In dit artikel

Professionals bespreken Office 365 abonnementen in moderne kantooromgeving.

Tips voor het kiezen van de juiste abonnementen voor Office 365

In dit artikel

Het kiezen van het juiste Office 365-abonnement lijkt misschien ingewikkeld. Er zijn veel opties. Ik, Martijn Meeuwis, gebruik mijn ervaring met BesteAbonnementen.nl om jou hierbij te helpen.

Samen met mijn team bied ik advies over diverse abonnementsdiensten. Dit maakt ons experts in het vinden van de perfecte match voor jouw bedrijf.

Een belangrijk feit is dat Microsoft 365 niet alleen gaat over tekstverwerkers of presentatieprogramma’s. Het omvat ook 1TB opslag en een 50GB-postvak. Dit artikel geeft inzicht dat je verder helpt.

Lees verder.

Samenvatting

  • Vergelijk goed de functies en voordelen van de verschillende Microsoft 365-abonnementen om het beste pakket voor jouw bedrijf te vinden.
  • Denk na over je toekomstige bedrijfsbehoeften en groei voordat je een abonnement kiest, zodat je niet snel hoeft te wisselen.
  • Overweeg de jaarlijkse betalingsoptie voor jouw Microsoft 365-abonnement om geld te besparen in vergelijking met maandelijkse betalingen.
  • Vergeet niet dat je het abonnement kunt opzeggen via de beheerpagina van Microsoft als het niet langer aan jouw behoeften voldoet.
  • Maak gebruik van cloudopslag, zoals OneDrive, voor veilige toegang tot bestanden vanaf elke locatie en vergemakkelijk samenwerking binnen jouw team.

Overzicht van Office 365-abonnementen

Office 365 biedt een scala aan opties voor elke soort gebruiker, van individuen tot bedrijven. Elk abonnement heeft zijn eigen set aan voordelen en functies die aansluiten bij verschillende behoeften en budgetten.

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic maakt samenwerken makkelijk. Je krijgt toegang tot e-mail, online opslagdiensten en Office-apps via de browser. Dit plan is perfect voor teams tot 300 leden.

Het helpt bij het houden van online vergaderingen en het delen van bestanden, zonder ingewikkelde installatieprocessen.

Dit abonnement ondersteunt jouw bedrijf bij identiteits-, toegangs- en gebruikersbeheer. Met Microsoft 365 Business Basic werk je efficiënt samen, waar je ook bent. De maandelijkse of jaarlijkse betalingsopties bieden flexibiliteit voor jouw budgettering.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard biedt alles wat bedrijven nodig hebben om efficiënt te werken. Je krijgt de nieuwste desktopversies van productiviteitstools zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint.

Ook inbegrepen zijn Access en Publisher, perfect voor zakelijk gebruik. Met dit abonnement kun je e-mail hosting gebruiken en bestanden opslaan. Bovendien is het mogelijk apps op verschillende apparaten te openen, wat flexibel werken ondersteunt.

Dit pakket is geschikt voor ondernemingen die zowel online als offline willen werken, met een aanbod dat groei ondersteunt.

Door te kiezen voor Microsoft 365 Business Standard, profiteer je van beveiligde cloudopslag tot 6 TB en kun je tegelijkertijd op vijf toestellen inloggen. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die tot 300 gebruikers willen beheren.

Het biedt de juiste mix van tools en clouddiensten om kosten effectief te beheren zonder in te boeten op de kwaliteit van samenwerking of beveiliging. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor het volgende niveau van bedrijfsvoering: Microsoft 365 Business Premium.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium biedt ondernemingen krachtige applicaties en clouddiensten. Deze speciale versie zorgt voor uitgebreide bescherming tegen online bedreigingen. Bedrijven krijgen geavanceerde tools voor identiteits- en toegangsbeheer.

Dit helpt hen bij het veilig houden van hun gegevens. Kiezen voor dit abonnement kan flink in de kosten schelen.

Met dit abonnement maken bedrijven gebruik van de nieuwste Office-applicaties. Ze kunnen overal werken dankzij de sterke cloudondersteuning. De beveiligingsfeatures zijn topklasse, waardoor bedrijfsinformatie goed beschermd blijft tegen cyberaanvallen.

Dit maakt Microsoft 365 Business Premium een slimme keuze voor bedrijven die kosteneffectief willen werken en tegelijkertijd hun cyberveiligheid willen verhogen.

Microsoft 365-apps voor bedrijven

Na het verkennen van Microsoft 365 Business Premium, richten we ons nu op Microsoft 365-apps voor bedrijven. Dit abonnement is perfect voor bedrijven die behoefte hebben aan de kern Office-toepassingen zonder extra zakelijke diensten.

