In dit artikel

Een verlaten, stoffige computer met geannuleerd Adobe-abonnement en losgekoppelde kabels.

Adobe abonnement: Prijzen en lidmaatschappen voor Adobe Creative Cloud

In dit artikel

Het kiezen van het juiste Adobe-abonnement lijkt soms op het vinden van een naald in een hooiberg. De diverse opties en prijzen kunnen overweldigend zijn. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, jarenlange ervaring in het navigeren door de wereld van productabonnementen.

Deze ervaring stelt mij in staat om de complexiteit rond Adobe Creative Cloud-lidmaatschappen te ontrafelen en jou te gidsen naar de keuze die het beste bij jouw behoeften past. Met mijn achtergrond help ik je door de bomen het bos te zien.

Dit artikel biedt een grondige verkenning van Adobe-lidmaatschappen, van Creative Cloud tot specifieke programma’s zoals Photoshop en Illustrator. Het belangrijkste feit om te onthouden is dat Adobe verschillende abonnementen aanbiedt die aansluiten bij uiteenlopende behoeften, of je nu een individuele gebruiker, student, docent of deel van een team bent.

Ontdek welk abonnement bij jou past. Lees verder.

Samenvatting

 • Adobe biedt verschillende soorten abonnementen aan, zoals Creative Cloud Alle apps, Adobe Lightroom, en Photoshop lidmaatschappen, die aansluiten op de behoeften van individuele gebruikers, studenten, docenten, en teams. Elk lidmaatschap geeft toegang tot specifieke programma’s en diensten zoals beeldbewerking, pagina-opmaak, en cloudopslag.
 • Studenten en docenten kunnen profiteren van een speciale korting op Adobe Creative Cloud, waarbij ze meer dan 65% besparen. Dit maakt het toegankelijker voor hen om gebruik te maken van professionele creatieve tools voor hun projecten.
 • Er zijn lidmaatschappen met verschillende prijsklassen en functies, waardoor je de mogelijkheid hebt om te kiezen wat het beste bij jouw budget en creatieve behoeften past. Dit varieert van toegang op desktop en iPad tot plannen met verschillende hoeveelheden cloudopslag.
 • Adobe Creative Cloud Teams abonnement biedt voordelen zoals gedeelde licenties, centrale beheerstools en extra cloudopslag, wat het samenwerken aan projecten vereenvoudigt en verbetert voor bedrijven en organisaties.
 • Het opzeggen van een Adobe – abonnement is een eenvoudig proces dat online via je account kan worden gedaan. Het is belangrijk om de voorwaarden te lezen betreffende eventuele kosten bij vroegtijdige beëindiging voordat je jouw abonnement annuleert.

Overzicht van Adobe Creative Cloud-abonnementen en prijzen

Ontdek de wereld van Adobe Creative Cloud met verscheidene lidmaatschappen. Elk biedt toegang tot krachtige hulpmiddelen voor je creatieve projecten.

Creative Cloud – Alle apps

Met het Creative Cloud Alle-apps lidmaatschap krijg je toegang tot een wereld vol creatieve mogelijkheden. Dit pakket omvat meer dan 20 programma’s voor beeldbewerking, tekenen, pagina-opmaak, video-editing, en nog veel meer, waaronder populaire software zoals Adobe Photoshop en Illustrator.

Je kunt ontwerpen maken voor drukwerk en digitale media, video’s bewerken of websites ontwerpen, allemaal met professionele tools.

Daarnaast biedt dit lidmaatschap je 100 GB cloudopslag voor je projecten, zodat je jouw werk overal kunt openen en delen. Met toegang tot de nieuwste updates en exclusieve tutorials verbeter je voortdurend je vaardigheden.

Dit alles maakt het Creative Cloud Alle-apps lidmaatschap de ultieme keuze voor creatievelingen die op zoek zijn naar uitgebreide tools en flexibiliteit in hun werk.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom biedt je veel mogelijkheden om jouw foto’s te verbeteren. Je kunt het kopen als onderdeel van verschillende pakketten binnen Adobe Creative Cloud. Voor € 12,09 per maand krijg je Lightroom met 1 TB opslag.

Dit is perfect voor het bewerken, ordenen en opslaan van al je beelden. Met hetzelfde bedrag kun je ook kiezen voor het Fotografiepakket. Hiermee heb je toegang tot zowel Photoshop als Lightroom, maar met 20 GB opslagruimte.

Dit plan is ideaal als je naast fotobewerking ook complexere grafische ontwerpen wilt maken.

Als je serieus bezig bent met fotografie of grafisch ontwerp, dan is Adobe Lightroom een must-have. Het laat je niet alleen je foto’s bewerken met professionele filters, maar geeft ook toegang tot cloudopslag.

Zo werk je aan je projecten op elk apparaat, waar je ook bent. De keuze tussen de pakketten hangt af van jouw specifieke behoeften en hoeveel opslagruimte je verwacht nodig te hebben.

Elk lidmaatschap biedt verschillende mogelijkheden om jouw creativiteit naar een hoger niveau te tillen.

Adobe Photoshop

Photoshop is een krachtig bewerkingsprogramma voor beelden en foto’s, onderdeel van de Creative Cloud. Je krijgt toegang tot dit programma door het los te kopen of via een lidmaatschap dat meerdere apps omvat.

Dit biedt meer dan alleen het bewerken van foto’s. Je kunt er ook ontwerpen mee maken, illustraties en animaties. Photoshop biedt eindeloze mogelijkheden voor iedereen die professioneel met beeldbewerking bezig is.

Met een Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap kun je nog veel meer doen. Naast Photoshop heb je toegang tot meer dan 20 andere creatieve programma’s zoals Illustrator voor tekenen, Premiere Pro voor videobewerking en After Effects voor effecten in video’s.

Dit pakket is ideaal voor creatievelingen die met verschillende media werken en behoefte hebben aan een breed scala aan tools. Zo kun je al jouw creatieve projecten op één plek houden, van fotobewerking tot het ontwerpen van flyers.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een krachtige tool voor iedereen die werkt met digitale beelden en ontwerpen. Als onderdeel van het Adobe Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap, dat € 67,57 per maand kost, krijg je toegang tot deze app samen met meer dan 20 andere creatieve programma’s.

Dit pakket bevat ook Adobe Express Premium, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om jouw creativiteit de vrije loop te laten.

Voor studenten is er een speciaal pakket dat toegang geeft tot alle Adobe apps, inclusief Illustrator, tegen een gereduceerd tarief. Bedrijven kunnen kiezen uit lidmaatschappen specifiek gericht op teams of ondernemingen om ook gebruik te maken van Illustrator en de vele andere gereedschappen aangeboden door Adobe.

Zo zorgt Adobe ervoor dat of je nu student bent, professional of een bedrijf runt, er altijd een passend aanbod beschikbaar is. Nu we Illustrator hebben besproken, laten we eens kijken hoe je het juiste Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap kiest.

Een persoon werkt op een digitaal kunsttablet in een moderne studio.

Hoe kies je het juiste Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap

Het kiezen van het juiste Creative Cloud/Alle apps-lidmaatschap hangt af van je projecten, of je nu student, docent of professional bent. Ontdek hoe je jouw creatieve dromen waar kunt maken met het perfecte pakket.

Individuele gebruikers

Individuele gebruikers profiteren enorm van Adobe Creative Cloud lidmaatschappen. Ze krijgen toegang tot meer dan 20 ontwerpprogramma’s. Dit omvat bekende software zoals Adobe Photoshop, Illustrator, en Adobe Premiere Pro.

Je kunt deze programma’s op je computer en mobiele apparaten gebruiken. De opslagplaats voor je projecten synchroniseert automatisch. Dit maakt jouw werk overal toegankelijk.

Met een lidmaatschap voor alleen jou heb je alles wat je nodig hebt voor je creatieve projecten. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden om je vaardigheden uit te breiden. Ook bespaar je tijd.

Dankzij sjablonen in de apps start je snel met nieuwe projecten. En met de nieuwste updates heb je altijd toegang tot de nieuwe functies en verbeteringen van de software.

Studenten en docenten

Studenten en docenten krijgen een speciale behandeling bij Adobe. Ze ontvangen meer dan 65% korting op Creative Cloud. Dit pakket bevat apps zoals Photoshop, Illustrator en meer. Ook biedt Adobe hen onbeperkte cloudopslag.

Dit maakt het makkelijker om bestanden overal te gebruiken.

Aanmerking komende scholen maken deze aanbiedingen mogelijk. Studenten aan mbo, hbo en universiteit profiteren. Docenten gebruiken deze tools om te onderwijzen. Zo blijft iedereen voorop in de digitale creatieve wereld.

Laten we nu kijken hoe teams kunnen profiteren van Adobe Creative Cloud.

Teams

Adobe Creative Cloud Teams biedt meer dan alleen toegang tot creatieve programma’s. Het geeft teams de mogelijkheid om samen te werken met gedeelde licenties en centrale beheerstools.

Dit maakt het beheren van projecten en middelen een stuk eenvoudiger. Bovendien genieten teams van technische ondersteuning en krijgen ze extra cloudopslag, wat ideaal is voor het delen van grote bestanden.

Bedrijven kunnen verschillende lidmaatschappen vergelijken om de beste optie voor hun team te vinden. Deze flexibiliteit helpt bedrijven bij het kiezen van een pakket dat aan al hun behoeften voldoet, inclusief online samenwerking tussen teamleden.

Hierdoor kunnen projecten efficiënter worden uitgevoerd en blijft iedereen op de hoogte, ongeacht waar ze werken. Laten we nu kijken naar wat Adobe Creative Cloud speciaal te bieden heeft voor studenten en docenten.

Een open laptop met creatieve ontwerpsoftware op een opgeruimd bureau.

Adobe Creative Cloud voor studenten en docenten

Studenten en docenten genieten van een bijzondere korting op creatieve programma’s. Ze besparen meer dan 65% op lidmaatschappen. Dit maakt het makkelijker voor hen om toegang te krijgen tot belangrijke gereedschappen zoals fotobewerkingsoftware, beeldcreatieapplicaties, en pagina-opmaakprogramma’s.

Met een maandelijkse prijs van slechts €19,66, inclusief BTW, krijgen ze alles wat ze nodig hebben voor hun projecten.

Ook biedt deze deal installatiegarantie en de nieuwste versies van elke app die Adobe creëert. Van fotoverwerking tot tekenen, en van video-editing tot webontwerp-tools, studenten en docenten hebben alles binnen bereik.

Dit zonder zorgen over bijbetalen voor upgrades of nieuwe applicaties die worden toegevoegd aan het pakket. Zo blijven ze altijd up-to-date met de nieuwste technologieën en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten.

Adobe Creative Cloud kopen: Grafische software abonnementen

Na het bespreken van speciale aanbiedingen voor studenten en docenten, is het tijd om te kijken hoe je Adobe Creative Cloud kunt aanschaffen voor persoonlijk gebruik of voor je team.

Het kiezen van het juiste abonnement geeft je toegang tot een uitgebreide verzameling programma’s voor beeldbewerking, ontwerp, videoproductie en meer. De optie ‘Alle apps’ biedt meer dan 20 toepassingen, inclusief populaire software zoals Photoshop, Illustrator, en InDesign.

Dit pakket komt ook met 20 GB opslag in de cloud, waardoor samenwerken aan projecten efficiënter wordt.

Kopen bij Licentie2Go betekent dat je snel kunt beginnen met het creëren van prachtige digitale kunstwerken, indrukwekkende video’s en professionele lay-outs. Elk abonnement is inclusief updates voor de toepassingen, zodat je altijd werkt met de meest recente versies.

Voor creatievelingen die hun vaardigheden willen verbeteren en hun projecten naar een hoger niveau willen tillen, is Adobe Creative Cloud de sleutel tot een wereld vol creatieve mogelijkheden.

Adobe Photoshop: prijzen en lidmaatschappen

Adobe Photoshop is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die professioneel wil werken met beeldbewerking. Het biedt ongeëvenaarde functies voor het creëren en bewerken van afbeeldingen, illustraties en kunst. Laten we de beschikbare lidmaatschappen en bijbehorende prijzen bekijken.

LidmaatschapPrijs per maandInbegrepen functies
Photoshop op desktop en iPad€24,19Photoshop op desktop en iPad, Adobe Fresco, 100 GB cloudopslag
Fotografielidmaatschap (20 GB)€12,09Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop op desktop en iPad, 20 GB cloudopslag
Fotografielidmaatschap (1 TB)€24,19Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop op desktop en iPad, 1 TB cloudopslag

Deze lidmaatschappen bieden een scala aan mogelijkheden voor zowel beginners als professionals. Of je nu toegang wilt tot Photoshop op je desktop of iPad, of behoefte hebt aan meer cloudopslag voor je projecten, er is een optie die bij je past. Met deze variatie aan prijsklassen kun je kiezen wat het beste aansluit bij jouw budget en behoeften.

Nu je meer weet over de lidmaatschappen van Adobe Photoshop, gaan we verder met hoe je een Adobe-abonnement kunt opzeggen.

