In dit artikel

Sim Only Abonnementen: De Beste Deals voor Mobiele Telefoons

In dit artikel

Het vinden van de juiste sim only deal kan voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Met zoveel keuzes en aanbiedingen is het makkelijk om verdwaald te raken. Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, weet uit ervaring hoe overweldigend dit kan zijn.

Door mijn passie voor voeding, sport en mindset, heb ik geleerd dat de juiste keuze maken essentieel is voor elk aspect van het leven, inclusief mobiele abonnementen. Mijn achtergrond en expertise bieden een uniek perspectief op hoe je de beste sim only deals kunt vinden die bij jou passen.

Dit artikel duikt diep in de wereld van sim only abonnementen, met tips over het kiezen van het perfecte plan voor jou. Wist je dat door abonnementen te vergelijken op sites zoals Mobiel.nl je de beste aanbiedingen kunt vinden? Lees verder voor inzichten die je nergens anders zult vinden.

Ontdek jouw perfecte match.

Samenvatting

 • Vergelijk altijd verschillende sim only abonnementen op websites zoals Mobiel.nl om de beste deals te vinden die passen bij jouw bel- en internetgebruik.
 • Maak gebruik van de flexibiliteit die Sim Only abonnementen bieden door je pakket elke maand aan te passen, zodat je nooit betaalt voor diensten die je niet gebruikt.
 • Check of jouw mobiele telefoon unlocked is en compatibel met het sim only abonnement dat je overweegt, om verrassingen te vermijden.
 • Overweeg combivoordeel als je al een ander abonnement bij dezelfde provider hebt, waarmee je tot €7,50 per maand kunt besparen.
 • Let op speciale aanbiedingen en promoties, vooral tijdens feestdagen, om extra data of belminuten te krijgen zonder extra kosten.

Hoe kiest u een Sim Only Abonnement voor uw Mobiele Telefoon

Het vinden van het perfecte Sim Only abonnement voor uw mobiele telefoon begint met het kijken naar wat u echt nodig hebt. Controleer of het abonnement goed werkt met uw toestel en of de maandelijkse kosten binnen uw budget passen.

Compatibiliteit met het toestel

Een Sim Only abonnement werkt alleen met een telefoon die unlocked is. Controleer dus of jouw mobiele telefoon geschikt is voor het abonnement dat je op het oog hebt. Dit voorkomt verrassingen later.

De meeste providers bieden online tools aan waarmee je snel kunt checken of jouw telefoon compatibel is. Gebruik deze handige hulpmiddelen om tijd en moeite te besparen. Zo weet je zeker dat jouw toestel goed werkt met een nieuwe simkaart en kun je ongestoord bellen, sms’en en internetten.

Maandelijkse kosten

Maandelijkse kosten spelen een grote rol bij het kiezen van jouw abonnement. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor data, bellen en sms’en. Dit bedrag kan verschillen per provider.

Sommige aanbiedingen zijn goedkoper dan andere. Kijk goed naar wat je elke maand nodig hebt aan belminuten en internet. Zo vind je een abonnement dat bij je past zonder dat je te veel betaalt.

Als je al een internetabonnement thuis hebt van bijvoorbeeld KPN, kun je korting krijgen op je mobiele abonnement. Dit heet combivoordeel. Je kunt door het combineren van abonnementen vaak tot €7,50 besparen.

Dit maakt de keuze voor een bepaalde provider soms aantrekkelijker. Vergeet niet de voorwaarden goed te lezen om verrassingen te voorkomen.

Hoeveelheid data en belminuten

Naast de maandelijkse kosten spelen ook de hoeveelheid data en spraaktijd die je krijgt een grote rol. Je kiest zelf hoeveel internet en bellen je nodig hebt. Sommigen gebruiken hun telefoon vooral voor WhatsApp of sociale media, terwijl anderen veel bellen.

Daarom bieden providers verschillende pakketten aan. Je kunt gaan voor een bundel met onbeperkt internet en belminuten of een pakket dat beter past bij minder gebruik.

Providers zoals Vodafone en KPN bieden deze flexibiliteit. Je betaalt alleen voor wat je werkelijk gebruikt. Dit maakt het gemakkelijker om controle te houden over je uitgaven. Als je merkt dat je meer of minder data nodig hebt, kun je dit vaak elke maand aanpassen.

Dit zorgt ervoor dat je abonnement altijd aansluit bij jouw persoonlijke behoeften zonder verrassingen op je rekening.

Iemand bekijkt Sim Only opties op hun telefoon met een computerscherm en stadslichten op de achtergrond.

Beste Sim Only Abonnementen van 2023

Het kiezen van het juiste Sim Only abonnement kan een groot verschil maken in je maandelijkse uitgaven. Met zoveel aanbieders en pakketten op de markt, hebben we de beste deals van 2023 voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je een overzicht van de top abonnementen die zowel voordelig als ruim in hun aanbod zijn.

ProviderDataBelminutenPrijs per maand
Hollandsnieuwe2,5GBOnbeperkt€4
50plus mobiel10GBOnbeperkt€7
SimyoVarieertVarieertScore van 8,4

Deze aanbieders bieden niet alleen voordelige tarieven maar ook de flexibiliteit om je abonnement maandelijks aan te passen. Het is belangrijk om te overwegen wat je precies nodig hebt. Heb je veel data nodig of bel je juist veel? Bij Hollandsnieuwe en 50plus mobiel krijg je veel voor een lage prijs. Simyo, daarentegen, scoort hoog op klanttevredenheid en biedt op maat gemaakte pakketten die bij jouw gebruik passen.

Kies slim en laat je niet alleen leiden door de prijs. Kijk naar wat je echt nodig hebt en maak dan je keuze. Deze drie opties bieden voor verschillende gebruikers iets waardevols.

Een smartphone toont Sim Only abonnementen met stadsgezichtreflectie.

Voordelen van een Sim Only Abonnement

Een Sim Only abonnement biedt ongekende flexibiliteit. Je kunt jouw pakket elke maand aanpassen, wat betekent dat je nooit vastzit aan diensten die je niet gebruikt. Dit maakt het gemakkelijk om te besparen op je mobiele kosten.

Daarnaast betaal je bij een Sim Only abonnement alleen voor de simkaart en de diensten. Je hoeft dus geen extra geld neer te leggen voor een nieuw toestel, wat het een goedkopere optie maakt dan traditionele abonnementen met telefoon.

Met een Sim Only plan behoud je bovendien volledige toegang tot alle mobiele diensten zoals bellen, sms’en en internetten. Providers bieden vaak aantrekkelijke tarieven voor deze diensten, waardoor je veel kunt besparen vergeleken met standaard abonnementen.

Bovendien geven sommige providers de mogelijkheid om je bundels gratis aan te passen, zodat je altijd precies betaalt voor wat je nodig hebt zonder verrassingen op de rekening. Nu we hebben ontdekt hoe flexibel en voordelig een Sim Only abonnement kan zijn, laten we eens kijken naar de meest gestelde vragen hierover.

Veelgestelde vragen over Sim Only Abonnementen

Nu je de voordelen van een Sim Only abonnement kent, heb je misschien wat vragen. Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die helpen bij het maken van je keuze.

 1. Welke sim only providers gebruiken het KPN netwerk?

Verschillende aanbieders zetten het KPN netwerk in voor hun diensten. Dit garandeert een breed bereik en hoge kwaliteit van verbinding overal in Nederland.

 1. Wat is momenteel het beste sim only – abonnement?

Het “beste” abonnement hangt af van jouw specifieke behoeften zoals data, belminuten, en budget. Providers hebben verschillende pakketten ontworpen om aan uiteenlopende eisen te voldoen.

 1. Bieden providers ook pakketten met alleen bellen of internetten?

Ja, sommige providers bieden gespecialiseerde pakketten die zich richten op klanten die alleen willen bellen of internetten, perfect voor wie geen behoefte heeft aan een volledig pakket.

 1. Hoe onderscheidt sim only zich van abonnementen met een toestel?

Sim only richt zich puur op de mobiele dienst zonder lening of aanschaf van een nieuw toestel. Dit maakt het vaak goedkoper dan abonnementen waarbij een telefoon is inbegrepen.

