In dit artikel

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Beste Matras Abonnement | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Genieten van ultiem slaapcomfort, zonder hoge aanschafkosten? Dat kan, met een matras abonnement. Ideaal voor iedereen die al een bedframe heeft en alleen op zoek is naar een matras voor erop. Het huren van een matras heeft meerdere voordelen, waarvan de lage aanschafwaarde er eentje is. Na afloop van je matras abonnement kun je het matras namelijk weer terugsturen en mag je een nieuwe uitkiezen. Deze laagdrempeligheid maakt matras abonnementen heel geschikt voor mensen met een kleine portemonnee of mensen die iedere zoveel jaar een nieuw matras willen. Wie het beste matras van 2023 aanbiedt, vertel ik je in dit artikel.

Beste matras abonnement van 2023: mijn selectie

 1. Beste matras abonnement algemeen – Bundles
 2. Beste matrassen lease – Bundles
 3. Beste matras huren – Bundles

Matrassen lease vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen bij wie je het beste een matras kunt huren, kijken we naar verschillende factoren. Zo zijn onder andere de kenmerken per aanbieder heel belangrijk, maar ook zeker de voor- en nadelen van ieder matras abonnement. We kijken ook naar wat klanten die je voorgingen zeggen over hun aankoop en de service van de aanbieder van het matras abonnement. Aan het einde van dit artikel behandelen we ook de verschillen tussen een matras huren en een matras op afbetaling. Ze verschillen namelijk wel van elkaar. Als we al deze gegevens vergelijken, komen we tot het beste matras abonnement van 2023. Laten we beginnen!

1. Bundles – beste matras abonnement algemeen

Bij Bundles ben je aan het juiste adres voor een compleet slaapsysteem. Je sluit namelijk een matras abonnement inclusief bed frame af. Ideaal voor als je bijvoorbeeld net uit huis gaat en nog geen bed frame hebt. Een van de grootste voordelen van Bundles – of eigenlijk SlaapBundles – is dat je slechts 2 jaar vastzit aan het abonnement. Daarna kun je maandelijks opzeggen. Bij de meeste andere aanbieders is de kortste looptijd 5 jaar.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Qua aanbod kun je bij Bundles je lol op, want met de keuze uit 3 formaten (Prince size is geschikt voor 1 persoon & Queen size en King size zijn geschikt voor 2 personen) en meerdere variaties in hardheid (zacht, medium of stevig), is er voor iedereen wel een geschikt matras abonnement. Voor de Prince size en King size bedden kun je overigens kiezen voor een lengte van 200 cm of zelfs 210 cm, zonder extra kosten. Ieder slaapsysteem wordt volledig op maat gemaakt van, grotendeels, herbruikbare modulaire elementen. Dit maakt SlaapBundles dus ook een van de duurzamere aanbieders van matras abonnementen. 

En mede dankzij die circulaire en modulaire opbouw, kan SlaapBundles een zeer hoge duurzaamheid garanderen. Bedsytemen die na afloop van het matras abonnement geretourneerd worden, halen ze uit elkaar en worden dan gecontroleerd en schoongemaakt. Materialen die goed gereinigd kunnen worden, kunnen ingezet worden voor de productie van nieuwe bedsystemen. Alles wat niet hergebruikt kan worden, zoals materialen die in aanraking komen met het lichaam, worden op verantwoorde wijze afgevoerd.

Als jouw matras abonnement eenmaal actief is, wordt de productie van je bed gestart. Dit neemt een week of 6 in beslag. Daarna krijg je een belletje en maak je een afspraak voor wanneer je nieuwe bed bezorgd en geïnstalleerd wordt. Wil je er 100% zeker van zijn dat je matras altijd lekker ligt? Dan kun je gebruikmaken van de GoedSlapenGarantie. Dit is een garantie waarmee je de hardheid van je matras tijdens je matras abonnement één keer kunt aanpassen.

Voordelen Bundles

✅ Een matras abonnement met bedframe voor een optimale nachtrust;

✅ Kies gratis voor een langer model. Ideaal voor langere mensen;

✅ Geen gedoe met 5-jarige abonnementen. Kies voor een looptijd van 2 jaar en zeg daarna maandelijks op;

✅ Maar liefst 400 pocketveren per vierkante meter in ieder matras.

Nadelen Bundles  

❌ Houd er rekening mee dat je een betaalverplichting aangaat voor de gehele duur van het matras abonnement.


Klik hier voor de beste deal

2. Club 9

Bij Club 9 kies je voor maximaal slaap comfort met de Club 9 matrassen. Voor dit matras abonnement is ook geen BKR toetsing vereist. Dit betekent dat iedereen een matras abonnement bij Club 9 kan afsluiten. Je kiest heel eenvoudig voor het matras en bed dat het beste bij jouw voorkeuren past en selecteert ook de lengte en breedte van het matras. Een Club 9 matras vormt zich perfect om ieders lichaam. Via de huur-knop voeg je het matras toe aan je winkelwagentje. Doorloop nu het bestelproces zoals normaal en je matras abonnement is actief!

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

De standaard duur van een matras abonnement is 5 jaar, maar tegen een vergoeding van €300 is het abonnement in de eerste 2,5 jaar op te zeggen. Vanaf die 2,5 tot aan de 5 jaar kun je je matras abonnement niet opzeggen. Voor het matras abonnement geldt ook een proefperiode van 100 dagen. Gedurende die 100 dagen kun je het abonnement kosteloos en zonder voorwaarden opzeggen, dus het is heel vrijblijvend. De matrassen die binnen die eerste 100 dagen geretourneerd worden, kunnen prima opnieuw gebruikt worden. Club 9 doneert deze matrassen daarom aan diverse goede doelen.

Voordelen Club 9

✅ Je hebt al een matras abonnement vanaf €9,99;

✅ Je matras ligt al binnen enkele dagen op je bed – gemiddeld binnen 2 dagen;

✅ De hoge kwaliteit basisschuim en HR comfort-laag zorgen voor de beste ondersteuning van je lichaam – iedere nacht opnieuw;

✅ Profiteer van maximale zekerheid met 100 nachten proefslapen.

Nadelen Club 9

❌ Je zit voor een langere periode vast aan dit abonnement, namelijk voor 5 jaar. Je kunt daarvoor wel al opzeggen, maar dan zit er een boete aan vast.


Klik hier voor de beste deal

3. Bedzzzy  

Heb je wel al een bed frame en ben je alleen op zoek naar een matras? Dan ben je bij Bedzzzy aan het juiste adres! Bij deze aanbieder van matras abonnementen vind je overigens een van de meest duurzame matras abonnementen. Bedzzzy heeft zich namelijk gespecialiseerd in één enkel matras en bed frame. Je kunt dus kiezen voor alleen een matras abonnement, maar ook voor een compleet slaapsysteem met bed frame en matras. Voor slechts €14,50 per maand heb je al een matras abonnement. Voor een matras én bed abonnement betaal je slechts €24,50 per maand. Je kunt hierbij kiezen voor een abonnement van 36 of 60 maanden.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Voor de allerbeste nachtrust kies je natuurlijk voor het Bedzzzy matras abonnement met bed frame. De spiraalbodem geeft het matras namelijk de allerbeste ondersteuning, zonder in te leveren op ventilatie. Je slaapt dus heerlijk koel, ook tijdens die ellendig warme zomernachten. En de vele pocketveren in het matras zorgen voor maximale ondersteuning. De vervangbare hoes van het matras blijft jaar in jaar uit als nieuw. Kortom: een slaapsysteem waarop je iedere avond heerlijk in slaap valt. Wie wil dat nu niet?

Voordelen Bedzzzy 

✅ Matras abonnement of abonnement op compleet slaapsysteem. Jij kiest wat je wilt;

✅ Kies voor de looptijd die het beste past bij jouw wensen;

✅ Alle kennis en kunde zit gebundeld in één matras en één bedframe;

✅ Gratis bij je bezorgd en gemonteerd in je slaapkamer.

Nadelen Bedzzzy

❌ Op dit moment zit er een stop op nieuwe boxspring abonnementen. Dit kan bij deze aanbieder dus vaker voorkomen, waardoor je er niet altijd terecht kunt.


Klik hier voor de beste deal

4. Bedrent

Met Bedrent kies je voor zekerheid. Je profiteert met dit matras abonnement immers van 5 jaar slaapzekerheid. En met een prijs vanaf €35 per maand is dit abonnement voor heel veel mensen een betaalbaar matras abonnement. Dankzij de langere looptijd kan Bedrent een lagere prijs garanderen en dat betekent ongekende luxe voor een hele zachte prijs. Dat is ook gelijk de kanttekening van dit abonnement; je zit er 5 jaar aan vast. Als je dat geen probleem vindt, dan is het matras abonnement van Bedrent er beslist eentje die je moet bekijken.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Wil je nu weten welk bed je in huis haalt, dan kun je bij Bedrent altijd een bezoekje brengen aan de showroom. Hier kun je alle bedden bekijken en uitproberen. Zo weet je zeker dat je nieuwe matras abonnement precies bij jouw wensen past.

Voordelen Bedrent

✅ Kies een volledig boxspring abonnement vanaf €35 per maand;

✅ Binnen 10 dagen staat je nieuwe matras bij je in huis te shinen.

✅ Voor de bezorging en montage betaal je niets extra;

✅ Je kunt je bed na afloop van het matras abonnement overnemen.

Nadelen Bedrent

❌ Er is bij Bedrent sprake van een BKR toetsing.


Klik hier voor de beste deal

5. Leazzzy

Leazzzy is niet zozeer een matras abonnement, maar meer een boxspring lease. Voor nog geen drie tientjes per maand slaap je iedere nacht op een heerlijke boxspring die tot in je slaapkamer wordt bezorgd. De montage, net als de unieke verhuisservice van Leazzzy, is eveneens gratis. Met deze verhuisservice hoef je je dus geen zorgen te maken om de verhuizing van je boxspring; dat doet Leazzzy voor je. En gaat er gedurende je abonnement iets stuk aan je boxspring (of alleen je matras)? Dan kun je erop vertrouwen dat Leazzzy met een goede en adequate oplossing komt. Voor deze abonnementen gelden overigens geen BKR toetsing of registratie; wel zo prettig. Dit maakt Leazzzy voor een groot deel van de Nederlanders een hele fijne manier om voor een laag maandbedrag te profiteren van maximaal slaapcomfort.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

En als duurzaamheid je aan het hart gaat, dan is Leazzzy een van de beste keuzes die je kunt maken. Want hoewel de volledige recycling van bedden en matrassen nog niet mogelijk is, doet Leazzzy er wel alles aan om de materialen zo goed mogelijk af te voeren en te recyclen. De bedden die worden teruggestuurd, worden op een verantwoorde manier gerecycled of afgevoerd. Ook werkt Leazzzy continu aan het verduurzamen van het huidige assortiment. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een duurzame boxspring in huis haalt.

Voordelen Leazzzy

✅ Met dit complete slaapsysteem ben je gegarandeerd van maximaal slaapcomfort;

✅ Gratis bij je thuis bezorgd én gemonteerd in je slaapkamer. Jij vertelt waar je bed gemonteerd mag worden;

✅ Meerjarig abonnement zonder BKR toetsing.

Nadelen Leazzzy

❌ Persoonlijk vind ik dat de boxsprings er op de foto’s ietwat goedkoop uitzien.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste matras abonnement van 2023

Als je nu denkt dat het eenvoudig is om een matras abonnement tot allerbeste te benoemen, dan heb je het mis. Er gelden voor iedere aanbieder namelijk wel bepaalde voor- en nadelen. Er is dan ook een heel groot, grijs gebied. Maar als we kijken naar alle gegevens, dan kunnen we uiteindelijk wel een winnaar benoemen. Het beste matras abonnement van 2023 wordt aangeboden door Bundles, ook wel SlaapBundles genoemd. En wel hierom: bij Bundles kies je niet voor een ellelange looptijd. Met een daadwerkelijke abonnementsduur van 2 jaar is dit matras abonnement voor iedereen een aanwinst. Daarbij kun je uit verschillende formaten (Prince, Queen en King) en diverse soorten hardheid (zacht, medium en stevig) kiezen. En met de GoedSlapenGarantie weet je zeker dat je altijd lekker slaapt.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Wist je trouwens dat echt ieder bed volledig op maat wordt gemaakt? Hiervoor worden voornamelijk gerecyclede materalen gebruikt. Dankzij de modulaire opbouw van de Bundles slaapsystemen kunnen de meeste onderdelen hergebruikt worden voor nieuwe bedden. Alleen de materialen die in aanraking komen met het lichaam worden op verantwoorde wijze afgevoerd. De materialen die goed schoon te maken zijn, kunnen opnieuw worden gebruikt voor nieuwe bedden. Dit maakt Bundles een hele duurzame keuze!


