In dit artikel

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test!

Beste Chocolade Abonnement | Review (2023) | 4x Choco Test!

In dit artikel

Ben jij ook een zoetekauw? Bekijk dan eens deze kekke chocolade abonnementen. Ja, je hoort het goed: een chocolade abonnement. Iedere maand jouw favoriete chocolade zonder problemen bij je thuisbezorgd. En wat je krijgt is niet zomaar chocolade, maar verrukkelijke chocolade van échte hoogwaardige kwaliteit. De cacaoboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun chocolade en jij geniet van eerlijk geboerde chocoladerepen. Een chocolade abonnement is overigens ook heel leuk om cadeau te doen. Laat het chocolade abonnement voorzien van een gepersonaliseerde boodschap en de ontvanger krijgt iedere maand weer een cadeautje op de deurmat. Welk chocolade abonnement als beste uit de test is gekomen, lees je in dit artikel. 

Beste chocolade abonnement van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste chocolade abonnement algemeen – Chocstar
 2. Beste chocolade abonnement van Belgische chocolade – Bonbonnina
 3. Beste chocolade abonnement Tony Chocolonely – Tony’s Chocolonely
 4. Beste aanbieder van veel verschillende chocolade abonnementen – Chocolatemakers

Chocolade abonnement vergelijken; hoe doe ik dat? 

Een chocola abonnement klinkt mij echt als muziek in de oren. Iedere maand een selectie eerlijk geboerde én heerlijke chocolade. Zo geniet ik zelf van chocolade met een lekkere vulling of topping en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun chocolade. Een chocolade abonnement is de ideale oplossing, maar hoe kies je nu het allerbeste chocolade abonnement? Van de bovenstaande aanbieders heb ik een chocolade abonnement getest, zodat ik jullie kan vertellen welk chocolade abonnement als beste uit de test komt. 

Bij de zoektocht naar het beste chocolade abonnement heb ik natuurlijk gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, maar ook zeker op verzendkosten, de ingrediënten, online beoordelingen, de verpakking, of je kunt kiezen voor gepersonaliseerde chocolade abonnementen en op extra’s en kortingen. 

Bij Chocstar koos ik voor een chocola abonnement van 3 maanden, met als voorkeur witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade. Bij Bonbonnina koos ik ook voor een chocolade abonnement van 3 maanden, waarbij ik geen voorkeuren kon aangeven. Ook bij Tony’s Chocolonely’s chocolade abonnement kon ik geen voorkeur aangeven. Ik koos daar voor een chocola abonnement van 3 maanden. Tot slot koos ik bij Chocolatemakers voor een eenmalige bestelling van de Jungle Mix. Hierin zaten 6 chocoladerepen.

1.  Chocstar – beste chocolade abonnement algemeen

Chocstar biedt al meer dan 10 jaar lang luxe chocoladecadeaus aan, waaronder een heerlijk chocolade abonnement. Leuk om te geven aan een ander, maar ook zeker aan jezelf. Bij dit chocolade abonnement kies je voor een 3, 6 of 12 maanden chocola abonnement, waarbij je 3 voorkeuren voor soorten chocolade kunt aangeven (wit, melk, puur én puur 70,5%). Kies je voor een 3 maanden chocolade abonnement, dan krijg je dus 3 maanden lang iedere maand overheerlijke chocolade thuisgestuurd. 

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

Wil je dit chocolade abonnement aan iemand cadeau doen, dan kun je je cadeau voorzien van een persoonlijke boodschap op een leuke kaart. Hier betaal je nog geen euro extra voor. Ook aan de verzending heeft Chocstar gedacht. Op hele warme dagen wordt er namelijk een coolpack aan de verzending van je chocolade abonnement toegevoegd. Zo blijft je chocolade op temperatuur. 

Op de website van Chocstar staat heel transparant beschreven wat het oogst-, selectie- en productieproces is van de chocolade die ze in het chocolade abonnement aanbieden. Zo krijgen de cacaoboeren een eerlijke prijs voor de cacao en stimuleert het bedrijf duurzame cacaoproductie. Dit bewijzen de keurmerken UTZ-Certified, Fairtrade en Cocoa Horizons Foundation. 

Ik koos bij Chocstar voor een 3 maanden chocolade abonnement met witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade. Omdat het een chocola abonnement voor mezelf is, hoefde er natuurlijk geen persoonlijke boodschap bij. De smaak van de chocolade uit dit chocolade abonnement was echt verrukkelijk. Je proeft hoeveel zorg er in het selectie- en productieproces zit en het is bijna zonde om de reep op te eten. Ben je benieuwd naar een chocolade abonnement, dan raad ik Chocstar zeker aan! 

