immers zelf met de stekjes aan de slag gaan. Super leuk, inspirerend en waarschijnlijk geeft het je ook nog een voldaan gevoel.

Voordelen Stekjes &zo

✅ 5 stekjes per maand geleverd;

✅ Je kunt eventueel de stekjes zelf uitkiezen;

✅ Erg betaalbaar (€19,99 per maand);

✅ Stekjes komen direct vanaf de kwekers.

Nadelen Stekjes &zo

❌ Je moet het meeste werk nog zelf doen.


Klik hier voor meer informatie!

4. Stekjesabonnement

Vind je het leuk om met je eigen kamerplanten aan de slag te gaan? Dan zit je ook goed met het abonnement van Stekjesabonnement. Als je dit abonnement afsluit, krijg je elke maand een stekje in de brievenbus geleverd. Met dit stekje ben je in staat om je eigen, prachtige kamerplant te creëren.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Het mooie is dat de stekjes al geworteld zijn. Dit betekent dat je ze meteen in de aarde kunt zetten. Doordat je bij Stekjesabonnement elke maand een ander soort stekje krijgt, geniet je ook nog van een fraaie veelzijdigheid qua planten in je woning.

Je hebt bij Stekjesabonnement ook nog de keuze uit meerdere abonnementen. Zo kun je een abonnement voor 3- of 6 maanden afsluiten. Ook kun je kiezen voor 3 maanden in één; dat is een vol met stekjes.

Voordelen Stekjesabonnement

✅ Elke maand 1 stekje;

✅ Geworteld en al;

✅ Elke maand een ander stekje;

✅ Keuze uit meerdere abonnementen.

Nadelen Stekjesabonnement

❌ Je moet het meeste werk nog zelf doen.


Klik hier voor meer informatie!

5. Beekwilder – beste planten abonnement kantoor

Wil je graag een planten abonnement voor je kantoor afsluiten? Dan zit je bij Beekwilder goed. Bij deze firma is het namelijk mogelijk om een abonnement voor kunstplanten af te sluiten. Doordat dit om uitsluitend kunstplanten gaan, heb je geen omkijken naar het onderhoud hiervan. Ideaal voor in een kantoor dus!

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Bij Beekwilder kun je ook nog uit meerdere abonnementen kiezen. Zo is het mogelijk om zelf je abonnement samen te stellen. Selecteer bijvoorbeeld hoeveel planten je per week of maand wilt ontvangen. Selecteer ook welke planten je graag wilt ontvangen.

Wil je helemaal geen omkijken naar je planten hebben? Dan is het abonnement van Beekwilder ook ideaal voor je. Je kunt namelijk aanvinken dat de planten voor jou geplaatst worden. Hier betaal je een (kleine) meerprijs voor. Op het moment dat de nieuwe plant geplaatst wordt, wordt de oude kunstkamerplant weer meegenomen.

Voordelen Beekwilder

✅ Uitsluitend kunstkamerplanten;

✅ Ideaal voor zakelijke ruimtes;

✅ Je bepaalt zelf welke planten je ontvangt;

✅ 100% onderhoudsvrij en brandveilig.

Nadelen Beekwilder

❌ Vrij prijzig abonnement;

❌ Uiteraard geen echte planten.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste planten abonnement 2023

Wil je het beste planten abonnement afsluiten? Dan raad ik je aan om het abonnement bij Jouwplant af te sluiten. Per maand ontvang je een prachtige plant, waardoor je weinig omkijken naar de planten in je woning hebt. Deze aanbieder richt zich ook nog op de verschillende seizoenen. In alle seizoenen krijg je andere soorten planten geleverd.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Kies zelf voor welk abonnement je bij Jouwplant wilt gaan en geniet vervolgens van prachtige planten in je woning.


Klik hier voor meer informatie!

Planten abonnementen ervaringen en reviews

Voor welk planten abonnement kun je nou het beste kiezen? Kies je altijd voor het abonnement van Jouwplant.nl? Of kun je beter voor een ander abonnement kiezen? Om dit voor jezelf te bepalen, kun je ook nog even goed kijken naar onderstaande reviews. Aan de hand van deze ervaringen krijg je een duidelijk beeld van de verschillende planten abonnementen.

Jouwplant review

De ervaringen met Jouwplant zijn bijzonder positief. Veel mensen geven aan dat de planten op hun wensen aansluiten, dat het abonnement flexibel is en dat de planten van een prima kwaliteit zijn. Ook zijn er veel mensen die dit abonnement als cadeau hebben gegeven.

Shop-de-stek review

Over het planten abonnement van Shop-de-stek zijn de meeste reviews positief. Veel mensen roemen de kwaliteit van de planten, evenals de flexibiliteit. Kies zelf het gewenste abonnement en stel dat abonnement vervolgens naar wens samen.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Stekjesenzo review

De stekjes van Stekjesenzo worden eveneens goed beoordeeld. Veel mensen geven aan dat de stekjes op hun wensen aansluiten én dat ze door de brievenbus passen. Doordat ze door de brievenbus passen, hoef je niet eens thuis te blijven. Wel geniet je dus van fraaie stekjes, waarmee je onder meer de luchtkwaliteit in je woning verbetert.

