In dit artikel

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Beste Eten & Drinken Abonnementen | Review (2023) + Korting!

In dit artikel

Wil jij meer verantwoord met je eten en drinken omgaan? Iemand een mooi cadeau geven? Of zelf genieten van de gemakken van een eten en drinken abonnement? Daar kan ik je misschien wel mee helpen! Met een eten en drinken abonnement ontvang je niet alleen iedere week, maand (of wanneer jij wilt) vers eten en drinken; veel van onderstaande abonnementen zijn ook nog eens heel leuk om cadeau te doen. Welk eten en drinken abonnement je ook kiest, ze dragen stuk voor stuk bij aan meer structuur en houvast. En meer plezier! Met een maaltijdbox abonnement bijvoorbeeld, ontvang je iedere week alle ingrediënten (in precieze hoeveelheden) voor maaltijden die jij geselecteerd hebt. Laten we snel kijken naar welke eten en drinken abonnementen er allemaal zijn!

Beste eten en drinken abonnement van 2023: mijn selectie 

 1. Beste avocado abonnement – Your Avojoy
 2. Beste chocolade abonnement – Chocstar
 3. Beste thee abonnement – TEAmwork
 4. Beste kaas abonnement – De Firma Kaas
 5. Beste havermout abonnement – Oot
 6. Beste wijn abonnement – Wijnbeurs
 7. Beste koffiemachine abonnement – CoffeeBundles
 8. Beste bier abonnement – Beerwulf
 9. Beste koffie abonnement – Koffievoordeel
 10. Beste maaltijd abonnement – PlantB
 11. Beste sap abonnement – Sapje
 12. Beste groente abonnement – Groentebroer
 13. Beste online supermarkt – Flink
 14. Beste maaltijdbox abonnement – Marley Spoon
 15. Beste fruit abonnement – Verse Box
 16. Beste eieren abonnement – ‘Momenteel aan het testen’
 17. Beste olijfolie abonnement – ‘Momenteel aan het testen’
 18. Beste maaltijdshake abonnement – ‘Momenteel aan het testen’

Wat zijn eten en drinken abonnementen?

Eten en drinken abonnementen zijn er in allerlei soorten en maten en voor ieder moment van de dag. Het is een abonnement waarbij je eten en/of drinken thuisbezorgd krijgt. In essentie werkt ieder abonnement hetzelfde: jij selecteert wat je wilt ontvangen en wanneer. Vanaf de eerste levering krijg je iedere week, maand (of wanneer jij wilt) een pakket thuis bezorgd. De kosten worden vaak via automatisch incasso afgeschreven voordat je het pakket ontvangt. Abonnementen die met eten te maken hebben, zijn veelal gefocust op gezond eten en willen verspilling tegengaan. Zo krijg je bij een maaltijdbox abonnement precies genoeg voor het aantal personen dat mee eet. Verder dragen onder andere sap abonnementen, fruit abonnementen en avocado abonnementen bij aan gezonder eten en drinken. 

Eten abonnementen 

Op het gebied van eten zijn er heel veel abonnementen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een abonnement voor. Let maar op!

Avocado abonnement

Het groene goud, zo worden avocado’s ook wel genoemd. Deze superfood zit boordevol gezonde vetten, vezels en eiwitten die bijdragen aan een normale werking van onder andere hart- en bloedvaten. Maar we weten allemaal hoe lastig het kan zijn om precies goed gerijpte avocado’s te scoren. In de winkel zijn ze vaak helemaal fijngeknepen of nog keihard. Met een avocado abonnement is dat verleden tijd. Je ontvang namelijk iedere week of iedere twee weken avocado’s van verschillende rijpingen. Zo heb je voor ieder moment een overheerlijke avocado. De avocado’s worden bovendien met de hand geselecteerd en voorzichtig behandeld, waardoor ze niet helemaal plat geknepen bij je aankomen. En bestel je je avocado abonnement voor 13:00 uur bij Your Avojoy, dan heb je je avocado’s de volgende dag al in huis. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Chocolade abonnement

