In dit artikel

Een persoon die exclusieve inhoud deelt op Instagram, omringd door technologische apparaten en stadsgezichten.

Alles wat je moet weten over het nieuwe abonnement Instagram-systeem

In dit artikel

Instagram verandert. Dit is belangrijk voor iedereen die van sociale media houdt. Ik, Martijn Meeuwis, met jaren ervaring in het adviseren over abonnementen, deel mijn kennis hierover.

Mensen zoeken steeds meer naar manieren om online geld te verdienen. Het nieuwe abonnementssysteem op Instagram biedt deze kans.

Dit systeem laat makers exclusieve foto’s en video’s delen met hun volgers. Het is een grote stap voor Instagram. Dit komt omdat er nu 1 miljoen actieve abonnementen zijn. Dit artikel legt alles uit wat je moet weten over dit systeem.

Lees verder.

Samenvatting

  • Instagram introduceert een abonnementssysteem waarmee makers exclusieve content kunnen delen met hun volgers. Dit biedt een nieuwe manier voor gebruikers om geld te verdienen en versterkt de band tussen makers en hun publiek.
  • Het abonnement kost €9,99 per maand voor gebruikers boven de 18 jaar en biedt een reclamevrije ervaring op het platform. Dit omvat ook het betalen voor een blauw vinkje, wat de authenticiteit van het profiel verhoogt.
  • Om een Instagram – abonnement op te zetten, moeten gebruikers naar hun Professionele Dashboard gaan, kiezen voor “Abonnementen” en de instellingen aanpassen. Dit geeft makers controle over welke inhoud ze delen en hoe ze communiceren met hun publiek.
  • Instagram – abonnementen geven makers de kans om direct inkomsten te genereren zonder dat Meta (het moederbedrijf) een deel van de inkomsten neemt. Dit stimuleert meer creativiteit en biedt financiële vrijheid.
  • Het abonnementssysteem onderscheidt zich van andere platforms door zijn focus op directe interactie met volgers. Dit creëert een unieke ervaring waarbij volgers toegang krijgen tot exclusieve inhoud die niet beschikbaar is voor niet-abonnees.

Wat houdt het Instagram-abonnement in?

Met het Instagram-abonnement krijg je toegang tot unieke posts die alleen voor leden zijn. Je betaalt een bedrag om deze speciale content te bekijken.

Exclusieve inhoud en voordelen voor abonnees

Abonnees op Instagram krijgen iets speciaals. Ze hebben toegang tot unieke inhoud die alleen voor hen beschikbaar is. Denk hierbij aan kijkjes achter de schermen en directe communicatie met beroemdheden.

Dit maakt de ervaring voor abonnees persoonlijker en waardevoller.

Met het Instagram-abonnementssysteem kunnen makers exclusieve verhalen en live-uitzendingen delen met hun trouwe volgers. Dit biedt een unieke kans voor interactie en betrokkenheid.

Het volgende onderwerp gaat over de kosten van het abonnement.

Kosten van het abonnement

Naast exclusieve inhoud en voordelen, brengt dit abonnement ook kosten met zich mee. Voor gebruikers boven de 18 jaar kost het abonnement €9,99 per maand. Deze prijs geldt wanneer je via de webbrowser op facebook.com en instagram.com afrekent.

Een belangrijk voordeel is dat je voor deze prijs een reclamevrije ervaring krijgt op het platform. Zo kun je ongestoord genieten van alle exclusieve content zonder onderbrekingen.

Meta introduceert ook een nieuwe optie waarbij je betaalt voor een blauw vinkje op Instagram. Dit is een deel van het abonnementssysteem en versterkt de authenticiteit van je profiel op sociale netwerken.

Met deze ontwikkelingen laat Instagram zien dat ze nieuwe manieren zoeken om zowel makers als gebruikers extra waarde te bieden.

