In dit artikel

Abonnement Verlengen Wat zijn je Opties

Abonnement Verlengen: Wat zijn je Opties?

In dit artikel

Als abonnement specialist heb ik dagelijks te maken met klanten die hun abonnement willen verlengen. Vaak weten zij niet wat de mogelijkheden zijn en welke opties het beste bij hen passen. In deze blog zal ik verschillende opties bespreken voor het verlengen van abonnementen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet onnodig betaalt.

Key Takeaways

 1. Overweeg verschillende opties voor het verlengen van je abonnementen, zoals automatische verlenging, handmatige verlenging, onderhandelen over prijzen en switchen van provider.
 2. Vergelijk de prijzen en voorwaarden van verschillende providers voordat je een keuze maakt.
 3. Zorg dat je op tijd verlengt of opzegt en bereid je goed voor bij het onderhandelen over de prijs van je abonnement.
Abonnement Verlengen Wat zijn je Opties

Optie 1: Automatische verlenging

Automatische verlenging is een veelvoorkomende optie bij abonnementen. Dit houdt in dat het abonnement automatisch wordt verlengd na de afloopdatum, tenzij je aangeeft dat je het abonnement wilt stopzetten. Dit kan handig zijn als je geen omkijken wilt hebben naar het verlengen van je abonnement. Echter, er zitten ook nadelen aan automatische verlenging.

Een nadeel is dat je mogelijk meer betaalt dan nodig is. Vaak verhogen providers de prijs van het abonnement na de eerste contractperiode. Als je niet tijdig opzegt, betaal je automatisch de hogere prijs. Daarnaast kan het lastig zijn om het abonnement op te zeggen als je dat wilt. Sommige providers maken het moeilijk om het abonnement stop te zetten en rekenen daarvoor extra kosten.

Tips voor automatische verlenging:

 • Zet een herinnering in je agenda zodat je weet wanneer het abonnement verlengd wordt.
 • Controleer tijdig of de prijs van het abonnement verandert na de eerste contractperiode.
 • Maak tijdig gebruik van de mogelijkheid om het abonnement op te zeggen als je dat wilt.

Optie 2: Handmatig verlengen

Handmatig verlengen is een optie waarbij je zelf beslist of je het abonnement wilt verlengen. Je ontvangt hiervoor meestal een bericht van de provider dat het abonnement bijna afloopt en dat je het kunt verlengen. Het voordeel van handmatig verlengen is dat je zelf in de hand hebt of je het abonnement wilt verlengen of niet. Echter, er zitten ook nadelen aan handmatig verlengen.

Een nadeel is dat je het risico loopt om te vergeten om het abonnement te verlengen. Als je te laat bent met verlengen, kan het zijn dat je tijdelijk zonder het abonnement zit. Daarnaast kan het zijn dat je vergeet om te onderhandelen over de prijs van het abonnement.

Tips voor handmatig verlengen:

 • Zet een herinnering in je agenda zodat je weet wanneer het abonnement verlengd moet worden.
 • Onderhandel over de prijs van het abonnement als je wilt verlengen.
 • Maak gebruik van eventuele aanbiedingen of kortingen bij het verlengen van het abonnement.
Abonnement Verlengen Wat zijn je Opties

Optie 3: Onderhandelen over prijzen

Een andere optie is om te onderhandelen over de prijs van het abonnement bij het verlengen. Providers willen vaak graag klanten behouden en zijn daarom bereid om korting te geven bij het verlengen van het abonnement. Door te onderhandelen over de prijs kun je mogelijk geld besparen op het abonnement. Het voordeel van onderhandelen over prijzen is dat je mogelijk een betere deal kunt krijgen dan wanneer je het abonnement automatisch laat verlengen of handmatig verlengt.

Echter, er zitten ook nadelen aan het onderhandelen over prijzen. Niet alle providers zijn bereid om te onderhandelen over de prijs en sommige bieden alleen korting aan nieuwe klanten. Daarnaast kan het onderhandelen over prijzen tijdrovend zijn en is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Tips voor onderhandelen over prijzen:

 • Vergelijk de prijzen van verschillende providers voordat je begint met onderhandelen.
 • Bereid je goed voor en weet wat je wilt en wat je bereid bent om te betalen.
 • Wees vriendelijk en assertief bij het onderhandelen over de prijs.

Optie 4: Switchen van provider

Een laatste optie is om over te stappen naar een andere provider in plaats van je abonnement te verlengen. Soms kan het voordeliger zijn om over te stappen naar een andere provider, bijvoorbeeld als je bij een andere provider een betere deal kunt krijgen. Het voordeel van switchen van provider is dat je mogelijk geld bespaart op het abonnement en dat je een betere deal kunt krijgen.

Echter, er zitten ook nadelen aan het switchen van provider. Het kan bijvoorbeeld tijdrovend zijn om een nieuwe provider te vinden en om het abonnement over te zetten. Daarnaast kan het zijn dat je te maken krijgt met opzegtermijnen en extra kosten.

Tips voor switchen van provider:

 • Vergelijk de prijzen en voorwaarden van verschillende providers voordat je overstapt.
 • Controleer of er opzegtermijnen en extra kosten zijn bij het overstappen naar een andere provider.
 • Zorg dat je alles goed regelt voordat je het oude abonnement opzegt en het nieuwe abonnement start.
Abonnement Verlengen Wat zijn je Opties

Conclusie Abonnement verlengen

Bij het verlengen van abonnementen zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elke optie te overwegen voordat je een keuze maakt. Automatische verlenging kan handig zijn, maar het kan ook zijn dat je onnodig meer betaalt. Handmatig verlengen geeft je controle, maar je loopt ook het risico om te vergeten te verlengen. Onderhandelen over prijzen kan je geld besparen, maar het kan ook tijdrovend zijn. Switchen van provider kan voordelig zijn, maar het kan ook extra kosten met zich meebrengen.

Uiteindelijk is het belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou past en wat het meest voordelig is. Door goed te vergelijken en te onderhandelen kun je mogelijk geld besparen op het abonnement. Vergeet niet om op tijd te verlengen of op te zeggen en om alles goed te regelen voordat je overstapt naar een andere provider.

Meer belangrijke informatie over abonnementen en lidmaatschappen

Het kiezen tussen een abonnement of lidmaatschap is een persoonlijke keuze. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een abonnement? Er is een breed Scala aan abonnementen. Waar moet je beginnen? Een hulpmiddel kan zijn om meer te weten over abonnementsmodellen. Wat je natuurlijk ook wilt weten wat is voor jou op dit moment het beste abonnement of het goedkoopste abonnement. En wat zijn de voor- en nadelen van abonnementen: korte of lange looptijd. Wil je een abonnement afsluiten: Welke documenten heb je dan nodig? Belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijkheden. Daar helpen we je graag mee door veel informatie te delen met je. Je keuze hoeft niet permanent te zijn. Een Tip: Controleer je abonnementen en lidmaatschappen wel regelmatig of je er nog gebruik van maakt. Door goede keuzes te maken kun je namelijk aardig wat geld besparen. Sowieso is het belangrijk om je van de kosten bewust te zijn. Wat zijn eigenlijk de gemiddelde kosten van een maandelijks abonnement? En wat betreft de maandabonnementen: welke zijn het meest betaalbaar? En is een abonnement hetzelfde als een contract? Waar op letten bij een abonnement afsluiten? Dat zijn allemaal belangrijke vragen om antwoord op te krijgen. Wanneer je abonnement bijna afloopt is het goed om te weten of je je abonnement wilt overzetten of dat je abonnement verlengen. Ook handig om te weten hoe je van een een abonnement weer af komt. Lees meer in abonnement opzeggen. Maar wat nu wanneer je een abonnement tussentijds opzeggen wilt. Wat zijn je rechten en plichten. Of als je wilt overstappen naar een ander abonnement. Hoe doe je dat dan? Hou ten alle tijde je opzegtermijn abonnementen in de gaten. Dat gaat je een hoop tijd en moeite besparen. En wil je weten: Hoe kom je onder een abonnement uit? Lees dan alle Tips en Tricks. En als laatste tip: Voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan abonnementen, analyseer welke abonnementen je wilt behouden en welke je wilt opzeggen, ga op zoek naar betere deals, maak een planning voor het overzetten van je abonnementen dan kun je ervoor zorgen dat je alleen nog betaalt voor abonnementen die je daadwerkelijk gebruikt.

Welke abonnementen en lidmaatschappen kun je afsluiten

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of zijn er wel abonnementen of lidmaatschappen voor te vinden. Je kunt denken aan categorieën als: Eten & Drinken, Wonen, Koken en Huishouden, Bloemen en Planten, Dier, Tuin en Klussen. Of voor je uiterlijk aan Kleding, Schoenen en Accessoires en Mooi en Gezond. Voor je werk en de kinderen vind je meer abonnementen in Speelgoed, Kantoor en School. Ben je op zoek naar een leuk en bijzonder cadeau dan zijn er abonnementen of lidmaatschappen voor een leuke Goodiebox. Hou je veel van Boeken, Muziek en Films, ook dan kun je daar goede abonnementen voor afsluiten. Sta je voor een grote grote financiële uitgave maar wil je dat niet in één keer doen dan kan een abonnement daarvoor afsluiten erg handig zijn. Denk daarbij aan een abonnement voor een TV, Computer en Elektronica, Auto’s, Fiets en OV. De abonnementen en lidmaatschappen voor Sport en Bewegen of Welness zijn wel bekender maar ook daar schreef ik informatieve artikelen over. Net zoals over abonnementen en lidmaatschappen die minder bekend zijn. Bijvoorbeeld Recreatie en leeftijdsfases. De mogelijkheden daarin zijn er wel maar nog minder bekend. Ben benieuwd welk artikel, jou de beste informatie heeft gegeven.

Meest gestelde vragen over Abonnement verlengen

Wat zijn de voordelen van het verlengen van een abonnement?

Het verlengen van een abonnement kan voordelig zijn omdat je vaak korting krijgt of geen aansluitkosten hoeft te betalen. Ook hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe provider en kan je je huidige abonnement behouden.

Hoe kan ik mijn abonnement verlengen?

Er zijn verschillende manieren om je abonnement te verlengen, zoals automatische verlenging, handmatige verlenging of het onderhandelen over de prijs van het abonnement. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou past en wat het meest voordelig is.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement niet verleng?

Als je je abonnement niet verlengt, dan stopt het abonnement op de afloopdatum en kan je geen gebruik meer maken van de diensten van de provider.

Kan ik mijn abonnement op elk moment verlengen?

Nee, bij de meeste providers is er een opzegtermijn en kan je het abonnement pas verlengen als deze bijna afloopt.

Hoe weet ik wanneer mijn abonnement afloopt?

De provider zal je meestal een bericht sturen als het abonnement bijna afloopt. Je kunt ook in je account of contract kijken om te zien wanneer het abonnement afloopt.

Kan ik nog onderhandelen over de prijs als ik het abonnement al automatisch heb verlengd?

Dat hangt af van de voorwaarden van de provider. Sommige providers bieden nog steeds de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs nadat het abonnement automatisch is verlengd.

Hoe kan ik het beste onderhandelen over de prijs van mijn abonnement?

Vergelijk eerst de prijzen van verschillende providers en bereid je goed voor voordat je gaat onderhandelen. Wees vriendelijk en assertief bij het onderhandelen en weet wat je wilt en wat je bereid bent om te betalen.

Is het voordeliger om over te stappen naar een andere provider in plaats van mijn abonnement te verlengen?

Dat hangt af van de prijzen en voorwaarden van de providers. Het kan voordelig zijn om over te stappen naar een andere provider als je bij een andere provider een betere deal kunt krijgen. Maar het kan ook extra kosten met zich meebrengen.

Kan ik mijn abonnement opzeggen als ik het niet wil verlengen?

Ja, je kunt je abonnement opzeggen als je het niet wilt verlengen. Zorg wel dat je dit op tijd doet en rekening houdt met eventuele opzegtermijnen.

Kan ik nog gebruik maken van mijn abonnement als ik te laat ben met verlengen?

Nee, als je te laat bent met verlengen dan stopt het abonnement op de afloopdatum en kan je geen gebruik meer maken van de diensten van de provider. Het is dus belangrijk om op tijd te verlengen of op te zeggen. (1)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Abonnement Verlengen: Wat zijn je Opties?

Laat een reactie achter