In dit artikel

Beste Fiets Abonnement Review 5x Test!

Beste Fiets Abonnement | Review (2024) | 4x Test!

In dit artikel

Nederland is zonder twijfel een fietsland. Dagelijks fietsen duizenden fietsers naar de plaats van bestemming. Een fiets is qua kosten goedkoper dan een auto – dat is geen verrassing. Toch hebben deze vervoersmiddelen regelmatig onderhoud nodig. Daarbij kan ook de aankoopprijs hoog oplopen. Maak in dit geval gebruik van het beste fiets abonnement!   

Kort samengevat:

Als beste fiets abonnement van 2024, heb ik voor Swapfiets gekozen. Bij dit abonnement profiteer je onder meer van gratis verzending, snelle service en een op ieder moment opzegbaar abonnement.

Fiets abonnement vergelijken: hoe doen we dat?

Spreekt een fietsabonnement je nu al aan? Dan is het verstandig om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Waarom? Omdat dit de manier is om erachter te komen welk abonnement het beste bij jou past. We kijken bijvoorbeeld naar de pluspunten, de service en de abonnementsprijzen.

fiets abonnement vergelijken: Hoe doen we dat?

Spreekt een fietsabonnement je nu al aan? Dan is het verstandig om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Waarom? Omdat dit de manier is om erachter te komen welk abonnement het beste bij jou past. We kijken bijvoorbeeld naar de pluspunten, de service en de abonnementsprijzen.

Beste fiets abonnement keuzehulp

ProductAdviesprijsPrijs per dagSoort fiets
1.Swapfietsvanaf €16,58 per maand€0,54Stadsfiets, geschakelde fiets en elektrische fiets
2.E-bike to go€21,50 per week€3,07Elektrische fiets
3.Qonqer€62 per maand€2,00Elektrische fiets
4.Fietsabonnement€69,95 per maand€2,26Aangepaste fietsen, bakfiets

1. Swapfiets

Ben je op zoek naar het beste fiets abonnement? Dan is Swapfiets zonder twijfel een topper en kent geweldige pluspunten. Zo kun je in de eerste plaats kiezen uit verschillende fietsen. Dat is niet verkeerd, want niet iedereen ambieert een supersnelle elektrische fiets. Het is toch de bedoeling dat je je comfortabel voelt.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

E-bikes kunnen een hoge snelheid halen en je bent niet de enige die dat als onprettig ervaart. Gelukkig kun je bij Swapfiets ook voor een stadfiets kiezen, die ideaal zijn voor korte afstanden. Hoe werkt dat kiezen van een fiets?

Nou, dat is simpel. Je zoekt op de website naar de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt. Swapfiets is beschikbaar in een aantal steden, wat altijd handig is. Daarna kun je het beschikbare aanbod bekijken.  Je gekozen fiets wordt vervolgens gratis bij je thuisbezorgd. En krijg je plotseling een lekke band? De snelle service is een groot pluspunt – dit wordt binnen 2 dagen voor je geregeld.

Voordelen Swapfiets

✅ Service binnen 2 dagen, zodat je snel verder kunt fietsen

✅ Je kiest zelf een fiets

✅ Een bijhorende app waarin je alles kunt regelen

✅ De fiets wordt gratis thuisbezorgd

✅ Altijd een winkel in de buurt

Nadelen Swapfiets

❌ Swapfiets heeft geen bakfietsen in haar collectie


Bekijk meer productinformatie

2. E-bike to go

Ben je op zoek naar het beste fietsabonnement voor een e-bike? Dan is E-bike to go een prima optie. Het bedrijf is gespecialiseerd in e-bikes en heeft zodoende veel mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de XXL accu’s, waarmee je gemakkelijk 70 kilometer kunt fietsen.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Fiets je vaker op een elektrische fiets? Dan weet je hoe vervelend het is als de accu onderweg leeg is. Naast de grotere accu, krijg je als abonnementhouder van E-bike to go een snellader bezorgd. Deze oplader zorgt ervoor dat je accu binnen mum van tijd wordt opgeladen, zodat je je fietstocht snel kunt hervatten. Ik ben van mening dat dit geweldig werkt!

Heb je de elektrische fiets slechts een bepaalde periode nodig? Het is handig als je het abonnement op ieder moment kunt opzeggen. Dat is het geval bij E-bike to go. Gaat de elektrische fiets onverhoopt kapot? E-bike to go levert zo snel mogelijk een nieuw exemplaar, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het openbaar vervoer.

