In dit artikel

Een persoon zit aan een computer en bekijkt de Avast-website met stadsgezichten.

Hoe kan ik mijn avast antivirusabonnement opzeggen?

In dit artikel

Veel mensen vinden het lastig om hun abonnementsdiensten op te zeggen. Dit geldt ook voor Avast, een populaire antivirussoftware. Ik ben Martijn Meeuwis, de oprichter van BesteAbonnementen.nl, en heb jarenlange ervaring met verschillende soorten abonnementen.

Mijn kennis helpt mensen om slimme beslissingen te nemen over hun diensten. Een abonnement stopzetten kan ingewikkeld lijken, maar met de juiste informatie wordt het een stuk eenvoudiger.

In deze blog delen we essentiële stappen om je Avast abonnement te annuleren. We doorbreken de mythe dat opzeggen moeilijk is. Wist je dat je jouw Avast-abonnement kunt beëindigen door gewoon in te loggen op je Avast-account? Dit belangrijke feit laat zien dat opzeggen toegankelijker is dan je denkt.

Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je Avast antivirusabonnement makkelijk opzeggen via je online account of, als je een iOS-gebruiker bent, via de App Store.
 • Als je besluit binnen 30 dagen na aankoop op te zeggen, heb je recht op geld terug voor bepaalde Avast-producten.
 • Het uitschakelen van automatische verlenging voorkomt onverwachte kosten en houdt je in controle over je betalingsgegevens.
 • Het regelmatig beheren van je Avast – account helpt om overzicht te houden over je abonnementsdetails, betaalkaartgegevens en op hoeveel apparaten je abonnement actief is.
 • Bij problemen met het zien van je abonnement in je Avast – account of als je account vergrendeld is, kan contact opnemen met de klantenservice snel een oplossing bieden.

Wat is een Avast abonnement?

Nadat we hebben gekeken naar de introductie, duiken we nu dieper in de wereld van Avast abonnementen. Een Avast abonnement geeft je toegang tot geavanceerde beveiligingsfuncties. Deze functies beschermen je toestel tegen virussen, malware en andere online dreigingen.

Met dit type lidmaatschap krijg je niet alleen een schild tegen kwaadaardige software maar ook extra privacybescherming en prestatieverbeteringstools voor je computer of telefoon.

Je kunt kiezen tussen de gratis en betaalde versies van Avast antivirus. De betaalde abonnementen bieden meer geavanceerde bescherming en ondersteunende diensten. Denk aan veilig browsen, veilige online transacties en bescherming tegen ransomware.

Zodra je besluit een abonnement aan te schaffen, kun je deze gemakkelijk beheren via je Avast-account. Daar kun je bijvoorbeeld de automatische verlenging aanpassen of zelfs opzeggen voordat de volgende betalingsdatum is bereikt.

Een persoon gebruikt een computer met Avast antivirus en geavanceerde beveiligingsfuncties.

Hoe een Avast abonnement op te zeggen

Het stopzetten van je Avast abonnement is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt dit direct via je Avast-account doen of, als je een iOS-gebruiker bent, via de App Winkel.

Opzeggen via Avast-account

Om je Avast antivirusabonnement op te zeggen, is een eenvoudige manier via je Avast-account. Dit proces stelt je in staat direct beheer over je abonnementen uit te oefenen zonder extra informatie zoals bestellings-ID of wachtwoord nodig te hebben. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding:

 1. Ga naar de website van Avast en log in op jouw account. Gebruik hiervoor je e – mailadres en wachtwoord.
 2. Navigeer naar het gedeelte ‘Abonnementen’ na het inloggen. Hier zie je een overzicht van al jouw huidige abonnementen.
 3. Zoek het specifieke antivirusabonnement dat je wilt stopzetten.
 4. Klik op de optie ‘ Abonnementsinstellingen’ naast het betreffende abonnement.
 5. Binnen deze instellingen vind je de optie om de automatische verlenging te annuleren. Selecteer deze optie.
 6. Er verschijnt een bevestigingsverzoek om er zeker van te zijn dat je dit wilt doorvoeren.
 7. Bevestig jouw keuze om de automatische verlenging te annuleren.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, maak jij zelfstandig een einde aan jouw Avast-abonnement zonder ingewikkelde processen of contact met de klantenservice nodig te hebben. Het systeem zal ook onmiddellijk reageren door jou een bevestiging via e-mail (notification@emails.avast.com) te sturen, zodat jij weet dat alles correct is verwerkt.