Een persoon kijkt geconcentreerd naar exclusieve Instagram-berichten in een gezellige woonkamer met een moderne stadsfoto aan de muur.

Hoe zet je een Instagram-abonnement op?

Om je eigen Instagram-abonnementsdienst te beginnen, moet je eerst naar je Professionele Dashboard gaan. Daar kies je voor “Abonnementen” en volg je de stappen om alles in te stellen.

Inloggen op Instagram en navigeren naar het Professional Dashboard

Je begint met inloggen op Instagram. Gebruik je e-mailadres of inloggegevens van Google Play Store als je die hebt gekoppeld. Daarna ga je naar je profiel. Tik op de knop voor ‘Accounttype en -tools’.

Dit zet je persoonlijke account om naar een professioneel account. Met een professioneel account open je nieuwe mogelijkheden.

Eenmaal omgezet, vind je het Professional Dashboard makkelijk. Dit dashboard geeft toegang tot belangrijke functies. Je kunt hier prestaties bijhouden, educatieve informatie vinden en professionele tools gebruiken.

Het is ontworpen om alles wat je nodig hebt op één plek te hebben. Dit helpt jou als maker om meer uit Instagram te halen.

Kiezen voor “Abonnementen” en aan de slag gaan met de instellingen

Om je eigen Instagram-abonnement op te zetten, ga je eerst naar “Abonnementen” in het Professional Dashboard. Daar pas je de instellingen aan naar jouw smaak. Je kiest welke inhoud je volgers zien en hoe vaak.

Dit geeft je controle over wat je deelt en hoe je met jouw publiek communiceert.

Je aanpassingen maken jouw abonnement uniek. Denk goed na over de soort berichten en verhalen die je wilt delen. Dit helpt je een sterke band met jouw volgers op te bouwen. Ze ontvangen precies wat ze willen, zonder overbodige informatie.

Jouw beslissingen zorgen ervoor dat jouw inhoud waarde heeft voor degenen die ervoor betalen.

Een moderne laptop met een stijlvol Instagram-account en abonnementsmogelijkheden.

Het belang van Instagram-abonnementen voor makers

Met Instagram-abonnementen kunnen makers direct geld verdienen met hun creaties. Dit systeem bouwt een sterkere band op tussen hen en hun volgers, wat essentieel is voor langdurig succes.

Mogelijkheid om inkomsten te genereren

Instagram biedt makers nu een geweldige kans om geld te verdienen. Ze kunnen exclusieve inhoud en voordelen aanbieden aan hun trouwste volgers. Dit systeem nodigt fans uit om een maandelijkse bijdrage te leveren.

Zo krijgen influencers een stabiele inkomstenbron. Het mooie hiervan is dat Meta, het bedrijf achter Instagram, geen deel neemt van de inkomsten die de makers verdienen met dit model.

Influencers zien dus een nieuwe weg om hun passie om te zetten in winst. Door speciale content aan te bieden, zoals behind-the-scenes beelden of privélessen, bouwen ze een diepere band op met hun aanhangers.

Deze strategie helpt hen niet alleen meer geld te verdienen, maar verstevigt ook hun positie op het platform. Zonder extra kosten vanuit Meta, behouden de makers het volledige bedrag dat ze via hun abonnementen binnenhalen.

Dit maakt het Instagram-abonnementssysteem tot een aantrekkelijke optie voor contentmakers die zoeken naar meer financiële vrijheid.

Diepere verbinding met volgers

Met een abonnementssysteem op Instagram krijg je de kans om meer te delen dan alleen foto’s en video’s. Je biedt exclusieve inhoud aan zoals achter-de-schermen verhalen, persoonlijke berichten en speciale aankondigingen die alleen jouw abonnees kunnen zien.

Dit creëert een speciale band omdat je volgers zich gewaardeerd en uniek voelen. Ze weten dat ze toegang hebben tot inhoud die niet voor iedereen beschikbaar is, waardoor ze zich dichter bij jou voelen.

Door betrokkenheid te tonen en direct op berichten van jouw volgers te reageren, bouw je vertrouwen op. Dit kan leiden tot meer interactie en loyaliteit. Een sterke connectie met je volgers maakt van hen niet alleen fans, maar echte ambassadeurs van jouw merk of persoonlijkheid.

Nu we deze verbinding hebben verkend, laten we eens kijken hoe dit systeem zich verhoudt tot andere populaire platforms.

Vergelijking met Andere Populaire Abonnementssystemen

Vergelijken we het nieuwe Instagram-abonnementssysteem met andere populaire platforms, dan zien we interessante verschillen en overeenkomsten. Hieronder vind je een vergelijking in tabelvorm.

Platform Unieke Voordelen Kosten Speciale Functies voor Abonnees
Instagram Directe interactie met volgers via exclusieve inhoud Varieert per maker Reclamevrije ervaring, blauw vinkje
Twitter Toegang tot premium functies zoals undo tweet Varieert Blauw vinkje, minder advertenties
Patreon Diepgaande betrokkenheid bij creatieve projecten $1 – $100 per maand Exclusieve updates, merchandise
Spotify Toegang tot uitgebreide muziekbibliotheek €9,99 per maand Reclamevrije luisterervaring, offline luisteren
Netflix Breed assortiment aan films en series Vanaf €7,99 per maand HD- en Ultra HD-kwaliteit, meerdere schermen

In deze tabel zien we dat het Instagram-abonnementssysteem uniek is door zijn focus op directe interactie tussen makers en volgers. Deze benadering is verschillend van platforms zoals Patreon, waar de nadruk meer ligt op ondersteuning van projecten op lange termijn. Spotify en Netflix bieden tegen een vaste prijs toegang tot een brede bibliotheek van respectievelijk muziek en videocontent, terwijl Twitter en Instagram vergelijkbaar zijn in hun aanbod van een reclamevrije ervaring en een blauw vinkje voor abonnees. Elk platform biedt dus zijn eigen set aan voordelen en functies, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van gebruikers.

Conclusie

Het nieuwe abonnementssysteem op Instagram biedt spannende mogelijkheden voor makers en volgers. Makers kunnen nu creatiever zijn en meer verbonden raken met hun publiek door exclusieve inhoud.

Deze stap verandert hoe mensen de platformen gebruiken en zorgt voor een unieke ervaring zonder reclames. Met de juiste instellingen en een doordachte strategie kunnen gebruikers maximaal profiteren van dit systeem.

Dit is jouw kans om op een dieper niveau contact te maken met je volgers en je passies te delen op een manier die eerder niet mogelijk was.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het nieuwe abonnement Instagram-systeem?

Het nieuwe abonnementssysteem op Instagram laat contentmakers toe om exclusieve inhoud aan te bieden aan volgers die een maandelijkse vergoeding betalen, vergelijkbaar met platforms zoals Twitch en Snapchat.

2. Hoe werkt het abonnementssysteem op Instagram?

Gebruikers kunnen zich abonneren op hun favoriete contentmakers om toegang te krijgen tot exclusieve posts, verhalen en andere voordelen die niet beschikbaar zijn voor niet-abonnees, direct via de Instagram-website of app.

3. Kunnen cookies invloed hebben op mijn ervaring met het abonnementssysteem?

Ja, cookies helpen de website van Instagram om jouw voorkeuren te onthouden en kunnen je ervaring personaliseren, waardoor het navigeren door abonnementscontent vlotter verloopt.

4. Biedt Instagram ondersteuning voor als ik problemen ondervind met mijn abonnement?

Instagram biedt gedetailleerde hulpsecties en klantenondersteuning voor gebruikers die problemen ondervinden met hun abonnement, zodat je snel oplossingen kunt vinden en van je favoriete exclusieve content kunt blijven genieten.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over het nieuwe abonnement Instagram-systeem

Laat een reactie achter