In dit artikel

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Beste Kaas Abonnement | Review (2024) | 3x Test!

In dit artikel

Met een kaas abonnement krijg je iedere twee weken of iedere maand heerlijke kaas thuisgestuurd. En wat is er nu lekkerder dan dat? Kies je ervoor om een kaas abonnement af te sluiten, dan steun je lokale boeren. Ieder stukje kaas in deze kaas abonnementen is namelijk afkomstig van lokale boerderijen. Zo weet je dus ook zeker dat je kaas op een goede manier gemaakt is. Afhankelijk van de aanbieder van het kaas abonnement, wordt je pakket verstuurd als brievenbuspakket of postpakket. In dit artikel laat ik je kennismaken met drie aanbieders van een kaas abonnement en vertel ik welke als beste uit de test komt. Ben je er klaar voor?

Beste kaas abonnement van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste kaas abonnement algemeen – De Firma Kaas
 2. Beste kaas abonnement met meerdere soorten kaas – De Kaasbank
 3. Beste kaas abonnement van eigen boerderij – Mijn KaasKoe

Kaas abonnement vergelijken; hoe doe ik dat? 

En nu komt het. Hoe kon ik uit deze drie kaas abonnementen nu kiezen welke de beste is? Om dat te bepalen, sloot ik bij alle drie de aanbieders een kaas abonnement af en lette ik bij het bestelproces al op gemak en gebruiksvriendelijkheid. Ook de levering is belangrijk, omdat het met een kaas abonnement natuurlijk om een versproduct gaat. Tevens lette ik op de prijs-kwaliteitverhouding, inhoud en – vanzelfsprekend – de smaak. 

Bij de verschillende aanbieders heb ik een ander kaas abonnement afgesloten. Voor De Firma Kaas was dat een maandelijks kaas abonnement met daarin oude kaas. Bij de Kaasbank koos ik echter voor een eenmalig kaas abonnement, omdat er heel veel soorten kaas in dit pakket zitten. En bij Mijn KaasKoe koos ik voor een maandelijks kaas abonnement met daarin zowel oude kaas als belegen kaas. 

1. De Firma kaas – beste kaas abonnement algemeen

Bij De Firma Kaas vind je het beste kaas abonnement in de categorie algemeen. De site ziet er zeer strak uit, het bestelproces is makkelijk en als kers op de taart past ieder pakketje door de brievenbus! Je kunt bij deze aanbieder kiezen voor diverse lekkere kazen en gedurende het kaas abonnement kun je ook nog wisselen van boer (en dus van soort kaas). 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

De Firma Kaas biedt verschillende kaassoorten aan, namelijk jong belegen, belegen, oud, de specialiteit van het moment, een proeverij, kruidenkaas én een verrassing box. Bij de laatste weet je dus niet wat er in het kaas abonnement zit, maar je weet wel dat het altijd een overheerlijke én eerlijke kaassoort is. 

Heb je de kaassoort voor in je kaas abonnement gekozen? Dan kies je in de volgende stap van welke boer je de kaas wilt ontvangen en hoe vaak je de kaas wilt ontvangen. Je kunt hierbij kiezen uit een kaas abonnement dat je eens in de 2 weken krijgt of een kaas abonnement dat iedere maand op je deurmat valt. Ik koos voor een maandelijks kaas abonnement met oude kaas. 

En wat ik kreeg, dat was me toch een cadeautje. Een brievenbuspakket met daarin, heel netjes ingepakt, een heerlijk stukje oude kaas. Ideaal om in kleine blokjes te snijden of te raspen over de pasta. Ik heb er vele avonden van genoten; wat een lekkere kaas krijg je in dit kaas abonnement! Deze kwaliteit, samen met de nette site en uitstekende levering zorgen voor de titel ‘allerbeste kaas abonnement in het algemeen’.

Voordelen De Firma Kaas

✅ Geleverd in een brievenbuspakketje, dus je hoeft hem niet zelf in ontvangst te nemen;

✅ Op werkdagen voor 10:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden;

✅ Rechtstreeks van de boer;

✅ Makkelijk wisselen van kaassoort;

✅ Ook eenmalige bestellingen zijn mogelijk.

Nadelen De Firma Kaas

❌ Je kiest de kaas niet zelf uit;

❌ Je bent afhankelijk van de bezorger.


Klik hier voor de beste deal

2. De Kaasbank – Beste kaas abonnement met meerdere soorten kaas

Bij De Kaasbank bestel je op een andere manier een kaas abonnement. Zo kies je allereerst uit de duur van het kaas abonnement (eenmalig, 3, 6 of 12 maanden) en daarna kies je voor een mild, neutraal of pittig karakter van de kaassoorten. Je krijg bij dit kaas abonnement verschillende soorten kaasjes, waarbij ieder pakket een minimale waarde heeft van € 31,-. 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

In ieder pakket zitten meerdere handgeselecteerde kaassoorten met onder andere kaasjes van koemelk, geitenmelk, rauwe melk, 48+ kaas en boerderijkaas. De diversiteit in dit pakket sprak mij enorm aan, want zo verbreed je je smaakpallet met kaasjes die je normaliter misschien nooit zou kopen. En als je onverhoopt toch een kaasje niet lekker vindt, dan kun je hem natuurlijk altijd aan iemand cadeau doen. 

Ik koos bij dit kaas abonnement voor een eenmalige bestelling van €35,99 met pittige kaassoorten. De reden hiervoor is dat ik, samen met mijn vriendn, niet zoveel kaas eet dat we iedere drie maanden een heel pakket op krijgen. Dit is dus met name voor gezinnen en grote kaasliefhebbers een uitstekend kaas abonnement. 

Voordelen De Kaasbank

✅ Makkelijk bestelproces en snelle levering;

✅ Meerdere kaassoorten in 1 verpakking;

✅ Alle kaasjes zijn met de hand geselecteerd;

✅ Het kaas abonnement stopt automatisch.

Nadelen De Kaasbank

❌ Voor alleenstaanden en koppels krijg je misschien te veel kaas;

❌ De prijs ligt hoger dan bij andere aanbieders van kaas abonnementen;

❌ Je krijgt altijd dezelfde kaassoort mild, neutraal of pittig. Deze voorkeur kun je 1 keer aangeven.


Klik hier voor de beste deal

3.  Mijn KaasKoe – Beste kaas abonnement van eigen boerderij 

Mijn KaasKoe biedt een kaas abonnement aan waarbij ze zelf ook de kaassoorten verzorgen. Ze zijn dus zowel aanbieder van kaas abonnementen als kaasboer. Het bestelproces op de website heeft dan ook een uniek tintje, waarbij je allereerst de koe kiest van wie je wilt dat de kaas in jouw abonnement gemaakt wordt. Dat klinkt toch al leuk?!

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Bij dit kies-koe-kaas-kilo-principe kies je dus eerst van welke koe je kaas wilt hebben. Daarna kies je de soort kaas in je kaas abonnement. Hierbij kun je kiezen uit jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, jong belegen plakken gezinsverpakking, een kuipje boter en – tot slot – een doosje van 10 biologische eieren van kippen die op de boerderij rondlopen. 

Ik koos voor dit kaasabonnement voor koe Lucy en een stukje oude kaas en belegen kaas. De kaas wordt maandelijks bij je bezorgd. En doordat je zelf kunt kiezen hoeveel stukken kaas je wilt ontvangen, is dit kaas abonnement écht geschikt voor iedereen. Zo kun je elke maand afwisselen. Heb je een feestje of krijg je veel visite, dan schaal je je abonnement gewoon op. Heb je de maand erna niet zoveel op de planning? Dan kun je weer afschalen.

Dit kaas abonnement vond ik erg leuk, omdat je zelf kiest van welke koe je de kaas wilt hebben. Dit geeft het kaas abonnement een persoonlijk tintje én je weet waar je kaas vandaan komt. 

Voordelen Mijn KaasKoe

✅ Je kiest zelf van welke koe je de kaas wilt hebben;

✅ Gratis bezorging;

✅ Geschikt voor iedereen, want je kiest zelf hoeveel stukken kaas je maandelijks wilt ontvangen;

✅ Slechts 1 week opzegtermijn.