Dit proces toont hoe makkelijk het is om volledige controle over jouw antivirus bescherming en bijbehorende kosten te behouden, door simpelweg gebruik te maken van de tools die Avast biedt binnen hun accountbeheer platform.

Opzeggen via App Store (voor iOS-gebruikers)

Opzeggen van je Avast antivirusabonnement via de App Store is eenvoudig als je een iPhone of iPad gebruikt. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met je Apple ID waarmee het abonnement is gekocht.

 1. Open de Instellingen-app op je iOS-toestel.
 2. Tik bovenaan op je naam om toegang te krijgen tot jouw Apple ID – instellingen.
 3. Selecteer ‘Abonnementen’ om een lijst van al jouw huidige en voormalige abonnementen te bekijken.
 4. Zoek het Avast – abonnement dat je wilt opzeggen in de lijst.
 5. Klik vervolgens op ‘ Annuleer abonnement‘. Hiermee start het proces om jouw Avast antivirusabonnement stop te zetten.
 6. Volg alle verdere instructies op het scherm om de annulering af te ronden.

Als je deze stappen hebt gevolgd, stopt de automatische verlenging van jouw Avast-abonnement via de App Store voor iOS-gebruikers. Er worden geen extra kosten meer in rekening gebracht op jouw betaalkaart of creditcard die verbonden is aan jouw Apple ID. Het belangrijkste hier is dat jij controle houdt over jouw abonnementen door regelmatig je instellingen na te kijken en ongewenste abonnementen tijdig stop te zetten.

Een persoon zit gefrustreerd en haastig aan een rommelig bureau.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een Avast abonnement

Hebt u vragen over het stopzetten van uw Avast abonnement? U bent niet alleen.

Wanneer moet ik mijn Avast-abonnement opzeggen?

U kunt uw Avast-abonnement te allen tijde opzeggen voordat de volgende factureringsperiode start. Dit zorgt ervoor dat u niet voor een extra termijn betaalt als u beslist om niet langer gebruik te maken van de antivirusbescherming.

Zorg ervoor dat u uw abonnementen beheert en de beslissing om op te zeggen vroegtijdig neemt. Dit geeft u voldoende tijd om zonder haast de nodige stappen te doorlopen.

Als u heeft gekozen voor automatische verlenging, is het slim om deze functie uit te schakelen vlak na aankoop van uw abonnement. Op deze manier voorkomt u onverwachte kosten en behoudt u volledige controle over uw betaalkaartgegevens en betaalpas.

Het opzeggen van uw abonnement kan snel gedaan worden via uw Avast-account, wat een eenvoudige oplossing biedt voor het beheren van uw beschermingsplan.

Kan ik mijn geld terugkrijgen na het opzeggen van mijn abonnement?

Ja, je kunt je geld terugkrijgen als je binnen 30 dagen opzegt. Avast biedt een garantie waarmee je binnen deze periode je geld terug kunt vragen. Dit geldt voor bepaalde producten zoals Avast, AVG, CCleaner en HMA.

Je moet de stappen volgen die op de website staan om je geld terug te krijgen.

Avast gebruikt alleen de betaalwijze die je hebt opgeslagen voor terugbetalingen. Zorg dat je gegevens correct zijn. Als je deze stappen volgt, krijg je zonder problemen je geld terug.

Laten we nu kijken wat er gebeurt na het annuleren van de automatische verlenging van je abonnement.

Wat gebeurt er na het annuleren van de automatische verlenging van mijn abonnement?

Na het stopzetten van de automatische hernieuwing, krijgt u geen kosten meer voor de volgende termijnen. Uw toegang tot de diensten blijft bestaan tot het einde van de huidige betaalde periode.

