In dit artikel

Een persoon vergelijkt verschillende Windows-besturingssysteemabonnementsopties op een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Vergelijk alle abonnementen voor Windows operating system wordt Vergelijk alle abonnementen voor Windows operating system – Abonnement Windows in Dutch.

In dit artikel

Het kiezen van het juiste abonnement voor het Windows-besturingsprogramma kan een uitdaging zijn. Er zijn veel opties, en het is niet altijd duidelijk welke het beste bij jouw behoeften past.

Martijn Meeuwis, met zijn ruime ervaring op het gebied van productabonnementen, helpt je de mist te doorzien. Samen met zijn expertise van BesteAbonnementen.nl biedt hij helder advies over hoe je de beste keuze maakt.

De wereld van Microsoft 365 en de diverse ondersteunde functies zoals Microsoft Edge en automatische upgrades maken deze keuze nog belangrijker. Dit artikel geeft unieke inzichten en praktische tips om je te gidsen bij het vergelijken van alle abonnementen voor het Windows-besturingsprogramma.

Ontdek wat echt telt. Lees verder.

Samenvatting

 • Met Microsoft 365 Personal krijg je een jaar lang toegang tot Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint, plus 1 TB opslagruimte op OneDrive. Dit abonnement werkt op PC’s en Macs en biedt automatische updates.
 • Het Microsoft 365 Family – abonnement is ideaal voor gezinnen tot zes personen. Elk lid kan het abonnement op vijf apparaten tegelijk gebruiken en krijgt 1 TB opslag op OneDrive. Dit maakt samenwerken en bestanden delen binnen het gezin makkelijk.
 • Voor diegenen die alleen de basis Office – apps zonder abonnementskosten zoeken, is Office Home & Student een goede keuze. Dit biedt Word, Excel en PowerPoint voor een eenmalige aankoop, maar zonder de extra cloudopslag en beveiliging.
 • Windows Besturingssysteemlicenties zijn voordelig verkrijgbaar via livekaarten.nl met digitale codes. Dit is een budgetvriendelijke optie voor wie alleen het besturingssysteem nodig heeft.
 • Grote organisaties kunnen door een Enterprise Agreement te kiezen van prijsvoordeel genieten bij de aankoop van Windows Operating System in grote volumes. Dit omvat meer dan alleen het besturingssysteem en biedt extra Microsoft services.

Hoe kiest u het beste abonnement voor Windows Operating System

Het kiezen van het juiste abonnement op het Windows Besturingssysteem begint bij het begrijpen van uw eigen behoeften. Vergelijk de kosten en voordelen van verschillende pakketten om een keuze te maken die past bij uw situatie.

Overweging van uw behoeften

Bij het kiezen van een abonnement voor het Windows besturingssysteem, is het belangrijk jouw eigen wensen goed te begrijpen. Denk na over hoe je jouw apparaat gebruikt. Heb je het vooral nodig voor thuisgebruik, of zet je het in voor je werk? Dit kan bepalen welk type abonnement het beste bij je past.

Als je veel met documenten werkt, kan Microsoft 365 Personal of Microsoft 365 Family interessant zijn. Deze bieden toegang tot Office-software zoals Microsoft Word en Excel, die handig zijn voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Ook moet je overwegen op welke apparaten je het Windows besturingssysteem wilt gebruiken. Windows is niet alleen beschikbaar op computers en laptops, maar ook op sommige tablets en telefoons.

Kijk naar de compatibiliteit met jouw apparaat voordat je een besluit neemt. Na het overwegen van deze factoren, ben je beter voorbereid om de volgende stap te nemen: het vergelijken van de kosten van de verschillende abonnementen.

Kosten van de abonnementen

De prijs van een Microsoft 365-abonnement kan sterk variëren. Je kunt al een maandabonnement krijgen voor 18,20 euro. Dit is een aantrekkelijke optie als je kosten wilt besparen met Windows Hybride Voordeel.

Voor bedrijven lopen de kosten op tot 143,50 euro per maand. Het hangt dus echt af van wat jij of je bedrijf nodig heeft.

Om de beste deal te vinden, kun je verschillende Microsoft 365-abonnementen met elkaar vergelijken. Dit is handig voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik. Kijk goed naar wat elk pakket aanbiedt.

Zo kies je het abonnement dat het beste past bij jouw situatie en betaal je niet te veel voor functies die je misschien niet gebruikt.

Een persoon bekijkt verschillende Windows-besturingssysteemabonnementen op een bureau met stadsgezicht.

Microsoft 365 Personal – 1 jaar abonnement

Microsoft 365 Personal biedt je een jaar lang toegang tot essentiële software zoals Word, Excel en PowerPoint. Je krijgt ook 1 TB opslagruimte op OneDrive, waardoor je bestanden veilig en makkelijk toegankelijk zijn vanaf elke locatie.

Kenmerken & Beschrijving (Microsoft 365 Personal)

Microsoft 365 Personal is ideaal voor iemand die veel waarde hecht aan productiviteit en veiligheid. Met dit jaarabonnement kun je op vijf verschillende apparaten werken, dus of je nu thuis bent of onderweg, je blijft altijd verbonden en productief.

Het biedt 1 TB opslagruimte in de wolk, wat neerkomt op ongeveer 1000 GB voor foto’s, documenten en meer. Deze opslagruimte zorgt ervoor dat je bestanden veilig en makkelijk toegankelijk zijn vanaf elke locatie.

Inbegrepen in het abonnement zijn ook premium uitvoeringen van bekende programma’s zoals Word, Excel, en PowerPoint, samen met extra beveiligingsfuncties om je data te beschermen. Dit maakt het een sterke keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Het belangrijkste is dat het abonnement geactiveerd kan worden in heel Europa, wat betekent dat je geen problemen zult ondervinden met licenties, ongeacht waar je bent. Laten we nu eens kijken naar de voor- en nadelen van Microsoft 365 Personal.

Pros en Cons (Microsoft 365 Personal)

Na het ontdekken van de kenmerken en beschrijving van Microsoft 365 Personal, is het tijd om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Deze evaluatie helpt om een helder beeld te krijgen van wat dit abonnement kan bieden en waar het tekortschiet.

VoordelenNadelen
1 TB cloudopslagPrijs kan hoog zijn voor individueel gebruik
Gebruik op pc’s, Macs, telefoons en tabletsNiet iedereen heeft 1 TB opslag nodig
Documenten worden automatisch opgeslagen in OneDriveVoordelen minder merkbaar als je zelden Office-apps gebruikt
Omvat geavanceerde beveiligingBeperkt tot één gebruiker
Aanmelden op vijf apparaten tegelijkJaarlijkse vernieuwing nodig

Dit overzicht laat zien dat Microsoft 365 Personal een sterke keuze kan zijn voor gebruikers die de behoefte hebben aan veel opslag en het gemak van toegang op verschillende apparaten. Echter, voor diegenen die deze functies minder vaak gebruiken, kan het de moeite waard zijn om andere opties te overwegen. De beslissing hangt uiteindelijk af van jouw persoonlijke of professionele behoefte aan productiviteitstoepassingen en cloudopslag.

Een opgeruimd bureau met een laptop, creëert een rustige werkomgeving.

Microsoft 365 Family – 1 jaar abonnement

Met het Microsoft 365 Family jaarabonnement haal je meer uit je gezinstijd. Het pakket biedt toegang tot bekende programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint voor maximaal 6 personen.

Kenmerken & Beschrijving (Microsoft 365 Family)

Microsoft 365 Family is perfect voor gezinnen tot zes personen. Iedereen kan het op vijf apparaten tegelijk gebruiken, of dat nu een computer, smartphone of tablet is. Dit abonnement zorgt ervoor dat jouw familie altijd toegang heeft tot de nieuwste versies van krachtige programma’s zoals Word voor tekstverwerking, Excel voor spreadsheets, en PowerPoint voor presentaties.

Elk lid krijgt ook 1 TB extra OneDrive-opslagruimte voor bestanden, wat samen oploopt tot 6 TB.

Dit pakket ondersteunt zowel Windows als macOS, waardoor het flexibel inzetbaar is ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Bovendien komt het met premiumfuncties die samenwerken gemakkelijker maken, zoals Teams voor communicatie.

De abonnementen zijn betaalbaar per persoon, wat betekent dat je niet extra betaalt voor elk apparaat dat je gebruikt. Laten we nu de voor- en nadelen van dit pakket bekijken.

Pros en Cons (Microsoft 365 Family)

Het kiezen van het juiste abonnement voor jouw huishouden kan een uitdaging zijn. Microsoft 365 Family biedt een scala aan functies die kunnen bijdragen aan jullie productiviteitsbehoeften. Hier is een kort overzicht van de voor- en nadelen in een overzichtelijke tabel.

ProsCons
Gebruik op meerdere devicesKosten kunnen oplopen
Tot 6 TB veilige opslagMogelijk meer dan nodig voor kleine gezinnen
Toegang tot Office-programma’sSommige functies worden wellicht niet gebruikt
Altijd up-to-date softwareJaarlijkse betalingsverplichting
Extra cloudopslagVerbinding met internet vereist voor optimale werking

Dit abonnement biedt duidelijke voordelen voor gezinnen die op meerdere apparaten werken en baat hebben bij een grote hoeveelheid veilige opslag. Echter, de kosten en potentieel ongebruikte functies moeten worden overwogen. Elk gezin heeft unieke behoeften, dus het is belangrijk deze af te wegen tegen wat Microsoft 365 Family aanbiedt.

Vergelijk Microsoft 365 met Office

Het vergelijken van Microsoft 365 met Office toont duidelijke verschillen en voordelen van beide opties. Hieronder vind je een overzichtelijke vergelijking.

AspectMicrosoft 365Office
AbonnementsmodelJaarlijks of maandelijksEenmalige aankoop
ProductenWord, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, en meerWord, Excel, PowerPoint (geen regelmatige updates)
UpdatesAutomatisch, met de nieuwste functiesGeen updates na aankoop
Opslagruimte1 TB cloudopslag per gebruikerNiet inbegrepen
Gebruik op apparatenTot 6 personen op maximaal 5 apparaten elkBeperkt tot 1 PC of Mac
Extra’sSkype belminuten, toegang tot geavanceerde beveiligingsfunctiesNiet beschikbaar

Microsoft 365 biedt een breder scala aan functies en flexibiliteit vergeleken met de traditionele Office-suite. Het abonnementsmodel zorgt ervoor dat je altijd de meest recente versie van applicaties hebt, terwijl Office een eenmalige aankoop is zonder toekomstige updates. Met de opname van cloudopslag en de mogelijkheid om de software op meerdere apparaten te gebruiken, biedt Microsoft 365 duidelijke voordelen voor gebruikers die waarde hechten aan toegang, samenwerking en altijd up-to-date willen zijn.

Laten we nu een overzicht bekijken van de beschikbare Windows Operating System abonnementen.

Overzicht van beschikbare Windows Operating System abonnementen

Het kiezen van het juiste Windows Operating System abonnement kan verwarrend zijn. Hier presenteren we een overzicht van opties om jou te helpen beslissen.

 1. Microsoft 365 Personal: Dit jaarabonnement is ideaal voor individuen. Je krijgt toegang tot MS Office apps zoals Word, Excel en PowerPoint, plus 1 TB opslagruimte op OneDrive. Dit plan werkt perfect op zowel PCs als Macs, en updates ontvang je automatisch.
 2. Microsoft 365 Family: Ontworpen voor gezinnen tot zes leden, biedt dit abonnement alle voordelen van Microsoft 365 Personal, maar dan voor meerdere gebruikers tegelijkertijd. Elk lid krijgt 1 TB opslag op OneDrive, wat het delen van bestanden binnen het huishouden vergemakkelijkt.
 3. Office Home & Student: Deze eenmalige aankoop biedt klassieke MS Office toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint voor gebruik thuis of bij studie. Het mist de cloudopslag en de geavanceerde beveiliging die de Microsoft 365-abonnementen wel hebben.
 4. Windows Besturingssysteemlicenties via livekaarten.nl: Goedkope digitale codes voor verschillende Windows versies zijn hier verkrijgbaar. Deze optie is budgetvriendelijk en ideaal voor wie alleen het OS nodig heeft zonder extra’s.
 5. Enterprise Agreement (EA): Grote organisaties kunnen profiteren van deze licentieovereenkomst die prijsvoordeel biedt bij aankoop in grote volumes. Het omvat niet alleen Windows Operating System maar ook andere Microsoft services.

Elke optie heeft zijn eigen unieke voordelen afhankelijk van persoonlijke of professionele behoeften. Kies zorgvuldig uit deze lijst door je prioriteiten in gedachten te houden – of je nu zoekt naar flexibiliteit, prijsvoordeel of bepaalde applicaties en diensten nodig hebt.