Voordelen E-bike to go

✅ Kiezen voor een XXL accu, zodat je grote fietstochten kunt maken

✅ Snellader meegeleverd, zodat je lege accu binnen mum van tijd weer vol is

✅ Gratis thuisbezorging

✅ Keuze uit verschillende e-bikes

✅ Anti-lekbanden, zodat de banden beschermd zijn tegen scherpe voorwerpen op straat

Nadelen E-bike to go

❌ Er is geen bijhorende app waar je je facturen kunt bekijken of servicezaken kunt regelen


Bekijk meer productinformatie

3. Qonqer

Ben je op zoek naar een fiets abonnement, waarbij een snelle verzending gegarandeerd wordt? Als je bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt of je huidige fiets is toe aan vervanging, is dat een groot pluspunt. Laat Qonqer dit nu net in huis hebben. Als je je fiets hebt gekozen en het abonnement gaat starten, ontvang je de fiets binnen 14 dagen thuis. Zo kun je snel en zorgeloos genieten.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Nu heeft Qonqer nog meer in haar mars. Neem nu de bijgeleverde tracker. Heb jij al eens meegemaakt dat je fiets na een avond uit plotseling was verdwenen? Als je niet bent verzekerd, komen er ook nog eens kosten bij. Niemand zit te wachten op een gestolen fiets! Qonqer biedt jou een tracker aan, waardoor je via de bijhorende app kunt zien waar je fiets zich bevindt. Dit voorkomt, wat mij betreft, een hoop zorgen. En wil je je fiets tot de kleur aan toe zelf samenstellen? Dit kan allemaal bij het fietsabonnement van Qonqer.

Voordelen Qonqer

✅ Je kunt een proef rit maken, zodat je eerst kunt ervaren hoe het rijwiel je bevalt 

✅ Stel zelf de luxe fiets samen

✅ De mogelijkheid om een tracker te installeren, zodat je je fiets altijd kunt volgen via de app, ideaal bij diefstal

✅ Verschillende soorten rijwielen om uit te kiezen

Nadelen Qonqer

❌ Niet alle fietsen beschikken over een uitneembare accu. Dit betekent dat je altijd afhankelijk bent van een stopcontact in bijvoorbeeld de schuur of garage


Bekijk meer productinformatie

4. Fietsabonnement

Tot slot gaan we kijken naar Fietsabonnement. Heb je de wens om een fiets zakelijk te leasen? Daar verleend Fietsabonnement zich prima voor. Je hebt de mogelijkheid om zowel een zakelijk als private lease contract af te sluiten. Dit valt onder het zogenoemde ‘fietsplan’.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Hierbij heb je de keuze uit bakfietsen en elektrische fietsen, maar Fietsabonnement kan zelfs een Stint regelen voor bijvoorbeeld de kinderopvang. Zo zie je maar; er is voor ieder wat wils. Bij Fietsabonnement kun je op ieder moment een medewerker bereiken voor advies. Met zoveel soorten fietsen kan het immers lastig zijn om een keuze te maken. Hoe weet je nu welke fiets bij je past?

Daarbij kun je gebruikmaken van de keuzehulp van Fietsabonnement voor de accu. De grootte van de accu bepaalt de afstanden die je af kunt leggen. Als je vaak fietst, is het niet handig om voor een te kleine accu te gaan. Met de keuzehulp kom je erachter wat het beste bij jou past.

Voordelen Fietsabonnement

✅ Zakelijk en private lease

✅ Keuzehulp beschikbaar, zodat je erachter komt welke accu het beste bij je past

✅ Keuze uit verschillende fietsen, zoals een bakfiets en e-bike

✅ Er zijn ook aangepaste fietsen aanwezig, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers

Nadelen Fietsabonnement

❌ Het is niet mogelijk om stadfiets te leasen

❌ Je kunt niet filteren op dames- en herenfietsen


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste fietsabonnement 2024

Ik heb voor het Swapfiets abonnement gekozen als beste fietsabonnement van 2024. Dat heeft niet alleen met de feitelijke pluspunten te maken, maar ook met mijn eigen ervaringen en ondervindingen. Heb je bijvoorbeeld gelezen over de gratis thuisbezorging? Jij kiest op de website een geschikte fiets uit, bijvoorbeeld een elektrische fiets, en Swapfiets levert deze vervolgens gratis bij jou af. Zo bespaar je op onvoorziene kosten en hoef je niet af te reizen naar een fysieke locatie.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Ik ben ook zeer te spreken over de bijhorende, overzichtelijke app. Binnen deze app kun je verschillende zaken regelen. Zo zie je welke Swapfiets locatie bij jou in de buurt zit en krijg je inzicht in je facturen. En wil je het abonnement opzeggen? Swapfiets hanteert 1 maand opzegtermijn, zodat je de tijd krijgt om over je beslissing na te denken.


Bekijk meer productinformatie

Beste fiets abonnement: Ervaringen en reviews

Als je actief op zoek bent naar het beste fiets abonnement, is het handig om zoveel mogelijk aspecten te bekijken. Dat hebben we al gedaan door naar de feiten en voordelen te kijken. Nu kan het ook handig zijn om de ervaringen en reviews te bekijken

Swapfiets review

Bij Swapfiets kun je uit verschillende soorten fietsen kiezen. Op de officiële website staan alle fietsen weergegeven met de juiste beschikbaarheid. Vervolgens kun kan Swapfiets de fiets gratis thuisbezorgen, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.

Zo bespaar je op de verzendkosten, maar ook op reistijd. En heb je schade gereden? Na contact met Swapfiets wordt dit binnen 2 dagen voor je opgelost, zodat je snel verder kunt fietsen.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

E-bike to go review

Als je je zinnen hebt gezet op een fiets abonnement met een elektrische fietsen, dan is E-bike to go een geweldige keuze. Het zijn vooral de extra pluspunten die het verschil maken. Zo is het mogelijk om een XXL accu te ontvangen, zodat je zorgeloos lange afstanden kunt fietsen. Bovendien zijn de fietsbanden voorzien van een extra bescherming, zodat het rijwiel beschermd is tegen scherpe voorwerpen.

Qonqer review

Wil je je fiets niet uit het oog verliezen? Qonqer heeft hier een geweldige oplossing voor bedacht. Indien je dit wenst, kun je een tracker aanschaffen bij je fietsabonnement. Zo kun je, via de bijhorende app, je fiets altijd en overal volgen. Dit neemt vast een hoop zorgen bij je weg. Als je fiets al eens gestolen is, dan weet je hoe vervelend het kan zijn als je fiets wordt gestolen.

Fietsabonnement review

Ben je ondernemer en wil je je werknemers een fietsplan aanbieden? Bij Fietsabonnement kun je een fietsabonnement afsluiten als particulier, maar ook als ondernemer. Dit is een zakelijke of private lease. Naast een e-bike, kun je ook voor een bakfiets en zelfs een Stint kiezen. En dat voor een vast bedrag per maand.

Heb je echter een fiets nodig met speciale voorzieningen, bijvoorbeeld voor een rolstoel? Fietsabonnement is baanbrekend op dat vlak, want ook dit is een mogelijkheid.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Beste fiets abonnement kopen checklist

Ben je erover uit dat je een fiets abonnement wilt afsluiten? Dat is in verschillende gevallen een prima idee. Zeker als je de aankoopkosten van een fiets wilt vermijden. Vooral e-bikes kunnen hoog oplopen qua prijs.

Nu we weten welke fiets abonnementen de beste zijn, is het tijd om verder te kijken. Hoe weet je nu welk abonnement het beste bij je past? Daar kom je achter door rekening te houden met de volgende punten uit mijn checklist.

Soort fiets

Dit is het eerste waar je naar gaat kijken. Ik raad je hierbij aan om naar je dagelijkse gang van zaken te kijken. Woon je ver van je werk of school? Pak je in je vrije tijd vaak de fiets? En hoe groot zijn de afstanden die je fietst? Met andere woorden: het doel van de fiets. Aan de hand daarvan kun je bepalen welke fiets daarbij past.

Neem daarbij ook je gezin in acht. Als je kleine kinderen hebt, kan bijvoorbeeld een bakfiets goed aansluiten. Als je slechts kleine stukjes fietst en daarbuiten de auto of het openbaar vervoer pakt, zou een e-bike wellicht wat overboden zijn. Kijk hierbij vooral naar je persoonlijke wensen.

Persoonlijke smaak

Het soort fiets kiezen is de eerste stap. Als tweede moet je kijken of de fiets aan je wensen voldoet. Met andere woorden: je persoonlijke smaak. Want als je de fiets niet mooi vindt, is de kans groot dat je hier niet met plezier op fietst. Heb je weleens een miskoop gedaan? Daar kun je het mee vergelijken.

Kijk dus naar de kleuren, maar ook naar de stijl van de fiets. Wens je bijvoorbeeld een lage instap? Door hiernaar te kijken, kom je bij de fiets naar wens uit en neemt het fietsplezier toe.

Maandelijkse kosten (private lease)

Welk abonnement of private lease past het best bij jouw persoonlijke budget? Dat is voor iedereen anders. Het is echter wel verstandig om hierop te letten voordat je het abonnement afsluit. Kijk daarbij ook naar de opzegtermijn. Zitten hier extra kosten aan verbonden? Dit is vooral belangrijk als je voor slechts een korte tijd een fiets abonnement wilt afsluiten. Deze informatie vind je bij de algemene voorwaarden.

Beste Fiets Abonnement  Review 5x Test!

Service en reparaties

Hoe wordt dit geregeld? Als je vaak fietst, heeft je vervoermiddel op een bepaald moment onderhoud nodig. Net als bij een auto. Onderzoek bijvoorbeeld of hier kosten aan zitten verbonden, of dat de reparaties bij het abonnement in zitten.

Kijk daarbij ook naar de serviceduur. Hoe lang duurt het voordat je reparatie wordt opgepakt? Dit staat vermeld op de officiële websites of in de bijhorende apps, mocht die aanwezig zijn.

Tot slot raad ik je aan om te kijken naar de bestemming. Is er een fysieke winkel bij je in de buurt waar je naartoe kunt als je problemen hebt met je fiets? Als deze er niet is, kijk dan of de monteur bij je aan huis komt, om lange reistijden te voorkomen.

Bezorging (fiets gratis thuisbezorgen)

In de meeste regio’s is wel een fietswinkel te vinden waar je naartoe kunt voor een reparatie of service. Swapfiets beschikt bijvoorbeeld over verschillende winkels in het land. Is dit bij jou niet het geval? Dan is het handig als de fiets bij je thuis wordt afgeleverd. Jouw fiets gratis thuisbezorgen is in veel gevallen gewoon mogelijk, vooral bij een luxe fiets.

Soort accu (Elektrische fiets)

Dit zegt met name iets over de afstanden die je dagelijks fietst. Hoe groter de afstanden zijn, hoe groter de accu dient te zijn. Daarbij is het ook verstandig om te kijken of de accu uitneembaar is. Als dit zo is, dan kun je de accu vrijwel overal aansluiten en ben je niet afhankelijk van de schuur of de garage.

Ontdek de Top 10 Best Geteste Fatbikes

Naast de traditionele en elektrische fietsabonnementen die Nederland zo rijk is, blijft er een niche onverkend voor de avontuurlijke fietser: de fatbike. Voor diegenen die het avontuur buiten de gebaande paden zoeken, biedt een fatbike met zijn dikke banden en robuuste bouw een ongeëvenaarde ervaring. Het is de perfecte keuze voor wie de natuur in al haar ruwheid wil ervaren, of dat nu op het strand is of op besneeuwde bergpaden. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken naar de beste opties. Op top 10 best geteste fatbikes vind je een zorgvuldig samengestelde lijst van de top 10 best geteste fatbikes. Deze selectie, samengesteld door kenners, biedt voor elk wat wils; van instapmodellen tot de absolute top in deze categorie. Ontdek nu welke fatbike het beste bij jouw avontuurlijke fietshart past.

Meest gestelde vragen over fiets abonnementen

Zit je nog steeds met vragen, zelfs na het lezen van dit artikel? Je bent niet de enige. Tot slot neem ik hieronder de meest gestelde vragen over het beste fiets abonnement kopen met je door. Staat het antwoord waar je naar zoekt hier tussen?

Wat is het beste fietsabonnement?

Wat mij betreft, is Swapfiets het beste fietsabonnement om af te sluiten. In de eerste plaats omdat ze de fiets gratis thuisbezorgen. Daarbij is het ook mogelijk om de fiets op te halen bij een shop bij jou in de buurt. Via de app kun je controleren of de gewenste fiets nog op voorraad is.

Waarom is fiets lease voordelig?

Dit is goedkoper omdat je bespaart op de aankoopkosten. Indirect betaal je de aankoopkosten, maar deze verdeel je over een X aantal maanden heen. Bovendien zitten reparaties en servicebeurten bij het abonnement in, waardoor je ook op deze aspecten kunt besparen. Uiteraard is dit alles afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Wat kost een private lease fiets per maand?

Dat is afhankelijk van de fiets en van het abonnement dat je kiest. Je kunt er echter vanuit gaan dat de kosten neerkomen op een prijs die tussen de € 20 en € 80 per maand ligt. Dit is echter een richtlijn. Door meerdere fiets abonnementen met elkaar te vergelijken, kun je bij de laagste prijs uitkomen.
Wat kost een lease fiets per maand?

Wat kost een elektrische fiets per maand?

Deze prijs ligt wat hoger dan bij bijvoorbeeld een stadfiets. Je kunt rekenen op enkele tientjes per maand.

Wat is private lease voor een e-bike en hoe verschilt het van traditionele fietsaankopen?

Private lease voor een e-bike is een overeenkomst waarbij je maandelijks betaalt voor het gebruik van de fiets zonder dat je eigenaar wordt. Dit is anders dan traditionele fietsaankopen waarbij je de volledige winkelwaarde van de fiets betaalt om deze in eigendom te hebben.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor Friesland lease voor mijn fietsabonnement?

Friesland lease biedt verschillende voordelen zoals inclusief onderhoud en reparaties, verzekering tegen diefstal en schade, en vaak is er een opzegtermijn beschikbaar. Dit biedt een totaaloplossing voor mensen die zorgeloos willen fietsen.

Wat is de looptijd van een abofiets cargo fietsabonnement en wat gebeurt er aan het einde van deze termijn?

De typische looptijd van een abofiets cargo fietsabonnement is 36 maanden. Aan het einde van deze termijn kan je ervoor kiezen om het contract te verlengen, een nieuwe fiets te leasen, of de leaseovereenkomst te beëindigen volgens de voorwaarden van het contract.

Wat betekent het als er “zit nergens” in het leaseformulier van mijn fietsabonnement?

De term “zit nergens” betekent vaak dat er geen verborgen kosten zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en dit dekt alle kosten zoals onderhoud, reparaties en verzekering. Je zit dus nergens aan vast buiten het bedrag dat je maandelijks betaalt.

Wat zijn de duurzaamheidsprincipes van een fietsabonnement in steden als Bremen, Diemen, Antwerpen, Groningen, Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Maastricht, ‘s-Hertogenbosch, Brussel en Rotterdam?

Fietsabonnementen in deze steden dragen bij aan de duurzaamheidsmissie door het bevorderen van het gebruik van fietsen, wat minder CO2-uitstoot betekent in vergelijking met autorijden. Daarnaast dragen ze bij aan de circulaire economie door de levensduur van de fietsen te verlengen door middel van regelmatig onderhoud en reparaties.

Hoe kies ik de beste e-bike voor mijn persoonlijke behoeften en hoe kan ik deze bestellen?

Het kiezen van de beste e-bike hangt af van je persoonlijke behoeften zoals je reisbehoeften, je budget, en je voorkeuren voor bepaalde functies. Je kunt de e-bike bestellen via de website of app van het fietsabonnement bedrijf, of je kunt naar een van hun fysieke winkels gaan.

Hoe werkt het met verzekering en eigen risico bij een fietsabonnement?

Bij een fietsabonnement is de verzekering meestal inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Dit dekt diefstal en schade. Er kan een eigen risico zijn voor bepaalde claims, afhankelijk van de voorwaarden van het contract.

Hoe betaal ik mijn maandelijkse leasekosten en wat gebeurt er als ik mijn rekening niet op tijd betaal?

Je betaalt je maandelijkse leasekosten meestal via automatische incasso. Als je je rekening niet op tijd betaalt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht en in ernstige gevallen kan de leaseovereenkomst worden beëindigd.

Wat moet ik doen als mijn geleasde fiets gestolen wordt?

Als je geleasde fiets gestolen wordt, moet je dit zo snel mogelijk melden bij het leasebedrijf en een aangifte doen bij de politie. De verzekering die bij het leasecontract hoort, zou dan in werking treden om de situatie te verhelpen.

Hoe werkt onderhoud en reparatie bij een fietsabonnement?

Bij een fietsabonnement zijn onderhoud en reparatie meestal inbegrepen in het leasebedrag. Als je fiets gerepareerd moet worden, kun je contact opnemen met het leasebedrijf en zij regelen dan dat de fiets gerepareerd wordt.

» Referenties

OpenPR. (2022, December 10). New Empirical Research Report on E-bike Subscription Platform. OpenPR.
https://www.openpr.com/news/2765591/new-empirical-research-report-on-e-bike-subscription-platform

» Referenties

Conclusie beste fiets abonnement 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Fiets Abonnement | Review (2024) | 4x Test!

Laat een reactie achter