In dit artikel

Beste E-book Abonnement Review 5x Test!

Beste E-book Abonnement | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Ben je gek op lezen? Het is een prima idee om gebruik te maken van een e-reader. Deze apparaten zijn klein, compact en kunnen in de meeste gevallen duizenden e-books opslaan. Via het een e-book abonnement krijg je onbeperkt toegang tot uiteenlopende genres. In dit artikel bespreken we welk abonnement het beste is. 

Kort samengevat:

Als beste e-book abonnement, heb ik voor Kobo Plus gekozen. Dit heb ik gedaan omdat het abonnement bestaat uit e-books en luisterboeken, in uiteenlopende genres. Hier wil ik je alles over vertellen.

Het beste E-book abonnement vergelijken: hoe doen we dat?

Heb je behoefte aan meer leesvoer, zonder dat je boekenkast overloopt van de boeken? Ik ben voor je op zoek gegaan naar het beste e-book abonnement van 2024. Ik heb verschillende e-book abonnement met elkaar vergeleken. Dit heb ik gedaan door rekening te houden met mijn eigen ervaring, de voordelen en gratis proefperiodes.

Beste E-book abonnement keuzehulp

ProductMaandprijsGratis proefperiodeGenres
1.Kobo Plus€9,99Eerste 30 dagen gratisAlles
2.Nextory€11,99Eerste 30 dagen gratisAlles
3.Storytel€12,99Eerste 30 dagen gratisAlles
4.BookBeat€8,99Eerste 30 dagen gratisOok andere talen
5.Bookchoice€4,99NietRoman, Thriller, Non-fictie en Feelgood

1. Kobo Plus

Ben je op zoek naar een ebook abonnement van Bol.com? Daar verleend Kobo Plus zich prima voor. Bij Kobo Plus kun je namelijk gebruikmaken van verschillende mogelijkheden. Neem nu het aanbod van boeken. Er zijn maar liefst honderdduizenden boeken te vinden, in verschillende genres. Heb je behoefte aan een informatieve biografie, romantische roman, non-fictie of zoek je naar een leerzaam leesboek voor kinderen?

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Vind je lezen, om wat voor reden dan ook, niet leuk of moeilijk? De luisterboeken van Kobo Plus zijn een goede oplossing voor deze kwestie. Hoe dat werkt? De boeken worden voorgelezen via audio, zonder dat je een letter leest. Luisterboeken bieden ruimte voor andere activiteiten, maar ook voor ontspanning.

Wanneer ik last heb van piekergedachten, vind ik de afleiding van een luisterboek een uitkomst. Kobo Plus verplicht haar lezers niet tot de aanschaf van een e-reader. In tegendeel zelfs; je download het e-book op een apparaat dat jou geschikt lijkt.

Voordelen Kobo Plus

✅ Zoeken per genre in de online bibliotheek, zodat je je favoriete verhaal snel vindt

✅ Je hebt geen e-reader nodig, je kunt ook je smartphone of tablet gebruiken

✅ E-books en luisterboeken aanwezig

✅ Lezen en luisteren zonder internet

✅ Op ieder moment opzeggen

Nadelen Kobo Plus

❌ Als je een andere e-reader dan Kobo hebt, is het helaas niet mogelijk om e-books te lezen

❌ De allernieuwste ebooks ontbreken


Bekijk meer productinformatie

2. Nextory

Ben je op zoek naar een e books abonnement, dat je op ieder moment kunt opzeggen? Dan zit je bij Nextory goed. Het abonnement staat een flexibele opzegtermijn toe, waardoor je nergens aan vastzit. Dit abonnement verleent zich prima voor een vakantie of weekend weg, waarin je in de boeken wilt duiken.

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Verder is er meer te ontdekken bij Nextory. Zeker als we kijken naar het aanbod aan e-books, is er genoeg keuze. Ook bij dit abonnement kun je kiezen uit maar liefst honderdduizenden boeken, in ieder denkbaar genre. Zijn je huisgenoten net zo dol op lezen als jij? Dan heeft Nextory een leuk aanbod voor jullie.