Daarna kunt u deze diensten niet meer gebruiken. Er geldt geen nieuw terugbetalingsbeleid voor deze actie. Voor specifieke lidmaatschappen bestaat er een mogelijkheid om binnen 30 dagen uw geld terug te krijgen als u niet tevreden bent.

Uw toegang blijft ongewijzigd tot de laatste dag van uw huidige termijn. Na deze datum hebt u geen toegang meer tot de betaalde functies. U kunt altijd uw abonnementen beheren via de Google Play Store of door uw betaalkaartgegevens aan te passen, mocht u besluiten terug te komen.

Beheren van uw Avast-account

Ontdek hoe u uw Avast-account efficiënt kunt beheren, van het vinden van abonnementsdetails tot het aanpassen van betaalgegevens en het controleren op welke toestellen uw beschermingsplan actief is.

Informatie over uw Avast-abonnement vinden

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw Avast-abonnement. Hier vindt u makkelijke stappen om de details te bekijken.

 1. Ga naar het Avast-account: Dit is uw startpunt. U gebruikt het e-mailadres dat bij de aankoop is gebruikt om in te loggen.
 2. Kies ‘ Abonnementen beheren‘: Na het inloggen vindt u deze optie in het menu. Hiermee krijgt u toegang tot alle abonnementen die aan uw account gekoppeld zijn.
 3. Zoek naar het gewenste abonnement: Als u meer dan één product heeft, kies dan het abonnement waarover u informatie wilt hebben.
 4. Bekijk de details: Onder dit gedeelte ziet u belangrijke info zoals de vervaldatum, prijs en op hoeveel machines het abonnement actief is.
 5. Controleer automatische verlenging: Hier ziet u of de automatische verlenging aan- of uitstaat. Dit is handig om ongewenste kosten te voorkomen.
 6. Betaalkaartgegevens wijzigen indien nodig: Als uw betaalinformatie niet up-to-date is, kunt u dit hier aanpassen om ervoor te zorgen dat uw bescherming niet wordt onderbroken.

Elke stap helpt u meer controle te krijgen over uw Avast-abonnement en verzekert dat uw apparaten veilig blijven zonder onverwachte verrassingen.

Betaalkaartgegevens wijzigen voor een Avast-abonnement

Het wijzigen van uw betaalkaartgegevens voor een Avast-abonnement is eenvoudig. U moet enkele stappen volgen om ervoor te zorgen dat uw abonnement zonder onderbrekingen doorloopt. Hier leest u hoe u uw gegevens bijwerkt:

 1. Log in op uw Avast – account via de website. Dit is de plek waar u alle informatie over uw abonnementen kunt vinden.
 2. Zoek het gedeelte ‘ Abonnementen beheren‘. Hier ziet u een lijst van al uw lopende abonnementen.
 3. Kies het abonnement waarvoor u de betaalkaart wilt wijzigen. Dit geeft toegang tot verschillende opties met betrekking tot dat specifieke abonnement.
 4. Klik op ‘Betalingsmethode wijzigen’. U wordt nu gevraagd om nieuwe betaalkaartgegevens in te voeren.
 5. Voer de details van uw nieuwe betaalkaart in. Zorg ervoor dat alle informatie, zoals kaartnummer, vervaldatum en veiligheidscode, correct is.
 6. Bevestig de wijziging door op ‘Opslaan’ of ‘Bijwerken’ te klikken. Een bevestiging van de wijziging wordt naar uw e-mail gestuurd.

Zorg ervoor dat u deze stappen volgt vóór de volgende factuurdatum om onderbreking van service te voorkomen. Het up-to-date houden van uw betaalgegevens helpt ook bij een soepele verlenging van uw bescherming door Avast Antivirus.

Bekijken op hoeveel apparaten uw abonnement wordt gebruikt

U kunt gemakkelijk controleren op hoeveel toestellen uw Avast-abonnement actief is. Dit helpt u om overzicht te houden en ervoor te zorgen dat uw bescherming altijd up-to-date is.

