In dit artikel

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Beste Bloemen Abonnement | Review (2024) | 5x Test!  

In dit artikel

Van een mooie bos bloemen in huis wordt iedereen vrolijk. Ik in elk geval wel! En ik weet zeker dat jij dat ook wordt. Anders zou de titel van dit artikel je niet aanspreken! Een bloemen abonnement is ideaal voor mensen die graag hun huis opfleuren met mooie, kleurrijke en heerlijk ruikende bloemen. En wist je dat er verschillende bloemenabonnementen bestaan, dus dat er altijd wel een bloemenabonnement is dat bij jou past? Ook leuk: een bloemenabonnement cadeau geven aan iemand die jij meer vrolijkheid en geluk gunt! Het is hoe dan ook een goed idee om een abonnement op bloemen te nemen. En ik ga je in dit artikel vertellen welke bedrijven het beste bloemen abonnement cadeau aanbieden (of houdt hem lekker voor jezelf!). Lees maar mee!

Beste bloemenabonnement: Mijn selectie

 1. Beste bloemenabonnement – Bloomgift
 2. Beste bloemen abonnement cadeau – Bloomgift
 3. Beste bloemenabonnement goedkoop – Fleurop

Bloemen abonnementen vergelijken; hoe doe ik dat?

Ik leg je graag eerst uit hoe ik bloemenabonnementen vergelijken ga. Dit doe ik namelijk door op verschillende onderdelen te letten. Allereerst kijk ik naar de variatie in bloemen; kun je zelf boeketten samenstellen? Of is er anders veel keuze uit verschillende soorten bloemen abonnementen? En koop je een bloemen abonnement per maand, week of kun je een andere frequentie kiezen? Kun je alleen een bloemenabonnement voor jezelf kopen of ook een abonnement bloemen cadeau doen aan een ander? En ook belangrijk bij een bloemenabonnement vergelijken: wat zeggen klanten in hun reviews over de aanbieders en abonnementen? Natuurlijk telt de prijs ook mee. Ga er maar lekker voor zitten, want we gaan beginnen!

1. Bloomgift – beste bloemenabonnement, beste bloemen abonnement cadeau

Het eerste bloemen abonnement bedrijf dat ik graag aan je voorstel is Bloomgift. Het biedt het beste bloemenabonnement in het algemeen aan, maar naar mijn mening ook het beste bloemen abonnement cadeau! Je kunt hier een abonnement op brievenbusbloemen nemen, op een bos bloemen en op boeketten. Ook bepaal je zelf hoelang je bloemenabonnementen wilt laten duren: ga voor 4, 8, 12 of 24 leveringen en krijg elke week verse bloemen thuisgestuurd op een vaste bezorgdag. Daar word je toch vrolijk van?! De prijzen voor een brievenbusabonnement voor 4 keer is €69,95. Voor een bos bloemen is dat €99,95 en voor een boeket bloemen is dat €125,95.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bloomgift is bovendien verrassend én flexibel: je kunt aangeven wanneer je een pauze wilt nemen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Stuur gewoon een mailtje naar de klantenservice en dan wordt dit voor je geregeld. Kies je ervoor om het abonnement cadeau te doen? Weet dan dat je eventueel een kaartje en/of vaas kunt toevoegen voor de ontvanger. Hiervoor betaal je wel extra kosten boven op het abonnement.

Voordelen Bloomgift

✅ Keuze uit 3 soorten (brievenbusbloemen, boeketten of bossen bloemen);

✅ Bepaal zelf het aantal leveringen (4, 8, 12 of 24 keer);

✅ Mogelijkheid tot pauzeren als je dat wenst;

✅ Je kunt ook een bloemen abonnement cadeau geven met een kaartje en/of vaas;

✅ Met 7 dagen vers garantie;

✅ Gratis bezorging en bezorging op een vaste dag;

✅ Altijd bloemen ontvangen die afgestemd zijn op het seizoen.

Nadelen Bloomgift

❌ Redelijk prijzig brievenbusabonnement (bij een bos of boeket als abonnement krijg je meer waar voor je geld naar mijn mening);

❌ Voor een kaartje en/of vaas betaal je extra kosten bovenop het abonnement.


Klik hier voor meer informatie!

2. Fleurop – beste bloemenabonnement goedkoop

Het volgende bloemen abonnement bedrijf dat de moeite waard is (zeker voor je portemonnee) is Fleurop! Hier kun je een bloemenabonnement goedkoop aanschaffen, waardoor het nog leuker is om zo’n bloemenabonnement te nemen. Wil je een bloemenabonnement cadeau geven, dan zit je hier ook goed! Geniet van verse bloemen in de vorm van een prachtig boeket, samengesteld door een vak bloemist. Je kunt zelf het formaat van het boeket bepalen, maar als je dit lastig vindt kun je Fleurop om hulp vragen. De bloemen worden vervolgens persoonlijk bezorgd, met extra persoonlijke aandacht, dus!

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bij Fleurop krijg je verse bloemen die 7 dagen mooi blijven (vers garantie). Zo is een abonnement op bloemen zeker de moeite waard. 

Voordelen Fleurop

✅ Bloemen per maand, week of een andere frequentie;

✅ Bloemenabonnementen die voordeliger geprijsd zijn;

✅ Persoonlijke bezorging, dus extra aandacht voor jou als klant;

✅ Met 7 dagen vers garantie;

✅ Hulp bij het bepalen van het juist formaat (schakel de klantenservice in);

✅ Werkt samen met lokale, duurzame bloemisten.

Nadelen Fleurop

❌ Een bloemenabonnement bestellen is omslachtig op de website, omdat het via lokale bloemisten verloopt en er geen duidelijke route is om je abonnement te activeren;

❌ De prijzen van een Fleurop bloemenabonnement zijn niet zichtbaar op de website. Ook daarvoor moet je naar de lokale aanbieder website.


Klik hier voor meer informatie!

3. Bloemenvandeteler.nl

Op naar het volgende bloemenabonnement cadeau; Bloemenvandeteler.nl is hierin ook een interessante aanbieder. Deze bloemen komen – zoals de naam al zegt – rechtstreeks van de bloementeler. Daardoor is het productieproces korter en krijg je versere bloemen voor een betere prijs! Als je wilt, kun je elke 2 weken een veldboeket thuis ontvangen door dit abonnement bloemen te nemen. Het kleinste boeket (Lief) kost €16,95 per 2 weken, voor Heel Lief betaal je per 2 weken €21,95 en voor Super Lief €24,95 per 2 weken.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bij Bloemenvandeteler.nl kies je zelf een bezorg dag (woensdag t/m vrijdag) en geniet je van een flexibel abonnement op verse veldbloemen. De samenstelling is steeds een verrassing en dus heel uniek! Wel kies je zelf de grootte en hoe vaak je een bos veldbloemen wilt ontvangen. Reken in elk geval op een fris, luchtig en los boeket met verschillende kleuren en lengtes – vol seizoensbloemen!

Voordelen Bloemenvandeteler.nl

✅ Een bloemen abonnement cadeau doen of voor jezelf afsluiten;

✅ Veldboeketten gebaseerd op bloemen van het seizoen;

✅ Steeds een verrassing wat je precies krijgt; verschillende kleuren en lengtes gemixt;

✅ Flexibel abonnement dat je kunt pauzeren;

✅ Frequentie, bezorg dag en boeket formaat zijn tussentijds ook aan te passen;

✅ Je krijgt 2 gratis vazen cadeau als je een abonnement afsluit;

✅ Scherpe prijs, doordat de bloemen rechtstreeks van de teler komen.

Nadelen Bloemenvandeteler.nl

❌ Voor bezorging in de avond moet je €1,95 extra betalen;

❌ Het abonnement kost minimaal €16,95 en maximaal €24,95 per 2 weken, wat vrij prijzig is (maar je krijgt er wel steeds een heel mooi, kleurrijk en uniek boeket voor).


Klik hier voor meer informatie!

4. Bloomon

Misschien heb je weleens gehoord van Bloomon, maar ken je ook het bloemen abonnement van dit bedrijf? Met een bloemenabonnement op Bloomon krijg je 30% korting op de eerste 3 bossen bloemen en krijg je een vaas cadeau! Hoe dat precies werkt, lees je op de website. Dit abonnement op bloemen kan geselecteerd worden in jouw stijl, op jouw gewenste moment en jij bepaalt ook zelf de frequentie. En wil je iets wijzigen aan je verse bloemen abonnement? Dan kan dat gewoon via je account.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bloomon doet overigens aan gratis bezorging van bloemenabonnementen. En bestel je op werkdagen voor 19:00 uur? Dan krijg je je bloemen de volgende dag al geleverd. Reken op een verrassend ontwerp, keer op keer. Bloomon werkt alleen met de beste bloemen uit het seizoen en maakt hier unieke combinaties mee. Daarom is een bloemen abonnement cadeau geven ook heel leuk!

Voordelen Bloomon

✅ Je krijgt korting op de eerste 3 bossen bloemen bij een bloemen abonnement;

✅ Kies jouw stijl, frequentie en bezorgmoment;

✅ De beste bloemen uit het seizoen in unieke combinaties;

✅ De beste kwaliteit snijbloemen per maand, i.v.m. samenwerkingen met de beste kwekers;

✅ Gratis bezorging van je abonnement bloemen aan huis;

✅ Op werkdagen voor 19:00 uur besteld, de volgende dag bezorgd.

Nadelen Bloomon

❌ Niet de meest voordelige aanbieder van bloemenabonnementen.


Klik hier voor meer informatie en korting!

5. Weekly Flower

En tot slot kun je kiezen voor een bloemen bezorgen abonnement van Weekly Flower. Ook deze bloemen komen vers van de kweker, waardoor ze lang mooi blijven. Je kunt al een bloemen abonnement nemen voor €16,99 (petit), voor €21,99 (original) of €25,99 (grande). Die bedragen zijn de kosten per bos en dus per bestelling. Je kiest het type boeket (klassiek of veldboeket), waarna je kunt aangeven met welke regelmaat/frequentie je de bloemen wilt ontvangen en hoeveel boeketten dat mogen zijn. Dan geef je aan of je voor een petit, original of grande formaat wilt gaan. Vervolgens kun je per bos betalen en krijg jij je kleurrijke bloemenfeestje zo snel mogelijk in huis.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bij Weekly Flower is een abonnement bloemen bezorgen een leuk cadeau. Aan jezelf of aan iemand anders! Het bedrijf bezorgt door heel Nederland en de betalingen verlopen (na de eerste keer met iDEAL) vervolgens via automatische incasso. Je abonnement bloemen stopt pas wanneer je zelf het abonnement stop zet.

Voordelen Weekly Flower

✅ Kies voor een klassiek boeket (rustig en stijlvol) of veldboeket (druk en kleurrijk);

✅ Kies zelf de frequentie, het formaat en hoeveel boeketten je wilt ontvangen;

✅ Met het kleinste formaat bloemen (petit) ben je voordelig uit;

✅ Bloemen komen vers van de kweker.

Nadelen Weekly Flower

❌ Je krijgt geen korting als je de frequentie verhoogt, wat wel jammer is;

❌ Dit abonnement moet je handmatig opzeggen, je kiest dus niet voor een looptijd.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste bloemen abonnement

Nu we alle bloemenabonnementen van de verschillende aanbieders hebben bekeken, wordt het tijd om een winnaar te kiezen. En dat is in dit geval eigenlijk niet zo moeilijk. Als ik de voor- en nadelen van elk bloemenabonnement tegen elkaar afweeg, dan is het voor mij vrij snel duidelijk. Het beste bloemen abonnement van dit moment? Dat biedt Bloomgift aan!

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bloomgift is misschien wat prijziger, maar je krijgt waar voor je geld. Je betaalt dus voor de kwaliteit, variëteit aan bloemen en de versheid ervan. Je kunt bovendien kiezen uit brievenbusbloemen, boeketten of bossen bloemen en zelf het aantal leveringen bepalen. Na dat aantal ben je van je abonnement af en stopt het automatisch. Daardoor weet je waar je aan toe bent. En ga je op vakantie of komt het een keer niet uit? Dan kun je je abonnement pauzeren. De garantie is dat je bloemen 7 dagen vers blijven en bezorging is altijd gratis en op een vaste dag. Wil je het bloemen abonnement cadeau geven aan iemand anders? Dan kun je er een kaartje bij bestellen of een mooie vaas. De bloemen die Bloomgift voor jou of de ontvanger uitkiest zijn in elk geval altijd afgestemd op het seizoen en daardoor ontzettend leuk om te ontvangen!


Klik hier voor meer informatie!

Bloemen abonnement ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar wat klanten over deze aanbieders en abonnementen zeggen? Ik heb verschillende bloemen abonnement reviews verzameld om je hier een goed beeld van te geven. Daar gaan we!

Bloomgift review

Op Trustpilot wordt van Bloomgift vooral het uitgebreide assortiment samen met de fijne klantenservice geprezen. Zo is te lezen dat mensen tevreden zijn – en mocht er toch een keer iets mis gaan, dan wordt dit goed opgelost. Zo’n goede klantenservice is belangrijk voor bedrijven die willen groeien. En zo te zien heeft Bloomgift zeker potentie om groter te worden. Op dit moment zijn er pas 10 reviews op Trustpilot te vinden, maar ik ben er zeker van dat dit snel oploopt.

Fleurop review

Over Fleurop kan ik meer reviews vinden, maar dit bedrijf lijkt ook al wat bekender te zijn onder de menigte. Al 11.585 meningen zijn er gedeeld, op het moment van schrijven. Daarmee heeft het bedrijf 4,1 van 5 sterren als beoordeling en dat is super goed. Klanten geven vooral aan dat de bezorging snel is en zoals beloofd. Ook vinden klanten de bloemen erg mooi. Waar veel mensen de bloemen voor zichzelf kopen, zijn er ook veel reviews te lezen over de bezorging bij anderen. Bijvoorbeeld op verjaardagen of een jubileum. Die berichten zijn vrijwel allemaal heel positief, met een enkele klacht of teleurstelling daar gelaten. Maar je kunt niet iedereen tevreden stellen, natuurlijk.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Bloemenvandeteler.nl ervaring

Bloemenvandeteler.nl krijgt op Trustpilot 4,7 van 5 sterren op basis van momenteel 387 reviews. Een hele mooie score waarbij 80% van de klanten uiterst tevreden is. Mooie bloemen van goede kwaliteit en een goede klantenservice, dat is waar het bedrijf vooral op scoort. Verder wordt door klanten benoemd dat de prijs hen goed bevalt. Ook een fijn bedrijf om je bloemen abonnement bij te bestellen, dus!

Bloomon review

Bloomon is een internationaal bedrijf. Op Trustpilot zijn dan ook aparte profielen aangemaakt voor elk land waarin het gevestigd is. Bloomon NL heeft 1.442 reviews ontvangen en krijgt gemiddeld 3,6 van 5 sterren. Hoewel dit geen optimale score is, is het wel een bedrijf dat het heel goed doet. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Positieve punten die genoemd worden zijn ‘prachtige bloemen’, ‘duidelijke instructies over de nazorg’ en ‘fijne klantenservice’. De negatieve reviews lijken vooral te gaan over te late bezorging, maar het is niet duidelijk of dit om eenmalige bestellingen gaat. Als je een bloemen abonnement afsluit, kan je namelijk een (vast) bezorgmoment kiezen bij Bloomon. Dus dan zou het goed moeten gaan, lijkt mij.

Weekly Flower review

Ook vond ik interessante bloemen abonnement ervaringen over Weekly Flower. Niet op Trustpilot, maar op de website van het bedrijf zelf. Ondanks dat dit geen onafhankelijke reviews zijn, wil ik ze wel met je delen. Er wordt namelijk vooral gesproken over dat de boeketten prachtig zijn, goed verpakt worden en lang mooi blijven. Sommige mensen geven aan wel 2 of 3 weken van een boeket te kunnen genieten, wat natuurlijk heel lang is voor verse bloemen.

Voor wie is een bloemen abonnement geschikt?

Nu kan ik heel kort terugvragen: ‘voor wie niet?’ Maar dat is een beetje flauw. Allereerst is een bloemen abonnement geschikt voor wie van bloemen houdt. Maar vooral voor mensen die het leuk vinden om verrast te worden. Je weet namelijk niet precies wat voor bos bloemen of boeket je zal ontvangen, maar wel dat het een kleurrijk feestje is. Keer op keer!

Een bloemen abonnement is niet alleen heel leuk om voor jezelf te bestellen, maar ook om aan een ander cadeau te geven. Waarom eenmalig een bosje bloemen geven op de verjaardag van je beste vriendin, als je haar elke X periode zou kunnen verrassen met een weelderige bos vrolijke bloemen? Je kunt je wel voorstellen wat een feest dat elke keer voor haar zou zijn. Steeds als de bezorger voor de deur staat, is dat weer een geluksmomentje!