Als je voor het Familiepakket van Nextory kiest, kunnen 4 personen tegelijkertijd gebruikmaken van het account. Dit betekent dat het hele gezin kan genieten van de leukste e-books. Wist je dat er zelfs luisterboeken beschikbaar zijn, ook voor de kinderen? Dat is een groot voordeel voor de taal- en woordenschatontwikkeling.

Voordelen Nextory

✅ Honderdduizenden boeken te vinden, ook voor de allerkleinsten

✅ Er kunnen 4 personen tegelijkertijd gebruikmaken van het abonnement, zodat het hele gezin lees- of luisterplezier heeft

✅ Je hebt geen internet nodig

Nadelen Nextory

❌ Nextory is alleen te gebruiken via een smartphoneapp. Dit betekent dat e-readers niet worden ondersteund


Bekijk meer productinformatie

3. Storytel

Wil je onbeperkt boeken lezen of zoek je naar luisterplezier? Storytel heeft je in dit geval veel te bieden. Neem nu de Kids Mode. Als je zoekt naar kindvriendelijke boeken, kan het enorme aanbod je soms overvallen. Welke boeken zijn geschikt? Niet alleen wat betreft het verhaal, maar ook de woordenschat. Daar heeft Storytel de Kids Mode voor bedacht.

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Zodra je dit instelt, laat het platform Storytel alleen boeken zien die geschikt zijn voor kinderen. Niet alleen e-books, maar ook audioboeken. Verder is het vrij makkelijk om een boek naar wens te vinden. Zoek je een boek van een bepaalde schrijver?

Je kunt niet alleen per genre zoeken, maar ook per schrijver op Storytel. Doe je dit, dan krijg je direct een overzicht van alle boeken die verschenen zijn. Dit betreft niet alleen de oudere boeken, maar ook enkele nieuw verschenen exemplaren. Heb jij al een boek in je hoofd dat je graag wilt lezen of luisteren?

Voordelen Storytel

✅  Stel de Kids Mode in, zodat je alleen kindvriendelijke boeken ziet

✅ Zoek per schrijver, voor snel resultaat

✅ Onbeperkt toegang

✅ Offline te gebruiken

Nadelen Storytel

❌ Het standaard e-books abonnement kun je niet met meerdere personen gebruiken


Bekijk meer productinformatie

4. BookBeat

Met een indrukwekkende selectie luisterboeken van maar liefst 800.000 stuks, heeft BookBeat veel te bieden. Moet je voor je studie boeken lezen of boekverslagen maken? Een bibliotheekabonnement is niet de enige optie. Wat dacht je van een e-book abonnement bij BookBeat? Als student geniet je van een speciaal abonnement, waarbij je toegang krijgt tot de meest uiteenlopende boeken voor je volgende projecten. Onbeperkt e books lezen en luisteren; daar zou ik in mijn studententijd ontzettend blij van worden!

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Is BookBeat alleen geschikt voor studenten? Nee, zeker niet. Neem nu de bijhorende app. Deze stelt je in staat om waar dan ook te lezen of te luisteren naar je favoriete verhaal. Hier is geen internet voor nodig. Of dit je tablet of smartphone is: BookBeat ondersteund verschillende apparaten.

Ook dit abonnement is maandelijks opzegbaar, waardoor je niet zomaar aan maandelijkse kosten vastzit. Houd er wel rekening mee, dat BookBeat niet door een Kobo e-reader ondersteund wordt. Als leesliefhebber kan dat teleurstellend zijn.

Voordelen BookBeat

✅ Breed aanbod aan e-books en luisterboeken

✅ Speciale abonnementen voor studenten, waaronder een langere prijs

✅ Offline te gebruiken

✅ Te gebruiken als app

Nadelen BookBeat

❌ Je kunt de boeken niet lezen op e-readers

❌ Het abonnement kan niet door meerdere personen gebruikt worden


Bekijk meer productinformatie

5. Bookchoice

Wil je voor korte tijd een ebook abonnement in Nederland afsluiten? Misschien is Bookchoice een goede optie voor jou. Je kunt een abonnement afsluiten voor een jaar, maar ook voor 1 of 3 maanden. Dat is handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Bookchoice is een geweldige hulp bij het uitzoeken van een e-book. Zo ontvang je iedere maand de beste aanbevelingen in je postvak. In deze aanbevelingen staan de 8 beste releases die jij als boekliefhebber moet lezen. Als je moeite hebt met het uitzoeken van een goed boek, wat logisch is, is dit een geweldige oplossing.

Bookchoice is niet alleen veelzijdig in haar aanbod, maar ook in de ondersteuning van apparaten. Je kunt de boeken op je e-readers downloaden, maar ook als je liever via je smartphone of tablet leest, is dat geen enkel probleem. En als je je afvraagt of Bookchoice luisterboeken aanbiedt, is het antwoord: zeker weten!

Voordelen Bookchoice

✅ Kortdurende abonnementen beschikbaar, zodat je zelf kunt kiezen

✅ Iedere maand 8 aanbevelingen in je postvak

✅ Lezen op ieder apparaat

✅ Lezen en luisteren in één abonnement

Nadelen Bookchoice

❌ Je kunt slechts 8 boeken per maand lezen. Met name als je veel en vaak leest, kan dat een groot nadeel zijn


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste E-book abonnement 2024

Ik heb Kobo Plus als het beste e-book abonnement van 2024 verkozen. De bijkomende pluspunten hebben mij persoonlijk enthousiast gemaakt. Misschien kan ik jou net zo enthousiasmeren. Kobo Plus kun je gebruiken op een e-reader. Dat is al een voordeel op zich, omdat niet alle e-book abonnementen dat ondersteunen. Kobo Plus ondersteund verschillende genres, waaronder ook kinderboeken. Zo heb je altijd een leuk voorleesboek bij de hand.

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Je kunt Kobo Plus gebruiken zonder internet. Het enige wat je hoeft te doen is het e-book downloaden uit de online bibliotheek, waarna je offline kunt lezen. Dat komt altijd van pas, vooral als je reist. Dat ik zo te spreken zou zijn over de luisterboeken, had ik niet verwacht. Terwijl ik bezig ben met een belangrijke taak, kan ik het boek aanzetten en me volledig focussen. Dit voorkomt dat ik een hoofdstuk of bladzijde oversla.


Bekijk meer productinformatie

Beste E-book abonnement: Ervaringen en reviews

Je bent op zoek naar het beste e-book abonnement. Misschien heb je een e-reader gekocht of ben je nieuwsgierig naar de voordelen van een audioboek. Waar je ook naar zoekt; er zijn meerdere ebook abonnementen die het voor je in huis hebben. Maar, welk abonnement is nu de beste? Daar komen we achter door de ervaringen en reviews te belichten.

Kobo Plus ervaringen en reviews

Het Kobo Plus abonnement wordt ondersteund door een e-reader, maar ook door andere apparaten. Als je voor een ebook abonnement van Bol.com wilt kiezen, is dit een prima optie. De genres die je vindt bij Kobo Plus zijn veelzijdig en daardoor kun je onbeperkt boeken lezen.

Je kunt kiezen voor een spannende thriller, maar ook voor de kinderen is er genoeg te vinden. Houd er wel rekening mee, dat Kobo Plus niet direct bestsellers in huis heeft. Dit kan enige tijd duren.

Beste E-book Abonnement  Review 5x Test!

Nextory ervaringen en reviews

Wil je met het hele gezin genieten van de leukste e-books en spannendste audioboeken? Bij Nextory kun je kiezen voor het Familiepakket. Dit pakket staat toe dat je met 4 personen tegelijk leest of luistert.