Voordelen Chocstar

✅ Geleverd in een brievenbuspakketje, voorzien van track-and-trace-code;

✅ Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden;

✅ Op hele warme dagen wordt je pakket voorzien van een coolpack;

✅ Eerlijk geboerde chocolade – en dat proef je;

✅ Abonnement loopt automatisch af, geen stilzwijgende verlenging dus;

✅ Chocola abonnement is te personaliseren als je hem cadeau wilt doen.

Nadelen Chocstar

❌ Je bent toch wel afhankelijk van de bezorgdienst;

❌ Vooralsnog alleen binnen Nederland beschikbaar.


Klik hier voor de beste deal

2. Bonbonnina – Beste chocolade abonnement van Belgische chocolade

Bonbinnina is een andere aanbieder van chocolade abonnementen. Hier vind je overheerlijke chocolade abonnementen met chocolade die zijn oorsprong in België vindt. Iedere maand krijg je drie verschillende chocoladerepen of andere lekkernijen thuisgestuurd. De pakketjes passen gewoon door je brievenbus en dat is wel zo gemakkelijk. 

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

Je hebt bij dit chocola abonnement de keuze uit een eenmalige bestelling, 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden. Bij de chocolade abonnementen van Bonbonnina zitten de verzendkosten bij de maandprijs inbegrepen. Het chocola abonnement loopt vanzelf af. Stilzwijgend verlengen, daar doen ze niet aan. 

Ook Bonbonnina biedt chocolade abonnementen aan die je met een leuke kaart kunt personaliseren en zo cadeau kunt doen. Normaliter worden de chocolade abonnementen iedere eerste week van de maand verstuurd, behalve als het buiten warmer is dan 22 graden. Dan kan de kwaliteit van de chocolade namelijk niet meer gewaarborgd worden. Mogelijk wordt je chocolade abonnement dus ietsje eerder of later bezorgd. Helemaal niet erg natuurlijk! 

In tegenstelling tot Chocstar levert Bonbonnina wel chocolade abonnementen buiten Nederland. Omdat de aanbieder daarvoor extra kosten moet maken voor de verzending, worden die doorberekend in de abonnementsprijs. 

Ik koos ook bij Bonbonnina voor een chocola abonnement van 3 maanden. Ik kon hierbij geen voorkeuren aangeven. Ik kreeg een pakketje met heerlijke chocoladerepen met gemengde noten en gedroogd fruit. En een paar prachtige bonbons. De kwaliteit was echt te proeven. Heerlijke, Belgische chocolade waar ik vele avonden van heb genoten. 

Voordelen Bonbonnina

✅ Per maand of in één keer betalen;

✅ Voor nog geen 2 euro een gepersonaliseerd kaartje erbij;

✅ Eenmalige bestelling of chocola abonnement;

✅ Ook verzending buiten Nederland mogelijk (chocolade abonnement België).

Nadelen Bonbonnina

❌ Voor verzending buiten Nederland betaal je een kleine meerprijs;

❌ Geen verzending als het warmer is dan 22 graden.


Klik hier voor de beste deal

3.  Tony’s Chocolonely – Beste chocolade abonnementen van eigen chocolade 

Een chocolade-grootmacht die we allemaal kennen is Tony’s Chocolonely. Maar wist je dat je ook daar een chocolade abonnement kunt afsluiten? Je hebt al een chocolade abonnement Tony Chocolonely voor €12,50 per maand en hiervoor krijg je iedere maand 4 halve repen in 2 unieke smaakcombinaties, een reguliere Tony’s Chocolonely chocoladereep en een clubblad.

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

Om dit chocolade abonnement af te sluiten, kies je allereerst de looptijd van je abonnement. Wil je 3, 6 of 12 maanden lang iedere maand een pakket verrukkelijke chocolade op je deurmat vinden? Of wil je er doorlopend van genieten? Bij de laatste abonnementsvorm loopt je chocolade abonnement gewoon door totdat jij hem stopzet. Tot slot maak je een account aan en klaar is Kees! 

Ook dit chocolade abonnement Tony Chocolonely kun je cadeau doen. De stappen zijn hetzelfde als wanneer je dit chocolade abonnement voor jezelf zou kopen. Je kiest de abonnementsvorm en vult je gegevens in. 

Ik koos voor een chocolade abonnement van 3 maanden en bij de eerste levering werd ik al helemaal enthousiast. Tony’s Chocolonely staat al bekend om heerlijke chocolade en creatieve wrappers, maar dit is echt een cadeautje om uit te pakken. Het clubblad maakt het feestje compleet, want je wordt hierin helemaal op de hoogte gehouden en betrokken bij het bedrijf. Dit chocolade abonnement is er zeker eentje die ik aan iemand cadeau zou doen! 

Voordelen Tony’s Chocolonely

✅ De topkwaliteit die we van Tony’s Chocolonely gewend zijn;

✅ 100% eerlijk geboerde chocolade, dus verantwoord genieten;

✅ Ontzettend leuk om cadeau te doen;

✅ Abonnement loopt automatisch af.

Nadelen Tony’s Chocolonely

❌ Geen eenmalige bestelling mogelijk;

❌ Je kunt geen voorkeuren doorgeven;

❌ Je krijgt 3 repen, waarvan 4 halfjes. Dat vond ik een beetje vreemd.


Klik hier voor de beste deal

4.  Chocolatemakers – Beste aanbieder van veel verschillende chocolade abonnementen 

Wil je veel keuze wat betreft je chocolade abonnement, dan moet je bij Chocolatemakers zijn. Het concept van een chocolade abonnement is daar ietsje anders, want je kiest eigenlijk gewoon een product (ieder product bestaat uit meerdere repen) en daarvoor kun je een abonnementsvorm kiezen. 

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

In het aanbod van Chocolatemakers vind je enorm veel verschillende producten, waaronder pakketten met 3, 6, 10 en 12 repen, een bewaarblik vol chocorepen en een pick & mix pakket. Deze producten kun je dus eenmalig bestellen, maar je kunt er ook een chocolade abonnement van maken. 

Wil je een chocolade abonnement, dan kies je op de productpagina voor ‘herhaalservice’. Je ontvangt dan iedere maand jouw selectie op de deurmat. Wil je je chocolade abonnement stopzetten, dan kan dat na 6 maanden. 

Ik koos bij Chocolatemakers voor een Jungle Mix van 6 repen in de vorm van een eenmalige bestelling. De reden hiervoor is dat het chocolade abonnement niet vanzelf afloopt en ik actief moet bedenken wanneer ik hem moet stopzetten. Ik ontving een heel leuk ingepakt pakket met erg lekkere chocoladerepen. De combinaties deden mij een beetje denken aan Tony’s Chocolonely. Je weet bij dit abonnement chocolade overigens al wat je krijgt, dus dat is heel fijn voor als je allergisch bent voor bijvoorbeeld noten. Dan kun je daar je pakket al op uitzoeken. 

Voordelen Chocolatemakers

✅ Eerlijke en biologische chocolade voor een mooie prijs;

✅ Eenmalige bestelling mogelijk;

✅ Verzendkosten zijn inbegrepen bij de prijs;

✅ Leuk om te geven en aan jezelf cadeau te doen;

✅ Pakket past door de brievenbus, behalve de grote pakketten.

Nadelen Chocolatemakers

❌ Abonnement op chocolade stopt niet automatisch. Je moet hem zelf stopzetten;

❌ Ik kon niet snel vinden wanneer een pakket verzonden wordt, je moet dus wachten op de verzendbevestiging.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste chocolade abonnement 2023 

Het chocolade abonnement dat er voor mij met vlag en wimpel bovenuit stak, is het chocolade abonnement van Chocstar. De kwaliteit chocolade, de verpakking en hoe ze nadenken over de verzending op warme dagen, hebben ertoe geleid dat dit chocolade abonnement de allerbeste is. Ik heb ontzettend genoten van mijn chocoladerepen en ik weet zeker dat ik in de komende pakketjes nog veel meer verrukkelijke chocolade vind.

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

De andere chocolade abonnementen zijn ook goed, maar de allerbeste is voor mij toch echt het chocolade abonnement van Chocstar. Kies zelf vooral een abonnement dat jou het meeste aanspreekt!


Klik hier voor de beste deal

Chocolade abonnement ervaringen en reviews 

Voor de reviews over deze aanbieders van chocolade abonnementen hoef je het internet niet af te struinen. Ik heb namelijk zelf gezocht en de kern van de reviews hieronder voor je opgeschreven. 

Chocstar

Over Chocstar lees ik over het algemeen hele goede reviews als het aankomt op de chocolade in het chocolade abonnement. Een negatieve review hier en daar betreft de bezorging van PostNL, maar in de reacties van Chocstar lees ik dat er altijd naar een passende oplossing wordt gezocht. Als consument ben je dus nooit de dupe van leveringsproblemen. 

Bonbonnina

Over Bonbonnina kom ik weinig consumentenreviews tegen. Het bedrijf levert ook producten aan grote bedrijven en die zijn allemaal lovend over de dienstverlening en chocolade die ze krijgen. Mijn persoonlijke review is dat Bonbonnina heerlijke chocolade aanbiedt in het chocolade abonnement en dat de verpakking er goed en verzorgd uitziet. Ik ben er lovend over en ik hoop dat Bonbonnina in de toekomst vele positieve reviews mag ontvangen. 

Tony’s Chocolonely

Over de kwaliteit van de chocolade van Tony’s Chocolonely is iedereen het eens: die is goed! De transparantie met betrekking tot wikkelinformatie over het oogst- en productieproces wordt ook met open armen ontvangen. En de unieke combinaties chocolade – hoewel misschien niet voor iedereen de eerste keuze – geven ons steeds weer leuke chocoladerepen. 

Chocolatemakers

Over het chocolade abonnement van Chocolatemakers zijn de consumenten erg enthousiast. De chocolade zit goed verpakt en wordt zelfs naar het buitenland verstuurd. Al met al lees ik alleen maar lovende reviews over Chocolatemakers. 

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

Chocolade abonnement cadeau doen

Een chocolade abonnement of bonbon abonnement is een superorigineel cadeau voor alle chocoladeliefhebbers. Je kiest zelf hoelang een chocolade abonnement duurt én je kunt je cadeautje voorzien van een persoonlijke boodschap. De ontvanger van het chocolade abonnement mag iedere maand weer een leuk pakket openmaken. En als het abonnement is afgelopen, dan stopt hij automatisch. Je hebt dus geen last van stilzwijgend verlengen of actief opzeggen. 

Om een chocolade abonnement cadeau te doen, doorloop je bij gewoonweg het bestelproces. Kies ervoor om een kaartje toe te voegen als je dat wilt en geef bij adresgegevens het adres van de ontvanger op. Bij sommige aanbieders kun je aangeven dat het chocolade abonnement een cadeau is voor iemand anders. Het bestelproces wordt dan aan je uitgelegd. 

Beste Chocolade Abonnement Review (2022) 4x Choco Test

Voor- en nadelen chocola abonnement

A piece of chocolate a day keeps the doctor away. Misschien geen waarheidsgetrouwe quote, maar leuk is hij zeker! Ik zet hieronder de voordelen van een chocolade abonnement nog even voor je op een rij – alsof je meer voordelen nodig hebt dan de belangrijkste: het is ontzettend lekker. Maar aan een chocolade abonnement zitten ook enkele nadelen. Die vind je hieronder ook.

De voordelen van een chocolade abonnement

✅ Je ontvangt iedere maand weer een pakket met verrukkelijke chocolade;

✅ De chocolade is afkomstig van eerlijk betaalde cacaoboeren;

✅ Je chocolade abonnement loopt automatisch af;

✅ Aangepaste bezorging met warm weer.

Nadelen van een chocolade abonnement

❌ De bezorgdienst kan zorgen voor een langere levertijd, daar heb je bij bestellingen nu eenmaal mee te maken;

❌ Je gaat akkoord met een abonnement en dat betekent mogelijk maandelijkse kosten. 

Chocolade abonnement met korting

Momenteel geldt er op geen van de bovenstaande aanbieders van een chocolade abonnement korting. Ik heb dus helaas geen chocolade abonnement kortingscode voor je. Dit betekent echter niet dat er nooit een korting zal worden doorgevoerd. Bij het bestelproces kun je namelijk wel een kortingscode invullen. Er kunnen dus wel kortingscodes geactiveerd worden. 

Chocolade abonnement online bestellen: in enkele stappen

Bij Chocstar koop je in enkele stappen al een chocolade abonnement. 

 1. Je kiest van de 3 beschikbare chocolade abonnementen het lidmaatschap dat het beste bij je past. Je kunt hierbij kiezen uit 3, 6 of 12 maanden; 
 2. Geef vervolgens je voorkeuren aan. Hierbij kun je kiezen uit witte chocolade, melkchocolade, pure chocolade en puur 70,5%;
 3. Voeg in deze stap eventueel een persoonlijke boodschap toe als je het chocolade abonnement cadeau geeft. Ga naar de verzending als dit niet het geval is;
 4. Vul je adresgegevens in en kies een verzendwijze. Is het buiten erg warm? Dan adviseer ik je om te kiezen voor een coolpack. Je chocolade blijft dan op temperatuur;
 5. Klik op ‘Bestellen’ en voltooi de betaling. 

En klaar is Kees! Je ontvangt een bevestigingsmail en Chocstar gaat voor je aan de slag. Bestel je je chocolade abonnement op werkdagen voor 17:00 uur, dan wordt je bestelling normaliter dezelfde dag nog verzonden. 