 1. Log in op uw Avast – account via de website of de app.
 2. Ga naar het gedeelte ‘Mijn abonnementen’. Dit toont een lijst met alle producten waarvoor u hebt betaald.
 3. Kies het abonnement dat u wilt onderzoeken. Hiermee opent u een gedetailleerde pagina over dit specifieke arrangement.
 4. Zoek naar de sectie ‘ Gebruikte licenties‘. Dit geeft weer op hoeveel machines uw software momenteel geïnstalleerd en actief is.
 5. Vergelijk dit aantal met het maximale aantal toegestane apparaten. Uw abonnement heeft een limiet voor hoeveel toestellen tegelijkertijd beschermd kunnen worden.

Als u merkt dat u dicht bij uw limiet bent of deze overschrijdt, kunt u overwegen ongebruikte installaties te verwijderen van apparaten die niet langer bescherming nodig hebben. Op deze manier maakt u ruimte vrij voor nieuwe of belangrijkere machines die beveiliging vereisen. Beheren wie toegang heeft tot uw antivirusprogramma verzekert optimale veiligheid voor al uw digitale activiteiten.

Beheer van welke apparaten beschermd zijn door uw antiviruspakket is essentieel voor effectieve beveiliging tegen online bedreigingen. Door regelmatig te controleren en aanpassingen te maken, garandeert u dat al uw belangrijke apparatuur onder de paraplu van Avast’s bescherming valt.

Beheer van de apparaten die uw abonnement gebruiken

Nadat u hebt gekeken hoeveel apparaten uw Avast-abonnement gebruiken, is het tijd om deze te beheren. Dit zorgt ervoor dat alleen de apparaten die u kiest beschermd blijven. Hieronder vindt u stappen voor effectief apparaatbeheer:

 1. Log in op uw Avast – account via de website of mobiele applicatie. Dit is uw commandocentrum waarin u alle verbonden apparaten kunt zien.
 2. Zoek naar de optie ‘ Gekoppelde apparaten‘. Hier worden al uw huidige verbindingen weergegeven.
 3. Controleer welke computers, smartphones of laptops actief zijn. Zorg ervoor dat bekende gadgets geregistreerd zijn.
 4. Verwijder onbekende of oude apparaten. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen en kies ‘ Verbinding verbreken‘.
 5. Voeg nieuwe gadgets toe indien nodig. Klik op ‘Apparaat toevoegen’ en volg de instructies om een nieuw apparaat te beschermen.
 6. Actualiseer regelmatig uw lijst met beschermde gadgets om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Het goed beheren van de apparaten op uw Avast-abonnement helpt ongewenste toegang te voorkomen en zorgt ervoor dat al uw belangrijke gadgets optimale bescherming genieten.

Probleemoplossing bij het beheren van uw Avast-account

Als u problemen ondervindt met uw Avast-account, is het belangrijk deze snel op te lossen. Het beheren van uw digitale veiligheidstool moet soepel verlopen zodat uw apparaten beschermd blijven.

Mijn abonnement wordt niet weergegeven in mijn Avast-account?

Het kan frustrerend zijn als uw Avast-abonnement niet zichtbaar is in uw account. Dit probleem komt soms voor, maar er zijn oplossingen. Controleer eerst of u ingelogd bent met het juiste e-mailadres.

Soms gebruiken mensen verschillende e-mailadressen en vergeten ze welk adres ze voor Avast hebben gebruikt. Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen uit te loggen en opnieuw in te loggen.

Dit kan helpen om uw abonnementsgegevens te vernieuwen en zichtbaar te maken.

Als deze stappen het probleem niet oplossen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Avast klantenservice. Zij kunnen nagaan waarom uw abonnement niet wordt weergegeven en hoe dit opgelost kan worden.

Soms is er sprake van een vertraging in het systeem of moet er een correctie worden aangebracht in uw accountgegevens. Het belangrijkste is om niet te panikeren. Er is altijd een oplossing beschikbaar om ervoor te zorgen dat uw beschermingsplan correct wordt weergegeven in uw account.

