In dit artikel

Een laptop met Adobe Photoshop, bewerkt een luchtfoto van een landschap.

Adobe Photoshop kopen zonder abonnement: Een complete gids

In dit artikel

Het kiezen van de juiste software voor fotoaanpassing voelt soms als een doolhof. Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl en expert in productabonnementen, weet dat maar al te goed.

Door zijn ervaring en passie biedt hij heldere adviezen over het complexe landschap van softwarelicenties. Adobe Photoshop staat bekend om zijn kracht in beeldbewerking, maar de abonnementskosten kunnen een drempel vormen.

Gelukkig is er een alternatieve weg.

Adobe Photoshop kopen zonder maandelijks abonnement is mogelijk. Dit feit opent nieuwe deuren voor creatievelingen die volledige controle willen over hun uitgaven. Met dit artikel duiken we in de opties die Adobe biedt buiten de traditionele abonnementsvorm.

Blijf lezen voor een verfrissend perspectief.

Samenvatting

 • Je kunt Adobe Photoshop Elements 2024 eenmalig kopen zonder maandelijkse abonnementskosten, wat je volledige toegang geeft tot de fotobewerkingsfuncties.
 • Er is een duidelijk verschil tussen lidmaatschappen en een eenmalige aankoop; met een eenmalige aankoop krijg je geen updates na aankoop, terwijl lidmaatschappen wel constant updates en toegang tot meerdere apps bieden.
 • Door Adobe Photoshop zonder abonnement te kopen, behoud je controle over jouw fotobewerkingssoftware en vermijd je zorgen over opzegtermijnen of verborgen kosten, waardoor het op lange termijn goedkoper kan zijn voor regelmatige gebruikers.
 • Alternatieve fotobewerkingsprogramma’s zoals Affinity Photo, Darktable, en Adobe Photoshop Elements bieden vergelijkbare functies tegen lagere kosten of zelfs gratis, wat aantrekkelijke opties zijn voor wie zoekt naar flexibiliteit en besparingen.
 • Het onderzoeken van prijzen, pakketten en de inhoud van de koop bij verschillende leveranciers is belangrijk om zeker te zijn van de beste deal bij het kopen van Adobe Photoshop of alternatieve programma’s zonder vast te zitten aan een abonnement.

Wat is Adobe Photoshop?

Na het bespreken van wat je kunt verwachten in deze gids, duiken we nu dieper in Adobe Photoshop zelf. Adobe Photoshop staat bekend als de meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking ter wereld.

Het maakt niet uit of je net begint met fotobewerking of al een doorgewinterde professional bent, deze software biedt gereedschappen en functies die aan alle behoeften voldoen. Van simpele aanpassingen zoals bijsnijden en kleuraanpassingen tot complexe manipulaties zoals lagen en maskers, Photoshop kan het aan.

Bovendien is Adobe Photoshop niet beperkt tot alleen beeldbewerking. Je kunt ermee ontwerpen maken voor zowel online als offline projecten. Het is onderdeel van de Adobe Creative Cloud, maar je kunt ook een standalone versie kopen voor een vaste prijs.

Dit biedt flexibiliteit voor gebruikers die liever niet vastzitten aan een abonnement. Naast de hoofdsoftware kunnen fotografen kiezen voor het Adobe Photography Plan, dat extra hulpmiddelen zoals Adobe Lightroom Classic biedt voor een meer uitgebreide fotobewerkingservaring.

Een modern ontworpen Adobe Photoshop interface met creatieve ontwerp elementen.

Adobe Photoshop zonder abonnement: Hoe werkt het?

Adobe Photoshop biedt de optie om het programma eenmalig aan te kopen, los van maandelijkse kosten. Met deze keuze krijg je toegang tot fotobewerkingsfuncties zonder zorgen over doorlopende betalingen.

