In dit artikel

Een persoon vergelijkt software-abonnementsopties op een laptop in een modern kantoor.

Vergelijk verschillende abonnementen voor tekstverwerkingssoftware, waaronder abonnementen voor Word

In dit artikel

Het kiezen van het juiste abonnement voor tekstverwerkingsprogramma’s kan overweldigend zijn. Met zo veel opties, hoe weet je welk abonnement het beste past bij jouw behoeften? Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, jaren ervaring in het adviseren over de beste productabonnementen.

Mijn advies helpt jou bij het maken van de juiste keuze.

In deze blog vergelijken we verschillende abonnementen voor tekstverwerking, inclusief die voor Microsoft Word. Ontdek welk aanbod het meest geschikt is voor jou, of je nu een student, professional of een groot bedrijf bent.

Met mijn achtergrond en expertise zorgen we ervoor dat je alle nodige informatie krijgt om een weloverwogen beslissing te nemen. Lees verder.

Samenvatting

  • Microsoft 365 Family biedt toegang tot programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint voor maximaal zes personen. Het maakt samenwerken gemakkelijk en biedt tot 6 TB opslagruimte in de cloud.
  • Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021 is ideaal voor studenten en thuiswerkers die geen abonnement nodig hebben. Het bevat de klassieke versies van Word, Excel en PowerPoint voor een eenmalige aankoop.
  • Microsoft 365 Personal is perfect voor individuele gebruikers. Je kunt de software op vijf apparaten installeren en krijgt 1 TB opslag in OneDrive, plus geavanceerde beveiliging tegen virussen.
  • Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021 omvat essentiële tools voor kleine ondernemingen en gezinnen, ondersteunt de creatie van professionele documenten en e-mailbeheer zonder jaarlijkse vernieuwing.
  • Microsoft 365-abonnementen blijven up-to-date met de nieuwste functies en beveiligingsupdates, ideaal voor gebruikers die altijd toegang willen tot de meest actuele softwareversies.

Overzicht Verschillende Abonnementen voor Tekstverwerkingssoftware

Het kiezen van de juiste tekstverwerkingssoftware is cruciaal voor jouw productiviteit. Elk abonnement biedt unieke voordelen, van Microsoft 365 Family waarmee je met je hele gezin kan samenwerken, tot Office voor Zelfstandigen dat perfect is voor ondernemers.

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Family tilt jouw productiviteit naar een hoger niveau. Je krijgt toegang tot bekende programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint, boordevol premiumfuncties. Dit abonnement werkt perfect voor families tot zes personen.

Elk familielid kan het gebruiken op verschillende apparaten, waaronder pc’s, Macs, smartphones en tablets. Dit maakt het delen van abonnement en samenwerken in real-time gemakkelijker en efficiënter.

Met Microsoft 365 Family kun je tegelijkertijd op vijf verschillende apparaten aanmelden. Daarnaast biedt het abonnement tot wel 6 TB veilige opslagruimte in de cloud. Dit is ideaal voor het bewaren van belangrijke documenten en bestanden.

Je profiteert bovendien van geavanceerde beveiliging om je gegevens tegen cyberdreigingen te beschermen. Zo blijft jouw familie veilig terwijl jullie online zijn, of dat nu voor school, werk of entertainment is.

Microsoft 365 Personal

Met Microsoft 365 Personal krijg je een abonnement voor één gebruiker. Dit pakket laat je de software op vijf toestellen installeren. Dit omvat pc’s, Macs, smartphones en tablets.

Je hebt ook recht op 1 TB opslagruimte in de wolk. Hierin kan je documenten, tabellen en presentaties bewaren. Word, Excel en PowerPoint zijn inbegrepen. Documenten die je maakt, worden automatisch bewaard in OneDrive.

Dit abonnement biedt niet alleen toegang tot basisprogramma’s zoals tekstverwerkers en spreadsheets. Het geeft ook geavanceerde beveiliging tegen virussen. Bovendien geniet je van extra functies voor meer productiviteit.

Denk aan online bescherming en draaitafels met gegevens uit Excel. Dit maakt het een krachtig pakket voor individueel gebruik. Laten we nu eens kijken naar Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021.

Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021

Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021 is een slimme keuze als je op zoek bent naar betrouwbare kantoorsoftware. Het pakket is beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Je krijgt programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.

Dit alles met een eenmalige aankoop, zonder abonnement.

Dit pakket bevat de klassieke 2021-versies van deze programma’s, inclusief Outlook. Het is perfect voor studenten en mensen die thuis werken. Je kunt documenten maken, spreadsheets beheren en presentaties ontwerpen.

Alle nodige tools voor school of het thuiswerken zijn inbegrepen.

Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021

Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021 is ontworpen voor gezinnen en kleine ondernemingen. Het pakket omvat verschillende programma’s zoals Tekstverwerker, Rekenblad, Presentatieprogramma, E-mailbeheer, Publicatiemiddel, Databankbeheer en Samenwerkingsplatform.

Deze versie helpt je om efficiënt te werken, of je nu thuis bent of in een klein kantoor.

Het bevat alle essentiële hulpmiddelen die nodig zijn voor het creëren van professionele documenten, het analyseren van gegevens, het maken van overtuigende presentaties, en het beheren van e-mails.

Gebruikers waarderen de eenmalige aankoopoptie, wat betekent dat je niet jaarlijks hoeft te vernieuwen zoals bij een abonnement. Dit maakt het een kosteneffectieve keuze voor diegenen die stabiliteit zoeken in hun software-uitgaven.

Een bureau met meerdere computermonitors en kantoorbenodigdheden.

Toelichting op Microsoft 365 Abonnement

Ontdek hoe Microsoft 365 Abonnement met tools zoals Word, Excel, en PowerPoint jouw manier van werken kan transformeren.

Voordelen van Microsoft 365

Met Microsoft 365 krijg je toegang tot de nieuwste versies van essentiële kantoorprogramma’s zoals Tekstverwerker, Rekenblad, en Presentatiegids. Deze programma’s worden continu bijgewerkt, dus je hebt altijd de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Je kunt documenten opslaan in de veilige cloudopslag van OneDrive. Hierdoor kun je waar en wanneer je maar wilt aan je documenten werken, zolang je internettoegang hebt. Met 1 TB opslagruimte heb je meer dan genoeg plaats voor al je bestanden.

Een ander voordeel is dat abonnementen beschikbaar zijn voor individueel gebruik of voor groepen tot zes personen. Dit maakt het ideaal voor families of kleine teams die willen samenwerken.

Je kunt in real-time samenwerken aan projecten, wat teamwork en productiviteit verbetert. Bovendien profiteer je van extra beveiliging tegen virussen en malware dankzij geïntegreerde bescherming die jouw data veilig houdt.

Met deze abonnementen geniet je niet alleen van hoogwaardige apps, maar ook van betere samenwerkingsmogelijkheden en topbeveiliging.

Vereisten voor Microsoft 365

To create an engaging and informative piece on the significance of practical guidance, consider exploring how actionable tips can help in everyday scenarios—such as when tackling common productivity blockers or seeking to enhance one’s approach to task management.

Imagine diving deep into the world of effective to-do lists, perhaps by structuring your content around a hypothetical scenario:.

“Je staat op het punt je dag te beginnen, maar de berg werk die voor je ligt, lijkt onoverkomelijk. Je weet dat een takenlijst je zou kunnen helpen, maar waar begin je? De kunst van het maken van een effectieve takenlijst is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.

In dit artikel onthullen we enkele eenvoudige stappen om jouw productiviteit te verhogen.”.

By contextualizing the value of a well-structured to-do list within a relatable scenario, readers are more likely to engage with the content and apply the advice to their own lives.

Remember, the key to a compelling narrative lies in its relevance and applicability to the reader’s experiences.

Een professionele en productieve werkplek met een laptop en Microsoft 365-logo.

Veelgestelde Vragen over Microsoft 365

Ontdek de antwoorden op al je vragen over Microsoft 365, van het verschil tussen Office 2021 en de voordelen van een abonnement, tot hoe je jouw account kan beheren op Outlook.com of je bestanden veilig houdt met Microsoft Defender.