Nu kun je Nextory downloaden op je smartphone of tablet, maar niet op je e-reader. Als je daarnaar zoekt, is het handig om naar een andere aanbieder op zoek te gaan.

Storytel ervaringen en reviews

Liggen jouw voorkeuren bij audioboeken? Dan ben je bij Storytel aan het juiste adres. Naast de duizenden luisterboeken, zijn ook e-books niet te veel gevraagd bij Storytel. Het handige van Storytel is de zoekfunctie. Vanzelfsprekend kun je per genre en boek zoeken, maar ook per schrijver. Zo krijg je direct inzicht in alle geschreven boeken, waarna je met plezier kunt lezen.

BookBeat ervaringen en reviews

Heb je geen e-reader, maar wil je wel gebruikmaken van e-books? Dan kies je voor BookBeat. Door de bijhorende app, heb je niets anders nodig dan een smartphone of een tablet. Het aanbod is zeker niet beknopt, want ook voor luisterboeken ben je aan het juiste adres. Maak je ook geen zorgen over internet; want alle boeken kun je offline inzien. Dit is vooral een pluspunt buitenshuis.

Bookchoice ervaringen en reviews

Als je minimaal leest, is Bookchoice het perfecte abonnement. Waar ander abonnementen onbeperkt lezen aanbieden, is dat bij Bookchoice niet het geval. Hier lees je 8 boeken per maand. De boeken hoef je overigens niet zelf uit te zoeken, want Bookchoice zorgt ervoor dat er iedere maand 8 aanbevelingen in je postvak verschijnen. Als je geen inspiratie hebt, is dit een fantastische oplossing.

Beste E-book Abonnement Review 5x Test!

Ebook abonnementen kopen checklist

Wil je genieten van het beste ebook abonnement? Of voel je meer voor spannende luisterboeken, terwijl je iets anders doet? Waar je ook naar zoekt; als je het beste e-book abonnement wilt kopen, is het belangrijk om dit aan de hand van een checklist te doen. Niet alleen de abonnementskosten zijn een punt van aandacht.

Favoriete schrijver

Ken je een schrijver waarvan je de boeken vaker leest? Denk bijvoorbeeld aan Saskia Noort, Kluun of Karin Slaughter. Je moet dus onderzoeken of het platform deze schrijvers in huis heeft. Dit is zeer persoonlijk.

Kijk daarbij ook naar het aanbod boeken. Waarom dit belangrijk is? Dit vergroot je leesplezier. Als je kunt beginnen bij je favoriete schrijver, is de kans groter dat je het plezier in lezen terugkrijgt en vaker gebruikmaakt van het e-book abonnement.

Voordat je het abonnement afsluit, kun je eerst een kijkje nemen. Staat je favoriete schrijver ertussen? Als je er niet uitkomt, raad ik je aan om contact op te nemen met het platform. Zij kunnen je vast meer vertellen.

Ondersteunende apparaten (Kobo e reader)

Als je een boek wilt lezen, is het vanzelfsprekend dat je een bibliotheek of boekwinkel bezoekt. Maar gaat het om een e-book, dan ga je op zoek naar het beste e-book abonnement.

Heb je al bedacht hoe je je boeken gaat lezen? Het apparaat is hierbij het uitgangspunt. De meeste lezers kiezen voor een e-reader. Deze zijn compact, licht in gewicht en kunnen duizenden boeken opslaan. Heb je deze echter niet in je bezit?

Dan is het handig dat het platform andere apparaten ondersteund. Bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Nu kan het ook zo zijn, dat je een e-reader niet prettig vindt lezen. Dat is persoonlijk. Om deze redenen is dit een punt van aandacht.

Beste E-book Abonnement Review 5x Test!

Opzegtermijn e books

Wil je niet langer vastzitten aan de maandelijkse kosten van een abonnement. Misschien lees of luister je te weinig, waardoor je het abonnement liever kwijt bent. Je niet de enige met deze overweging.

Daarom is het verstandig om naar het opzegtermijn te kijken. Is het abonnement op ieder moment opzegbaar, of is hier een bepaalde termijn aan verbonden? Het handigste is, om een platform te kiezen waarbij je op ieder moment kunt opzeggen. Zo zit je nergens aan vast en komen er ook geen extra kosten bij kijken.

Zijn er luisterboeken aanwezig?

In dit artikel spreken we vooral over het beste e-book abonnement kopen. Vanzelfsprekend zijn er meer mogelijkheden. Wil je een boek eens afwisselen met een luisterboek, bijvoorbeeld omdat je veel onderweg bent of omdat je je niet goed kunt concentreren?

Onderzoek of deze mogelijkheid wordt ondersteund. Bij de meeste platformen is dit het geval, maar het is niet onverstandig om naar het aanbod te kijken. Staat jouw favoriete genre ertussen?

Boeken voor kinderen

Wist je dat lezen bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen? Dit is bijvoorbeeld een manier om de woordenschat te verbreden en fantasie te stimuleren. Als je een gezin met kinderen hebt, is het handig om ook daar rekening mee te houden.

Zijn er kinderboeken aanwezig? En hoe filter je deze er gemakkelijk uit? Daarnaast kan een audioboek bijdragen aan ontspanning. Als je denkt dat je kind daar baat bij heeft, raad ik je aan om ook daar rekening mee te houden.

Prijs van het e-reader of ebook abonnement

Tot slot zijn de abonnementskosten een punt om op te letten. Vraag jezelf af wat je bereid bent om te betalen. Ben je daarentegen student? Onderzoek of er speciale abonnementen zijn, die de voordelen van je studie ondersteunen.

De meeste e-book abonnementen bieden verschillende pakketten aan. Het is aantrekkelijk om voor de laagste prijs te gaan, maar vergeet niet om de inhoud te bekijken. Hoeveel e-books kun je downloaden voor die prijs? En hoeveel mensen kunnen gebruikmaken van het abonnement? Neem deze punten mee op je checklist, zodat je bij de beste prijs uitkomt.

Meest gestelde vragen over het beste E-book abonnement

Zit je op dit moment nog met vragen over het beste E-book abonnement van 2024? In dit artikel heb ik zoveel mogelijk vragen beantwoord. Voor een duidelijker overzicht, beantwoord ik hieronder de meest gestelde vragen. Staat het antwoord waar je naar zocht hiertussen?

Wat is het beste E-book abonnement?

Het abonnement van Kobo Plus is het beste abonnement van 2024. Je kunt de e-books downloaden op een Kobo e-reader, maar ook op je smartphone – Mochten daar je voorkeuren liggen. Bovendien is Kobo Plus een e-book abonnement van de bekende webwinkel Bol.com. Houd wel rekening met je persoonlijke voorkeuren. Staan hier de boeken tussen die je wenst te lezen?

Heb je een abonnement nodig voor een e-reader?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Zo kun je om te beginnen e-books kopen bij webwinkels. Bol.com is hier opnieuw een goed voorbeeld van. Wens je een kosteloze oplossing? Dan kun je een abonnement bij de bibliotheek afsluiten, waar je e-books kunt lenen. Het handige hiervan is, dat je de boeken niet terug hoeft te brengen. Dit gaat vanzelf. Ik raad je aan om informatie op te vragen bij je plaatselijke bibliotheek, om dit zeker te weten.

Hoe werkt een e-book abonnement?

Dat is simpel. Je kunt kosteloos e-books downloaden, op je e-reader zetten en vervolgens offline lezen. Hier betaal je een maandelijks bedrag voor. De boeken blijven vervolgens in je eigen bezit, zodat je dat ene hoofdstuk nog eens kunt nalezen. Overigens hoef je niet per se een e-reader te hebben; er zijn ook platformen die andere apparaten ondersteunen.