 1. Welke provider wordt gezien als de beste qua mobiel netwerk?

De Consumentenbond heeft diverse tests uitgevoerd en beoordeelt regelmatig welke provider het beste mobiele netwerk biedt, rekening houdend met factoren als dekking en snelheid.

 1. Wie is volgens de Consumentenbond de beste sim only provider?

De Consumentenbond publiceert elk jaar rankings gebaseerd op klanttevredenheid, prijs, service en kwaliteit van het netwerk om te helpen bij het kiezen van de beste provider.

 1. Hoe lang ben ik gebonden aan mijn sim only contract?

De duur kan variëren: sommige zijn maandelijks opzegbaar terwijl andere providers contracten voor één of twee jaar aanbieden. Verstrekkerdetails geven altijd duidelijk de einddatum van je contract weer zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe wij Sim Only Abonnementen beoordelen

Wij vergelijken sim only-abonnementen op basis van duidelijke informatie, nuttige tips en objectieve vergelijkingen. Onze methode omvat het zoeken naar de meest voordelige opties en deze in een eenvoudig overzicht plaatsen.

Dit helpt je snel de beste keuzes te zien. Wij gebruiken Mobiel.nl voor het vinden van topaanbiedingen en letten op de prijs, data, en belminuten die elk abonnement biedt. Zo zorgen wij dat je altijd de beste deal vindt.

Onze onafhankelijke vergelijkingen laten je duidelijk het verschil zien tussen sim only en traditionele mobiele abonnementen. Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen.

Wij geven controle over je kosten en helpen je gemakkelijk overstappen naar een nieuw abonnement. Nu is het tijd om te ontdekken hoe je jouw sim only-abonnement kunt opzeggen of verlengen.

Opzeggen en verlengen van Sim Only Abonnementen

Leer hoe je jouw huidige contract moeiteloos kunt stopzetten of juist voordelig kunt voortzetten, en ontdek de flexibiliteit die Sim Only-abonnementen bieden.

Het opzeggen van uw abonnement

U kunt uw sim only of telefooncontract al drie maanden voordat uw huidige overeenkomst eindigt stopzetten. Dit geeft u de flexibiliteit om de beste deals te zoeken zonder vast te zitten aan een langdurig contract.

Providers bieden deze mogelijkheid omdat zij begrijpen dat behoeften veranderen. Het is slim om hier gebruik van te maken als u een abonnement hebt dat niet meer past bij uw bel- en internetgebruik.

Veel abonnementen worden automatisch hernieuwd, maar na het eerste jaar kunt u meestal elke maand opzeggen. Dit betekent dat u niet lang aan een contract vastzit als uw situatie verandert.

Voor een klein bedrag extra per maand, soms slechts €2,50, krijgt u de optie uw abonnement maandelijks op te zeggen. Deze flexibiliteit is perfect voor wie graag de controle houdt over zijn mobiele kosten en niet voor verrassingen wil komen te staan.

Het verlengen van uw abonnement

Je hoeft niet te wachten tot je huidige contract afloopt om te verlengen. Dit kan al drie maanden voor de einddatum. Handig als je eerder wilt overstappen of je pakket wilt aanpassen.

Gaat je toestel kapot, dan kun je zelfs na 3 maanden al verlengen met een nieuwe mobiel, zonder extra kosten.

Vergelijk altijd de opties voordat je beslist. Op websites zoals Mobiel.nl vind je een overzicht van verschillende abonnementen die je kunt verlengen. Zo maak je makkelijk de beste keus voor jouw situatie.

Je nieuwe keuze past dan beter bij wat je nu nodig hebt aan data en belminuten.

Aanbiedingen en promoties voor Sim Only Abonnementen

Mobiel.nl maakt het gemakkelijk om Sim Only abonnementen te vergelijken en te kopen. Hun vergelijker toont snel welke deals het best passen bij jouw wensen en gebruik. Dit bespaart je tijd en geld.

Youfone heeft vaak promoties voor abonnementen op het KPN-netwerk, dat zowel in Nederland als de EU werkt. Zo vind je altijd een abonnement dat bij jou past zonder te veel te betalen.

Kijk ook naar speciale acties waarbij je extra data of belminuten krijgt voor dezelfde prijs. Providers adverteren deze aanbiedingen regelmatig, vooral tijdens feestdagen of speciale gelegenheden.