Gebruikers krijgen toegang tot de nieuwste versies van programma’s zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Deze zijn niet alleen up-to-date maar ook beschikbaar op verschillende platforms, waaronder pc, Mac, iOS en Android.

Dit zorgt ervoor dat teams overal en op elk apparaat efficiënt kunnen werken.

De focus ligt hier op flexibiliteit en eenvoud, waardoor het een slimme keuze is voor bedrijven die de basis willen zonder zich te binden aan extra features die ze misschien niet nodig hebben.

Elk lid van je team kan de kracht van deze applicaties benutten om projecten te beheren, gegevens te analyseren en professionele documenten te creëren. Dit alles zonder de complexiteit van meer geavanceerde IT-diensten.

Zo blijf je wendbaar en klaar om te reageren op veranderende zakelijke eisen.

Diverse Office 365-abonnementen met stedelijk kantoorlandschap en moderne apparatuur.

Hoe kies je het juiste Office 365-abonnement?

Ontdek welk Office 365-pakket het beste past bij jouw bedrijf door je behoeften af te wegen tegen de functies en kosten.

Overweging van uw bedrijfsbehoeften

Elk bedrijf is anders en heeft unieke vereisten. Het is essentieel om goed na te denken over wat jouw onderneming echt nodig heeft. Denk aan de grootte van je bedrijf, het aantal medewerkers en welke taken zij dagelijks uitvoeren.

Gebruiken jullie veel Word-documenten, Excel-spreadsheets of PowerPoint-presentaties? Of is e-mail met Outlook en online samenwerken via Teams belangrijker? Deze vragen helpen om de kernbehoeften van jouw bedrijf in kaart te brengen.

Kijk ook naar de groeiplannen van jouw onderneming. Misschien heb je nu genoeg aan de basisfuncties, maar vraagt uitbreiding in de toekomst om meer geavanceerde tools zoals databescherming of beheer van mobiele apparaten.

Door nu al na te denken over wat je bedrijf op lange termijn nodig heeft, kies je een abonnement dat niet alleen voor nu, maar ook voor later geschikt is. Dit voorkomt dat je snel moet overstappen naar een ander pakket, waardoor je tijd en geld bespaart.

Vergelijken van de functies van de verschillende abonnementen

Na het overwegen van uw bedrijfsbehoeften is de volgende stap het vergelijken van de functies van de verschillende abonnementen. Dit zal u helpen het abonnement te kiezen dat het beste bij uw situatie past.

Abonnement Email Cloudopslag Apps Veiligheid Prijsvoordeel
Microsoft 365 Business Basic Ja 1 TB Web en mobiel Standaard Goed voor starters
Microsoft 365 Business Standard Ja 1 TB Alles Hoog Beste voor MKB
Microsoft 365 Business Premium Ja 1 TB Alles Hoogste Goed voor bedrijven met gevoelige data
Microsoft 365-apps voor bedrijven Nee 1 TB Desktop en mobiel Standaard Budgetvriendelijk voor app-gebruik

Kies het abonnement dat past bij wat u nodig hebt. Denk aan uw budget en wat u het meeste gebruikt. Elk abonnement heeft zijn voordelen.

Kostenoverwegingen

Bij het kiezen van een Office 365-abonnement speelt de prijs een grote rol. Je bespaart 17% als je kiest voor jaarbetaling bij het Microsoft 365 Family-abonnement. Dit is een belangrijk voordeel om te overwegen.

De verschillen tussen maandelijkse en jaarlijkse betaling bij Microsoft 365 Business Basic of Standard laten ook zien dat je meer kunt besparen door vooruit te plannen.

Kijk ook naar de flexibiliteit van de abonnementen. Je betaalt alleen voor wat je echt nodig hebt. Dit maakt Office 365 aantrekkelijk voor zowel kleine als grote bedrijven. Begrijp dat het juist door deze flexibiliteit mogelijk wordt om slim te besparen op jouw digitale werkplek behoeften.

Nu weet je meer over kosten, laten we eens kijken hoe deze abonnementen integreren met andere diensten en apparaten.

Een plat ontwerp van een modern kantoor met diverse apparaten en kantoorbenodigdheden, met uitzicht op een drukke stad.

Integratie met Andere Diensten en Apparaten

Het kiezen van het juiste Office 365-abonnement betekent ook nadenken over hoe het werkt met andere services en gadgets die je gebruikt. Het gaat erom dat je zorgt voor een vloeiende verbinding tussen je Microsoft Office hulpmiddelen en bijvoorbeeld je opslagdiensten of slimme apparaten thuis.

OneDrive-abonnement

Een OneDrive-abonnement verbetert hoe je werkt met bestanden en teams. Je krijgt hiermee toegang tot verschillende hoeveelheden cloudopslag, van 5 GB tot wel 6 TB. Dit hangt af van het abonnement dat je kiest.

