In dit artikel

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Beste Maaltijdbox | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Nooit meer ‘wat moet ik nu weer koken?”, want met een maaltijdbox krijg je alles thuisgestuurd wat je nodig hebt om fantastische maaltijden op tafel te zetten. Stel je eens voor: je komt thuis na een lange dag, trekt de koelkast open en haalt in 1 handeling alles voor je avondeten tevoorschijn. Inclusief bereidingskaart. Je kunt direct beginnen en na even kokkerellen zet je een heerlijke én gezonde maaltijd op tafel. Voor jezelf, je familie of gasten. Je krijgt de maaltijdbox gewoon thuisgestuurd op de momenten dat het jou goed uitkomt. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Dan moet je beslist dit artikel eens lezen, want ik vertel je wat de beste maaltijdbox van 2023 is.

Beste maaltijdboxen van 2023: mijn selectie 

 1. Beste maaltijdbox – Marley Spoon
 2. Beste maaltijdbox betaalbaar – Dinnerly
 3. Beste maaltijdbox van de boer – Boerschappen

Maaltijdboxen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen welke maaltijdboxen het beste zijn, moeten we natuurlijk verder kijken dan wat je allemaal in de box krijgt en hoeveel de maaltijdbox kost. We kijken daarom ook naar de digitale reviews van andere klanten, hoelang de producten ongeveer vers blijven, de voor- en nadelen van iedere maaltijdbox en de eventuele verzendkosten. De maaltijdboxen vergelijken we met elkaar en uiteindelijk komen we tot de beste maaltijdbox van 2023. 

1. Marley Spoon – beste maaltijdbox algemeen 

We kennen allemaal de Marley Spoon gerechten van de televisiereclames. Deze nationaal bekende, gezonde maaltijdbox wordt wekelijks bij je thuis afgeleverd. En wat erin zit, bepaal je helemaal zelf! Deze maaltijdboxen worden door velen al aangeschreven als beste maaltijdboxen, omdat 1) de gerechten heerlijk zijn, 2) de aanwijzingen duidelijk op de receptkaarten staan (die komen trouwens ook in je persoonlijke profiel te staan) en 3) de porties van uitstekende grootte zijn. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Bij Marley Spoon kun je op de volgende manier maaltijdboxen bestellen. Je selecteert de maaltijdbox die je wilt bestellen, voor hoeveel personen en hoeveel maaltijden én op welke dag je de maaltijdbox aan huis bezorgd wilt krijgen. Iedere week kies je uit 40 nieuwe gerechten (die overigens allemaal na ongeveer een half uurtje op tafel staan) en klaar is Kees! Je kunt deze maaltijdbox ook even op pauze zetten, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. 

Al met al zijn de Marley Spoon maaltijdboxen heel fijn voor als je zelf niet meer wilt nadenken over boodschappen voor het avondeten. 

Voordelen Marley Spoon

✅ Iedere week keuze uit 40 heerlijke gerechten;

✅ Handige stap voor stap instructies die je ook digitaal kunt bekijken;

✅ Iedere week op dezelfde dag bij je thuis bezorgd. Wel zo makkelijk;

✅ Even op vakantie? Pauzeer je maaltijdbox.

Nadelen Marley Spoon

❌ Je moet thuis zijn voor de bezorging, want de ingrediënten kunnen niet al te lang buiten de koeling blijven staan.


Klik hier voor de beste deal

2. Dinnerly – beste maaltijdbox betaalbaar

Bij Dinnerly koop je maaltijdboxen die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Bovendien kun je wekelijks kiezen uit 22 vlees-, vis- of vega gerechten. Een geheel veganistische maaltijdbox is er nog niet, maar wellicht kunnen we die maaltijdbox in de toekomst van Dinnerly verwachten. Deze maaltijdboxen zijn ook nog eens heel duurzaam, want je gekozen recepten bekijk je gewoon in de app. Geen papieren receptkaarten, dus. Dit maakt de boxen (met een gemiddelde prijs van €3,35) ook goedkoper dan de meeste andere maaltijdboxen op de markt. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Op de website van Dinnerly kun je op de volgende manier een maaltijdbox bestellen. Je meldt je aan en via je account kies je welke gerechten je wilt ontvangen. Geef aan met hoeveel personen je van de maaltijdbox wilt eten en hoeveel gerechten je wekelijks wilt ontvangen. De ingrediënten worden gekoeld bij je bezorgd, dus zorg ervoor dat je thuis bent om alles snel in de koelkast te zetten. 

Voordelen Dinnerly

✅ Gezonde maaltijdbox vanaf €3,35 per persoon;

✅ Kies wekelijks uit 22 vis-, vlees- of vega gerechten (of een mix);

✅ Een van de goedkoopste maaltijdboxen op de markt.

Nadelen Dinnerly

❌ Je moet de bestelling van de bezorger aannemen, want de maaltijdbox moet gelijk de koelkast in om maximale versheid te kunnen garanderen;

❌ Er is nog geen vegan box beschikbaar.


Klik hier voor de beste deal

3. Boerschappen – beste maaltijdbox van de boer

Biologische maaltijdboxen binnen 12 uur van de boer naar jouw koelkast. Dát is wat je krijgt als je maaltijdboxen van Boerschappen bestelt. Je kiest, op basis van je wensen of suggesties uit de keuzehulp, uit 6 fantastische maaltijdboxen. Ga voor de Gemaksbox vega, Reguliere gemaksbox met vlees en vis, Complete box, Oogst box vol met verse groenten (met of zonder yoghurt), Vegan maaltijdbox of de Vangstbox (vlees, vis en zuivel). 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Met de Gemaksbox, bijvoorbeeld, zet je in een handomdraai heerlijke maaltijden op tafel en met de Complete maaltijdbox zit er van alles wat in: groente, vlees, aardappelen, vis en fruit. Iedere ochtend gaan de collega’s van Boerschappen langs de boeren om de verse ingrediënten op te halen. Daarna wordt de maaltijdbox samengesteld en verzonden. Je ontvangt wekelijks, 3 dagen voor je maaltijdbox wordt bezorgd, een nieuwsbrief met de inhoud van de box.

Deze heerlijke biologische maaltijdboxen van Boerschappen bestel je zo. Je maakt een account aan en via daar kun je alles regelen, zoals bijvoorbeeld de bezorgdatum wijzigen. Enkele dagen voor de bezorging ontdek je welke lekkere dingen er in je biologische maaltijdbox zitten. Je krijgt ook enkele recepten die je kunt maken met de ingrediënten uit je box, maar deze maaltijdboxen lenen zich er uitstekend voor om je creativiteit de vrije loop te laten. Met iedere maaltijdbox doe je ongeveer 3 dagen, maar als je een kleine eter bent, dan eet je zelfs 4 dagen van de box. 

Voordelen Boerschappen

✅ Binnen 12 uur van de boer naar je koelkast;

✅ 6 verschillende maaltijdboxen;

✅ Van 1 box eet je gemiddeld 3 dagen;

✅ Ontdek met de keuzehulp welke maaltijdboxen het beste bij je passen.

Nadelen Boerschappen

❌ Je kunt alleen voorkeuren doorgeven en niet specifieke maaltijden kiezen. Soms kan er dus iets in zitten wat je misschien iets minder lekker vindt.

❌ Deze boxen moeten na ontvangst snel de koelkast in. Zorg er dus voor dat je thuis bent als de bezorger langskomt. 


Klik hier voor de beste deal

4. Ekomenu

Ook Ekomenu biedt maaltijdboxen aan, maar dan met een speciaal tintje. Je kunt bij Ekomenu namelijk ook kiezen voor afslankboxen of gezinsboxen. Deze maaltijdboxen bevatten ingrediënten en gerechten die bijvoorbeeld bijdragen aan gewichtsverlies of juist meerdere porties bevatten. Deze maaltijdboxen Nederland worden dus echt op maat gemaakt op basis van wat jij wilt. Ze zitten boordevol verse groenten, die overigens direct van de boer komen. Een lekker biologisch tintje dus!  

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Bij Ekomenu kun je uit de volgende menu’s kiezen. Variatie, specials, lekker snel, vegetarisch, gezin, vegan maaltijdbox, koolhydraatbewust, seizoen, afslanken, eiwitrijk, ketogeen, glutenvrij, lactosevrij en 9 maanden. Ieder menu bevat specifieke gerechten. De 9 maanden maaltijdbox, bevat ingrediënten die je als zwangere vrouw mag nuttigen. En de afslank maaltijdbox bevat gerechten die je helpen afvallen. 

Je bestelt de Ekomenu maaltijdbox zo. Kies het menu dat je wilt, selecteer met hoeveel personen je van de box wilt eten en hoeveel maaltijden je wilt ontvangen. Als je op het menu klikt, dan zie je gelijk uit welke gerechten je kunt kiezen. Klik op de oranje button met “Kies dit menu” en vul je gegevens in. Selecteer welke maaltijden je wilt ontvangen en voldoe de eerste betaling. Je maaltijdbox abonnement is nu actief!

Deze maaltijdboxen zijn heel geschikt voor iedereen met speciale wensen. Eet je koolhydraatarm, volg je het ketodieet of ben je zwanger? Dan is deze maaltijdbox er echt eentje om te bekijken. 

Voordelen Ekomenu

✅ Maximaal duurzaam: minder transport en biologische certificering;

✅ Direct van de boer naar je bord;

✅ Toegang tot webshop van Ekomenu. Zo bestel je ook je reguliere boodschappen samen met je maaltijdboxen;

✅ 100% op basis van jouw wensen. 

Nadelen Ekomenu

❌ De ingrediënten moet na ontvangst direct in de koeling. Zorg er dus voor dat jij thuis bent of dat iemand het pakket voor je kan aannemen en hetdirect koud kan zetten;

❌ Met €5,- per persoon iets duurder dan de andere maaltijdboxen.


Klik hier voor de beste deal

5. Familiebox

Iedereen met kinderen weet hoe moeilijk het kan zijn om ze nieuwe gerechten te laten eten. Vergelijkbaar met wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet. Maar met de kindvriendelijke maaltijdboxen van De Familiebox zet je in een handomdraai maaltijden op tafel waar je kinderen niet van af kunnen blijven! Iedere week kun je uit 12 heerlijke gerechten kiezen en met meer dan 200 gram groente bevat deze maaltijdbox meer groente dan andere maaltijdboxen. De boxen worden gekoeld bij je thuisbezorgd, zodat de ingrediënten zo vers mogelijk blijven. Binnen de 12 gerechten die je wekelijks kunt kiezen, kun je ook kiezen voor kids toppers, supersnelle gerechten en gerechten met extra groenten. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Je bestelt deze mooie maaltijdboxen van Familiebox zo. Bepaal met hoeveel mensen je van deze maaltijdbox wilt eten en selecteer het aantal gerechten per week. Je ziet dan direct de prijs per box en de totaalprijs. Kies de box die je wilt en vul je gegevens in. Selecteer de eerste leveringsdatum en voldoe de betaling. En dat is het! Je ontvangt vanaf dan iedere week een maaltijdbox vol met heerlijke ingrediënten. 

Een maaltijdbox voor 1 persoon is er nog niet echt bij Familiebox. Maar als je voor jezelf een maaltijdbox wilt, dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor 2 personen en 3 maaltijden. Dan heb je van alle 3 de maaltijden 2 porties en zo kom je op 6 maaltijden per week. Dan hoef je er nog maar eentje zelf te verzinnen om de week door te komen!

Voordelen Familiebox

✅ Altijd gratis thuisbezorgd;

✅ Met meer dan 200 gram groente extreem gezond;

✅ Maaltijdbox waar kinderen ook heel blij mee zijn.

Nadelen Familiebox

❌ De boxen worden gekoeld geleverd en moeten direct na de bezorging dus ook in de koeling weggezet worden. Dat betekent dat je thuis moet zijn voor de bezorging of je buren moet inlichten;

❌ Geen box voor 1 persoon beschikbaar.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste maaltijdbox van 2023

En dan komen we bij de beste maaltijdbox van 2023 op basis van bovenstaande voor- en nadelen én eigenschappen. Alle maaltijdboxen hebben zo hun plus- en minpunten, maar de allerbeste maaltijdbox is voor mij toch wel die van Marley Spoon. Met een vanaf prijs van €4,81 per portie ligt de prijs rond het gemiddelde, maar je krijgt er heel veel voor terug. Zo kun je iedere week kiezen uit wel 40 nieuwe gerechten en de receptkaarten kun je nog eens terugkijken in je profiel. Ook als je geen klant meer bent. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Een maaltijdbox voor 1 persoon bestaat bij Marley Spoon nog niet, maar als je kiest voor 2 personen en 3 maaltijden, dan heb je in totaal 6 maaltijden per week voor nog geen €50. De andere maaltijdboxen zijn ook echt boxen om even te bekijken. Zo heeft Dinnerly de goedkoopste maaltijdboxen, heeft Familiebox ook kindvriendelijke(re) gerechten en biedt Boerschappen super biologische maaltijdboxen aan!