Adobe-abonnement opzeggen

Een Adobe-abonnement opzeggen lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier vind je een heldere uitleg over hoe je dit kunt doen.

 1. Ga eerst naar de Adobe – website en log in op je account.
 2. Zoek daarna de sectie ” Mijn abonnementen“. Hier zie je welke pakketten je hebt.
 3. Klik op “Beheren” voor het lidmaatschap dat je wilt stoppen.
 4. Je ziet nu de optie ” Opzeggen“. Kies deze.
 5. Adobe vraagt waarom je wilt stoppen. Selecteer een reden uit de lijst.
 6. Lees goed de informatie over eventuele kosten bij vroegtijdige beëindiging van je lidmaatschap.
 7. Bevestig dat je echt wilt annuleren door op “Opzeggen” te klikken.
 8. Je ontvangt een bevestigingsmail van Adobe als bewijs van opzegging.

Denk goed na voordat je jouw abonnement stopzet en weet dat terugbetaling afhangt van de voorwaarden. Het is altijd slim om deze eerst goed door te lezen.

Veelgestelde vragen over Adobe-abonnementen

Je wilt misschien weten of je bestanden kunt delen met mensen die geen abonnement hebben op Creative Cloud. Het goede nieuws is ja, dat kan. Zij kunnen deze bestanden bekijken en delen zonder dat ze zelf lid hoeven te zijn.

Dit maakt samenwerking veel eenvoudiger, vooral als je werkt met cliënten of teamleden die verschillende software gebruiken. Met de gereedschappen van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator en meer, wordt creatieve samenwerking toegankelijk voor iedereen.

Het kiezen van het juiste Creative Cloud-lidmaatschap hangt af van wat je nodig hebt. Voor toegang tot alle desktopprogramma’s, opslagplaats en synchronisatie-eigenschappen, zijn er verschillende lidmaatschappen en prijzen beschikbaar.

Of je nu een individuele gebruiker bent, student, docent of deel van een team, er is een pakket dat bij je past. Elk pakket biedt toegang tot een collectie van creatieve desktop- en mobiele hulpmiddelen waarmee je snel en eenvoudig prachtige projecten kunt maken.

Conclusie

Het kiezen van het juiste Adobe abonnement hangt af van jouw behoeften. Of je nu een student, docent of professional bent, er is een pakket dat bij je past. Met Adobe Creative Cloud krijg je toegang tot topklasse software zoals Illustrator, Photoshop en Premiere Pro.

De prijzen variëren, dus vergelijk de lidmaatschappen om te besparen. Vergeet niet, met de juiste keuze boost je jouw creatieve projecten naar een hoger niveau.

Veelgestelde Vragen

1. Wat krijg ik met een Adobe Creative Cloud abonnement?

Met een Adobe Creative Cloud abonnement krijg je toegang tot alle creatieve programma’s die Adobe biedt, waaronder Photoshop CC, Lightroom CC, en Acrobat Pro, evenals desktop- en mobiele apps, opslagruimte en extra functies.

2. Zijn er speciale prijzen voor studenten en docenten voor het Adobe Creative Cloud pakket?

Ja, aanmerking komende studenten en docenten kunnen besparen meer dan 65% op het Adobe Creative Cloud Individual pakket, wat toegang geeft tot alle apps en services van Adobe.

3. Kan ik alleen Photoshop krijgen zonder een volledig Creative Cloud abonnement?

Ja, je kunt kiezen voor een abonnement dat alleen Photoshop bevat als je niet de volledige versie van het Creative Cloud pakket nodig hebt.

4. Hoe kan ik de nieuwste versie van Photoshop of Lightroom krijgen?

Door te abonneren op Adobe Creative Cloud, heb je altijd toegang tot de nieuwste versies van creatieve apps zoals Adobe Photoshop Lightroom en Photoshop CC zodra ze beschikbaar zijn.

5. Biedt Adobe gratis proefversies van Creative Cloud-apps?

Ja, Adobe biedt gratis proefversies van verschillende Creative Cloud-apps, waarmee je de volledige versie van bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom CC tijdelijk kunt gebruiken om te zien of het iets voor jou is.

6. Waar kan ik de lidmaatschappen en prijzen voor Adobe Creative Cloud bekijken?

Je kunt alle informatie over lidmaatschappen en prijzen voor Adobe Creative Cloud vinden door te zoeken naar “Adobe abonnement” of direct op de officiële website van Adobe in het gedeelte over Creative Cloud pakketten.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.