Duik in de details om alles te leren wat je moet weten.

Verschil tussen Office 2021 en Microsoft 365

Office 2021 en Microsoft 365 lijken veel op elkaar omdat ze beide toegang geven tot populaire programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel. Het grootste verschil zit in hoe je voor deze diensten betaalt en gebruikt.

Office 2021 koop je eenmalig en gebruik je op één computer. Dit betekent dat je vooraf betaalt en de software blijft gebruiken zonder extra kosten. Microsoft 365 werkt anders. Dit is een abonnementsservice waarbij je elk jaar of elke maand betaalt.

Met Microsoft 365 kun je de software op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Daarnaast krijg je extra diensten zoals meer opslagruimte in de cloud.

Microsoft 365 biedt ook voortdurend updates aan. Dit houdt jouw programma’s up-to-date met de nieuwste functies en beveiligingsupdates. Bij Office 2021 krijg je alleen de basisversie van de software zonder toekomstige updates voor nieuwe functies.

Dit maakt Microsoft 365 flexibeler en meer aanpasbaar aan veranderende behoeften dan Office 2021.

Noodzaak van Microsoft-account voor Microsoft 365

Voor het gebruik van Microsoft 365 is een Microsoft-account onmisbaar. Dit account heb je nodig om je abonnement te activeren en toegang te krijgen tot alle functies. Zo zorg je ervoor dat al je documenten veilig worden opgeslagen in OneDrive en kun je overal aan je bestanden werken.

Een Microsoft-account helpt ook bij het installeren van de nieuwste versies van programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint op je apparaten. Zonder dit account zijn deze voordelen niet beschikbaar.

Daarom is het essentieel voor iedereen die optimaal wil profiteren van Microsoft 365.

Aantal gebruikers voor een Microsoft 365-abonnement

Microsoft 365-abonnementen laten tot zes mensen toe om de voordelen ervan te delen. Elk van deze gebruikers mag het abonnement op vijf verschillende apparaten tegelijk gebruiken. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot Word, Excel en PowerPoint op laptops, tablets en telefoons zonder extra kosten.

Men kan eenvoudig wisselen tussen apparaten met een Microsoft 365-abonnement. Zo blijft je werk altijd binnen handbereik, of je nu op een desktop computer werkt of onderweg bent met je smartphone.

Omdat elk lid zijn of haar eigen account heeft, blijven documenten en instellingen persoonlijk en veilig.

Microsoft 365-abonnementen voor Bedrijven

Kies het juiste Microsoft 365-pakket voor jouw onderneming en til je bedrijf naar een hoger niveau. Ontdek de voordelen van tools zoals Word, Excel, PowerPoint, en Teams, aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf.

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic is perfect voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het geeft tot 300 medewerkers toegang tot cruciale tools zoals Word, Excel en PowerPoint via het internet.

Hiermee kunnen teams overal werken, bestanden delen en samenwerken in realtime. Dit abonnement ondersteunt ook online vergaderingen, waardoor communicatie soepel verloopt.

Daarnaast biedt het robuuste functies voor identiteits-, toegangs- en gebruikersbeheer. Bedrijven houden hun data veilig en beheren makkelijk wie toegang heeft. Met online opslag en deling zijn bestanden altijd beschikbaar, veilig en up-to-date.

Dit maakt Microsoft 365 Business Basic een compleet pakket voor bedrijven die innovatief willen blijven zonder zware investeringen in software.

Microsoft 365 Business Standard

Na het bespreken van Microsoft 365 Business Basic, stappen we nu over op een meer uitgebreide optie: Microsoft 365 Business Standard. Deze keuze biedt niet alleen alles wat Basic heeft, maar voegt daar ook desktoptoepassingen van Word, Excel en PowerPoint aan toe.

Dit abonnement is perfect voor bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerdere productiviteitshulpmiddelen en e-mailbeheer. Gebruikers krijgen de vrijheid hun licenties tot op 300 apparaten te installeren, waarmee dit pakket ideaal wordt voor middelgrote ondernemingen.