Klik hier voor de beste deal

Nog meer interessante abonnementen voor eten en drinken!

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishouden, abonnementen voor bloemen en planten, abonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Als we kijken naar de abonnementen voor eten ben ik enorm gecharmeerd van het avocado abonnement, chocolade abonnement, kaas abonnement, havermout abonnement, maaltijd abonnement, maaltijdbox, groente abonnement, fruit abonnement en eieren abonnement.

Voor wat betreft de abonnementen voor drinken kan je me wakker maken voor het thee abonnement, koffie abonnement, bier abonnement, wijn abonnement en het sap abonnement van Sapje.

Wist je dat je zelfs een koffiemachine abonnement kan afsluiten? Daarnaast worden de olijfolie abonnementen, maaltijdshake abonnementen en de online supermarkt ook steeds populairder.

Als je net als ik meer voor je gezondheid wil doen lees dan vooral nog even mee. Er zijn tegenwoordig ook super handige vitamine abonnementen en supplementen abonnementen zoals bijvoorbeeld bij Vitaily, Viteezy of Flinndal. Zo krijg je automatisch jouw vitamine en mineralen per post thuisgestuurd en zit je nooit zonder!

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Meest gestelde vragen over een chocolade abonnement

Wil jij meer weten over chocolade abonnementen, hoe je een chocolade abonnement afsluit en hoe een chocolade abonnement precies werkt? Hieronder geef ik je antwoord op deze, en meer vragen. 

Wat is het beste chocolade abonnement? 

Het beste chocolade abonnement is het chocolade abonnement van Chocstar. En er zijn meerdere redenen voor. Allereerst is de kwaliteit chocolade ontzettend goed. Ieder stukje smelt op je tong en de toppings zijn ook nog eens heel origineel. Ten tweede denkt dit bedrijf bij de productie en selectie van cacao aan de cacaoboeren. Je koopt dus een chocolade abonnement waarvan je weet dat de chocolade eerlijk geboerd wordt. En tot slot denkt Chocstar ook nog met je mee wat betreft de verzending van chocolade abonnementen. Is het te warm buiten, dan wordt er een coolpack bij je bestelling gevoegd en zo blijft je chocolade onderweg lekker op temperatuur. (1)

Hoe kun je online een chocolade abonnement bestellen?

Je bestelt een chocolade abonnement heel eenvoudig online. Kies om te beginnen welke abonnementsvorm het beste bij jou past (of bij de ontvanger als je het chocolade abonnement cadeau doet). Voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe of kies welke chocolade jouw voorkeur heeft. Vul je adresgegevens in en voldoe de betaling. En dat is het! Loop je toch nog vast? Dan kun je de aanbieder altijd een mailtje sturen om te vragen of ze je wil helpen bij het online bestellen van een chocolade abonnement. 

Welk chocolade verrassingspakket is het lekkerste?

Welk chocolade verrassingspakket het lekkerste is, kan ik je natuurlijk niet zo vertellen. Het hangt namelijk helemaal af van jouw voorkeuren. Ieders smaak is anders en misschien ben je wel allergisch voor bepaalde toppings, zoals noten. Persoonlijk vind ik een chocolade verrassingspakket met witte of melkchocolade het lekkerste. Verder vind ik het leuke aan een verrassingspakket dat het juist een verrassing is. Zo kom je nog eens in aanraking met chocolade die je misschien niet zelf zou kopen. Bekijk dus vooral wat jij lekker vindt en sta open voor nieuwe chocoladesmaken. 

Een chocolade abonnement, hoe werkt dat?

Hoe een chocolade abonnement werkt, is eigenlijk hartstikke simpel. Iedere maand krijg je een paar heerlijke repen bij je thuisbezorgd. Die pakketjes vallen gewoon bij je op de deurmat. Zit er een keertje een reep tussen die je minder lekker vindt, dan geef je hem natuurlijk gewoon weg. Je maakt immers vrijwel iedereen blij met chocolade! In de nieuwe maand krijg jij namelijk weer een heel eigen pakketje thuisgestuurd dat je wel zelf kunt opeten.

Conclusie beste chocolade abonnement 2023 

 • Beste chocolade abonnement algemeen – Chocstar
 • Beste chocolade abonnement van Belgische chocolade – Bonbonnina
 • Beste chocolade abonnementen van eigen chocolade – Tony’s Chocolonely
 • Beste aanbieder van veel verschillende chocolade abonnementen – Chocolatemakers
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Chocolade Abonnement | Review (2023) | 4x Choco Test!

Laat een reactie achter