In dit artikel

Beste Bril Abonnement Review 3x Test!

Beste Bril Abonnement | Review (2024) | 3x Test!

In dit artikel

Een bril kan om verschillende redenen gedragen worden. Ten eerste is het een middel om beter te zien. Wat we niet mogen vergeten, is dat de monturen tegenwoordig een stijlicoon zijn. Wil je niet te veel betalen voor je bril? Dan is het beste bril abonnement 2024 een goed idee.

Kort samengevat:

Ik heb het Hans Anders Bril Totaal Plan als het beste bril abonnement van 2024 gekozen. Bij dit abonnement mag je de frequentie zelf bepalen en is het mogelijk om je eigen bril samen te stellen. Hier ga ik je alles over vertellen.

Het beste bril abonnement vergelijken: Hoe doen we dat?

Lijkt het je leuk om een volgende bril te dragen, maar wil je liever niet te veel betalen? Daarom ben ik op zoek gegaan naar het beste brillen abonnement van 2024. De vergelijking heb ik gemaakt op basis van de frequentie, mijn ervaring met de brillen en de nadelen.

Beste bril abonnementkeuzehulp

ProductMaandprijsFrequentie
1.Hans Anders Bril Totaal Plan€6,251 of 2 jaar
2.LOEK€9,99Minimaal 3 maanden
3.WoldringhAfhankelijk van de prijs2 jaar

1. Hans Anders Bril Totaal Plan

Het Hans Anders Bril Totaal Plan is een geweldig brillen abonnement, voor iedereen die frequent een nieuw montuur wilt ontvangen. Ieder lid kan zelf de frequentie bepalen. Dit kan ieder jaar, maar je kunt ook iedere 2 jaar een nieuwe bril uitzoeken. Hans Anders stelt je op de hoogte van het uitzoekmoment. Dat werkt fantastisch.

Beste Bril Abonnement  Review 3x Test!

Doordat er verschillende mogelijkheden zijn bij Hans Anders Bril Totaal Plan, kan iedere bril geheel naar wens samengesteld worden. Zo kunnen de glazen extra dun geslepen worden en kan er ook een coating worden aangebracht, voor een krasvaste bescherming. De dungeslepen glazen zorgen ervoor dat de glazen niet te dik of te zwaar worden bij een hoge sterkte. 

Met dit Hans Anders Bril Totaal Plan bril abonnement is het mogelijk om je nieuwe bril samen te stellen. Het is mogelijk om voor meekleurende glazen te kiezen, maar er zijn ook blauwfilterglazen aanwezig voor achter de computer. De blauwfilterglazen zijn een goede oplossing voor iedere computergebruiker. Het voorkomt hoofdpijn en droge ogen. Dat is slim bekeken, niet waar?

Voordelen Hans Anders Bril Totaal Plan

✅ Automatische incasso

✅ Frequentie zelf te bepalen, mogelijkheid tot elke jaar een nieuwe

✅ Hoge kortingen

✅ Pakket zelf samenstellen

✅ Reparatie van de bril inbegrepen, dat kun je regelen in één van de winkels

Nadelen Hans Anders Bril Totaal Plan

❌ Het is niet mogelijk om anders te betalen dan met een automatische incasso


Bekijk meer productinformatie

2. LOEK

Bij LOEK kun je aan de hand van een brilrecept een werkende bril laten samenstellen. Je sluit dit bril service abonnement voor tenminste 3 maanden af en daarna kun je het op ieder moment opzeggen. Het brilrecept kun je gratis bij een plaatselijke opticien ophalen, waarna je bij LOEK de juiste sterktes doorgeeft en een bril uitzoekt.

Beste Bril Abonnement  Review 3x Test!

Het uitzoeken is bij LOEK een feestje. De monturen zijn gecategoriseerd in dames- en herenmonturen, zodat de zoektocht makkelijk wordt. Een leuke bijkomstigheid is, dat alle monturen op Nederlandse bodem zijn geproduceerd. Dit verzekert jou als brildrager ervan, dat alle brillen voldoen aan de Europese regels en richtlijnen. Veiligheid staat immers voorop.

De monturen van LOEK zijn voor iedere gelegenheid geschikt. Zo kun je een bril uitzoeken voor dagelijks gebruik, maar het is ook mogelijk om een montuur te kiezen dat past bij een speciale gelegenheid. Bijvoorbeeld voor een feest of ander evenement. Dat levert vast complimentjes op.

Voordelen LOEK

✅ Toegankelijke klantenservice

✅ Dames- en herenmonturen

✅ Na 3 maanden maandelijks opzegbaar

✅ Brillen met en zonder sterkte mogelijk

✅ Monturen van Nederlandse bodem

✅ Declaratie mogelijk

Nadelen LOEK

❌ Geen eventuele aanbetaling, maar een extra toeslag op iedere bril bestelling


Bekijk meer productinformatie

3. Woldringh

Ben je op zoek naar het beste bril service abonnement, waarbij je zelf de glazen en het montuur uitkiest? Bij Woldringh sluit je geen brillen abonnement af, maar een leasecontract. Voor een periode van 2 jaar betaal je iedere maand een bedrag en kun je een bril naar wens dragen. Dit kan een leesbril zijn, maar ook een montuur zonder glazen op sterkte is mogelijk.

Beste Bril Abonnement  Review 3x Test!

Brillen zijn geweldige accessoires om te combineren met een outfit. Het mooie van een bril bestellen bij Woldringh, is dat het mogelijk is om de bril digitaal te passen. Dit kan in de online paskamer. Je upload een pasfoto en kunt vervolgens een montuur proberen.

Het passen is een leuke ervaring en geeft in principe een duidelijk beeld van hoe de bril jou staat. Woon je in de buurt van Groningen? Je kunt de gewenste monturen in de winkel reserveren en vervolgens uitproberen. Dat is een groot pluspunt, want de medewerkers van Woldringh helpen je op weg.

Voordelen Woldringh

✅ Online paskamer

✅ Na afloop van het contract kan de bril voor een lagere prijs gekocht worden

✅ Fysiek passen in Groningen

✅ Reparaties worden geregeld

Nadelen Woldringh

❌ Passen is alleen in Groningen mogelijk

❌ Woldringh heeft geen multifocale glazen


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste bril abonnement

Wat mij betreft, is het Hans Anders Bril Totaal Plan het beste brillen abonnement van 2024. Dit abonnement is in veel opzichten onderscheidend, omdat in eerste instantie de maandkosten laag liggen. Bij Hans Anders mag je zelf bepalen hoe vaak je een bril wilt uitzoeken. Dit kan ieder jaar, maar je kunt ook iedere twee jaar een nieuwe bril uitzoeken.

Beste Bril Abonnement Review 3x Test!

De nieuwe bril kun je vervolgens zelf samenstellen, met een montuur en glazen naar wens. Bij Hans Anders kun je voor een leesbril kiezen, maar ik ben persoonlijk zeer enthousiast over de blauwfilterglazen van het Hans Anders Bril Totaal Plan. Deze zorgen ervoor dat ik niet langer met pijnlijke, vermoeide ogen achter de computer zit.


Bekijk meer productinformatie

Beste bril abonnement: Ervaringen en reviews

Hoe kom je erachter wat het beste bril abonnement is? Niet alleen de feiten doen ertoe. De ervaringen zijn eveneens zo belangrijk. Deze geven onder meer de pluspunten duidelijk weer. Voordat je een abonnement afsluit, raad ik je aan om de ervaringen en reviews door te nemen.

Hans Anders Bril Totaal Plan review

Het Hans Anders Bril Totaal Plan is een prima abonnement voor de frequente brildrager. Zeker als je waarde hecht aan topkwaliteit, is dit een goede keuze. Naast de ruime keuze in monturen, is het ook mogelijk om de glazen naar wens samen te stellen. Ik heb ingesteld om elk jaar een nieuwe bril te kunnen uitkiezen.

Daarbij geniet je bij dit abonnement van hoogoplopende kortingen en hulp van Hans Anders zelf. Mocht je bril iets mankeren, kun je de plaatselijke winkel bezoeken, een geweldig Bril Totaal Plan.

LOEK review

Bij LOEK heb je de keuze tussen dames- en herenmonturen. Hierbij kun je kiezen voor een leesbril of voor een bril op sterkte. Na 3 maanden kun je LOEK maandelijks opzeggen. Let er wel op dat je bij LOEK geen multifocale bril kunt aanschaffen.

Woldringh review

Bij Woldringh staat het brillen abonnement bekend als een leasecontract. Je kiest een nieuwe bril naar wens uit, en betaalt deze de aankomende 24 maanden af. Leasen is een groot pluspunt, want hier zitten reparaties bij in. Na afloop van het contract kun je de bril voor een lage prijs overnemen. Dit is een leuke manier om je brillencollectie uit te breiden.

Beste Bril Abonnement Review 3x Test! 3

Beste bril abonnement kopen checklist

Wil je het beste bril abonnement afsluiten? Er zijn een aantal belangrijke aspecten die vooraf belangrijk zijn. Denk aan je budget, maar houd ook rekening met je persoonlijke wensen. Ik heb hieronder enkele punten beschreven.