Klik hier voor de beste deal

Maaltijdbox ervaringen en reviews 

Dan kijken we naar reviews en ervaringen van andere klanten over de aanbieders van maaltijdboxen en maaltijdbox abonnementen. Alles wat ik heb kunnen vinden, staat hieronder gebundeld. 

Marley Spoon 

Over Marley Spoon kom ik over het algemeen goede beoordelingen tegen, maar een enkele keer wordt een negatieve review achtergelaten over de bezorging of over de ingrediënten. Hier reageert Marley Spoon dan wel weer goed op, dus ik heb er vertrouwen in dat deze kwesties goed worden afgehandeld. Met ruim 1.500 beoordelingen scoort Marley Spoon op Trustpilot een goede beoordeling van 3,8 uit 5 sterren.

Dinnerly review

Dinnerly krijgt op Trustpilot een gemiddelde beoordeling van 3,5 uit 5 sterren. Dit zusterbedrijf van Marley Spoon heeft nog wel wat te leren als het gaat om variatie in de gerechten en bezorging. Ik zie verder ook geen reactie van Dinnerly, waar ik wel een beetje op hoopte (gezien de verschillende soorten reviews). Al met al denk ik dat Dinnerly een jong bedrijf is dat nog wel veel te leren heeft, maar zeker op de goede weg is. En met zo’n lage prijs is deze budget maaltijdbox zeker goed om een keer te proberen.

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Boerschappen ervaring 

Boerschappen krijgt een gemiddelde beoordeling van 3,6 uit 5 sterren op Trustpilot. De meeste reviews gaan over hoe de maaltijdboxen zijn ingepakt en dat daar nog wel ruimte is voor verbetering. Boerschappen reageert zelf op deze reviews, wat aangeeft dat ze op juiste wijze met deze feedback omgaan. Veel van de reviews sluiten af met het bericht dat de klanten het over een tijdje nogmaals proberen. Het bedrijf is nog vrij jong, dus wellicht moet het haar weg nog even vinden. 

Ekomenu ervaring

Ekomenu krijgt online niet zo’n goede beoordeling. Op Trustpilot zie ik een gemiddelde beoordeling van 2,6 van de 5 sterren. De meeste reviews gaan over de versheid van de producten en de hoeveelheid die je krijgt voor de prijs die je betaalt. Al met al denk ik dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Ekomenu heeft vooralsnog niet gereageerd op de laatste reviews. 

Familiebox ervaring

Over Familiebox kom ik op Facebook overwegend veel goede reviews tegen. Hier en daar een beoordeling over de Belgische maaltijdbox. Vooral de kakelverse ingrediënten krijgen complimenten en de inhoud van de box wordt hoog aangeschreven. Ik ben al met al dus heel tevreden met wat ik online lees over Familiebox. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

Maaltijdboxen kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil jij een maaltijdbox kopen of maaltijdbox abonnement afsluiten? Let dan nog wel even op deze dingen. Het belangrijkste is dat de maaltijdboxen gekoeld worden bezorgd, dus je kunt het pakket niet laten bezorgen op een door jou aangewezen plek. De verse producten moeten namelijk wel zo snel mogelijk de koeling in. En omdat de maaltijdboxen iedere week bezorgd worden, moet je een bezorgmoment kiezen waarop jij altijd thuis bent. 

Verder is de prijs nog wel iets om rekening mee te houden. De ene box is wat duurder dan de ander, maar je moet voor jezelf bepalen of je die prijs over hebt voor de maaltijdboxen. Het grootste voordeel voor mij is dat je alles krijgt wat je nodig hebt voor een bepaald gerecht. In de winkel moet je vaak meer kopen dan je nodig hebt (vooral bij kruiden en specerijen) en dan kom je ver boven de prijs per persoon uit die je voor een maaltijdbox betaalt. 

En tot slot moet je erop letten dat je mogelijk een abonnement afsluit en dus voor langere tijd een betalingsverplichting aangaat. Vaak kun je de abonnementen wel snel opzeggen of pauzeren. Handig als je op vakantie gaat, bijvoorbeeld. 