Veelgestelde vragen over Windows Operating System abonnementen

Het kiezen van het juiste abonnement voor je Windows Operating System roept vaak vragen op. Hier vind je antwoorden die je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

 1. Wat zijn de kosten van een Microsoft 365-abonnement? Voor persoonlijk gebruik start de prijs laag per jaar, en deze biedt toegang tot essentiële applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint. Gaat het om een gezin, dan kun je meer betalen voor het Family-pakket dat gebruik op meerdere apparaten toelaat.
 2. Kan ik Windows 10 of Windows 11 krijgen via mijn Microsoft 365-abonnement? Ja, sommige abonnementen omvatten upgrades naar de nieuwste versies van het besturingssysteem om ervoor te zorgen dat jouw systeem up-to-date blijft.
 3. Wat is het verschil tussen Microsoft 365 en Office 365? Hoewel beide toegang geven tot Microsoft’s populaire apps, biedt Microsoft 365 ook extra voordelen zoals grote opslagruimte in de cloud en beveiligingsfuncties.
 4. Hoe verleng ik mijn jaarabonnement? Je kunt jouw abonnement gemakkelijk automatisch laten verlengen door deze optie te selecteren in jouw instellingen, wat zorgt voor ononderbroken toegang tot alle diensten.
 5. Werkt dit abonnement ook op macOS of alleen Windows? De abonnementen zijn zo ontworpen dat ze niet alleen werken op Windows-apparaten maar ook compatibel zijn met recentere macOS-versies, waardoor gebruikers flexibel tussen systemen kunnen schakelen.
 6. Krijg ik technische ondersteuning bij mijn abonnement? Absoluut, technische hulp is beschikbaar voor alle abonnementsniveaus om eventuele problemen snel en efficiënt aan te pakken.
 7. Is internettoegang vereist voor gebruik? Voor installatie en activering van jouw producten plus reguliere updates is internettoegang noodzakelijk, maar veel apps werken ook offline nadat ze geïnstalleerd zijn.
 8. Hoe veilig zijn mijn gegevens met een Microsoft 365-abonnement? Jouw veiligheid staat voorop; daarom worden uitgebreide maatregelen getroffen zoals data-encryptie en geavanceerde beveiligingsprotocollen om persoonlijke informatie te beschermen.

Met deze antwoorden ben je goed uitgerust om een bewuste keuze te maken over welk Windows Operating System-abonnement het beste past bij jouw behoeften en situatie.

Conclusie

Abonnementen kiezen voor het Windows besturingssysteem biedt voordelen. Deze keuzes maken werk en privé beter beheersbaar. Verschillende opties laten zien dat er voor ieder wat wils is.

Extra opslagruimte en privacyfuncties beschermen je gegevens. Het vergelijken van abonnementen kan geld besparen. Laat deze kans niet liggen en verbeter je digitale leven vandaag nog.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een Microsoft Office 365-abonnement voor Windows?

Een Microsoft Office 365-abonnement biedt toegang tot de nieuwste versies van Microsoft Office-applicaties, automatische updates zonder extra kosten en de mogelijkheid om het abonnement op meerdere apparaten te gebruiken.

2. Kan ik Internet Explorer of Microsoft Edge gebruiken op Windows 8.1?

Ja, je kunt zowel Internet Explorer als Microsoft Edge gebruiken op Windows 8.1. Beide browsers zijn compatibel met dit besturingssysteem.

3. Hoe verleng ik mijn jaarabonnement voor Windows zonder extra verzendkosten?

Je kunt je jaarabonnement voor Windows eenvoudig online verlengen via de Microsoft Store of Nandu Software, waar officiële licenties aangeboden worden zonder verzendkosten.

4. Werkt het Windows-besturingssysteem ook op een Mac met een Intel-processor?

Ja, het Windows-besturingssysteem kan geïnstalleerd worden op Mac-computers met een Intel-processor, waardoor je zowel macOS als Windows kunt gebruiken.

5. Hoe bescherm ik mijn thuisnetwerk en apparaten tegen virussen met Windows?

Gebruik Microsoft Defender of Windows Defender, beide bieden uitgebreide bescherming tegen virussen en andere bedreigingen voor gebruikers van het Windows-besturingssysteem.

6. Zijn er speciale versies van mobiele apps beschikbaar voor Windows Phone?

Ja, in de Microsoft Store vind je mobiele apps die speciaal ontworpen zijn voor Windows Phone, inclusief versies voor oudere systemen zoals Windows Phone 7.5.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.