Klik hier voor de beste deal

Matras huren ervaringen en reviews

Wil je weten wat anderen te zeggen hebben over deze aanbieders van matras abonnementen? Je vindt een bundeling van de klantbeoordelingen hieronder.  

Bundles review

Bundles kwam als een van de beste uit de test. Met een gemiddelde beoordeling van een 9 – op basis van 466 reviews – doet Bundles het op alle vlakken heel goed. 97% van de klanten beveelt Bundles aan. Het gaat hier echter om een verzameling van producten (en dus niet alleen om het matras abonnement).

Club 9 review

Met een gemiddelde beoordeling van 4 van de 5 sterren doet Club 9 het op zijn eigen site ook heel goed. De meeste reviews beschrijven de kwaliteit van de matrassen en slaapsystemen als heel positief. Deze 285 reviews zijn uitsluitend zichtbaar op de website van Club 9. Vooralsnog zie ik geen reactie van het bedrijf op deze reviews.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Bedzzzy ervaring

Bedzzzy scoort een uitstekende beoordeling van 4,1 van de 5 sterren. Tussen de reviews zie ik verschillende dingen terug. Zo is de ene klant hartstikke blij met zowel de producten als de service en is de andere wat minder positief.

Bedrent ervaring

Voor Bedrent zie ik nog maar enkele reviews online staan. En hoewel die over het algemeen erg positief zijn, denk ik dat het bedrijf er goed aan doet meer met de klantreviews te doen. Over het algemeen wordt de kwaliteit van de bedden als positief ervaren. Dus dat is goed om te zien.

Leazzzy ervaring

Voor Leazzzy heb ik moeite reviews te vinden. Ik denk dat dit bedrijf nog niet veel doet met eigen reviews (het is onderdeel van Beter Bed). Zelf vind ik de website wel overzichtelijk, maar ben ik van mening dat de boxsprings er ietwat goedkoop uitzien. Dat is wel jammer.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

Een matras leasen? Let hier dan op

Ben jij nu net zo enthousiast als ik en kun je niet wachten om een matras abonnement af te sluiten? Lees dit stukje dan nog wel even door, want ik vertel je precies waar je op moet letten. Bij een matras abonnement zijn er namelijk wel wat dingen die we duidelijk moeten hebben, om te voorkomen dat je een overhaaste beslissing neemt.

Een van de eerste dingen omtrent een matras abonnement waar je rekening mee moet houden, is dat je instemt met een betalingsverplichting. Je gaat immers akkoord met een automatische incasso, zolang je matras abonnement loopt. Dit betekent dat je de maandelijkse kosten moet kunnen, en willen, blijven betalen.

Ten tweede moet je je bedenken of je kiest voor een matras abonnement of een matras op afbetaling. Deze twee begrippen betekenen namelijk wel iets anders. Bij een matras abonnement ligt de maandelijkse huurprijs wat lager, maar is het matras nooit echt van jou. Bij een matras op afbetaling is het matras na de laatste betaling wel van jou, maar ligt het maandelijkse bedrag een flink stuk hoger.

De keuzes die je hierin maakt hebben natuurlijk ook te maken met je beschikbare budget. Denk daar dus ook goed over na.

Beste Matras Abonnement Review (2022) 5x Test

De voor- en nadelen van een matras abonnement

Hieronder heb ik de voor- en nadelen van een matras abonnement, ook wel matrassen lease genoemd, nog even voor je gebundeld.

De voordelen van een matras abonnement

✅ Maximaal profiteren van een goede nachtrust voor een minimale prijs per maand;

✅ Hoe langer de looptijd van je matras abonnement, des te lager de maandelijkse kosten;

✅ Al vanaf enkele tientjes per maand een gloednieuw bed in je slaapkamer;

✅ Na afloop van je matras abonnement kun je ervoor kiezen om het bed tegen betaling over te nemen. Je mag hem ook retourneren en een nieuwe uitzoeken;

✅ Bij een enkele aanbieder kun je je slaapsysteem zelf samenstellen.

De nadelen van een matras abonnement

❌ Je moet er rekening mee houden dat je de maandelijkse kosten kunt blijven betalen. Je gaat namelijk een betalingsverplichting aan voor enkele jaren;

❌ Bij een enkele aanbieder moet je rekening houden met een levertijd van 10+ weken. Dat is vrij lang, vind ik.

Nog meer interessante abonnementen voor eten en drinken!

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Als we kijken naar de abonnementen voor wonen ben ik enorm gecharmeerd van het koffiemachine abonnement en slaap abonnementen zoals het bed abonnement, boxspring leasen of matras abonnement. Voor meubels zijn er tegenwoordig ook oneindig veel abonnementen voor bijvoorbeeld, een hoekbank, zitbank, eettafel, koffietafel en salontafel. Een abonnement is zelfs mogelijk voor een tv meubel, bureau, kast, lamp of stoelen. Dit was echt totaal nieuw voor mij 🙂

Voor wat betreft de abonnementen omtrent koken kan je me wakker maken voor een fornuis abonnement en een keukenmachine abonnement. Zo heb je altijd de beste kwaliteit om te koken voor de juiste prijs.

Abonnementen hebben ook een grote opmars gemaakt voor huishoudelijke apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine abonnement, droger abonnement, wasdroogcombinatie abonnement, koelkast abonnement, vriezer abonnement en vaatwasser abonnement. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook oplossingen voor een vaatwastabletten abonnement, wasmiddel abonnement en een wc papier abonnement. Maar het meest gelukkig ben ik misschien nog wel met mijn stofzuiger abonnement.

Ben je nu benieuwd naar de leveranciers achter de abonnementen? Dan ben je op deze website ook aan het juiste adres voor reviews over deze aanbieders. Zo vind je hier bijvoorbeeld mijn BlueMovement abonnementen review, mijn Bundles abonnementen review, mijn Skala abonnementen review, mijn Coolblue abonnementen review en mijn Splash abonnementen review.

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Veel gestelde vragen over matras abonnement

Mogelijk heb je na het lezen over deze vele matras abonnementen nog vragen over de abonnementen zelf. Of over de verschillen met matrassen op afbetaling. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over matras abonnementen met de bijbehorende antwoorden.

Wat is het beste matras abonnement?

Het beste matras abonnement is dat van Bundles, ook wel SlaapBundles genoemd. Bij Bundles kun je namelijk, in tegenstelling tot de andere aanbieders, kiezen voor een kortere looptijd van 2 jaar. Bovendien kun je kiezen tussen diverse formaten – ook qua lengte – en meerdere vormen van hardheid van je matras (zacht, medium of hard). Met de GoedSlapenGarantie kun je trouwens één keer per abonnement de hardheid van je matras aanpassen. Je nieuwe bed voldoet dus helemaal aan jouw wensen. Alle bedden worden overigens volledig op maat gemaakt. En dat wordt met uitsluitend herbruikbare onderdelen van oude bedden gedaan.

Wat is de werkwijze bij een matras abonnement of matras lease?

De werkwijze bij een matras abonnement of matras lease, is als volgt. Je betaalt een vast laag maandbedrag en dan kan je iedere avond neerstrijken op een matras van A-kwaliteit. Je hebt al vanaf enkele tientjes per maand een matras abonnement. Je kiest er bovendien zelf voor hoelang je gebruikmaakt van het matras abonnement. Bij de meeste aanbieders is de standaard looptijd 5 jaar, maar bij een enkele aanbieder kun je ook kiezen voor 2 of 3 jaar. Is je bed abonnement afgelopen, dan kun je er vaak voor kiezen het matras op te laten halen. Mogelijk kun je ook het matras overnemen voor de restprijs.

Is een matras leasen anders dan een matras huren?

Of een matras leasen anders is dan een matras huren, vertel ik je graag. In essentie betekenen beide begrippen hetzelfde: je betaalt een vast bedrag per maand en daarvoor mag je slapen op een matras van topkwaliteit. Bij de ene aanbieder wordt dit echter matrassen lease genoemd, terwijl de ander het houdt op een matras huren. Deze begrippen moet je overigens niet in de war brengen met matras afbetaling. Dit betekent namelijk wel iets anders dan een lease matras. Bij een matras op afbetaling koop je het matras wel degelijk en is het na de laatste betaling van jou. Wel ligt het maandelijkse bedrag hoger. (1)

Conclusie beste matras abonnement 2023

 • Beste matras abonnement algemeen– Bundles
 • Beste matrassen lease – Bundles
 • Beste matras huren – Bundles
Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.