Let op deze kansen om je deal nog beter te maken. Hierna volgen tips om nog meer op je Sim Only abonnement te besparen.

Tips voor het besparen op Sim Only Abonnementen

Besparen op je sim-only abonnement is makkelijker dan je denkt. Met deze tips hou je meer geld over aan het einde van de maand.

 1. Vergelijk providers grondig. Kijk naar alle mogelijkheden voordat je een beslissing neemt. Dit helpt om het abonnement te vinden dat het beste bij jou past zonder dat je te veel betaalt.
 2. Kies niet automatisch voor onbeperkte data en gesprekstijd. Betaal alleen voor wat je echt gebruikt. Zo voorkom je onnodige kosten.
 3. Controleer regelmatig aanbiedingen en promoties. Providers hebben vaak acties waarbij ze kortingen geven of extra’s zonder extra kosten aanbieden.
 4. Ga na of je provider korting biedt op verlenging van jouw huidige abonnement. Trouwe klanten krijgen soms voordelen die nieuwere klanten niet krijgen.
 5. Maak gebruik van overstapservices om soepel van de ene naar de andere provider over te stappen zonder dubbele kosten.
 6. Overweeg een abonnement met een langere looptijd voor lagere maandelijkse kosten, maar zorg ervoor dat dit flexibel blijft met opties om bij te stellen als je behoeften veranderen.
 7. Check de kleine lettertjes voor verborgen kosten zoals aansluitkosten of kosten voor nummerbehoud.
 8. Houd je verbruik in de gaten met een app of de website van jouw provider, zodat je weet wanneer het tijd is om jouw bundel aan te passen en zo overbodige uitgaven vermijdt.
 9. Overweeg een maandelijks opzegbaar abonnement als jouw situatie snel kan veranderen, zodat je flexibel blijft en niet vastzit aan lange contracten.

Nu we weten hoe we kunnen besparen op sim-only abonnementen, laten we vervolgens kijken hoe we deze kunnen opzeggen of verlengen op de meest efficiënte manier.

Conclusie

Een sim only contract biedt je vrijheid en besparingen. Met de juiste vergelijking vind je snel het best passende pakket voor jouw mobiele telefoon. Bekijk offers van diverse aanbieders en kies wat het beste bij je gebruik past.

Zo blijf je altijd bereikbaar zonder te veel te betalen. Dit maakt sim only een slimme keuze voor wie slim wil omgaan met hun mobiele communicatiekosten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt. Je betaalt niet voor een nieuwe telefoon binnen je contract, wat het vaak goedkoper maakt.

2. Hoe kan ik sim only abonnementen vergelijken?

Je kunt verschillende providers met elkaar vergelijken door te kijken naar hoeveel belminuten, sms’jes, en data je krijgt. Ook is het belangrijk om de prijs per maand en de opzegtermijn te bekijken.

3. Kan ik mijn huidige nummer behouden als ik overstap naar een nieuw sim only abonnement?

Ja, je kunt je huidige nummer meenemen naar je nieuwe provider. Dit heet nummerbehoud en zorgt ervoor dat je makkelijk en snel overstapt zonder dat iemand merkt dat je van abonnement bent veranderd.

4. Zijn er sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn?

Ja, er zijn sim only abonnementen die je elk moment kunt opzeggen. Deze flexibiliteit betekent dat je niet vastzit aan een lang contract en je abonnement kunt aanpassen wanneer je maar wilt.

5. Kan ik met een sim only abonnement ook in het buitenland bellen en internetten?

Sim only in het buitenland werken vaak net zoals thuis, afhankelijk van de afspraken tussen jouw provider en providers in andere landen. Controleer wel altijd de voorwaarden voor roaming om verrassingen te voorkomen.

6. Wat gebeurt er als ik meer data of belminuten gebruik dan mijn abonnement toestaat?

Als je meer gebruikt dan in je bundel zit, betaal je extra kosten per sms, minuut bellen of MB data. Het is daarom belangrijk om een abonnement te kiezen dat het beste past bij jouw gebruik om onverwachte kosten te vermijden.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.