Verschil tussen lidmaatschappen en eenmalige aankoop

Er bestaat een belangrijk verschil tussen het kiezen voor een lidmaatschap of een eenmalige aankoop voor programma’s als Photoshop. Hieronder leggen we die verschillen uit in een eenvoudige tabel.

Lidmaatschappen Eenmalige Aankoop
Maandelijkse of jaarlijkse kosten Een keer betalen
Constante updates Geen updates na aankoop
Toegang tot meerdere apps Alleen Photoshop Elements 2024
Begint vanaf €26,43 per maand Vaste prijs bij aankoop
Flexibele toegang, makkelijk opzegbaar Langdurige toegang zonder extra kosten

Deze tabel belicht de hoofdpunten van beide opties. Met een lidmaatschap betaal je periodiek maar krijg je constant updates en toegang tot meerdere creatieve apps. Kies je voor een eenmalige aankoop, zoals bij Photoshop Elements 2024, dan betaal je eenmaal en krijg je geen updates. Dit is een belangrijke afweging die je moet maken op basis van je behoeften.

Voordelen van kopen zonder abonnement

Nu we het verschil tussen lidmaatschappen en eenmalige aankoop hebben besproken, laten we kijken naar de voordelen van Adobe Photoshop kopen zonder abonnement.

Je betaalt slechts één keer. Dit betekent dat je meteen volledige toegang hebt tot Adobe Photoshop Elements zonder elke maand geld uit te geven.

Je houdt controle over jouw foto’s bewerken software. Je beslist zelf wanneer je updates of wijzigingen wilt doorvoeren, in plaats van gedwongen updates door een abonnement.

Langdurig goedkoper voor regelmatige gebruikers. Als je vaak werkt met foto’s bewerken, is dit op lange termijn voordeliger dan constant betalen voor een abonnement.

Geen zorgen over opzegtermijnen of verborgen kosten. Zodra je betaalt voor de software, hoef je niet meer na te denken over extra kosten of hoe je een lidmaatschap moet stopzetten.

Flexibiliteit in gebruik. Werk met Adobe Photoshop Elements wanneer het jou uitkomt, zonder beperkingen van een lopend abonnement.

Je kunt upgrades kiezen op basis van behoefte. In plaats van automatische updates die misschien niet relevant zijn, kun je zelf bepalen welke nieuwe functies of tools waardevol zijn voor jouw werk.

Minder afhankelijk van internetverbinding. Voor sommige abonnementsdiensten moet je online zijn om ze te gebruiken; dat is niet nodig bij een eenmalige aankoop.

Deze voordelen maken duidelijk dat Adobe Photoshop kopen zonder abonnement aantrekkelijke opties biedt voor iedereen die op zoek is naar meer vrijheid en controle over hun fotobewerkingssoftware.

Een opgeruimde werkruimte met een open laptop en Adobe Photoshop.

Adobe Photoshop kopen zonder abonnement

Adobe Photoshop is een krachtig programma voor het bewerken van afbeeldingen. Velen willen het kopen zonder vast te zitten aan een maandelijks abonnement. Hieronder volgt hoe je dat doet:

 1. Bezoek de website van Adobe. Zoek daar naar de koopoptie voor Photoshop.
 2. Kies voor de losse app optie, die €26,43 per maand kost, zoals vermeld in de belangrijke feiten.
 3. Onderzoek alternatieve aanbieders zoals Licentie2GO waar je Adobe-producten kunt vinden met jaarabonnementen en 20 GB cloudopslag.
 4. Controleer of er een proefversie beschikbaar is om Photoshop eerst uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat.
 5. Vergelijk prijzen en pakketten van verschillende leveranciers om de beste deal te vinden.
 6. Let goed op wat bij de aankoop inbegrepen zit, zoals cloudopslag of toegang tot updates.
 7. Pas op voor onofficiële verkopers die mogelijkerwijs geen legitieme versies van software verkopen.

Dit proces helpt je om Adobe Photoshop te krijgen zonder vast te zitten aan een abonnement, terwijl je toch geniet van alle voordelen die het programma biedt.

Prijzen en lidmaatschappen van Adobe Photoshop

Ontdek hoe de kosten van Adobe Photoshop variëren tussen maandelijkse of jaarlijkse licenties en de prijs voor de volledige software. Leer meer over betaalbare opties voor jouw fotobewerkingsbehoeften.

Maand- of jaarlicenties

Je hebt twee opties bij Adobe: maandlicenties en jaarlicenties. Maandlicenties bieden je de flexibiliteit om op elk moment te stoppen. Dit kan handig zijn als je Photoshop niet altijd nodig hebt.

Maar, voor langdurig gebruik is een jaarlicentie voordeliger. Deze keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en hoe vaak je van plan bent Photoshop te gebruiken.

Een jaarlicentie kost vooraf meer, maar bespaart geld over tijd. Denk goed na over hoe lang je het programma denkt te gebruiken voordat je een beslissing maakt. Voor studenten is er een speciale deal die meer dan 60% bespaart op het Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap, waar Photoshop bij zit, voor €24 in het eerste jaar.

Nu gaan we kijken naar de kosten van de volledige versie van Photoshop.

Kosten van volledige versie van Photoshop

Voor de volledige versie van Photoshop met een Adobe Express Premium-lidmaatschap en meer dan 20 andere programma’s betaal je €67,57 per maand. Dit bedrag is inclusief BTW. Het geeft je toegang tot een groot aantal hulpmiddelen voor beeldbewerking, zoals Lightroom CC en Photoshop Fix.

Deze prijs zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste functies en updates hebt.

Een los Photoshop abonnement is iets goedkoper. Dit kost €26,43 per maand, ook inclusief BTW. Hierbij krijg je eveneens een gratis proefperiode. Met dit abonnement kun je foto’s bewerken en retoucheren zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Zo blijf je creatief bezig, terwijl je controle houdt over jouw uitgaven.

Alternatieven voor Adobe Photoshop

Er bestaan andere beeldbewerkingssoftware zoals Affinity Photo en Darktable die kunnen dienen als goede vervangers voor Adobe Photoshop. Ontdek hoe deze open source en gepatenteerde programma’s je creatieve werk kunnen verrijken.

Andere fotobewerkingsprogramma’s

Adobe Photoshop is niet de enige keuze voor fotobewerking. Veel andere programma’s bieden vergelijkbare functies zonder de hoge kosten. Hieronder vind je een lijst van alternatieven die het overwegen waard zijn:

 1. Affinity Photo: Dit programma is een krachtige concurrent van Adobe Photoshop. Het biedt professionele bewerkingsmogelijkheden tegen een eenmalige betaling, zonder abonnement.
 2. Darktable: Een open-source optie voor fotografen die liever geen geld uitgeven aan software. Darktable biedt uitgebreide foto-ontwikkelingsopties en is helemaal gratis.
 3. Capture One 22: Bekend om zijn uitzonderlijke kleurcorrectiemogelijkheden, is dit programma favoriet bij veel professionele fotografen.
 4. Luminar Neo: Dit programma onderscheidt zich door het gebruik van kunstmatige intelligentie in het bewerkingsproces, wat tijdrovende taken vereenvoudigt.
 5. ON1 Photo RAW: Biedt naast fotobewerking ook mogelijkheden voor foto-organisatie, wat handig kan zijn voor wie grote hoeveelheden beeldmateriaal beheert.
 6. Google Photos: Voor snelle en eenvoudige aanpassingen direct vanuit je webbrowser of mobiele apparaat, biedt Google Photos handige tools geheel gratis.
 7. Adobe Photoshop Elements: Een versimpelde versie van Photoshop, ontworpen voor hobbyisten en beginners die niet alle complexe functies nodig hebben maar wel kwalitatieve resultaten willen behalen.