Nadelen Mijn KaasKoe

❌ Kaas abonnement is alleen beschikbaar in een straal van 25km om Hedel;

❌ Bezorging vindt pas 48 uur na bestelling plaats.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste kaas abonnement 2023 

Het kaas abonnement dat het allerbeste uit mijn test is gekomen, is het kaas abonnement van De Firma Kaas. Een van de fijnste dingen aan dit kaas abonnement vond ik dat je tijdens je abonnement kunt wisselen van kaas. Ik begon mijn kaas abonnement met een stukje oude kaas en die was verrukkelijk. Ik heb er vele avonden van genoten. Over enige tijd switch ik denk ik naar een kaas die makkelijker te schaven is, zodat ik hem ook lekker op een cracker kan doen. Deze flexibiliteit is echt heel fijn. 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Wat ik ook heel tof vond aan dit kaas abonnement, is dat je de lokale boer steunt. De reden dat De Firma Kaas kaasabonnementen aanbiedt, is dat ze de kaasboeren zekerheid willen geven over hoeveel kaas er gemaakt moet worden en wat hun inkomsten uit deze kaas abonnementen zijn. Zelf probeer ik zoveel mogelijk lokale producten te kopen, dus dit initiatief vind ik heel goed. 

Ook de levering was top geregeld! Waar je bij Mijn KaasKoe 48 uur moest wachten, kreeg ik mijn bestelling bij De Firma Kaas de volgende dag al in huis. En in vergelijking met De Kaasbank kreeg ik prima hoeveelheden voor mij en mijn partner. Veel kaas ontvangen is natuurlijk voor gezinnen geen straf, maar de prijs van een kaas abonnement bij De Kaasbank was dan ook wel een stukje hoger. 

Al met al (dus qua prijs, levering én kwaliteit), komt voor mij De Firma Kaas als allerbeste kaas abonnement uit de test


Klik hier voor de beste deal

Kaas abonnement ervaringen en reviews 

In een wereld waar digitaal bestellen belangrijker wordt, worden ook de digitale reviews steeds belangrijker. Hierop baseer je immers of je een aankoop doet of liever elders kijkt. Ik heb daarom voor iedere aanbieder van bovenstaande kaas abonnementen reviews opgezocht en de algehele mening hieronder voor je beschreven. 

De Firma Kaas review

Over De Firma Kaas vind ik alleen maar positieve reviews. Van de verpakking tot aan de kwaliteit van de kaas. Iedereen die een review heeft achtergelaten, is lovend over dit kaas abonnement. Een enkel kritiekpuntje betreft de levering door de bezorgdienst tijdens de feestdagen. Dit valt, mijns inziens, echter buiten De Firma Kaas. In dit puntje stond overigens dat de kwaliteit van de kaas goed bleef. 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

De Kaasbank

Als we kijken naar de reviews over De Kaasbank, dan zijn veel klanten enthousiast over zowel de kwaliteit van de kazen, als over de kennis van het personeel over de kazen. In de reviews wordt ook gesproken over cadeauverpakkingen. Dit gaat echter om een bezoekje aan de fysieke winkel en niet zozeer om een kaas abonnement. Al met al krijgt De Kaasbank een hoge beoordeling van zijn klanten. 

Mijn KaasKoe

Over de kwaliteit van de kaas valt niet te twisten: iedereen is enthousiast! Voor de reviews over Mijn KaasKoe moet ik naar hun eigen Facebookpagina en na wat reviews over de boerderijtoer kom ik bij een overweldigende hoeveelheid positieve reviews over de kwaliteit van dit kaas abonnement. Ook de gratis, vriendelijke bezorging wordt als positief punt genoemd.

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Belangrijk om te weten over kaas abonnementen

Wat je moet weten over kaas abonnementen is dat je, zoals bij alle abonnementen het geval is, voor lange tijd een verbintenis aangaat. Je moet er dus bij stilstaan dat je bij een kaas abonnement 1 of meerdere maanden aan dat abonnement moet voldoen. Natuurlijk is er sprake van een opzegtermijn en kun je tussentijds je abonnement wijzigen. 

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat je – in het geval van bovenstaande 3 aanbieders – de lokale boeren steunt. Dit initiatief doet het bij steeds meer mensen hartstikke goed, omdat we het belang van lokale producten en lokale aanbieders steeds meer gaan inzien. Meer en meer mensen willen af van de bio-industrie en kleinschalig inkopen bij lokale aanbieders is een stap in de goede richting. En met een kaas abonnement kies je precies hoe vaak en hoeveel kaas je wilt ontvangen. 

Kaasproducten zijn goed voor de gezondheid

Al sinds we ons kunnen heugen is zuivel, zoals kaas, onderdeel van ons voedingspatroon. Het is namelijk bewezen dat je er sterke botten van krijgt én het heeft een stimulerende werking op je hersenen. Een stukje kaas is dus ontzettend goed voor je; en het is ook nog eens hartstikke lekker! Een belangrijke kanttekening is wel dat je kaas met mate eet, want er zit veel verzadigd vet in. 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Voor- en nadelen kaas abonnement

Kaas is lekker én gezond, zolang je het met mate eet. En om altijd een lekker stukje kaas in huis te hebben, is een kaas abonnement een uitstekend idee. Hierbij de voordelen voor je op een rijtje. Maar aan een kaas abonnement zitten ook enkele nadelen verbonden. Die vind je hieronder ook.

De voordelen van een kaas abonnement

✅ Je ontvangt wekelijks, maandelijks of eenmalig een pakket met kaas;

✅ Je kiest zelf wat voor soort kaasjes je wilt ontvangen;

✅ Afhankelijk van de aanbieder kun je tussentijds je kaas abonnement wijzigen;

✅ Het is een manier om lokale boeren te steunen;

✅ Snel thuisbezorgd.

Nadelen van een kaas abonnement

❌ Je blijft afhankelijk van de bezorger. En vooral tijdens feestdagen kunnen de levertijden afwijken;

❌ Je moet een kaas abonnement kunnen betalen. Je gaat namelijk akkoord met een betaling voor een bepaalde termijn.

Kaas abonnement met korting?

Momenteel is er bij De Firma Kaas geen kortingscode beschikbaar voor kaas abonnementen. Maar een De Firma Kaas abonnement met korting kopen is niet onmogelijk! Ze bieden echter wel de optie om een kortingscode in te vullen tijdens het bestelproces. Hieruit kan ik concluderen dat ze mogelijk in de toekomst kortingscodes aanbieden. 

Bij De Kaasbank krijg je korting op een 3, 6 en 12 maanden kaas abonnement. Bij Mijn KaasKoe gelden momenteel geen kortingen op een kaas abonnement. 

Beste Kaas Abonnement Review (2022) 3x Test

Kaas abonnement bestellen? Zo doe je dat!

Bij De Firma Kaas bestel je in enkele minuten een kaas abonnement. 

 1. Je selecteert eerst de boerenkaas die je in je kaas abonnement wilt ontvangen.
 2. Daarna kies je van welke boer je de kaas wilt ontvangen. Weet je het niet of wil je afwisseling in je kaas abonnement, kies dan in deze stap voor een verrassingspakket. 
 3. Kies daarna hoe vaak je je kaas abonnement wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit elke 2 weken of elke 4 weken.
 4. Vul je gegevens in en ga akkoord met de machtiging.

En dat is het. Zodra je je kaas abonnement hebt bevestigd, gaat De Firma Kaas aan de slag. Heb je je kaas abonnement op werkdagen voor 10:00 uur besteld? Dan geniet je de volgende werkdag al van heerlijke boerenkaas. Eet smakelijk!


Klik hier voor de beste deal

Hoelang blijft kaas goed?

Dit hangt af van de soort kaas. Zachte kazen blijven met maximaal 2 weken het minst lang goed. In de regel kunnen we stellen dat hoe harder de kaas is, des te langer hij houdbaar is in de koelkast. Verpak je je kaas in kaaspapier of folie, dan blijft jonge of jong belegen kaas ongeveer 1 week goed in de koelkast. Voor plakken kaas en zakjes geraspte kaas geldt dat na openen deze verpakking ongeveer 3 dagen goed blijft. Zie je dat er schimmel ontstaat op de kaas, gooi hem dan altijd weg. 

Tip: Bij een kaas abonnement ontvang je overigens altijd een overzicht met bewaarinstructies om jouw kaasje zo lang mogelijk vers te houden.

Nog meer interessante abonnementen voor eten en drinken!

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Als we kijken naar de abonnementen voor eten ben ik enorm gecharmeerd van het avocado abonnement, chocolade abonnement, kaas abonnement, havermout abonnement, maaltijd abonnement, maaltijdbox, groente abonnement, fruit abonnement en eieren abonnement.