Iedere maand eerlijke én heerlijke chocolade op je deurmat horen vallen? Sluit een chocolade abonnement af en ontdek hoe chocolade echt hoort te smaken. Chocolade abonnementen zijn overigens ook heel leuk om cadeau te doen, want je kunt ze vaak helemaal personaliseren voor de ontvanger! En van stilzwijgend verlengen is vaak geen sprake; een choco abonnement loopt namelijk bij de meeste aanbieders automatisch af. In elk geval wel bij Chocstar, mijn favoriet! Op warme dagen worden de pakketten van Chocstar voorzien van een coolpack. Zo komt je chocolade altijd in goede staat bij je aan. Voor de levering hoef je overigens niet thuis te blijven. Alle chocolade wordt namelijk geleverd in een brievenbuspakketje. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Kaas abonnement

Wil jij ook iedere maand heerlijke kaas, direct van de boer ontvangen? Dat kan met een kaas abonnement. Door de kaas direct van de boer te kopen, betaal je er niet alleen een stuk minder voor; je weet ook waar de kaas vandaan komt. Bij De Firma Kaas bijvoorbeeld, weet je zeker dat je kaas direct van de boer komt. Je kiest namelijk zelf van welke boer je de kaas wilt ontvangen! Iedere soort kaas in deze kaas abonnementen is met de grootste zorg gemaakt of uitgekozen. En dat proef je. Over het algemeen passen de pakketjes door de brievenbus en worden ze snel verzonden. Je hoeft dus niet lang te wachten op deze lekkere kaasjes. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Havermout abonnement

Gezonder eten begint bij het ontbijt. En met een havermout abonnement kun je je dag bijna niet beter starten. Dan bedoel ik natuurlijk niet de havermout uit de supermarkt, want we weten allemaal dat daar veel te veel suikers en toevoegingen in zitten. Nee, ik bedoel gezonde havermout, voor een eerlijke prijs. Havermout van Oot bijvoorbeeld. Die bevat tot wel 90% minder suiker en is vele malen lekkerder dan de ontbijtgranen die je in de winkel kunt kopen. Wist je trouwens dat een havermout abonnement ook heel leuk is om cadeau te doen? Bij enkele aanbieders kun je je cadeau personaliseren voor de ontvangen. Dat is nog eens origineel!

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Maaltijd abonnement

We zijn drukker dan ooit en gezond eten is dan vaak de eerste concessie die we doen. Even een snelle hap wordt de standaard, terwijl gezond eten zo belangrijk is. Dat vinden ook de aanbieders van maaltijd abonnementen. Met een maaltijd abonnement kies je welke gerechten je wilt ontvangen en die krijg je op de afgesproken datum en tijd bij je thuis bezorgd. De maaltijden worden in diepvriesvorm bij je geleverd, dus je hoeft ze alleen nog maar op te warmen. Je selecteert simpelweg de maaltijden die je wilt ontvangen en de koks gaan aan de slag. De maaltijden worden vers bereid en direct ingevroren om alle voedingsstoffen te behouden. Dit maakt maaltijd abonnementen heel aantrekkelijk voor bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, scholen en gezinnen die niet altijd tijd hebben om te koken. 

Groente abonnement

Ook voor de lekkerste en kakelverse groenten kun je een abonnement afsluiten. Zo’n groente abonnement is echt een uitkomst als je je groente direct van de boer wilt ontvangen. En als je eens met wat nieuwe groenten wilt kennismaken. In de supermarkt zien we namelijk altijd dezelfde groenten soorten. Wil je groenten eten die echt mee wisselen met de seizoenen? Dan is een groente abonnement the way to go. Alle groenten zijn bovendien afkomstig van lokale en biologische boeren. Een groente abonnement is dus ook nog eens een hele duurzame keuze! En omdat er geen supermarktketen tussen zit, betaal je ook een stuk minder. Bij een groente abonnement kun je kiezen voor een levering iedere week of iedere 2 weken. Voor een enkele aanbieder geldt dat je je pakket zelf moet afhalen. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Maaltijdbox abonnement

Ben jij net als ik en kook je altijd veel te veel? Of heb je juist helemaal geen zin meer om na te denken over wat je gaat koken (en dan moet je ook alles nog kopen)? Dan heb ik misschien wel een hele mooie oplossing voor je: een maaltijdbox abonnement. Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord. Je kiest de gerechten die je wilt maken en dan ontvang je op de afgesproken datum en tijd een pakket met alle ingrediënten voor de maaltijden voor die week. En je ontvangt precies genoeg van ieder ingrediënt. Dat is natuurlijk al veel duurzamer, want waar je normaliter een hele pot of zak van iets moet kopen, krijg je nu precies genoeg voor elk gerecht. Met een maaltijdbox abonnement weet je bovendien zeker dat je gezond eet. Ieder gerecht bevat namelijk voldoende voedingsstoffen; ook de vega en vegan gerechten. Maaltijdbox abonnementen zijn er overigens niet alleen voor de keukenprinsen en -prinsessen. Er zijn genoeg makkelijke maaltijden te vinden die je zo klaarmaakt! 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Fruit abonnement