Klanten die kiezen voor Microsoft 365 Business Standard genieten van de luxe van e-mailhosting met aangepaste e-maildomeinen en toegang tot innovatieve apps zoals Outlook en OneNote op meerdere toestellen.

Dit zorgt voor een vlotte communicatie en samenwerking binnen teams, ongeacht waar ze werken. Bovendien, dankzij de inclusie van Microsoft Teams, wordt het coördineren van projecten en het houden van vergaderingen eenvoudiger dan ooit.

Dit abonnement bundelt essentiële gereedschappen voor hedendaagse bedrijven in één handig pakket.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium is perfect voor bedrijven met tot 300 medewerkers. Dit abonnement biedt niet alleen desktop-, internet- en draagbare varianten van tekstverwerker en spreadsheets, maar ook geavanceerd beheer en beveiliging voor werknemers.

Bedrijven vinden hier een complete oplossing voor hun productiviteitseisen.

Het omvat beveiligde wolkopslag tot wel 6 TB, essentieel voor het veilig bewaren van grote hoeveelheden gegevens. Dit maakt Microsoft 365 Business Premium ideaal voor organisaties die uitgebreide en geïntegreerde hulpmiddelen nodig hebben om efficiënt te functioneren.

Microsoft 365-apps voor bedrijven

De apps van Microsoft 365 voor bedrijven maken het eenvoudiger om aan projecten te werken, overal en op elk apparaat. Desktopversies zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn inbegrepen.

Bedrijven blijven up-to-date dankzij automatische updates, waardoor ze altijd de nieuwste hulpmiddelen bij de hand hebben. Deze flexibiliteit is perfect voor een snel veranderende bedrijfsomgeving.

Beschikbaar voor pc, Mac, iOS en Android, zorgen deze apps ervoor dat teams efficiënt kunnen samenwerken. Kiezen uit verschillende abonnementen helpt elk bedrijf de juiste tools te vinden die aansluiten bij hun behoeften.

Dit maakt Microsoft 365 een essentiële keuze voor moderne bedrijven die willen groeien en concurreren in hun markt. Laten we nu kijken naar veelgestelde vragen over Microsoft 365 voor bedrijven.

Veelgestelde Vragen over Microsoft 365 voor Bedrijven

Ontdek antwoorden op alle prangende vragen over Microsoft 365 voor uw bedrijf en maak de juiste keuze voor uw team.

Installatie van Microsoft 365-apps op apparaten

Je kunt Microsoft 365-apps eenvoudig installeren op je verschillende toestellen. Dit geldt voor besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 11, maar ook macOS. Nadat je een abonnement hebt gekozen, bezoek je de Microsoft Store.

Daar kun je de apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook downloaden. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met je Microsoft-account om het proces te starten.

Voor elk abonnement mag je de programma’s op een bepaald aantal apparaten zetten. Dit hangt af van wat voor abonnement je hebt. Na het downloaden installeer je de software op je pc, laptop of Mac.

Volg hiervoor de stappen die worden weergegeven. Zo heb je altijd toegang tot je belangrijke documenten en mails, waar je ook bent.

Verschil tussen maandelijkse, jaarlijkse en verplichte jaarlijkse betaling

Bij maandelijkse betaling ontvang je elke maand een factuur voor je Microsoft 365 abonnement. Dit geeft je de flexibiliteit om per maand te beslissen of je het abonnement wilt voortzetten.

Jaarlijkse betaling daarentegen, betekent dat je een keer per jaar betaalt. Hiermee kun je vaak wat geld besparen omdat er korting gegeven wordt in vergelijking met de maandelijkse optie.

Verplichte jaarlijkse betaling is een systeem waarbij je elk jaar moet betalen en niet elke maand kunt kiezen. Deze optie heeft niet de flexibiliteit van maandelijkse betalingen en vereist een langere toewijding.

Elk van deze betaalmethoden heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van jouw behoeften en hoe jij jouw financiën het liefst beheert.