Wat is het verschil tussen Kobo en Kobo Plus?

De verschillen zijn niet wereldschokkend, maar wel aanwezig. Kobo Plus biedt namelijk onbeperkte toegang tot alle e-books en luisterboeken in de online bibliotheek. Bij Kobo heb je slechts beperkte toegang en kun je een X aantal aan boeken lezen of luisteren per maand.

Wat zijn de voordelen van een ebook abonnement in vergelijking met het kopen van individuele ebooks?

Met een ebook abonnement kun je onbeperkt lezen voor een vast bedrag per maand. Het biedt de mogelijkheid om meerdere boeken te lezen zonder extra kosten en het grootste aanbod van titels, inclusief nieuwe titels en bestsellers. Daarnaast kun je ook via verschillende apparaten zoals een ereader, laptop of telefoon lezen.

Hoe verschilt een Kobo Plus abonnement van andere ebook abonnementen?

Kobo Plus abonnement is een ebook en luisterboek dienst waarmee je onbeperkt kunt lezen en luisteren voor een vast bedrag per maand. De dienst werkt op verschillende apparaten en heeft een van de grootste aanbiedingen van ebooks.

Hoe werkt een online bibliotheek abonnement?

Een online bibliotheek abonnement werkt veelal op eenzelfde manier als een fysieke bibliotheek. Je betaalt een jaarabonnement, en kunt dan een vast aantal boeken per keer lenen, die je na het lezen weer ‘inlevert’. In een digitale bibliotheek kun je dit allemaal online doen, en de boeken lezen via je ereader, telefoon of laptop.

Wat is het verschil tussen een Kobo Plus abonnement en een standaard boeken abonnement?

Een Kobo Plus abonnement is specifiek gericht op ebooks en luisterboeken, terwijl een standaard boeken abonnement meestal betrekking heeft op fysieke, papieren boeken.

Is er een gratis proefperiode beschikbaar voor ebook abonnementen?

Ja, veel aanbieders van ebook abonnementen, waaronder Kobo Plus, bieden een gratis proefperiode aan, meestal van 30 dagen. Hierdoor kun je de dienst eerst uitproberen voordat je besluit een abonnement te nemen.

Kan ik een ebook abonnement op elk moment opzeggen?

De meeste ebook abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, maar dit kan verschillen per aanbieder. Het is altijd het beste om de voorwaarden te controleren voordat je een abonnement neemt.

Wat zijn de beste abonnementen voor ebooks?

Dit kan variëren afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Kobo Plus wordt vaak genoemd als een van de beste opties vanwege het grote aanbod aan titels. Andere goede opties kunnen zijn een abonnement op een online bibliotheek of diensten zoals Elly’s Choice.

Wat zijn de voordelen van een ebook abonnement ten opzichte van een papieren boek?

Een ebook abonnement kan je toegang geven tot duizenden boeken voor een vast bedrag per maand, terwijl je voor een papieren boek per stuk betaalt. Ebooks nemen ook geen fysieke ruimte in en kunnen op verschillende apparaten worden gelezen.

Hoe vaak worden nieuwe titels toegevoegd aan een ebook abonnement?

Dit varieert per aanbieder, maar meestal worden er elke maand nieuwe titels toegevoegd.

Kan ik een ebook abonnement gebruiken op meerdere apparaten?

Ja, de meeste ebook abonnementen, zoals Kobo Plus, laten je je boeken lezen op verschillende apparaten, waaronder een ereader, smartphone, tablet en computer.

» Referenties

Hill, S. (2022, August 18). The Best Ebook Subscription Services for Every Kind of Reader. Wired.
https://www.wired.com/gallery/best-ebook-subscription-services/

» Referenties

Conclusie beste e-book abonnement 2024 

  • Beste e-book abonnement – Kobo Plus
  • Beste ebook abonnement nieuwste boeken – Storytel
  • Beste ebook reader abonnement – Bookchoice
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste E-book Abonnement | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter