In dit artikel

Een persoon zit gefrustreerd aan een rommelig bureau, uitkijkend over een prachtige stad bij nacht.

Hoe een avg abonnement opzeggen in slechts enkele stappen

In dit artikel

Veel mensen denken dat het opzeggen van een abonnementsdienst, zoals AVG, een lang en ingewikkeld proces is. Maar, laat mij, Martijn Meeuwis, je uit ervaring vertellen dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn.

Met mijn achtergrond in het adviseren over diverse abonnementen en een passie voor het helpen van mensen om de beste keuzes te maken, weet ik precies hoe je dit snel en eenvoudig kunt doen.

Een belangrijk feit om te weten is dat het opzeggen van je AVG-abonnement gratis is. Dit maakt de keuze om op te zeggen gemakkelijker.

In dit artikel gaan we door de stappen om je AVG-abonnement op te zeggen. Van het gebruik van je AVG-account tot het volgen van een annuleringskoppeling in een e-mailmelding – ik zal je begeleiden bij elk onderdeel.

Daarbij ontdek je ook hoe je mogelijk geld terug kunt krijgen. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je AVG-abonnement makkelijk online of telefonisch opzeggen. Gebruik hiervoor je AVG-account of de annuleringslink in een e-mail.
 • Het opzeggen van je AVG – abonnement is gratis. Als je geld terug wilt, volg dan de regels van AVG en handel binnen de gestelde termijn.
 • De stappen om AVG te deïnstalleren verschillen per apparaat: Windows-gebruikers moeten het Configuratiescherm gebruiken, Mac-gebruikers slepen de app naar de prullenbak, en op mobiele apparaten houd je de app vast om deze te verwijderen.
 • Na het opzeggen en deïnstalleren van AVG, overweeg Defender als alternatieve beveiliging voor complete bescherming van je toestel.
 • Bij problemen of onduidelijkheden tijdens het opzegproces, staat de ondersteuning van AVG klaar om hulp te bieden.

Wat is een AVG abonnement?

Een AVG abonnement geeft je toegang tot software die je computer beschermt tegen virussen, malware en andere dreigingen van het internet. Dit abonnement zorgt ervoor dat jouw apparaat veilig blijft tijdens het surfen, downloaden en e-mailen.

Je krijgt regelmatige updates om nieuwe bedreigingen tegen te gaan. Elk abonnement ondersteunt vaak meerdere apparaten, wat betekent dat zowel je pc als je mobiele apparaten beveiligd kunnen zijn met één enkel plan.

Met dit abonnement kun je ook ” Abonnement beheren” via jouw AVG-account. Dit detail maakt het mogelijk om zelf de controle te houden over je bescherming en verlengingsopties. Nu je weet wat een AVG abonnement inhoudt, laten we bespreken hoe je het kunt opzeggen als je besluit dat je deze service niet langer nodig hebt.

Een persoon gebruikt een laptop met AVG-software in een minimalistisch kantoor.

Hoe je AVG abonnement opzeggen?

Je kunt je AVG abonnement makkelijk online beëindigen of telefonisch contact opnemen. Gebruik je AVG-account of de annuleringslink in de e-mail om dit snel te doen.

Via je AVG-account

Opzeggen van je AVG abonnement is eenvoudig via je eigen AVG-account. Dit biedt een directe manier om je contract met AVG te beëindigen zonder veel gedoe.

 1. Log in op je AVG – account. Ga naar de website van AVG en vul je gegevens in.
 2. Zoek naar ” Abonnementen beheren.” Deze optie vind je vaak onder het kopje ‘Mijn account’ of ‘Instellingen’.
 3. Kies het abonnement dat je wilt stopzetten. Alle actieve abonnementen staan hier vermeld.
 4. Klik op “ Abonnementsverlenging annuleren.” Dit voorkomt toekomstige betalingen.
 5. Bevestig de opzegging. Je ontvangt een e – mail als bewijs dat je geen geld meer zal overmaken.
 6. Contacteer AVG indien nodig. Als iets onduidelijk is, kun je via jouw account hulp vragen.

Dit proces zorgt ervoor dat je snel en efficiënt afscheid neemt van je abonnement, waardoor automatische incasso’s stoppen en jij controle houdt over jouw financiën en keuzes in softwarebescherming.

Via de annuleringskoppeling in de e-mailmelding

Veel gebruikers vinden het handig om hun AVG abonnement online op te zeggen. Een van de meest directe methoden is via de annuleringskoppeling in de e-mailmelding.

 1. Controleer je inbox voor een e-mail van AVG. Deze e-mail bevat belangrijke informatie over je abonnement.
 2. Zoek naar een zin die zegt: “Klik hier om je abonnement op te zeggen”. Dit is de annuleringskoppeling.
 3. Klik op de link. Je wordt doorverwezen naar een pagina waar je kunt bevestigen dat je wilt opzeggen.
 4. Vul indien nodig extra informatie in. Sommige pagina’s vragen om redenen voor het opzeggen of persoonlijke gegevens ter verificatie.
 5. Bekijk alles goed en druk dan op ‘Opzegging bevestigen’. Dit is de laatste stap om je proces te voltooien.
 6. Wacht op een e-mail met bevestiging van opzegging van AVG. Bewaar deze e-mail als bewijs van afmelding.

Elk van deze stappen helpt jou bij het op een effectieve manier online annuleren van je AVG-abonnement, zonder dat je daarvoor telefonisch contact hoeft op te nemen of lange formulieren moet invullen.

Een persoon zit gefrustreerd aan een rommelig bureau, uitkijkend over een prachtige stad bij nacht.

Stap-voor-stap handleiding voor het opzeggen van je AVG abonnement

Volg onze eenvoudige gids om je AVG abonnement snel en gemakkelijk stop te zetten. Je vindt hier duidelijke instructies voor elk apparaat, of je nu een computer, telefoon of tablet gebruikt.

Op je Windows of Mac computer

Het opzeggen van je AVG-abonnement op een Windows of Mac computer is een rechttoe rechtaan proces. Dit kan je gemakkelijk zelf doen met enkele stappen die we hieronder uitleggen.

 1. Open eerst je webbrowser. Ga naar de officiële AVG website.
 2. Klik daarna in de rechterbovenhoek op ‘Inloggen’. Voer je e-mailadres en wachtwoord in die aan je AVG-account zijn gekoppeld.
 3. Eenmaal ingelogd, zoek je naar het gedeelte ‘Mijn abonnementen’. Deze optie vind je meestal recht op de hoofdpagina.
 4. Hier zie je een lijst van al jouw huidige AVG – productabonnementen. Zoek het abonnement dat je wilt opzeggen.
 5. Naast het betreffende abonnement, klik op ‘Abonnementen beheren’. Je ziet nu verschillende opties.
 6. Selecteer de optie om jouw abonnement te annuleren of niet te verlengen. De website vraagt misschien waarom je besluit te annuleren, maar dit is vaak optioneel.
 7. Bevestig dat jij jouw AVG – abonnement echt wilt stopzetten door te klikken op ‘Opzegging bevestigen’ of een gelijksoortige knop.

Vergeet niet: nadat jij jouw abonnement hebt geannuleerd, heb jij nog steeds toegang tot de betaalde functies tot het einde van jouw lopende factureringsperiode. Dit is een goede manier om tot het laatste moment gebruik te maken van wat jij al betaald hebt.

Als jij twijfelt of problemen ervaart tijdens dit proces, kunnen meer gedetailleerde instructies gevonden worden in de handleiding voor verlenging beschikbaar voor gebruikers van Windows en Mac computers. Vaak biedt deze extra hulp bij specifieke vragen over het annuleringsproces.

Dit hele proces demonstreert hoe eenvoudig online opzeggen kan zijn, zonder dat daarvoor telefonisch contact nodig is met klantenservice teams of complexe stappen gevolgd moeten worden via payment providers zoals PayPal. Het stelt gebruikers in staat zelf de controle te behouden over hun digitale diensten en abonnementen direct vanaf hun pc, ongeacht of ze nu werken met besturingssystemen zoals Windows 10 of macOS.

Op je iPhone of iPad

Na het doornemen van de stappen voor Windows en Mac computers, verschuiven we onze focus naar mobiele apparaten zoals je iPhone of iPad. Het opzeggen van je AVG abonnement op deze apparaten is rechttoe rechtaan. Volg deze simpele instructies:

 1. Open de Instellingen – app op je apparaat. Dit is het tandwielicoon dat meestal op je beginscherm staat.
 2. Tik bovenaan op jouw naam om toegang te krijgen tot je Apple ID, iCloud en aankopen.
 3. Kies ‘ Abonnementen‘. Hier zie je een lijst van alle lopende abonnementen via de App Store.
 4. Zoek naar AVG in de lijst en tik erop.
 5. Tik vervolgens op ‘Abonnement opzeggen’ of ‘Annuleer abonnement’. Afhankelijk van hoe dichtbij je verlengingsdatum is, zie je mogelijk een van deze twee opties.
 6. Bevestig dat je het abonnement wilt annuleren.

Na deze stappen zul je geen kosten meer krijgen voor dit specifieke AVG abonnement via de App Store.

Als alternatief, als je de e-mailmelding met betrekking tot de automatische verlenging hebt bewaard die door Apple verzonden wordt wanneer een abonnementsperiode bijna afloopt, kun je ook direct naar de optie gaan om te annuleren via de link in die e-mail.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je ruim voor de vernieuwingsdatum handelt om ongewenste kosten te vermijden. Het systeem kan namelijk een dag of twee nodig hebben om jouw annuleringsverzoek te verwerken. Door proactief te zijn, voorkom je stress en mogelijke teleurstellingen.

Tot slot, vergeet niet dat na het annuleren van jouw AVG-abonnement, sommige premium functies mogelijk niet meer beschikbaar zijn zodra jouw huidige factureringsperiode afloopt. Zorg dus dat je eventuele belangrijke gegevens of instellingen opslaat voordat de periode eindigt.

Op je Android smartphone of tablet

Nu je weet hoe je het AVG-abonnement op een iPhone of iPad kunt opzeggen, laten we kijken hoe dit werkt voor Android-apparaten. Het proces verschilt een beetje, maar met deze stappen lukt het jou ook.

 1. Open de Google Play Store op je mobiele apparaat. Dit is de plek waar je apps downloadt en beheert.
 2. Tik op het menu – icoontje. Je herkent dit aan de drie horizontale lijntjes links bovenin.
 3. Ga naar ” Abonnementen“. Hier zie je een overzicht van alle abonnementen die je hebt afgesloten via Google Play.
 4. Zoek het AVG – abonnement dat je wilt stopzetten. Je ziet nu verschillende opties staan.
 5. Kies voor “Abonnement opzeggen”. Android zal jou nu een paar vragen stellen over waarom je wilt opzeggen.
 6. Beantwoord de vragen en bevestig de annulering van je abonnement. Google wil graag weten waarom gebruikers abonnementen stopzetten, dus wees eerlijk in je antwoorden.
 7. Controleer of de annulering gelukt is door weer naar “Abonnementen” te gaan in Google Play.

Door deze stappen te volgen, zeg je jouw AVG-abonnement succesvol op via de Google Play Store op elk Android-toestel. Vergeet niet na het annuleren ook de AVG-app te verwijderen om ruimte vrij te maken op je smartphone of tablet.

AVG abonnement opzeggen en geld terugkrijgen

Je kunt je AVG-abonnement stopzetten via je AVG-account. Ga naar de optie ‘Abonnementen beheren’. Klik daar op ‘Opzeggen’ onder het abonnement dat je niet meer wilt. Dit proces is eenvoudig en direct.

Als je geld terug wilt krijgen, is dit ook mogelijk volgens de regels van AVG. Zorg dat je dit doet binnen de termijn die AVG aangeeft.

Heb je besloten dat je geen AVG meer wilt gebruiken? Dan is de volgende stap het verwijderen van AVG-bestanden van je apparaten. Ga verder naar de volgende sectie om te leren hoe.

AVG-bestanden deïnstalleren en volledig verwijderen van je apparaten

AVG-bestanden verwijderen van je apparaten is belangrijk voor je digitale veiligheid en prestaties. Volg deze stappen om AVG grondig te deïnstalleren.

 1. Begin met het openen van het Configuratiescherm op je Windows – pc. Hier vind je een lijst met geïnstalleerde programma’s.
 2. Zoek AVG in de lijst en selecteer ‘Verwijderen’ of ‘Wijzigen’. Dit start het proces om AVG te verwijderen.
 3. Gebruik het hulpprogramma voor verwijdering dat speciaal is ontworpen om AVG volledig weg te halen van een Windows-computer. Dit zorgt ervoor dat alle bestanden en restjes echt weg zijn.
 4. Ga op een Mac naar de ‘Toepassingen’ – map, zoek daar AVG en sleep het programma naar de prullenbak.
 5. Voor mobiele apparaten: houd op Android de AVG app lang ingedrukt en kies dan voor de optie ‘Verwijderen’. Op iOS tik je lang op de app tot het menu verschijnt waarin je kunt kiezen voor ‘App verwijderen’.
 6. Leeg na deze stappen altijd de prullenbak op je computer of herstart je mobiele apparaat om er zeker van te zijn dat alle overgebleven bestanden ook echt weg zijn.
 7. Schakel over tot Defender beveiliging voor complete bescherming nadat AVG volledig is verwijderd, vooral als dit het enige antivirusprogramma was op jouw toestel.

Na deze grondige schoonmaak ben je klaar om verder te gaan zonder AVG, met misschien een nieuwe kijk op hoe je jouw digitale veiligheid wilt beheren.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van AVG

Je kunt je AVG abonnement gemakkelijk opzeggen via twee methodes: rechtstreeks via je AVG-account of door te klikken op de annuleringskoppeling in de e-mail die je hebt ontvangen. Velen vragen zich af hoe ze dit precies moeten aanpakken, vooral als het gaat om het terugvragen van hun geld na opzegging.

Gelukkig is er een stap-voor-stap handleiding beschikbaar die dit proces vereenvoudigt. Je hebt recht op een restitutie als je binnen een bepaalde periode opzegt, dus zorg ervoor dat je de voorwaarden goed leest.

Vaak komt ook de vraag naar boven of je AVG telefonisch kunt opzeggen. Hoewel dit niet de standaard methode is, zijn er gevallen waarin klantenservice dit verzoek kan accommoderen.

Het is altijd slim om eerst via de aangeboden digitale methodes te proberen. Als je stappen volgt, zul je zien dat het opzeggen van jouw AVG-abonnement minder ingewikkeld is dan het lijkt.

Nu je weet hoe je jouw AVG-abonnement kunt opzeggen, laten we eens kijken hoe je AVG-bestanden volledig kunt verwijderen van je apparaten.

Conclusie

Een AVG abonnement stopzetten blijkt eenvoudig met de juiste stappen. We hebben diverse wegen verkend, zoals opzeggen via je account of de link in een e-mail. Deze opties zorgen ervoor dat iedereen het kan, ongeacht je technische kennis.

Het terugvragen van je geld en het verwijderen van AVG-software van je apparatuur zijn ook mogelijk gemaakt. Onthoud dat hulp altijd beschikbaar is via ondersteuning als je vragen hebt.

Deze leidraad motiveert hopelijk tot het nemen van controle over je digitale veiligheid en abonnementen. Het bewijst dat, met een beetje inzicht, elk proces hanteerbaar wordt.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn AVG abonnement opzeggen?

Je kunt je AVG abonnement opzeggen door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. Zij helpen je graag verder met het proces.

2. Is het mogelijk om AVG gratis te blijven gebruiken na opzegging?

Ja, nadat je jouw abonnement hebt opgezegd, kun je nog steeds de gratis versie van AVG gebruiken. Deze biedt basisbescherming tegen virussen.

3. Wat moet ik doen als er na opzegging nog steeds kosten worden afgeschreven?

Als er na het opzeggen van je abonnement nog steeds kosten worden afgeschreven, kun je deze storneren en contact opnemen met de klantenservice van AVG voor verdere assistentie.

4. Werkt het opzeggen van AVG ook voor mobiele apps en Windows 8?

Ja, het proces voor het opzeggen van je AVG abonnement geldt zowel voor mobiele apps als voor systemen met Windows 8. Zorg ervoor dat je de specifieke instructies volgt die relevant zijn voor jouw apparaat.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe een avg abonnement opzeggen in slechts enkele stappen

Laat een reactie achter