Wist je dat je heel makkelijk overheerlijk en vers fruit kunt eten, zonder het zelf uit te moeten zoeken? Met een fruit abonnement krijg je kakelvers fruit gewoon thuisgestuurd! Ieder stuk fruit wordt met de hand geselecteerd, dus je weet zeker dat er geen beschadigde stukken tussen zitten. De voordelen van een fruit abonnement zijn. 1) dat je 100% biologisch, verrassend en maximaal vers fruit krijgt. Dit fruit wisselt overigens mee met de seizoenen. 2) dat je iedere week of iedere twee weken een mooie selectie fruit thuis bezorgd krijgt. Bij sommige aanbieders moet je het fruitpakket ophalen, bekijk dit dus goed. En 3) dat alle fruit in de fruit abonnementen afkomstig is van lokale en biologische boeren. Wil jij ook weten wie het beste fruit abonnement aanbiedt? Je ontdekt het hier

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Eieren abonnement

Met een eieren abonnement steun je niet alleen een hele mooie en natuurlijke manier van landbouw; je weet ook 100% zeker waar de eieren vandaan komen. Iedere aanbieder van eieren abonnementen vindt een duurzame manier van kippenhouderij extreem belangrijk. De kippen krijgen voldoende ruimte om lekker rond te lopen en de voeding voor de kippen bestaat uit veel meer dan alleen krachtvoer. Deze eieren zijn dus op een veel diervriendelijkere manier gelegd en dat verschil proef je. Er zit veel meer smaak aan en de dooier is veel donkerder dan bij eitjes van legkippen. Je hoeft bovendien niet meer zelf de deur uit om je eieren te kopen. Ze worden met de hand opgeraapt en geselecteerd. Wil jij ook iedere week kakelverse eitjes ontvangen? Dan is een eieren abonnement echt iets voor jou. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Drinken abonnementen

En wat dacht je van een abonnement op je favoriete (alcoholische) drankjes? Ook dat is tegenwoordig mogelijk, hoor!

Thee abonnement

Leuk voor jezelf, maar ook heel leuk om cadeau te doen: een thee abonnement. En met deze thee abonnementen kun je het niet beter treffen. Met keuze uit heel veel verschillende thee abonnementen zit er altijd wel een geschikt abonnement bij voor jou – of de persoon aan wie je het abonnement cadeau doet. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit meerdere theesmaken, maar bij enkele aanbieders is het een verrassing wat je krijgt. Bij TEAmwork worden alle theebladeren trouwens met de hand geplukt door vrouwelijke theeplukkers, die een eerlijk salaris krijgen voor hun theeplukkunsten – want kunst is het! Door de theebladeren zorgvuldig en met de hand te plukken, blijft de smaak namelijk maximaal behouden.

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Wijn abonnement

Zelf sluit ik de werkweek heel graag af met een lekker wijntje in de hand en met een wijn abonnement ben ik er zeker van dat ik nooit meer zonder wijn kom te zitten. Of het nu voor mezelf is of voor onverwachte gasten. Het hangt er wel van af bij wie je een wijn abonnement afsluit of je je eigen wijnen kunt kiezen. Bij enkele aanbieders is het namelijk een verrassing wat je krijgt. Bij het wijn abonnement van Wijnbeurs kun je bijvoorbeeld kiezen voor een proefpanelbox (verrassingspakket) of een favorieten wijnabonnement (eigen keuze). Ieder wijnabonnement wordt overigens gratis bij je thuis bezorgd. Ben jij net zo enthousiast al ik? Ontdek dan snel wie het beste wijn abonnement aanbiedt!