Stekjesabonnement review

Bij Stekjesabonnement vallen enkele reviews op. Zo geven meerdere klanten aan dat de stekjes rechtstreeks van kwekers komen, waardoor de kwaliteit geweldig is. Doordat de stekjes ook al geworteld en al zijn, heb je minder omkijken naar deze stekjes.

Beekwilder review

Meerdere klanten spreken vol lof over het planten abonnement van Beekwilder. Op zich logisch, aangezien dit één van de weinige aanbieders is die zich op kunstplanten richt. De meeste klanten spreken vol lof over de uitstraling van de kunstplanten, evenals over de service.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Planten abonnement afsluiten: hier moet je op letten!

Een planten abonnement afsluiten is absoluut een goed idee. Het abonnement werkt super simpel: je hebt zelf namelijk nergens meer omkijken naar. Bovendien kies je bij veel abonnement zelf hoe vaak je de planten wilt ontvangen. Ook kies je bij veel abonnementen voor hoe lang je het abonnement precies afsluit.

Wil je graag een planten abonnement in je winkelwagen stoppen? Voordat je het abonnement in je winkelwagen kunt stoppen, moet je goed naar het soort abonnement kijken. Graag raad ik je aan om goed op onderstaande punten te letten. Aan de hand van deze punten maak je snel een goede vergelijking voor jezelf. Aan de hand daarvan stop je snel het juiste abonnement in je digitale winkelwagen.

Planten of bloemen

Kies je voor een abonnement op planten? Of kies je voor een abonnement op bloemen? Dit is de eerste keuze die je moet maken. Bij sommige partijen is het ook mogelijk om voor een combinatie van bloemen en planten te gaan.

Uiteraard kun je ook nog voor stekjes kiezen. Het leuke is dat de stekjes volledig passen bij de verschillende seizoenen. In alle seizoenen krijg je andere stekjes geleverd, waardoor je je hier het gehele jaar mee bezig kunt houden.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Frequentie & looptijd

Je moet vervolgens ook goed naar de frequentie kijken. Krijg je bijvoorbeeld elke week nieuwe planten geleverd? Of krijg je elke maand nieuwe planten geleverd? Daarbij is het ook zaak om naar de looptijd te kijken; voor hoe lang sluit je het planten abonnement precies af?

Wil je graag een plantjes abonnement als cadeau geven? Dan is dit uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt.

Je wensen

Het is ook verstandig om goed naar je wensen te kijken. Wat voor plantjes wil je bijvoorbeeld ontvangen? Wat zijn je wensen met betrekking tot het soort plantjes? En wat betaal je idealiter maximaal voor het abonnement? Denk hier op voorhand goed over na.

Prijs

Tot slot moet je ook goed naar de prijs kijken. Dit komt vooral door het volgende: ik heb opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Check daarom goed wat je per planten abonnement moet betalen. En bepaal goed wat je idealiter aan je nieuwe plantjes abonnement kwijt wilt zijn.

Conclusie: welk planten abonnement is het beste?

Wat mij betreft is het abonnement van Jouwplant het beste planten abonnement. Dat abonnement is naar wens samen te stellen, terwijl de plantjes ook nog van een uitmuntende kwaliteit zijn. Dit komt onder meer doordat de planten rechtstreeks vanaf de kweker komen. Tevens is het ideaal dat je de plantjes al in een pot geleverd krijgt.

Nog meer interessante abonnementen voor bloemen en planten

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

In het kader van bloemen en planten abonnementen kunt u meer lezen over het planten abonnement. Van het bloemen abonnement word ik persoonlijk heel blij. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een kunstbloemen abonnement of zijden bloemen abonnement? Mocht je een held zijn met de groene vingers dan is een stekjesabonnement zeker iets voor jou!

Ook schreef ik reviews over de diverse merken. Denk hierbij aan een Bloomon review of Bloemen van de teler review. Nieuwsgierig? Lees dan zeker deze reviews.

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Beste Planten Abonnement Review 5x Test!

Veelgestelde vragen over planten abonnementen

Wat is het beste planten abonnement?

Het beste planten abonnement is wat mij betreft het abonnement van Jouwplant. Met dit abonnement op planten ontvang je periodiek prachtige planen inclusief pot. De planten komen rechtstreeks vanaf de kweker, waardoor ze super vers zijn.

Wat kost een planten abonnement?

De kosten voor een planten abonnement lopen gigantisch uiteen. Sommige abonnementen sluit je voor 10 euro per maand af, terwijl je voor een ander abonnement tegen de 30 euro per maand moet betalen. Maak daarom ook op het gebied van kosten een goede vergelijking.

Hoe werkt een planten abonnement?

Een planten abonnement werkt heel simpel:
 
–      Kies het gewenste abonnement uit
–      Abonneer je
–      Je krijgt nu periodiek nieuwe planten geleverd
–      Geniet elke dag van (verse) planten in je woning! (1)

Conclusie beste planten abonnement 2023

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.