Deze alternatieven kunnen verschillende voordelen bieden ten opzichte van Adobe Photoshop, zoals lagere kosten, geen noodzaak voor abonnementen of zelfs volledig gratis toegang tot geavanceerde bewerkingstools. Elk heeft unieke eigenschappen die het aantrekkelijk maken afhankelijk van de specifieke behoeften en vaardigheden van de gebruiker.

Voordelen van alternatieven

Na het verkennen van andere fotobewerkingsprogramma’s is het tijd om de voordelen van deze alternatieven te bekijken. Hier zijn enkele redenen waarom zij een goede keus kunnen zijn:

 1. Kostenbesparing: Veel alternatieven zoals GIMP, RawTherapee en Pixlr, zijn gratis beschikbaar. Dit betekent dat je geen geld hoeft uit te geven aan dure softwarelicenties of abonnementen.
 2. Een breed scala aan opties: Er bestaan maar liefst 17 gratis vervangers voor Photoshop. Deze diversiteit biedt voor elke gebruiker wel iets passends, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en vaardigheden.
 3. Vergelijkbare professionele functies: De beste alternatieven bezitten geavanceerde bewerkingstools die niet onderdoen voor Photoshop. Je kunt nog steeds hoogwaardige grafische ontwerpen en foto’s maken zonder de hoge kosten.
 4. Gebruikersgemeenschappen bieden ondersteuning: Veel van deze programma’s hebben actieve online gemeenschappen waar gebruikers tips, trucs en advies delen. Dit maakt het gemakkelijker om de software te leren gebruiken en te verbeteren in je vaardigheden.
 5. Meer controle en flexibiliteit: Zonder vast te zitten aan een abonnement, kun je vrijer experimenteren met verschillende tools en apps om te vinden wat het beste werkt voor jouw projecten.
 6. Regelmatige updates zonder extra kosten: Veel alternatieve programma’s worden regelmatig bijgewerkt om nieuwe functies toe te voegen of bugs op te lossen, zonder dat dit leidt tot extra kosten voor de gebruiker.

Deze voordelen onderstrepen waarom het overwegen van alternatieve fotobewerkingssoftware een slimme keuze kan zijn, vooral als je zoekt naar kosteneffectieve of meer flexibele opties buitengebruikelijke paden zoals Adobe Photoshop.

Afronding en conclusie

Adobe Photoshop kopen zonder abonnement lijkt misschien complex, maar met deze gids heb je de stappen duidelijk. Kies voor een eenmalige aankoop en ontdek de voordelen zelf. Je bespaart geld en krijgt toch toegang tot krachtige ontwerpsoftware.

Vergeet niet de gratis alternatieven te bekijken als je budget strak is. Dit geeft je de vrijheid om te creëren zonder maandelijkse kosten.

Veelgestelde Vragen

1. Kan ik Adobe Photoshop kopen zonder maandelijks abonnement?

Ja, het is mogelijk om Adobe Photoshop aan te schaffen zonder je te binden aan een maandelijks abonnement, door te kiezen voor een eenmalige aankoopoptie.

2. Wat zijn de voordelen van Adobe Photoshop kopen zonder abonnement?

Het kopen van Adobe Photoshop zonder abonnement biedt het voordeel van een eenmalige betaling, waardoor je op lange termijn kosten bespaart en je niet vastzit aan terugkerende betalingen.

3. Hoe blijf ik updates ontvangen voor mijn Adobe Photoshop software zonder abonnement?

Hoewel updates beperkter kunnen zijn zonder een lopend abonnement, biedt Adobe soms belangrijke updates die beschikbaar zijn voor gebruikers die de software als eenmalige aankoop hebben gekregen.

4. Waar kan ik Adobe Photoshop kopen zonder abonnement?

Adobe Photoshop zonder abonnement kun je direct via de officiële website van Adobe aanschaffen of via erkende resellers die de optie voor eenmalige aankoop aanbieden.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Adobe Photoshop kopen zonder abonnement: Een complete gids

Laat een reactie achter