Persoonlijke smaak

Bij de aankoop van een nieuwe bril is de huidige trend niet onbelangrijk. Door hiernaar te kijken, krijg je genoeg inspiratie. Hoewel het prachtig is om een stijlicoon te dragen, is het vooral belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak. Het is aannemelijk dat je niet enthousiast bent over de trends. Dit zou betekenen dat je de bril niet met plezier draagt en om de verkeerde redenen hebt gekocht.

De maandelijkse kosten mogen dan laag zijn, het blijft weggegooid geld. Voordat je het beste bril abonnement afsluit, raad ik je aan om eerst het huidige aanbod te bekijken. Staan de gewenste monturen hier tussen? Mocht dit niet het geval zijn, is het raadzaam om andere opticiens te bekijken.

Frequentie van de brillen en eventuele aanbetaling

Hoe vaak wil je een nieuwe bril uitzoeken? Iedere opticien biedt immers andere termijnen aan. Dit kan iedere 2 jaar zijn, maar er zijn ook opticiens waarbij je het uitzoekmoment naar voren kunt halen. Vraag jezelf af hoe vaak je een andere bril wilt dragen en voor welke gelegenheid.

De frequentie ligt aan je eigen wensen. Als je wenst om vaak te wisselen van montuur, is een hoge frequentie een vereiste. Maar als dit niet op je wensenlijstje staat, is het niet nodig om onderzoek te doen.

Beste Bril Abonnement Review 3x Test! 3

Oplossingen bij schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je iedere dag een bril draagt, is de kans op schade aanwezig. Misschien laat je de bril vallen of ga je er per ongeluk op staan. Hoe zit het met reparaties? Dit is opnieuw een aspect om rekening mee te houden als je het beste bril abonnement afsluit.

Zitten hier bijvoorbeeld extra kosten aan verbonden? Is het mogelijk om een fysieke winkel te bezoeken voor de reparatie met dit bril service abonnement? Het is een goed idee om dit van tevoren na te kijken.

Maandbedrag nieuwe bril

Het is geen verrassing dat aan het beste bril abonnement kosten verbonden zitten. Dit zijn terugkerende kosten die via een automatische incasso worden afgeschreven. Iedere opticien hanteert andere prijzen. Het is hierbij verstandig om eerst je eigen wensen in kaart te brengen. Wat ben je bereid om te betalen?

Let daarbij ook op de bijkomende kosten, zoals eventuele aanbetaling, toeslagen, eventuele borg of reparatiekosten. Door het beste bril abonnement te vergelijken, kom je uiteindelijk bij de gewenste keuze uit.

Toegankelijke klantenservice

Tot slot is de bereikbaarheid van de klantenservice een punt van aandacht. Heb je nog nooit een bril abonnement afgesloten? Dit levert wellicht vragen op. Het is prettig als je de klantenservice snel en gemakkelijk kunt bereiken, zodat je direct wordt geholpen.

Bekijk alle contactmogelijkheden en de openingstijden. Voor een snel antwoord is bijvoorbeeld een live-chat een goede oplossing. Maar ook een telefoonnummer of e-mailadres doet prima dienst. 

Nog meer interessante abonnementen voor mooi & gezond

Ben jij net zo fan van abonnementendiensten als ik? Nou, dan heb ik een prachtige lijst voor je in de aanbieding. Want naast abonnementen voor eten en drinken zijn er ook abonnementen voor wonen, koken en huishoudenabonnementen voor bloemen en plantenabonnementen voor kleding, schoenen en accessoires en abonnementen voor mooi en gezond. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van abonnementen op boeken, muziek en films, abonnementen op computer en elektronica, tv abonnementen, abonnementen voor dier, tuin en klussen, speelgoed abonnementen, goodieboxen, apps, abonnementen voor sport en bewegen, abonnementen voor recreatie of zelf abonnementen voor auto’s, fiets en OV. Vandaag de dag is de keuze in abonnementen enorm!

Op het gebied van Mooi en Gezond is er zoveel te schrijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een parfum abonnement. Ook bestaat er een luier abonnement erg handig voor als de kinderen nog jong zijn en er dagelijks wel 6 – 10 stuks nodig zijn. Heel onhandig als je zonder tandpasta komt te zetten, daarvoor is een tandpasta abonnement met aanvullend een tandenborstel abonnement. Om zonder wc papier te zitten is ook niet handig, hiervoor is een wc papier abonnement handig. Daarnaast is een condoom abonnement dan ook aan te raden voor de veiligheid. Sluit het make up abonnement, scheermesjes abonnement of beauty box abonnement niet uit.

Ook de interne gezondheid mag aandacht krijgen met een vitamine abonnement of supplementen abonnement. Aanvullend schreef ik reviews. Denk aan Vitaily reviewViteezy review en Flinndal review.

Ook schreef ik reviews. Benieuwd? Lees dan de Parfumado review of Boldking review. Op het gebied van bril abonnement of lenzen abonnement schreef ik ook reviews over Eyewish review, Pearl review, Specsavers review en Hans Anders review. Doe er je voordeel mee.

Wil je meer weten over al deze abonnementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor jou én waar je ze het beste kan afsluiten. Je kan bij al onze partners met een gerust hart een abonnement nemen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke abonnementen jouw leven makkelijker gaan maken!

We hebben zelfs uitgezocht hoe je het beste een abonnement weer kan opzeggen mocht het toch geen perfecte match blijken te zijn.

Beste Bril Abonnement Review 3x Test! 3

Meest gestelde vragen over het beste bril abonnement

Ben je op zoek naar snelle antwoorden over het beste bril abonnement? Bekijk de meest gestelde vragen voor meer informatie. Staat het antwoord waar je naar zoekt hiertussen?

Wat is het beste bril abonnement?

Dat ligt aan je eigen wensen en voorkeuren. Kijkende naar de pluspunten, is het Bril Totaal Plan van Hans Anders het beste bril abonnement van dit moment. De maandelijkse kosten liggen laag, het bril service abonnement is perfect en je kunt het naar eigen voorkeuren samenstellen.

Wat als je een bril niet kan betalen?

Het is geen verrassing dat brillen dure aankopen zijn. Dit heeft vooral met de glazen te maken. Er zijn zorgverzekeringen die de aankoop van een nieuwe bril vergoeden. Dit is echter niet altijd het geval. Het beste bril abonnement kan uitkomst bieden. Je betaalt een klein, maandelijks bedrag en ontvangt vervolgens een complete bril.

Wat is de prijs voor een normale bril?

Brillen beschikken niet over een vaste prijs. Dit is afhankelijk van het montuur en van het soort glazen. Je kunt echter rekenen op een prijs ter waarde van € 50 en € 500 ligt. Daar komt ook onderhoud bij.

Wat is een Bril Totaal Plan?

Een bril totaal plan is een abonnementsservice aangeboden door optiekketens zoals Hans Anders. Het biedt klanten een maandelijkse betalingsoptie voor hun bril, lenzen of zonnebrillen. Dit omvat ook services zoals reparatie en vervanging in geval van diefstal of verlies.

Wat zit er in een bril abonnement?

Een bril abonnement bevat meestal een montuur naar keuze, lenzen van de hoogste kwaliteit en aanvullende services zoals reparatie, vervanging en periodieke metingen. Het kan ook opties bieden voor zonnebrillen en lenzen.

Hoeveel kost een bril abonnement?

De kosten van een bril abonnement variëren, maar bevatten doorgaans een maandbedrag en een aanbetaling. Een rekenvoorbeeld zou zijn: met een aanbetaling ter waarde van de bril, kan het maandbedrag voor het bril totaal plan betaald worden via incasso.

Wat zijn de voordelen van een bril abonnement?

Het belangrijkste voordeel van een bril abonnement is dat het de aanschaf van een werkende bril of lenzen meer betaalbaar maakt door de kosten over een langere periode te spreiden. Daarnaast biedt het zekerheid met betrekking tot reparatie, vervanging en onderhoud.

Is er een borg voor een bril abonnement?

Ja, er is vaak een eventuele borg bij een bril abonnement. Deze borg zorgt voor extra zekerheid voor de optiekwinkel.

Hoe snel krijg ik mijn bril na het afsluiten van een bril abonnement?

Het kan enige tijd duren voordat je je bril krijgt na het invullen van het aanvraagformulier vanwege de tijd die nodig is voor meting en productie. In geval van vertraging, kun je tussentijds een vervangende bril of lenzen krijgen.

Kan ik een zonnebril op mijn abonnement krijgen?

Ja, de meeste bril abonnementen bieden de optie om zonnebrillen toe te voegen aan het plan.

Wat gebeurt er als mijn bril gestolen wordt of verloren gaat?

Als je bril gestolen wordt of verloren gaat, zal het bril totaal plan vaak zorgen voor een vervanging. Dit biedt extra zekerheid voor klanten.

Zijn er speciale acties voor bril abonnementen?

Ja, optiekwinkels zoals Hans Anders hebben vaak speciale acties voor bril abonnementen. Het is het beste om direct bij de winkel te informeren naar lopende acties.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bril goed past?

De medewerkers in de winkel helpen je ervoor te zorgen dat je bril goed past. Ze voeren een meting uit om de beste pasvorm voor je gezicht en ogen te garanderen. Ook zullen ze adviseren over de beste glazen voor je visuele behoeften.

» Referenties

https://www.trendhunter.com/trends/eyewear-rental

» Referenties

Conclusie beste bril service abonnement 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Bril Abonnement | Review (2024) | 3x Test!

Laat een reactie achter