OneDrive maakt het makkelijk om documenten op te slaan en te delen met collega’s of klanten. Dit is vooral handig als je vaak op verschillende plaatsen werkt.

Met OneDrive kun je ook veilig samenwerken aan projecten. Je hebt toegang tot je bestanden vanaf elke plek met een internetverbinding. Dit zorgt voor een flexibele werkervaring. Kies een abonnement dat past bij jouw behoeften aan opslag en samenwerking.

Vergelijk de verschillende opties om de juiste keuze te maken voor jou of jouw bedrijf.

Tablet en iPad-abonnement

Tablets en iPads verbeteren je ervaring met Microsoft 365 aanzienlijk. Met de juiste licentie kun je de Office-apps op deze apparaten gebruiken. Elk Microsoft 365-abonnement omvat ten minste één licentie voor deze draagbare computers.

Dit betekent dat je overal toegang hebt tot je belangrijke documenten, presentaties en e-mails.

Sommige modellen van iPads krijgen gratis toegang tot Office, maar anderen hebben misschien een betaald abonnement nodig. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je kiest welk Microsoft 365-pakket je koopt.

Met een abonnement kun je Office op tot wel 5 verschillende apparaten installeren, waaronder jouw iPad of andere draagbare computers. Dit maakt het werken op verschillende locaties veel eenvoudiger en flexibeler.

Laptop-abonnement

Naast abonnementen voor mobiele apparaten zoals tablets en iPads, is het kiezen van een laptop-abonnement ook belangrijk. Veel bedrijven bieden laptops als onderdeel van een abonnement, waardoor je op een kosteneffectieve manier altijd toegang hebt tot de nieuwste technologie.

Dit is vooral handig voor bedrijven en professionals die afhankelijk zijn van actuele software en krachtige hardware om hun werk te doen. Met een laptop-abonnement krijg je niet alleen een laptop, maar vaak ook technische ondersteuning en automatische updates voor je besturingssysteem – of dat nu Windows 10, Windows 11 of Chrome OS is.

Een ander voordeel van laptop-abonnementen is de integratie met Microsoft 365. Dit zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste versies van programma’s zoals Microsoft Word, Excel, en PowerPoint tot je beschikking hebt.

Daarnaast biedt het ook mogelijkheden om je gegevens veilig in de cloud op te slaan met diensten zoals OneDrive. Op deze manier blijft je werk toegankelijk en veilig, waar je ook bent.

Het maakt niet uit of je een klein bedrijf runt of een groot team beheert, een laptop-abonnement kan aangepast worden aan jouw specifieke behoeften.

Microsoft-abonnement Opzeggen

Zodra je besluit dat je laptop genoeg Microsoft 365 heeft gezien, is het tijd om je abonnement op te zeggen. Dit doe je eenvoudig via de beheerpagina voor diensten en abonnementen van Microsoft.

Het proces is rechttoe rechtaan. Je logt in, vindt je abonnement en klikt op ‘Opzeggen’. Microsoft vraagt misschien waarom je opzegt, maar dat is meer voor hun feedback.

Het opzeggen van je abonnement laat je controleren over je uitgaven en zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor wat je echt gebruikt. Als er vragen zijn tijdens het proces, heeft Microsoft een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen over Microsoft 365.

Deze bronnen helpen je door alle stappen heen, zodat je zonder problemen afscheid kunt nemen van je abonnement.

Veelgestelde vragen over Office 365 abonnementen

Ontdek antwoorden op al jouw vragen over Microsoft Office 365 abonnementen, van installatie tot betaalwijzen, en maak de beste keuze voor jouw digitale wereld.

Installatie van Microsoft 365-apps

U kunt de Office-applicaties van Office 365 installeren door in te loggen bij het Microsoft 365-beheercentrum en de Office-software te selecteren. Dit stelt u in staat om de applicaties op verschillende toestellen zoals computers, smartphones en tablets te gebruiken.

Met een Microsoft 365-abonnement is het mogelijk om op vijf toestellen tegelijk aangemeld te zijn. Dit maakt het werken vanaf verschillende locaties flexibel.

Microsoft 365-abonnementen bieden tot 6 TB beveiligde cloudopslag, toegankelijk voor zowel individuen als bedrijven. Dit betekent dat uw bestanden veilig in de cloud bewaard worden en overal toegankelijk zijn.

Zo kunt u gemakkelijk samenwerken en uw documenten delen met collega’s of klasgenoten, waar u ook bent.

Betaalmethoden voor de abonnementen

Je hebt meerdere opties om je Microsoft 365-abonnement te betalen. Kies voor maandelijkse of jaarlijkse betaling, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Betalen gaat gemakkelijk online via verschillende platforms zoals Bol.com, Licentie2Go, of Nandu Software.

Ook kun je rechtstreeks via Microsoft met creditcard of PayPal afrekenen. Door jaarlijks te betalen, bespaar je 17%, wat vooral handig is als je een abonnement deelt met 2 tot 6 personen.

Sommige mensen verkiezen automatische verlenging om onderbreking van hun dienst te voorkomen. Je kunt deze optie inschakelen bij de aankoop of later via jouw Microsoft-account. Dit zorgt ervoor dat jouw toegang tot belangrijke toepassingen zoals Outlook.com en mobiele apps niet onderbroken wordt.

Laten we nu overgaan naar de verschillen tussen maandelijkse, jaarlijkse en verplichte jaarlijkse betaling.

Verschil tussen maandelijkse, jaarlijkse en verplichte jaarlijkse betaling

Maandelijkse betalingen maken je Office 365-abonnement flexibeler. Je kunt elke maand beslissen of je het blijft gebruiken. Maar, deze optie kost op lange termijn meer geld dan wanneer je voor een jaar betaalt.

Kies je voor jaarlijkse betaling, dan bespaar je geld omdat het tarief lager ligt. Dit is handig als je zeker weet dat je Office 365 lang gaat gebruiken.

Voor sommige Office 365-pakketten is er ook een verplichte jaarlijkse betalingsoptie. Hierbij betaal je voor een heel jaar, maar het verschil is dat dit soort overeenkomsten automatisch elk jaar vernieuwen.

Dit zorgt voor gemak omdat je niet elk jaar hoeft te onthouden om te betalen. Echter, als je financiële situatie wijzigt, kan het lastig zijn om deze verplichting aan te passen.

Overgang van een proefversie naar een betaald abonnement

Na het begrijpen van de verschillende betalingsplannen, is de volgende stap de overgang van een probeerversie naar een betaald abonnement. Dit proces is eenvoudig en stelt u in staat om zonder onderbreking gebruik te blijven maken van alle voordelen van Office 365.

Zodra uw proefperiode eindigt, ontvangt u een melding om over te stappen op een betaalde versie. U kiest het abonnement dat het beste past bij uw wensen en budget.

U volgt gewoon de stappen die door Microsoft worden aangegeven. Dit omvat het invoeren van uw betaalgegevens en het bevestigen van uw abonnementskeuze. Zorg ervoor dat u het juiste pakket selecteert – of dat nu Microsoft 365 Personal of een andere optie is – zodat u de voor u relevante functies krijgt.

Het instellen van uw thuisnetwerk, gebruikmaken van Microsoft Edge, en zorgen voor beveiliging met Windows Defender zijn onderdelen die naadloos verdergaan na de overstap. Met deze acties zorgt u voor een soepele overgang en blijft uw productiviteit hoog zonder dat u belangrijke toepassingen mist.

Conclusie

Het kiezen van het perfecte Microsoft 365 pakket voor jouw bedrijf lijkt misschien moeilijk. Maar als je goed kijkt naar wat je echt nodig hebt, wordt het makkelijker. Vergelijk de functies en prijzen van elk pakket.

Denk na over hoe elk abonnement jouw team kan helpen slimmer te werken. Met de juiste keuze verhoog je de productiviteit en zorg je voor een vlotte samenwerking. Kies wijs en laat Microsoft 365 jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes leiden.

Veelgestelde Vragen

1. Welke browsers ondersteunen Office 365 optimaal?

Office 365 werkt het beste met de nieuwste versies van Microsoft Edge, Safari, Google Chrome en Firefox. Het gebruik van verouderde browsers zoals Internet Explorer kan leiden tot beperkte functionaliteit.

2. Is Office 365 compatibel met alle besturingssystemen?

Ja, Office 365 is ontworpen om compatibel te zijn met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows en macOS. Dit zorgt voor een soepele gebruikerservaring op verschillende apparaten.

3. Kan ik Office 365 gebruiken op mijn Xbox Live?

Hoewel Xbox Live voornamelijk is ontworpen voor gaming, biedt het ook toegang tot bepaalde Microsoft-services. Echter, voor de volledige functionaliteit van MS Office-producten is het aanbevolen om deze op een computer of mobiel apparaat te gebruiken.

4. Hoe zorg ik ervoor dat mijn gegevens veilig zijn in Office 365?

Microsoft Defender is een ingebouwde beveiligingsfunctie die helpt bij het beschermen van uw gegevens in Office 365. Het is belangrijk om altijd de laatste software-updates te installeren en sterke wachtwoorden te gebruiken voor extra veiligheid.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Tips voor het kiezen van de juiste abonnementen voor Office 365

Laat een reactie achter