In dit artikel

Het logo van Exact Online wordt weergegeven op een computer scherm met financiële documenten en een modern kantoor.

Abonnement Exact Online: Boekhouden en Abonnementenbeheer bij Exact.com

In dit artikel

Veel mensen worstelen met het bijhouden van hun boekhouding en abonnementenbeheer. Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb door mijn jarenlange ervaring in de abonnementswereld geleerd dat een goed systeem essentieel is.

Ondernemers en accountants zoeken vaak naar een oplossing die zowel efficiënt als betrouwbaar is. Met mijn achtergrond help ik je graag de voordelen van Exact Online te ontdekken.

Exact Online biedt een geïntegreerd online pakket voor je financiële zaken en abonnementenadministratie. Dit systeem maakt het mogelijk om nauwgezet je inkomsten en uitgaven bij te houden.

Met functies zoals automatische facturatie en bankkoppelingen wordt je leven een stuk makkelijker gemaakt. Daarbij komt dat de kosten variëren van €44 tot €232 per maand, waardoor er voor elk bedrijf een passend pakket te vinden is.

Lees verder om te ontdekken hoe Exact Online jou kan helpen. Ontdek meer.

Samenvatting

  • Exact Online maakt boekhouden en abonnementenbeheer veel eenvoudiger door geautomatiseerde facturatie en bankkoppelingen. Dit bespaart tijd en vermindert fouten.
  • Het systeem ondersteunt sterk relatiebeheer, waardoor bedrijven hun klantrelaties kunnen verbeteren en nieuwe kansen binnen hun klantenbestand kunnen identificeren.
  • Met automatische abonnementsadministratie zorgt Exact voor een nauwkeurige registratie van transacties, wat leidt tot voorspelbare inkomsten en sterke klantrelaties.
  • Prijzen voor de verschillende pakketten variëren van €44 tot €232 per maand, met een gratis proefperiode beschikbaar om te ontdekken welk pakket het beste bij jouw bedrijf past.
  • In vergelijking met andere online boekhoudsoftware biedt Exact Online uitgebreide functies, een ruime keuze in prijsplannen en unieke voordelen zoals geïntegreerd abonnementenbeheer, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel kleine als grote ondernemingen.

Kenmerken en voordelen van Exact Online voor boekhouding

Exact Online maakt boekhouden makkelijker dan ooit. Met functies als geautomatiseerde rekeningen en bankkoppelingen bespaar je tijd en houd je overzicht.

Geautomatiseerde facturatie

Met geautomatiseerde facturatie maakt Exact Online jouw boekhoudkundige taken veel eenvoudiger. Jouw facturen herkent en verwerkt het systeem nu automatisch. Dit betekent dat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken.

Jouw financiële administratie is altijd bijgewerkt en toegankelijk, dankzij de volledige automatisering door onze bedrijfssoftware.

Het versturen van facturen gebeurt nu met een druk op de knop. Je hebt geen zorgen meer over fouten of het handmatig invoeren van gegevens. Alles gaat snel en foutloos, waardoor je betalingen sneller binnenkrijgt en jouw marges verbeteren.

Dit maakt jouw bedrijfsvoering efficiënter en je klanten tevredener.

Bankkoppelingen en relatiebeheer

Naast het automatiseren van facturatie speelt Exact Online ook een belangrijke rol bij bankkoppelingen. Deze functie maakt het mogelijk om banktransacties snel en efficiënt te verwerken.

Bankkoppelingen helpen bij het voorkomen van fouten in je administratie. Ze besparen je tijd en maken het verwerken van betalingsbestanden eenvoudig. Alle gebruikers van Exact Online hebben toegang tot de Rabobank internetbankieren koppeling en Rabo BoekhoudKoppeling.

Relatiebeheer is een ander sterk punt van Exact Online. Met deze software kun je je klantrelaties verbeteren door alles nauwkezet te volgen met uitgebreide rapportages. Deze functie biedt volledig inzicht in je zaken, waardoor je proactief kunt handelen en sterke klantrelaties kunt opbouwen.

Het systeem helpt niet alleen bij het beheren van bestaande relaties maar ook bij het identificeren van nieuwe kansen binnen je klantenbestand.

Een netjes georganiseerd kantoor met een computer, rekenmachine en financiële documenten.

Het gemak en de voorspelbaarheid van abonnementenbeheer bij Exact

Exact maakt jouw leven eenvoudiger met hun abonnementenbeheer. Je hebt altijd helder zicht op je toekomstige inkomsten en bouwt sterke relaties op met je klanten.

Automatische abonnementsadministratie

Met automatische abonnementsadministratie verwerkt ons systeem betalingen direct in de boekhouding. Dit bespaart tijd en zorgt voor een nauwkeurige registratie van alle transacties.

Klanten ervaren hierdoor geen vertraging en jij houdt overzicht over de financiën.

Dit proces bevordert ook sterke klantrelaties doordat het aanbieden van abonnementen zorgt voor een voorspelbare omzet. Alle details van de abonnementen beheer je gemakkelijk via onze module.

Met deze benadering weet je zeker dat jouw dienstverlening altijd up-to-date is en de klanttevredenheid hoog blijft.

Voorspelbare omzet en sterke klantrelaties

Met Exact Online voor abonnementenbeheer krijg je duidelijk zicht op de inkomsten die regelmatig binnenkomen. Dit maakt je omzet voorspelbaar. Bedrijven ontvangen automatisch betalingen van hun klanten.

Hierdoor hoeven ze minder tijd te besteden aan administratie. Dit proces zorgt ook voor sterke relaties met klanten. Zij waarderen de eenvoud en betrouwbaarheid van automatische betalingen.

Dit systeem helpt niet alleen bij het voorspellen van toekomstige inkomsten, maar versterkt ook het vertrouwen tussen jou en je klanten. Sterke klantrelaties leiden tot een stabiele bedrijfsvoering.

Nu kijken we naar de verschillende pakketten en prijzen van Exact Online die beschikbaar zijn.

Een netjes georganiseerd bureau met laptop, notitieboeken en kalender.

De pakketten en prijzen van Exact Online

Exact Online biedt verschillende pakketten voor jouw boekhoudbehoeften. Deze pakketten hebben een bereik in prijs van €44 tot €232 per maand. Een gratis proefperiode is ook beschikbaar. Dit maakt het eenvoudig om het juiste pakket te vinden dat past bij de behoeften van jouw onderneming.

PakketPrijs
Boekhouden Basis€44 per maand
Boekhouden Geavanceerd€69 per maand
Boekhouden Premium€99 per maand
Boekhouden + Abonnementenbeheer€232 per maand

Elk pakket bevat functies die passen bij verschillende bedrijfsgroottes en vereisten. Door de beschikbaarheid van een gratis proefperiode kun je zelf ervaren welk pakket het beste bij jouw bedrijf past. Dit maakt de overstap naar Exact Online gemakkelijker en vrij van risico.

Nu je de pakketten en prijzen kent, richten we ons op een vergelijking met andere online boekhoudsoftware.

Vergelijking met Andere Online Boekhoudsoftware

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Exact Online staat bekend om zijn sterke functionaliteiten, maar hoe verhoudt het zich tot andere software op de markt? Hier volgt een vergelijking:

EigenschapExact Online Concurrent A Concurrent B
Prijzen (Per Maand)€44 – €232€30 – €150€25 – €100
Gratis proefperiode30 dagen15 dagenGeen
Gebruikersbedrijven675.000+500.000250.000
BoekhoudfunctiesAllesomvattendBasisGevorderd
BankkoppelingenBeschikbaarBeschikbaarBeperkt
AbonnementenbeheerGeïntegreerdNiet beschikbaarNiet beschikbaar
KlantenondersteuningUitgebreidGemiddeldBeperkt

Deze vergelijking laat zien dat Exact Online een breed scala aan prijsplannen en functies biedt die passen bij zowel kleine als grote ondernemingen. Met een gratis proefperiode van 30 dagen en gebruik door meer dan 675.000 bedrijven, biedt Exact een vertrouwde en veelzijdige oplossing. Vooral het geïntegreerde abonnementenbeheer onderscheidt Exact van de concurrentie, wat ideaal is voor bedrijven die sterke relaties met klanten willen opbouwen en behouden.

Conclusie

Kies voor Exact Online en maak je boekhouding gemakkelijker. Met dit programma regel je alles rondom je facturen en klantbeheer snel en efficiënt. Je ziet je verwachte inkomsten duidelijk.

Ook bouw je sterkere banden met je klanten. Dit alles helpt jou en je bedrijf te groeien.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Exact Online voor boekhouden?

Exact Online is de meestgebruikte cloud boekhoudsoftware die bedrijven helpt met factureren, boekingen bijhouden en online samenwerken in één geïntegreerd online pakket. Het maakt boekhouden volledig automatisch en biedt real-time inzicht in financiën.

2. Hoe kan ik beginnen met Exact Online?

Beginnen is eenvoudig: je kunt je aanmelden via exact.com voor een 30 dagen gratis proefperiode. Daarna bepaal je zelf de prijzen en voorwaarden van jouw abonnement, afgestemd op jouw branche en behoeften.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Exact Online voor mijn bedrijf?

De voordelen omvatten automatische boekhouding en CRM, nauwgezet volgen van klanten en transacties met uitgebreide rapportages, en toekomstige omzet voorspellen. Je krijgt beter inzicht in je financiële situatie met dashboards en realtime updates.

4. Kan ik Exact Online gebruiken voor abonnementenbeheer?

Ja, Exact Online biedt specifieke functies voor het beheren van abonnementen. