In dit artikel

Een verlaten, stoffige computer met geannuleerd Adobe-abonnement en losgekoppelde kabels.

Adobe abonnement opzeggen: eenvoudige stappen om je abonnement te beëindigen

In dit artikel

Velen vinden het een uitdaging om abonnementen op te zeggen. Dat is ook zo bij Adobe. Ik, Martijn Meeuwis, de oprichter van BesteAbonnementen.nl, help je graag verder. Met mijn ervaring in productabonnementen weet ik precies hoe je dit probleem kunt aanpakken.

Dit artikel biedt jou een eenvoudige gids om je Adobe-abonnement te beëindigen. We gaan stappen doorlopen die makkelijk te volgen zijn.

Adobe heeft producten zoals Photoshop en Acrobat Reader die veel gebruikt worden. Wist je dat opzeggen soms lastig kan zijn? Maar geen zorgen. Dit artikel legt uit hoe het moet. Blijf lezen voor handige tips.

Je ontdekt hier iets nieuws.

Samenvatting

 • Je kunt je Adobe abonnement op elk moment online opzeggen door naar de sectie ‘ Lidmaatschap beheren‘ te gaan en de optie ‘ Annuleren‘ te kiezen.
 • Als je binnen 14 dagen na aankoop opzegt, krijg je een volledige terugbetaling. Na deze periode kun je geen geld terugkrijgen.
 • Het is mogelijk om de automatische verlenging van je abonnement uit te schakelen om onverwachte kosten te voorkomen.
 • Na het opzeggen van je abonnement, verandert je account in een gratis versie waarmee je nog steeds bepaalde basisfuncties van de software kunt gebruiken.
 • Als je problemen ondervindt bij het opzeggen, biedt Adobe hulp via hun klantenservice of kun je advies vragen in online gemeenschappen.

Wat is een Adobe abonnement?

Een Adobe abonnement laat je toegang krijgen tot software zoals Illustrator, Photoshop en de andere programma’s van Creative Cloud. Je kunt kiezen voor een lidmaatschap op één software of voor alle tools tegelijk.

Dit geeft je de vrijheid om te werken met professionele tools voor grafisch ontwerp, video-editing en meer.

Het beheer van je abonnement doe je eenvoudig online. Je kunt je lidmaatschap op elk moment wijzigen of annuleren via de website. Dit is handig als jouw projecten of behoeften veranderen.

Nu je weet wat een Adobe abonnement inhoudt, laten we eens kijken hoe je jouw abonnement kunt opzeggen.

Een modern bureau met een computer en creatieve artikelen.

Hoe kan je je Adobe abonnement opzeggen?

Je Adobe abonnement stoppen is makkelijker dan je denkt. Volg een paar simpele stappen en zeg vaarwel tegen je lidmaatschap.

Proefversie of abonnement annuleren

Het annuleren van je proefperiode of lidmaatschap bij Adobe hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze eenvoudige stappen om dit snel en effectief te doen.

 1. Ga eerst naar het gedeelte ‘Lidmaatschap beheren’ op de Adobe website. Dit vind je in de accountinstellingen onder het kopje ‘Abonnementen’.
 2. Kies daar voor de optie ‘Annuleren’ naast het lidmaatschap dat je wilt stoppen.
 3. Adobe zal je vragen waarom je wilt annuleren. Selecteer een reden uit de gegeven opties.
 4. Let op, Adobe biedt soms een speciale aanbieding om je te overtuigen te blijven. Als je nog steeds wilt annuleren, klik dan op ‘Aanbieding afwijzen’.
 5. Na het afwijzen van de aanbieding, volg de instructies om je annulering te bevestigen.
 6. Controleer je e – mail voor een bevestiging van Adobe dat je annulering is verwerkt.

Als je jouw lidmaatschap in een app store zoals Google Play hebt gekocht, zeg dit dan op via diezelfde store. Zo houd je alles simpel en overzichtelijk.

Voor mensen met een automatisch verlengend abonnement is het belangrijk deze instelling uit te schakelen na het annuleren om toekomstige kosten te voorkomen.

Tenslotte, vergeet niet dat als je besluit terug te komen, alle onbenutte credits of abonnementsvoordelen die aan jouw account gekoppeld waren, mogelijk niet meer beschikbaar zijn.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun jij jouw Adobe proefversie of lidmaatschap zonder problemen beëindigen.

Teamlidmaatschap annuleren

Een teamlidmaatschap bij Adobe opzeggen vereist specifieke stappen. Deze hebben invloed op je toegang tot cloudopslag en verschillende diensten.

 1. Ga eerst naar de Adobe – website. Meld je daar aan met je accountgegevens.
 2. Zoek het gedeelte ‘ Abonnement beheren‘. Hier vind je een overzicht van je huidige abonnementen.
 3. Klik op ‘Teamabonnement’ dat je wilt annuleren. Hier zie je de optie voor annulering.
 4. Lees goed de gevolgen van annulering door. Dit kan invloed hebben op je opgeslagen werk in Creative Cloud.
 5. Kies voor ‘Annuleer lidmaatschap’. Volg daarna de instructies die Adobe geeft.
 6. Let op mogelijke annuleringskosten. Deze kunnen afhangen van hoe lang je abonnement nog zou lopen.
 7. Controleer of er een bevestiging komt via e – mail of binnen het platform zelf.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je jouw teamlidmaatschap bij Adobe succesvol beëindigen zonder onverwachte verrassingen.

Je Adobe Stock-lidmaatschap annuleren

Als je besluit dat het Adobe Stock-lidmaatschap niet langer past bij jouw behoeften, dan is het mogelijk om dit op een eenvoudige manier te annuleren. Hier volgt een stapsgewijze handleiding die je helpt om zonder zorgen je abonnement op te zeggen.

 1. Ga naar de website van Adobe en log in met jouw accountgegevens. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot jouw abonnementsinformatie.
 2. Zoek de sectie ” Abonnement beheren” binnen je accountinstellingen. Dit gedeelte geeft je een overzicht van al jouw huidige abonnementen, inclusief Adobe Stock.
 3. Selecteer ” Annuleer je abonnement” naast Adobe Stock. Dit leidt je door het proces om jouw lidmaatschap op te zeggen.
 4. Volg de instructies op het scherm. Adobe vraagt mogelijk om feedback of redenen voor de annulering, maar dit is meestal optioneel.
 5. Bevestig jouw keuze om het lidmaatschap te annuleren. Na deze stap zalhet systeem de annulering verwerken en ontvang je een bevestiging per email.
 6. Controleer jouw email voor een bevestiging van Adobe dat jouw lidmaatschap succesvol is geannuleerd.

Het is belangrijk om te weten dat er mogelijk kosten zijn verbonden aan het vroegtijdig annuleren van jouw lidmaatschap, afhankelijk van de voorwaarden en condities van je abonnement. Daarnaast biedt Adobe vaak nog een periode waarin je als gratis lid gebruik kunt maken van beperkte diensten, dus overweeg dit voordat je definitief besluit afstand te doen van alle voordelen van het lidmaatschap.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, kun je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en vermijd je eventuele onverwachte verrassingen met betrekking tot annuleringskosten of missende bevestigingen.

Automatische verlenging uitschakelen

Automatische verlenging stopzetten van je Adobe abonnement is simpel. Dit zorgt ervoor dat je niet onverwacht kosten krijgt.

 1. Log in op je Adobe – account.
 • Bezoek de Adobe website en voer je inloggegevens in. Je komt nu op een pagina met jouw accountinformatie.
 • Ga naar het tabblad ‘ Abonnementen beheren‘.
  • Zoek naar een optie genaamd ‘Abonnementen beheren’ of iets soortgelijks. Hier zie je een overzicht van jouw huidige abonnementen.
 • Kies het abonnement dat je wilt stopzetten.
  • Vind het specifieke abonnement waarvoor je de automatische verlenging wilt uitschakelen.
 • Selecteer ‘ Abonnement annuleren‘ of ‘Automatische verlenging uitschakelen’.
  • Er kan een knop zijn die direct zegt “Abonnement annuleren” of er kan een optie zijn om alleen de automatische verlenging uit te schakelen.
 • Bevestig je keuze.
  • Je kunt gevraagd worden om te bevestigen dat je echt wilt stoppen met het automatisch verlengen van jouw abonnement. Volg de instructies op het scherm om deze stap te voltooien.
 • Controleer de e – mailbevestiging.
  • Na het succesvol uitschakelen van automatische verlenging, stuurt Adobe normaal gesproken een bevestigingsmail naar jouw geregistreerd e-mailadres. Controleer of deze mail is aangekomen om zeker te weten dat alles goed is afgerond.

  Elk van deze stappen helpt jou om controle te houden over jouw abonnement en financiën, door verrassingen aan het einde van de contractperiode te vermijden. Door actief jouw automatische verlengingen te beheren, blijf jij de baas over wat er maandelijks van jouw creditcard wordt afgeschreven en kun jij makkelijk switchen tussen diensten zoals Adobe Photoshop of alternatieven zonder ongewilde kosten.

  Een verlaten, stoffige computer met geannuleerd Adobe-abonnement en losgekoppelde kabels.

  Stappen om je abonnement te beëindigen

  Het opzeggen van je Adobe abonnement is makkelijker dan je denkt. Volg de simpele stappen en zeg vaarwel tegen je lidmaatschap.

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Om je Adobe abonnement te beëindigen, begin je met het invullen van je persoonlijke informatie. Dit is een belangrijke stap om het proces op gang te brengen. Adobe vraagt om basisgegevens zoals je naam, e-mailadres en abonnementsnummer.

  Zorg ervoor dat deze informatie correct is, zodat er geen vertragingen optreden in de afhandeling.

  Na het indienen van je gegevens, stuurt Adobe een bevestiging naar jouw e-mailadres. Deze bevestiging is het bewijs dat ze jouw verzoek hebben ontvangen. Check je inbox en mogelijk je spamfolder om deze belangrijke e-mail niet te missen.

  Het is de eerste stap naar het succesvol beëindigen van je lidmaatschap.

  Stap 2: Kies je verzendmethode

  Je kunt voor normale postbezorging kiezen. Dit betekent dat je brief binnen vijf werkdagen verzonden wordt. Het nauwkeurig selecteren van hoe je brief verstuurd wordt, zorgt ervoor dat deze op tijd en correct bij Adobe aankomt.

  De keuze van je bezorgoptie is cruciaal voor het succesvol beëindigen van je abonnement.

  Na het kiezen van de bezorgwijze, is het belangrijk een handtekening te zetten.

  Teken een handtekening

  Voor het beëindigen van je Adobe abonnement is een handtekening nodig. Deze zet je elektronisch in Adobe Acrobat. Volg de aangegeven stappen om je ondertekening correct toe te voegen.

  Zorg ervoor dat je handtekening duidelijk en herkenbaar is. Dit maakt het opzegproces makkelijker en sneller.

  Je kunt ook een digitale krabbel gebruiken als je geen toegang hebt tot Adobe Acrobat. Zoek een betrouwbare online dienst waarmee je gratis elektronische handtekeningen kunt plaatsen.

  Upload je opzegbrief en teken met je muis of touchscreen. Verzend daarna de brief via e-mail of print hem uit en stuur per post.

  Wat gebeurt er als je je abonnement opzegt?

  Als je besluit je abonnement bij Adobe te stoppen, treden er veranderingen op in je toegang tot de programma’s. Je mag dan niet meer de volledige versies van de software gebruiken.

  Annuleringsvergoeding en terugbetalingen

  U kunt uw geld terugkrijgen als u binnen twee weken na uw eerste koop besluit te annuleren. Dit geldt voor nieuwe klanten die van gedachten veranderen. Het beleid is simpel: annuleer binnen 14 dagen, en u ontvangt een volledige terugbetaling.

  Voor degenen die later besluiten hun betaalde lidmaatschap op te zeggen, werkt het anders. Er is geen recht op een refund na die eerste twee weken. Denk dus goed na voordat u uw beslissing maakt.

  Het is belangrijk om bewust te zijn van deze termijn.

  Voordelen van gratis lidmaatschap

  Na het annuleren van je betaalde lidmaatschap bij Adobe, gaat je account over naar een gratis versie. Dit biedt nog steeds voordelen. Je behoudt toegang tot enkele basisfuncties zonder extra kosten.

  Dit is ideaal voor wie nog steeds met Adobe producten wil werken, maar minder intensief. Je kunt bestanden opslaan in de Creative Cloud en toegang krijgen tot beperkte tools.

  Dit gratis lidmaatschap stelt je ook in staat om eerdere projecten te bekijken of te downloaden. Zo raak je geen waardevol werk kwijt dat je al gemaakt had. Aan de slag gaan met de volgende stappen om je abonnement te beëindigen is eenvoudig.

  Creative Cloud opslaan

  Zodra je besluit je abonnement te beëindigen, stopt Creative Cloud met synchroniseren. Dit betekent dat je toegang tot je documenten en projecten in de cloud verliest. Het is belangrijk om een back-up van je bestanden te maken voordat je opzegt.

  Gebruik diensten zoals Dropbox of een externe harde schijf om je waardevolle werk veilig te stellen.

  Je kunt bestanden ook lokaal opslaan op je computer of tablet. Zo blijven ze toegankelijk, zelfs als je geen lid meer bent van Creative Cloud. Dit zorgt ervoor dat je altijd bij je creaties kunt, ongeacht de status van je abonnement.

  Lightroom-afbeeldingen

  Als je je Adobe abonnement stopt, behoud je toegang tot je Lightroom-bibliotheek. Dit betekent dat je nog steeds je foto’s kunt bekijken en organiseren. Bewerken gaat niet meer met alle functies.

  Toch blijft een deel van Lightroom werken. Dit is goed nieuws voor fotografen. Zelfs zonder het betaalde abonnement kun je je werk blijven zien.

  Adobe biedt het Creative Cloud abonnement voor Fotografen aan vanaf 12,29 euro per maand. Dit geeft toegang tot Lightroom Classic CC en Photoshop. Als je stopt, verlies je sommige bewerkingsmogelijkheden.

  Je foto’s blijven veilig en toegankelijk. Laten we nu kijken naar hoe je hulp kunt krijgen bij het opzeggen van je abonnement.

  Hulp bij opzeggen

  Loop je vast bij het annuleren van je abonnement? Geen zorgen, er zijn opties voor ondersteuning. Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice van Adobe of ervaringen delen met anderen in online gemeenschappen.

  Contactgegevens Adobe

  De klantenservice van Adobe staat klaar om je te helpen met het annuleren van je abonnement. Je kunt hen bereiken voor ondersteuning met account- en lidmaatschapstaken of om veelvoorkomende problemen op te lossen.

  Zij bieden praktische hulp en advies, zodat je snel en eenvoudig je abonnement kunt stopzetten.

  Mocht je zelf willen proberen je lidmaatschap op te zeggen, dan biedt Adobe stap-voor-stap instructies op hun website. Deze stappen helpen je door het proces, of je nu kiest voor een aangetekende brief of de automatische incasso wilt stopzetten.

  De informatie is duidelijk en gemakkelijk te vinden, waardoor je zonder veel moeite je doel kunt bereiken.

  Vraag het de community

  Loop je vast bij het opzeggen van je Adobe abonnement? Geen zorgen, de online gemeenschap staat voor je klaar. In forums en discussiegroepen delen gebruikers hun ervaringen en tips.

  Zij helpen je graag met jouw specifieke problemen. Deze aanpak is vooral handig als je directe antwoorden zoekt buiten kantooruren van de klantenservice.

  Ook op sociale media kun je vragen stellen over het stopzetten van je abonnement. Andere abonnees die hetzelfde proces hebben doorlopen, bieden vaak waardevol advies. Deze interactie kan je extra inzichten geven die niet altijd beschikbaar zijn via officiële kanalen.

  Na het uitwisselen van ervaringen in de gemeenschap, ben je klaar om de veelgestelde vragen over dit onderwerp te verkennen.

  Veelgestelde vragen bij het opzeggen van Adobe abonnement

  Bij het opzeggen van je Adobe abonnement komen vaak vragen op. Hieronder vind je antwoorden die je kunnen helpen bij dit proces.