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor vriendinnen, maar ook voor je zus, (schoon)moeder, de buurvrouw of je favoriete sportlerares. En ik weet zeker dat je veel mannen ook blij maakt met een mooie bos bloemen op tafel. Dus ik zou zeggen: bestellen maar!

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Innovatie in Tuinonderhoud: Een Bloemrijke Toekomst

Naast het verfraaien van ons interieur met verse bloemen, is er een innovatieve trend die het onderhouden van onze tuinen transformeert, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan het genieten van onze bloeiende omgeving. De opkomst van robotmaaiers heeft tuinliefhebbers over de hele wereld gefascineerd. Met de vooruitgang in de technologie, vragen velen zich af: wat is de best geteste robotmaaier? Door de perfecte balans tussen technologie en natuur te vinden, bieden deze slimme apparaten een naadloze overgang van binnen naar buiten, waar bloemen en planten gedijen in perfect onderhouden gazons, zonder dat dit veel moeite kost. Dit is niet alleen een geschenk voor degenen die een passie hebben voor flora, maar ook een stap voorwaarts naar duurzamer en efficiënter tuinbeheer.

Beste Bloemen Abonnement Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een bloemenabonnement

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een specifiek bloemen abonnement? Of wil je meer weten over bloemenabonnementen in het algemeen, zoals wat de gemiddelde prijs van een bloemenabonnement is? Lees dan nog even verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen voor je klaar.

Wat is het beste bloemen abonnement?

Het beste bloemen abonnement is dat van Bloomgift. Bij deze aanbieder profiteer je namelijk van de meeste voordelen. Je krijgt waar voor je geld, hebt keuze uit verschillende abonnementsvormen (brievenbusbloemen, bos bloemen of een boeket bloemen) en je kiest eenvoudig hoeveel keer je bloemen wilt ontvangen. Daarna stopt je abonnement automatisch en zit je nergens meer aan vast. Bij Bloomgift krijg je een ruimte variëteit aan bloemen die minimaal 7 dagen vers blijven, maar vaak nog veel langer. Ook kun je dit bloemen abonnement cadeau geven aan iemand die van bloemen houdt of die wel wat vrolijkheid in zijn of haar leven kan gebruiken. Het is zelfs mogelijk om er een kaartje en/of vaas bij te bestellen, om het cadeau helemaal compleet te maken!

Hoeveel kost een bloemen abonnement?

De kosten van een bloemen abonnement verschillen niet alleen per aanbieder, maar ook per soort abonnement. Zo is een abonnement op brievenbusbloemen voordeliger dan wanneer je steeds een bos bloemen of een veldboeket wilt ontvangen. Ook telt het formaat van de bos mee en de frequentie waarmee je bloemen wilt ontvangen. Gemiddeld kost een bloemen abonnement minimaal €20 en kunnen de kosten oplopen tot €30 of €40 per bos/keer. Hierin is veel variatie en je kunt vooral aangeven wat je zelf prettig vindt. Wil jij eens per 3 weken een klein bosje ontvangen, dan liggen de kosten natuurlijk relatief gezien lager dan wanneer je elke week een vers, groot veldboeket op tafel wilt hebben.

Hoe werkt een abonnement op bloemen?

Een abonnement op bloemen werkt eigenlijk heel eenvoudig. Afhankelijk van de aanbieder waarbij je je bloemen abonnement bestelt, kun je kiezen uit verschillende typen boeketten of bloemen. Het is wel altijd een verrassing welke bloemen in je bestelling zitten, omdat deze vaak worden aangepast op het seizoen. Geef aan welk formaat boeket je wilt ontvangen en hoe vaak je deze thuisbezorgd wilt krijgen. Vervolgens kun je bijzonderheden opgeven of een vaas bijbestellen, afrekenen en rustig afwachten tot je eerste bestelling thuisbezorgd wordt. Het is eenvoudig, maar oh-zo-leuk om een bloemen abonnement af te sluiten! Geluk gegarandeerd!

Conclusie beste bloemen abonnement

 • Beste bloemenabonnement – Bloomgift
 • Beste bloemen abonnement cadeau – Bloomgift
 • Beste bloemenabonnement goedkoop – Fleurop
Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.