Behoud van instellingen en bestanden bij omzetting van proefversie naar betaald abonnement

Als je de overstap maakt van een gratis proefperiode naar een betaald abonnement, hoef je je geen zorgen te maken over je eerder gemaakte documenten en aangepaste instellingen. Alles wat je hebt opgeslagen en ingesteld in programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint blijft precies zoals het was.

Je werk gaat niet verloren en je kunt zonder onderbreking verder gaan waar je gebleven was.

Het systeem zorgt ervoor dat jouw instellingen, documenten en projecten veilig overgezet worden. Dit betekent dat de overgang naadloos verloopt. Je creditcard wordt pas belast na afloop van de proefperiode, waarna je automatisch overgaat naar het betaalde abonnement.

Zo kun je ongestoord blijven genieten van alle functies die Microsoft Office te bieden heeft, zonder iets opnieuw te moeten instellen of verliezen.

Hoe een Microsoft Abonnement Opzeggen

Het opzeggen van een Microsoft-abonnement lijkt misschien ingewikkeld, maar met deze stappen wordt het eenvoudig. We gaan je door het proces leiden.

  1. Bezoek de website van Microsoft en log in op jouw account. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot je abonnementen.
  2. Navigeer naar ‘ Services en abonnementen‘. Hier zie je een overzicht van alle diensten waarvoor je bent aangemeld.
  3. Zoek het abonnement dat je wilt opzeggen en selecteer ‘Beheren’. Elke optie geeft je meer details over wat je precies kunt doen met jouw abonnement.
  4. Kies voor ‘ Abonnement opzeggen‘ of soms zie je ‘Upgrade uitvoeren’ staan, afhankelijk van wat beschikbaar is voor jouw specifieke pakket.
  5. Volg de stappen die Microsoft aangeeft om het proces af te ronden. Ze zullen vaak bevestiging vragen om er zeker van te zijn dat je jouw keuze begrijpt.

Dit proces helpt gebruikers hun abonnement gemakkelijk te beëindigen wanneer ze dat nodig vinden. Door deze stappen te volgen, kun je zorgen dat je alleen betaalt voor wat je echt gebruikt.

Conclusie

Kiezen tussen verschillende pakketten voor je teksteditor, waaronder de plannen voor Word, vraagt om aandacht. Elk aanbod heeft unieke voordelen die passen bij jouw behoeften. Denk na over wat jij belangrijk vindt.

Wil je altijd de nieuwste functies? Of volstaat een basisversie voor jou? Jouw keuze hangt af van je werkwijze, samenwerking met anderen en budget. Met deze inzichten vind je zeker het abonnement dat bij je past, of je nu thuis werkt of deel uitmaakt van een groot team.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een abonnement op Microsoft Office 365 voor tekstverwerking?

Een abonnement op Microsoft Office 365 biedt toegang tot Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Het ondersteunt ook verschillende besturingssystemen zoals Windows 8.1 en Windows Vista, en biedt gratis apps voor mobiele apparaten.

2. Kan ik met Office 365 ook andere Microsoft-diensten gebruiken?

Ja, met Office 365 kun je ook gebruikmaken van andere Microsoft-diensten zoals Outlook, OneDrive, en zelfs Xbox Live. Het zorgt voor een geïntegreerde ervaring over verschillende platforms.

3. Zijn er gratis alternatieven voor tekstverwerkingssoftware?

Er zijn gratis apps beschikbaar die basisfuncties voor tekstverwerking bieden. Google Inc. biedt bijvoorbeeld Google Docs aan, dat werkt op verschillende besturingssystemen, waaronder Chrome OS.

4. Hoe zit het met de beveiliging van mijn documenten in Office 365?

Office 365 werkt samen met Windows Defender en andere antivirus-software om je documenten te beschermen tegen malware en virussen. Het zorgt voor een veilige werkomgeving.

5. Wat maakt Office 365 anders dan andere tekstverwerkingssoftware?

Office 365 biedt naast tekstverwerking ook toegang tot uitgebreide applicaties zoals Excel en PowerPoint, en integratie met cloudservices zoals OneDrive. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vergelijk verschillende abonnementen voor tekstverwerkingssoftware, waaronder abonnementen voor Word

Laat een reactie achter