  1. Kan ik mijn Adobe abonnement op elk moment stopzetten? Ja, je kunt op elk moment via jouw account je lidmaatschap beëindigen. Afhankelijk van het type lidmaatschap, zoals het volledige Creative Cloud-pakket of slechts één programma, kunnen de stappen licht verschillen.
  2. Ontvang ik een terugbetaling na annulering? Wanneer je binnen 14 dagen na de start van je abonnement of de verlengingsdatum annuleert, ontvang je een volledige restitutie. Annuleren na deze periode betekent dat er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.
  3. Hoe schakel ik automatische vernieuwing uit? Ga naar het gedeelte ‘Abonnement beheren’ in jouw Adobe – account en selecteer ‘Automatische vernieuwing uitschakelen’ of neem contact op met de klantenservice voor hulp.
  4. Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik annuleer? Je hebt toegang tot bestanden die zijn opgeslagen in het gratis gedeelte van Creative Cloud, maar sommige functies en extra cloudopslag zijn niet meer beschikbaar zonder een betaald abonnement.
  5. Kan ik mijn lidmaatschap downgraden in plaats van te annuleren? Ja, het is mogelijk om over te schakelen naar een goedkopere optie of naar een plan met minder programma’s via de instellingen in jouw Adobe-account.
  6. Hoe kan ik contact opnemen met Adobe voor hulp bij annulering? Bezoek de officiële website en zoek naar contactopties zoals e-mailadres of telefoonnummer onder de klantendienstsectie voor directe ondersteuning.
  7. Werkt mijn software nog steeds als ik mijn abonnement stopzet? Programma’s werken tot het einde van de betaalde termijn. Daarna heb je geen toegang meer tot de betaalde versies van apps die onder jouw Abonnement vallen.
  8. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het afzeggen via Google Play Store? Volg de specifieke instructies voor app-abonnementsbeheer in Google Play Store om jouw Adobe-abonnement daar succesvol te beëindigen.

  Het online privacybeleid en andere relevante informatie vind je altijd terug in jouw accountinstellingen of door rechtstreeks contact op te nemen met Adobe’s klantenondersteuning voor persoonlijke hulp bij het annuleringsproces.

  Conclusie

  Na het beantwoorden van veelgestelde vragen kun je nu met vertrouwen je Adobe-abonnement stopzetten. Dit proces toont aan dat opzeggen niet ingewikkeld is. Volg de eenvoudige stappen en gebruik de beschikbare middelen zoals online opzegbrieven.

  Ook kun je altijd hulp zoeken bij Adobe’s klantenservice of de community als je ergens niet uitkomt. Jouw beslissing om te annuleren brengt ook kansen, zoals het genieten van gratis lidmaatschapsvoordelen.

  Sta klaar om deze stappen in actie te zetten en neem de controle over je abonnementen.

  Meer informatie over Adobe abonnement opzeggen

  Voor het opzeggen van je abonnement bij Adobe zijn er wat stappen die je moet volgen. Je kunt je proefversie of lidmaatschap stopzetten door in het gedeelte voor abonnementbeheer de optie ‘Annuleer je abonnement’ te kiezen.

  Het is wel belangrijk om te weten dat in sommige landen opzeggen alleen mogelijk is door direct contact op te nemen met Adobe’s klantenservice.

  Als je problemen ervaart tijdens het opzegproces, biedt Adobe assistentie. Ze helpen je met account- en lidmaatschapsvragen en lossen veelvoorkomende problemen op. Dit maakt het proces een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je zonder al te veel moeite je abonnement kunt beëindigen.

  Veelgestelde Vragen

  1. Wat moet ik doen om mijn Adobe abonnement op te zeggen?

  Om je Adobe abonnement op te zeggen, bezoek je de officiële Adobe-website, log in op je account, ga naar het gedeelte ‘Abonnementen beheren’, en volg de stappen om je abonnement te beëindigen.

  2. Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn Adobe abonnement?

  Het kan zijn dat er kosten verbonden zijn aan het vroegtijdig opzeggen van je abonnement, afhankelijk van de voorwaarden van je abonnement. Controleer de prijzen en voorwaarden voor specifieke details.

  3. Hoe lang duurt het voordat mijn Adobe abonnement is opgezegd?

  Na het voltooien van de opzeggingsprocedure wordt je abonnement meestal aan het einde van de huidige factureringscyclus beëindigd.

  4. Kan ik mijn Adobe abonnement later opnieuw activeren?

  Ja, je kunt je Adobe abonnement later opnieuw activeren door in te loggen op je account en de gewenste diensten opnieuw te selecteren en te betalen volgens de actuele prijzen.

  Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

  Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

  Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
  Anderen bekeken ook

  Geen reacties on Adobe abonnement opzeggen: eenvoudige stappen om je abonnement te beëindigen

  Laat een reactie achter