Beste Maaltijdbox Review (2022) 5x Test

De voor- en nadelen van een maaltijdbox

Hieronder bundel ik nog eens de belangrijkste voor- en nadelen van een maaltijdbox, zodat je een goede beslissing kunt nemen over welke maaltijd box de beste keuze is voor jou.

De voordelen van een maaltijdbox

✅ Nooit meer zelf bedenken wat je moet kopen en koken;

✅ Je krijgt alles wat je nodig hebt om de gekozen maaltijd op tafel te zetten;

✅ Geen voedselverspilling: je ontvangt van alle ingrediënten precies genoeg;

✅ Vanaf slechts enkele euro’s per portie.

De nadelen van een maaltijdbox

❌ Je moet thuis zijn voor de bezorging. De ingrediënten kunnen namelijk niet lang buiten de koelkast blijven staan;

❌ Bij enkele aanbieders van maaltijdboxen sluit je een abonnement af. Hier zit je dus mogelijk een langere tijd aan vast.

Nog meer interessante abonnementen voor eten en drinken!

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Als we kijken naar de abonnementen voor eten ben ik enorm gecharmeerd van het avocado abonnement, chocolade abonnement, kaas abonnement, havermout abonnement, maaltijd abonnement, maaltijdbox, groente abonnement, fruit abonnement en eieren abonnement.

Voor wat betreft de abonnementen voor drinken kan je me wakker maken voor het thee abonnement, koffie abonnement, bier abonnement, wijn abonnement en het sap abonnement van Sapje.

Wist je dat je zelfs een koffiemachine abonnement kan afsluiten? Daarnaast worden de olijfolie abonnementen, maaltijdshake abonnementen en de online supermarkt ook steeds populairder.

Als je net als ik meer voor je gezondheid wil doen lees dan vooral nog even mee. Er zijn tegenwoordig ook super handige vitamine abonnementen en supplementen abonnementen zoals bijvoorbeeld bij Vitaily, Viteezy of Flinndal. Zo krijg je automatisch jouw vitamine en mineralen per post thuisgestuurd en zit je nooit zonder!

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Meest gestelde vragen over een maaltijdbox

Mogelijk heb je nog vragen over maaltijdboxen en over welke nu de beste in. Ook daarvoor hoef je niet verder te zoeken. Ik heb de meest gestelde vragen namelijk gebundeld én beantwoord in onderstaand overzicht. 

Wat is de beste maaltijdbox?

Wat de allerbeste maaltijdbox is, is zonder twijfel de maaltijdbox van Marley Spoon. Deze maaltijdboxen worden door klanten heel goed beoordeeld, de inhoud is goed, bezorging op tijd en in goede conditie (gekoeld). Ook kun je wekelijks kiezen uit meer dan 40 gerechten. Je krijgt papieren én digitale receptkaarten die je zelfs na afloop van je lidmaatschap kunt bekijken. Handig voor als je daarna zelf nog eens één of meerdere van je favoriete gerechten wilt maken. Ook krijg je heel af en toe een leuk kleinigheidje bij je maaltijdbox, zoals een houten pollepel. 

Hoe werkt zo’n maaltijdbox eigenlijk?

Hoe een maaltijdbox werkt, is dat je een box koopt die wekelijks bij je bezorgd wordt. Hierin zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. En van alle ingrediënten heb je dus ook precies genoeg. Geen voedselverspilling meer! Bij de ene aanbieder kies je welke gerechten je wilt ontvangen en bij de ander is het een verrassing. Zo krijg je bij Boerschappen een maaltijdbox thuisgestuurd waarvan je 3 dagen van tevoren pas weet wat de inhoud is. Dat houdt het wel spannend! (1)

Hoeveel kost een maaltijdbox?

Wat een maaltijdbox kost, hangt af van bij wie je de maaltijdbox koopt en met hoeveel personen je van de maaltijdbox eet. Hoeveel gerechten je wilt ontvangen is ook nog een bepalende factor. Gemiddeld gezien betaal je bij de meeste aanbieders €4,50 per persoon per gerecht. Nu zitten er wel wat uitschieters naar beide kanten bij. Zo heb je bij Dinnerly maaltijdboxen van nog geen €4 en kosten de maaltijdboxen van Ekomenu ongeveer €5 per persoon per gerecht. Het hangt er dus echt helemaal van af wat jij wilt. Bij de meeste aanbieders is het overigens wel heel duidelijk aangegeven wat de maaltijdbox kost. 

Conclusie beste Maaltijdbox 2023 

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.