In dit artikel

Een smartphone met Apple Music app op een bureau met omringende tech gadgets, minimalistisch design.

Apple Music abonnement opzeggen: zo doe je dat eenvoudig

In dit artikel

Veel mensen denken dat het opzeggen van een Apple Music-abonnement moeilijk is. Maar dat is niet zo. Mijn naam is Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl. Met jarenlange ervaring in het adviseren over diverse abonnementen, weet ik precies hoe je dit soort zaken het beste aanpakt.

Het is mijn doel om jou te helpen bij het eenvoudig navigeren door de wereld van abonnementen.

In dit artikel ontdek je hoe je zonder gedoe jouw Apple Music-abonnement kunt stopzetten. Of je nu de instellingen op je iPhone of iPad gebruikt of liever via de App Store gaat, ik loods je erdoorheen.

Een belangrijk feit om te weten is dat je Apple Music-abonnement altijd automatisch wordt verlengd, maar dat je het op elk gewenst moment kunt annuleren. Lees verder voor alle details.

Blijf erbij.

Samenvatting

 • Je kunt je Apple Music – abonnement gemakkelijk opzeggen via de instellingen op je iPhone of iPad of rechtstreeks via de App Store.
 • Na het annuleren van je Apple Music – abonnement kun je tot het einde van je betaalperiode blijven genieten van muziek.
 • Voor het herstellen van je oude muziekbibliotheek na het opzeggen, zorg ervoor dat iCloud – synchronisatie aan stond en overweeg muziek opnieuw te downloaden vanuit de iTunes Store.
 • Als je meerdere diensten van Apple gebruikt, kan overschakelen naar Apple One kosteneffectief zijn en biedt het toegang tot Apple Music plus andere diensten.
 • Er is altijd ondersteuning beschikbaar via Apple Support als je hulp nodig hebt bij het annuleren of problemen hebt met het herstellen van je muziekbibliotheek.

Het opzeggen van een Apple Music abonnement

Je wilt je Apple Music lidmaatschap stopzetten, maar je weet niet hoe? Geen zorgen, we leiden je door de eenvoudige stappen om dit via iOS toestellen of rechtstreeks via de App Handelsplaats te doen.

Via de instellingen van de iPhone of iPad

Het opzeggen van je Apple Music abonnement is eenvoudig als je een iPhone of iPad gebruikt. Hieronder vind je stap voor stap hoe je dit doet.

 1. Pak je mobiel toestel en ga naar de ‘Instellingen’ – app.
 2. Tik bovenaan op jouw naam om je Apple ID te openen.
 3. Zoek naar ‘ Abonnementen‘ in de lijst die verschijnt en tik hierop.
 4. Je ziet nu een lijst met alle diensten waarop je bent geabonneerd, inclusief Apple Music.
 5. Selecteer ‘Apple Music’ uit de lijst om de details van je abonnement te zien.
 6. Onderaan vind je de optie ‘ Annuleer‘. Tik hierop om het proces te starten.
 7. Volg de instructies op het scherm om het annuleren te bevestigen.

Nu ben je klaar en is jouw abonnement opgezegd. Doorloop elk van deze stappen zonder haast om ervoor te zorgen dat alles correct gebeurt.

Volgende, laten we kijken hoe dit ook via de App Store kan worden gedaan.

Via de App Store

Je Apple Music abonnement opzeggen kan vlot via de App Store. Dit is een handige optie als je snel wilt handelen zonder veel gedoe.

 1. Open de App Store op je iPhone of iPad. Zoek het symbool op je startscherm en tik erop.
 2. Tik op je profielicoon in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit brengt je naar je accountpagina.
 3. Scroll naar beneden tot je ‘Abonnementen’ ziet en selecteer deze optie. Hier vind je een lijst van al jouw huidige abonnementen.
 4. Zoek naar Apple Music in de lijst en tik erop. Dit toont alle details over jouw specifieke abonnement, zoals kosten en vernieuwingsdatum.
 5. Kies ‘Annuleer Abonnement’ om door te gaan met de annulering. Er verschijnt een bevestigingsmelding om te verzekeren dat je echt wilt stoppen.
 6. Volg de aanwijzingen om de annulering af te ronden, wat meestal inhoudt dat je bevestigt dat je het abonnement wilt annuleren.

Na deze stappen is jouw Apple Music abonnement geannuleerd en wordt het niet meer automatisch vernieuwd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Nu we kijken hoe we kunnen annuleren via de App Store, laten we onderzoeken wat er gebeurt na het stopzetten van jouw Apple Music abonnement.

Een persoon gebruikt de Apple Music app op een rustige strandlocatie.

Wat gebeurt er na het stoppen van Apple Music abonnement

Na het beëindigen van je abonnement op Apple Music heb je nog steeds toegang tot de dienst tot de laatste dag van je betaalperiode. Dit betekent dat je tot die tijd onverminderd kunt luisteren naar miljoenen muzieknummers en je favoriete afspeellijsten.

Daarna verlies je de mogelijkheid om deze nummers en lijsten te streamen. Het is slim om voor het einde van de periode je gewenste nummers te downloaden en op te slaan. Zo zorg je ervoor dat je altijd kunt blijven genieten van jouw muziek, zelfs zonder abonnement.

Mocht je overwegen om over te stappen naar een andere dienst zoals Spotify, dan is dit het ideale moment. Vergelijk verschillende diensten op basis van prijs, aanbod en functies. Elke dienst heeft unieke voordelen, dus kies degene die het beste past bij jouw luistergewoontes.

Het overschakelen kan een nieuwe wereld aan muziek openen, met verschillende afspeellijsten en mogelijkheden om nieuwe artiesten te ontdekken.

Een smartphone toont verschillende muziekstreaming-apps op een bureau.

Tips voor het herstellen van je oude bibliotheek

Het herstellen van je oude bibliotheek na het stoppen met je Apple Music-abonnement is belangrijk. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om alles weer op orde te krijgen.

 1. Zorg dat iCloud – synchronisatie actief was voordat je jouw abonnement opzegde. Dit maakt het veel eenvoudiger om toegang te krijgen tot je oude muziekcollectie. Ga naar de instellingen van je iPhone of iPad, tik op jouw naam en ga dan naar iCloud om dit te controleren.
 2. Open de Muziek – apparaat op je apparaat. Je vindt hier mogelijk nog steeds een deel van je bibliotheek als lokale bestanden bewaard.
 3. Als sommige nummers ontbreken, kun je deze opnieuw downloaden vanuit de iTunes Store als je ze daar eerder hebt gekocht. Zoek gewoon naar het specifieke nummer of album en download het opnieuw.
 4. Contacteer Apple Support voor hulp als er problemen optreden tijdens het herstelproces van jouw bibliotheek. Ze kunnen specifieke stappen aanbieden die passen bij jouw situatie.
 5. Overweeg om over te schakelen naar Apple One als je meerdere diensten van Apple wilt blijven gebruiken zonder afzonderlijke abonnementen voor elk te betalen. Dit kan inclusief toegang tot Apple Music bevatten, samen met andere diensten zoals Apple TV en meer.
 6. Controleer andere apparaten waarop je dezelfde account hebt gebruikt, zoals een Mac of een ander iOS-apparaat, omdat deze mogelijk nog steeds toegang hebben tot delen van jouw bibliotheek via iCloud-synchronisatie.
 7. Schakel ten slotte Safari in om handige gidsen en forums online te raadplegen over hoe anderen hun bibliotheken succesvol hebben hersteld na het annuleren van hun abonnementen.

Alles wat je moet weten over het opzeggen van een Apple Music abonnement

Je kunt je Apple Music-abonnement altijd opzeggen, of je nu vanaf je smartphone of tablet werkt. Om dit te doen, open je de Muziek-app en tik je op je profielicoon. Daar vind je de optie om jouw abonnement te wijzigen of te annuleren.

Dit proces is eenvoudig en snel, maar het is belangrijk dat je weet dat zodra je opzegt, je direct toegang verliest tot alle muziek in de bibliotheek.

Als je besluit contact op te nemen met Apple Support voor hulp, is dat ook een optie. Een supportaanvraag online indienen gaat snel en helpt je met elk probleem rondom je abonnement.

Onthoud dat het beëindigen van een proefperiode of een betaald abonnement geen invloed heeft op de looptijd; je kunt altijd stoppen wanneer jij dat wilt. Het maakt niet uit of je macOS gebruikt of een ander systeem; het proces blijft hetzelfde.

Conclusie

Opzeggen van je Apple Music lidmaatschap is simpel. Volg de stappen in je instellingen of de App Store en je bent zo klaar. Mocht je problemen ondervinden, staat Apple Support altijd paraat om te helpen.

Onthoud dat het stopzetten van je toegang tot een immense collectie muziek betekent. Maar met de juiste tips kun je jouw oude verzameling weer herstellen. Zo blijf je genieten van geweldige muziek, zelfs zonder een abonnement.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Apple Music abonnement opzeggen?

Je kunt je Apple Music abonnement opzeggen door de instellingen in de Apple Music-app te openen, naar je account te gaan en de optie voor abonnement opzeggen te selecteren.

2. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het opzeggen van mijn abonnement?

Als je problemen ondervindt, is het een goed idee om direct contact op te nemen met Apple Support. Zij kunnen je stap voor stap begeleiden bij het proces.

3. Kan ik mijn Apple Music abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Apple Music abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Na opzegging heb je tot het einde van de factureringsperiode toegang tot de dienst.

4. Verlies ik mijn afspeellijsten en gedownloade muziek als ik mijn abonnement opzeg?

Wanneer je jouw Apple Music abonnement opzegt, verlies je toegang tot je afspeellijsten en gedownloade muziek. Het is aan te raden om belangrijke informatie of favoriete nummers ergens anders te bewaren.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Apple Music abonnement opzeggen: zo doe je dat eenvoudig

Laat een reactie achter