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Bier abonnement

Wist je dat er voor bier ook speciale abonnementen zijn? Met zo’n bier abonnement krijg je maandelijks een nieuwe selectie van verschillende soorten unieke bieren, zoals speciaal bier. Nu is een bier abonnement voor jezelf al superleuk (ik kan er in ieder geval heel erg van genieten), maar een bier abonnement is ook heel leuk om cadeau te doen! Bij de meeste aanbieders kun je je bestelling personaliseren, zodat het cadeau helemaal bij de ontvanger past. Je hoeft je er overigens niet druk over te maken dat je het abonnement nog zelf moet opzeggen (dat is ook zo gek als het gaat om een bier abonnement cadeau). Bij de meeste aanbieders loop het abonnement vanzelf af en wordt hij niet stilzwijgend verlengd. Afhankelijk van de aanbieder wordt het bier abonnement gratis bezorgd. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Koffie abonnement

Heb je al een goed koffiezetapparaat, maar wil je wel iedere maand (of met een andere frequentie) heerlijke én duurzame koffie ontvangen? Dan is een koffie abonnement wellicht een goede keuze voor jou. Bij elk door mij getest koffie abonnement staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Je weet dus zeker dat de koffiebonen op een eerlijke manier geboerd worden en dat de koffieboeren een eerlijk salaris krijgen voor hun koffiebonen. Heb je trouwens nog geen machine, dan kan een koffie abonnement ook een uitkomst bieden. Bij enkele aanbieders krijg je namelijk een koffiezetapparaat cadeau (of betaal je er heel weinig voor). Bij de meeste aanbieders betaal je ook geen verzendkosten voor je koffie!

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Sap abonnement

Ben jij ook fan van een sap kuur of detox en vind je het belangrijk om je lichaam eens in de zoveel tijd te ontgiften? Dan is een sap abonnement echt een heel goed idee! Nu vind je bij een sap abonnement natuurlijk niet alleen sap kuurtjes of detox sappen, ook gewone vitamine sap kun je in je abonnement opnemen. Ieder sapje zit boordevol gezond(e) fruit en groenten. Zo geef je je dag echt een gezonde kickstart. Ik weet van mezelf bijvoorbeeld, dat ik veel te weinig fruit per dag eet en groente is ook lastig. Met een sap abonnement weet ik zeker dat ik alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijg die mijn lichaam nodig heeft. En dat merk ik: mijn immuunsysteem is een stuk beter en ik heb ook meer energie. Hier ontdek je wie het beste sap abonnement aanbiedt! Ik kan je vast verklappen dat ik dagelijks een verse groentesap drink van Sapje.

Overige eten en drinken abonnementen

En onderstaande eten en drinken abonnementen wil je ook ontdekken. Geloof mij maar!

Koffiemachine abonnement

Een gloednieuw koffiezetapparaat én iedere zoveel tijd een nieuwe voorraad koffie ontvangen? Bij een koffiemachine abonnement krijg je vaak een gratis koffiemachine als je voor een bepaald bedrag per maand koffie bestelt (bij sommige aanbieders betaal je een hele kleine toeslag). In enkele gevallen kun je ook kiezen voor alleen een koffiemachine lease; dan ontvang je wel de machine, maar koop je de koffie er nog los bij. Niet alleen bedrijven kunnen kiezen voor een koffiemachine abonnement. CoffeeBundles biedt bijvoorbeeld koffiemachine abonnementen aan voor zowel particulieren als bedrijven. De voorwaarden verschillen per aanbieder, dus bekijk vooral welke als beste koffiemachine abonnement uit de test kwam. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Olijfolie abonnement

Gebruik jij veel olijfolie? Dan kun je misschien wel een olijfolie abonnement gebruiken. Zo heb je er altijd voldoende van in huis. Het is trouwens ook een feit dat de olijfolie in een olijfolie abonnement vele malen duurzamer is dan de olijfolie die je in de supermarkt koopt. De massaproductie heeft een negatief effect op de kwaliteit van de olie. Bij een olijfolie abonnement wordt die kwaliteit gewaarborgd; je ontvangt dus echt de allerbeste kwaliteit. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit een maandelijkse of tweemaandelijkse levering. Een enkele aanbieder zorgt er zelfs voor dat de olijfolie in een brievenbuspakketje past. Zo hoef je ook niet thuis te blijven voor de bezorging. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Maaltijdshake abonnement

Maaltijdshakes worden steeds vaker gebruikt als maaltijdvervanger van bijvoorbeeld het ontbijt of avondeten, omdat het simpelweg makkelijker en goedkoper is. Tegenwoordig bevatten maaltijdshakes trouwens echt wel voldoende voedingsstoffen om een grote maaltijd op een verantwoorde manier te vervangen. Drink jij veel maaltijdshakes en ben je op zoek naar een manier om altijd voldoende maaltijdshakes in huis te hebben? Dan is een maaltijdshake abonnement wellicht wat voor jou. Je hebt met een paar keer schudden namelijk een gezonde, en bovenal hele snelle maaltijdvervanger. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Online supermarkt

Je boodschappen vandaag nog bezorgd krijgen? Dat is mogelijk met een online supermarkt abonnement. Het maakt daarbij niet uit of je thuis bent of niet. De bezorger kan je aan de hand van je locatie namelijk gemakkelijk vinden. Met een online supermarkt bestel je trouwens gewoon je boodschappen voor supermarktprijzen. En je hebt je bestelling soms al binnen enkele minuten in handen. Deze flitsbezorgers zijn daarom met een goede reden de toekomst te noemen. Het is ideaal voor wanneer je erachter komt dat je nog iets vergeten bent voor het avondeten of onverwacht gasten krijgt voor wie je nog even snel wat op tafel wilt zetten. Bij enkele aanbieders kun je je lege bierkratten trouwens gewoon meegeven. Dat is echt wel een voordeel als je het mij vraagt. 

Beste Eten & Drinken Abonnementen Review (2022) + Korting

Meer abonnementen voor je gezondheid

Als je net als ik meer voor je gezondheid wil doen lees dan vooral nog even mee. Er zijn tegenwoordig ook super handige vitamine abonnementen en supplementen abonnementen zoals bijvoorbeeld bij Vitaily, Viteezy of Flinndal. Zo krijg je automatisch jouw vitamine en mineralen per post thuisgestuurd en zit je nooit zonder!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Meest gestelde vragen over eten en drinken abonnementen

Wil je nu nog meer weten over eten en drinken abonnementen? Hieronder beantwoord ik nog enkele veel gestelde vragen, zoals waar je het beste eten en drinken abonnement vindt en hoe een eten en drinken abonnement precies werkt. 

Waar vind ik de beste eten en drinken abonnementen?

Waar je de beste eten en drinken abonnementen vindt, is eigenlijk gewoon hier! Op deze website vind je namelijk alles over de verschillende aanbieders van eten en drinken abonnementen én ontdek je wie er als beste uit de test komt per eten en drinken abonnement. Om dit te bepalen kijk ik niet alleen naar de voor- en nadelen van ieder eten en drinken abonnement; ik zoek ook op wat anderen van de aanbieders vinden (gemiddelde beoordelingen) en wat de voorwaarden per aanbieder zijn. Zo komen we samen tot de conclusie wie het beste eten en drinken abonnement aanbiedt.

Wat is de werkwijze bij een eten en drinken abonnement?

Wat de werkwijze is bij een eten en drinken abonnement, verschilt per abonnement. In essentie betaal je iedere week, maand of 3 maanden een bedrag en daarvoor ontvang je een pakket. Het verschilt echter per eten en drinken abonnement én per aanbieder wat de exacte werkwijze is. Ook de voorwaarden verschillen. Zo loopt het ene eten en drinken abonnement bijvoorbeeld vanzelf af en moet je de andere echt zelf opzeggen. Het blijft dus belangrijk om per aanbieder goed te kijken naar wat de werkwijze is. (1)

Conclusie beste eten en drinken abonnementen 2023 

 • Beste avocado abonnement – Your Avojoy
 • Beste chocolade abonnement – Chocstar
 • Beste thee abonnement – TEAmwork
 • Beste kaas abonnement – De Firma Kaas
 • Beste havermout abonnement – Oot
 • Beste wijn abonnement – Wijnbeurs
 • Beste koffiemachine abonnement – CoffeeBundles
 • Beste bier abonnement – Beerwulf
 • Beste koffie abonnement – Koffievoordeel
 • Beste maaltijd abonnement – PlantB
 • Beste sap abonnement – Sapje
 • Beste groente abonnement – Groentebroer
 • Beste online supermarkt – Flink
 • Beste maaltijdbox abonnement – Marley Spoon
 • Beste fruit abonnement – Verse Box
 • Beste eieren abonnement – ‘Momenteel aan het testen’
 • Beste olijfolie abonnement – ‘Momenteel aan het testen’
 • Beste maaltijdshake abonnement – ‘Momenteel aan het testen’
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Eten & Drinken Abonnementen | Review (2023) + Korting!

Laat een reactie achter