Voor wat betreft de abonnementen voor drinken kan je me wakker maken voor het thee abonnement, koffie abonnement, bier abonnement, wijn abonnement en het sap abonnement van Sapje.

Wist je dat je zelfs een koffiemachine abonnement kan afsluiten? Daarnaast worden de olijfolie abonnementen, maaltijdshake abonnementen en de online supermarkt ook steeds populairder.

Als je net als ik meer voor je gezondheid wil doen lees dan vooral nog even mee. Er zijn tegenwoordig ook super handige vitamine abonnementen en supplementen abonnementen zoals bijvoorbeeld bij Vitaily, Viteezy of Flinndal. Zo krijg je automatisch jouw vitamine en mineralen per post thuisgestuurd en zit je nooit zonder!

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Meest gestelde vragen over kaas abonnementen

In de Mensen vragen ook-sectie van Google staan veel vragen over kaas abonnementen en kaas in het algemeen. Die hoef je gelukkig niet meer af te struinen, want ik heb ze hieronder voor je gebundeld! 

Wat is het beste kaas abonnement? 

Het beste kaas abonnement wordt aangeboden bij De Firma Kaas. Deze aanbieder is uitgeroepen tot de beste in kaas abonnementen algemeen, omdat zowel de site en het bestelproces als de kwaliteit van producten uitermate goed is. Je ontvangt heerlijke boerenkaasjes die je zelf uitgekozen hebt. Je kiest bovendien zelf hoe vaak je dit kaas abonnement wilt ontvangen: eens in de 2 weken of eens in de 4 weken. Wat je krijgt is een heus cadeautje, waar je iedere keer weer heerlijk van geniet. 

Wat is een kaas abonnement?

Wat een kaas abonnement is, is bij velen nog niet duidelijk. Kaas abonnementen zijn immers nog niet zo bekend in Nederland. Toch werkt het hetzelfde als een ander abonnement: je kiest zelf welke kaas je ontvangt en hoe vaak je kaas wilt ontvangen. En dan is het achterover zitten tot je kaas wordt bezorgd. Iedere 2 weken of iedere 4 weken krijg je een selectie zelf uitgekozen kaasjes thuisgestuurd. Weet je niet wat je wilt, dan kun je kiezen voor een verrassingspakket. 

Hoe sluit je een kaas abonnement af?

Hoe je een kaas abonnement afsluit, is eigenlijk heel simpel. Je kiest bijvoorbeeld welke kaasjes je wilt (of je selecteert het verrassingspakket als je verrast wilt worden) en je kiest hoe vaak je de kaasjes thuisbezorgd wilt krijgen. Vaak kun je hierbij kiezen tussen eens in de paar weken, maanden of zelfs elk kwartaal of halfjaar. Je gaat akkoord met de machtiging en je kaas abonnement gaat van start. 

Is kaas gezond?

Kaas is zeker gezond, maar wel met mate. Er zitten namelijk heel veel gezonde voedingsstoffen in kaas, waaronder eiwitten, calcium, vitamine B12 en vetten. Hierdoor heeft kaas een positief effect op de groei van botten en stimulatie van je hersenen. Kaas heeft, daarentegen, ook een hoog zoutgehalte en bevat veel verzadigde vetsoorten. (1)

Hoeveel kaas per dag is gezond?

Hoeveel kaas per dag gezond is, is 40 gram per dag. Voor het overgrote deel van de bevolking (mensen van 14 tot 70+ jaar) komt dat neer op 2 plakken of enkele blokjes per dag. 

Hoe kun je kaas het beste bewaren?

Kaas bewaar je het beste in de originele verpakking en in de koelkast. Idealiter in de groente lade, waar de temperatuur iets meer gereguleerd is. Bij sommige koelkasten kun je de temperatuur en luchtvochtigheid in deze lade afzonderlijk regelen. In zo’n lade blijven kaasjes het langste vers. 

Conclusie beste kaas abonnement 2023 

 • Beste kaas abonnement algemeen – De Firma Kaas
 • Beste aanbieder van meerdere soorten kaas in 1 abonnement – De Kaasbank
 • Beste aanbieder voor kaas abonnement van eigen boerderij – Mijn KaasKoe
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kaas Abonnement | Review (2024) | 3x Test!

Laat een reactie achter