In dit artikel

Persoon zit in trendy koffiebar en gebruikt social media op telefoon.

Alles wat je moet weten over een abonnement op Facebook: abonnement facebook

In dit artikel

In de wereld van sociale media verandert alles snel. Facebook heeft nu een abonnementsoptie. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik veel ervaring met verschillende soorten abonnementen.

Ik help je graag bij het maken van slimme keuzes. Het is belangrijk om te weten wat een abonnement op Facebook inhoudt.

Facebook en Instagram, beide eigendom van Meta, bieden nu de mogelijkheid om zonder advertenties te surfen. Dit kost bijna 20 euro per jaar. Dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt over het Facebook-abonnement.

Lees verder.

Samenvatting

 • Facebook en Instagram laten je nu zonder advertenties surfen voor een bedrag van bijna 20 euro per jaar.
 • Met een Facebook – abonnement krijg je toegang tot exclusieve content en steun je direct de makers van deze inhoud.
 • Het afsluiten van een abonnement op Facebook kan zowel via de website als via de mobiele app, met prijzen variërend afhankelijk van het type inhoud en de maker.
 • Je kunt je Facebook – abonnement gemakkelijk beheren en opzeggen via de instellingen van je account, waarbij je controle hebt over je betalingen en toegang tot exclusieve inhoud.
 • Het steunen van makers door middel van een abonnement biedt een persoonlijke ervaring en versterkt de relatie tussen fans en contentproducenten.

Wat zijn Facebook-abonnementen en hun voordelen?

Facebook-abonnementen geven je toegang tot unieke content die je anders niet ziet. Hiermee steun je ook direct de makers van deze content op Facebook.

Premium-inhoud toegang

Met een abonnement op Facebook krijg je toegang tot exclusieve inhoud die alleen voor abonnees beschikbaar is. Dit omvat speciale berichten, video’s en artikelen die de makers delen met hun grootste fans.

Het is een manier om dichter bij je favoriete contentproducenten te komen en hun werk op een meer persoonlijke manier te ervaren.

Door te kiezen voor deze vorm van ondersteuning, ontvang je niet alleen unieke inhoud, maar krijg je ook een abonneebadge. Deze badge verschijnt naast je naam wanneer je reageert op posts van de maker.

Zo zien anderen dat jij bijdraagt aan het succes van je favoriete creators. Dit versterkt de band tussen jou en de contentproducent en geeft je een speciale status binnen de gemeenschap.

Steun aan makers van Facebook

Facebook biedt een speciale manier om creatieve mensen te helpen. Als je een abonnement neemt, geef je steun aan degenen die inhoud maken. Ze kunnen jou dan speciale dingen laten zien die alleen abonnees kunnen zien.

Dit is fijn voor zowel de maker als voor jou. Jij krijgt iets unieks, en zij krijgen steun om verder te gaan met hun werk.

Bedrijven en individuele personen die iets maken, kunnen kijken of ze deze optie kunnen gebruiken. Meta, het bedrijf achter Facebook, maakt dit mogelijk. Zo kunnen fans direct hun favoriete makers steunen.

Dit geeft een sterke band tussen maker en supporter. Jouw steun maakt dus echt een verschil.

Een prachtig groen bos met een rustige rivier en diversiteit aan flora en fauna.

Hoe sluit je een Facebook-abonnement af en hoeveel kost het?

Om een abonnement op Facebook te starten, gebruik je eenvoudig je e-mailadres via de Facebook-website of hun mobiele applicatie. De kosten variëren afhankelijk van het type inhoud en de maker die je kiest te steunen.

Abonnement via webbrowser

Het afsluiten van een abonnement op Facebook via een webbladeraar is gemakkelijk en snel. Je betaalt €9,99 per maand voor toegang tot premium-inhoud en om je favoriete makers te steunen. Hier lees je hoe je dit doet:

 1. Open je favoriete internetverkenner en ga naar facebook.com. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je e-mailadres.
 2. Zoek de optie voor abonnementen op de startpagina of in het menu. Deze vind je vaak onder ‘Instellingen’ of in een apart gedeelte voor ‘Premium-inhoud’.
 3. Klik op ‘Abonneren’ of een soortgelijke knop die laat zien dat je kunt beginnen met het proces.
 4. Vul de gevraagde informatie in, zoals betaalgegevens en persoonlijke informatie. Facebook houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie, dus jouw data blijft beschermd.
 5. Bekijk de samenvatting van het abonnement, inclusief de prijs en wat je krijgt voor €9,99 per maand.
 6. Bevestig je abonnement door op ‘Aankoop voltooien’, ‘Bevestigen’ of een vergelijkbare knop te klikken.
 7. Na bevestiging ontvang je een bevestigingsmail op het e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw Facebook-account.

Dit proces zorgt ervoor dat jij toegang krijgt tot unieke inhoud terwijl jouw favoriete contentmakers financiële steun ontvangen. Het helpt ook om gepersonaliseerde advertenties beter af te stemmen op jouw interesses omdat platforms zoals Facebook begrijpen waarvoor jij bereid bent te betalen. Jouw bijdrage draagt ​​bij aan het creëren van een rijkere ervaring zowel voor jou als andere gebruikers op deze sociale-medianetwerken.

Zo eenvoudig is het! Met slechts een paar stappen ondersteun je creatieve mensen achter de schermen en geniet jij van exclusieve voordelen die komen kijken bij jouw nieuwe Facebook-abonnement via webbrowser.

Abonnement via de app

Een abonnement op Facebook nemen via de app is simpel en snel. Je ondersteunt er direct je favoriete makers mee.

 1. Open de sociale media applicatie op je smartphone of tablet.
 2. Zoek naar de Facebook – pagina van de maker die je wilt steunen.
 3. Klik op de knop voor het afsluiten van een abonnement, vaak aangeduid als “Word Supporter”.
 4. Controleer de kosten, die meestal €12,99 per maand zijn.
 5. Accepteer de betalingsvoorwaarden en kies een betaalmethode.
 6. Voltooi het betaalproces om het abonnement te activeren.

Zo heb je toegang tot premium content zonder spam en advertenties, terwijl je jouw geliefde maker steunt. Nadat je deze stappen hebt gevolgd, wordt het abonnement meteen actief. Met dit maandbedrag krijg je niet alleen op Facebook maar ook op Instagram een advertentievrije ervaring.

Nu weet je hoe eenvoudig het is om via de app een abonnement te nemen, laten we eens kijken hoe je deze beheert.

Een moderne kantooromgeving met een laptop en Facebook-pagina.

Hoe beheer je je Facebook-abonnement?

Het beheren van je abonnementen op Facebook is eenvoudig en snel. Je hebt controle over je steun aan makers via een paar klikken.

 1. Ga naar de Facebook – pagina van de maker waarop je bent geabonneerd. Deze stap geeft je direct toegang tot jouw specifieke abonnementsdetails.
 2. Klik op ” Abonnementen” in het menu onder je profielfoto. Hier zie je al jouw actieve abonnementen op één plek.
 3. Zoek de optie “Beheren” of “Instellingen”. Dit brengt je naar een pagina waar je verschillende aspecten van je abonnement kunt wijzigen.
 4. Wil je meldingen ontvangen? Pas hier je voorkeuren aan om updates te krijgen over nieuwe premium-inhoud.
 5. Om meer steun te bieden, kun je vaak ook het bedrag dat je maandelijks betaalt wijzigen.
 6. Om jouw steun even te pauzeren, zoek naar de optie om het abonnement tijdelijk stop te zetten zonder meteen op te zeggen.
 7. Voor hulp bij problemen kun je altijd direct contact opnemen met de maker via een bericht of het Meta Helpcentrum raadplegen.

Vervolgens deel ik hoe je gemakkelijk af kunt melden van elk Facebook-abonnement, mocht dit nodig zijn.

Alles over het opzeggen van je Facebook-abonnement

Nu je weet hoe je jouw Facebook-abonnement kunt beheren, is het tijd om te kijken naar de volgende stap: opzeggen. Het opzeggen van je abonnement kan net zo eenvoudig zijn als het afsluiten ervan, mits je de juiste stappen volgt. Hieronder vind je een duidelijke handleiding die je helpt bij het stopzetten van jouw Facebook-abonnement.

 1. Ga eerst naar de instellingen van jouw account op Facebook. Je vindt deze optie door rechtsboven op het omlaag wijzende pijltje te klikken en ‘Instellingen’ te selecteren.
 2. Kies in het menu aan de linkerzijde voor ‘Betalingen’. Hier zie je alle actieve abonnementen die aan jouw account gekoppeld zijn.
 3. Vind jouw abonnement dat je wilt opzeggen en klik op ‘Beheer’. Dit brengt je naar de pagina waarop je wijzigingen kunt aanbrengen in jouw abonnement.
 4. Selecteer ‘Abonnement Opzeggen’. Er verschijnt een bevestigingsvenster waarin om bevestiging wordt gevraagd.
 5. Volg de instructies om de opzegging te bevestigen. Facebook zal vragen waarom je jouw abonnement wilt beëindigen; kies een reden of sla deze stap over.
 6. Nadat je alles hebt bevestigd, ontvang je een e-mail als bewijs van jouw opgezegde abonnement. Bewaar deze e-mail goed voor eventuele toekomstige referenties.

Belangrijke feiten om niet te vergeten:

 • Je kunt jouw abonnement op elk moment stopzetten, maar let wel: afhankelijk van wanneer in de maandelijkse cyclus jij annuleert, kun jij nog steeds voor die maand aangerekend worden.
 • Jouw toegang tot premium – inhoud blijft bestaan tot het einde van de betalingscyclus waarin jij hebt geannuleerd.
 • Bedenk dat annuleren via mobiele browsers mogelijk niet wordt ondersteund; gebruik hiervoor een desktop of laptop.

Deze stappen verzekeren dat jij zonder kopzorgen jouw Facebook-abonnement kunt annuleren en terug controle krijgt over wat jij uitgeeft aan digitale diensten zoals Facebook-abonnementen.

Conclusie

Met de informatie over Facebook-abonnementen op zak, heb je nu meer inzicht in hoe je advertenties kunt omzeilen en unieke voordelen kunt genieten. Het steunen van makers wordt makkelijker en je krijgt toegang tot exclusieve content die niet voor iedereen beschikbaar is.

Bedenk wel goed of de kosten tegen de baten opwegen voor jou. Elk jaar bijna 20 euro betalen biedt jou een andere ervaring op sociale media platforms. Met deze kennis kun je een geïnformeerde beslissing maken over het al dan niet investeren in een abonnement.

Veelgestelde Vragen

1. Wat houdt een Facebook-abonnement in?

Een Facebook-abonnement stelt je in staat om jouw favoriete maker te steunen door maandelijks een bedrag te betalen. In ruil daarvoor krijg je toegang tot exclusieve content die niet beschikbaar is voor niet-abonnees.

2. Hoe kan ik een abonnement afsluiten op Facebook?

Je kunt eenvoudig een abonnement afsluiten door naar de pagina of het profiel van de maker te gaan die je wilt steunen en op de abonneerknop te klikken. Volg daarna de instructies om het proces te voltooien.

3. Zijn er extra voordelen verbonden aan een Facebook-abonnement?

Ja, naast exclusieve content kunnen abonnees ook genieten van speciale voordelen zoals vroege toegang tot nieuwe posts, directe communicatielijnen met de maker, en soms kortingen op merchandise of evenementen.

4. Kan ik mijn Facebook-abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment beëindigen. Ga naar je instellingen op Facebook, zoek naar ‘Abonnementen’ en selecteer de optie om je abonnement te annuleren. Je behoudt toegang tot de exclusieve content tot het einde van de abonnementsperiode.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over een abonnement op Facebook: abonnement facebook

Laat een reactie achter