Waarom krijg ik de melding ‘Authorization Error 400: admin_policy_enforced’ te zien?

De melding ‘ Authorization Error 400: admin_policy_enforced‘ verschijnt als er problemen zijn met de toegangsregels binnen Shared Contact. Het toont aan dat een beheerder bepaalde beleidsmaatregelen heeft ingesteld die je toegang beperken.

Dit komt vaak voor in situaties waarin je probeert in te loggen op je Avast-account, maar door deze instellingen word je tegengehouden.

Om dit probleem op te lossen, moet je contact opnemen met de beheerder van je netwerk of de supportafdeling van Avast. Zij kunnen de instellingen aanpassen zodat je weer toegang krijgt tot je account.

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat je antivirusbescherming effectief blijft werken zonder onderbrekingen.

Waarom is mijn Avast-account vergrendeld?

Je Avast-account kan om verschillende redenen vergrendeld zijn. Een veelvoorkomende reden is te veel mislukte inlogpogingen. Dit kan gebeuren als je je wachtwoord te vaak fout invoert.

Avast doet dit om je gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Een andere reden kan zijn dat er verdachte activiteiten op je account zijn gedetecteerd. Avast neemt dan het zekere voor het onzekere en vergrendelt je account tijdelijk.

Het oplossen van dit probleem vereist meestal dat je je wachtwoord opnieuw instelt of contact opneemt met de klantenservice van Avast. Zij kunnen helpen bij het verifiëren van je identiteit en het deblokkeren van je account.

Zorg ervoor dat je de nodige informatie bij de hand hebt om het proces soepel te laten verlopen. Na het deblokkeren van je account is het belangrijk om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken en regelmatig van wachtwoord te veranderen om toekomstige problemen te voorkomen.

Hoe u uw Avast Antivirusabonnement kunt opzeggen [Recommended Internal Link: https://besteabonnementen. nl/avast-abonnement-opzeggen/]

Om uw Avast-abonnement op te zeggen, logt u eerst in op uw account. Zoek daarna naar ” Mijn Abonnementen“. Hier vindt u de optie “Opzeggen” onder het abonnement dat u niet meer wilt.

Dit proces zorgt ervoor dat uw abonnement stopt.

Het kan ook zijn dat u de automatische verlenging van uw Avast-abonnement wilt annuleren. Ook dit regelt u gemakkelijk via uw account. Bezoek voor meer informatie en stap-voor-stap instructies de link [hier](https://besteabonnementen.nl/avast-abonnement-opzeggen/).

Conclusie

U weet nu hoe u uw Avast-beveiligingssoftware abonnement moet opzeggen. Deze stappen zijn praktisch en makkelijk te volgen. Het opzeggen van uw abonnement levert direct resultaat op.

Voor meer hulp kunt u altijd terecht bij de Avast klantenservice. Begin vandaag nog met het beheren van uw digitale veiligheid op een manier die bij u past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat moet ik doen om mijn Avast antivirusabonnement op te zeggen?

Om je Avast antivirusabonnement op te zeggen, kun je direct contact opnemen met de klantenservice van Avast of de instellingen in je Avast-account bezoeken om daar de annulering in gang te zetten.

2. Kan ik mijn Avast abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Avast abonnement op elk moment opzeggen, maar het is belangrijk om de voorwaarden voor restitutie te controleren om te zien of je in aanmerking komt voor geld terug.

3. Hoe lang duurt het voordat mijn Avast abonnement is opgezegd?

Na het indienen van je opzeggingsverzoek bij Avast, kan het enkele dagen duren voordat de opzegging wordt verwerkt en officieel wordt.

4. Wat gebeurt er nadat ik mijn Avast antivirusabonnement heb opgezegd?

Nadat je je Avast antivirusabonnement hebt opgezegd, zal de bescherming die het biedt stoppen na de huidige factureringsperiode. Zorg ervoor dat je alternatieve bescherming regelt om je apparaat veilig te houden.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan ik mijn avast antivirusabonnement opzeggen?

Laat een reactie achter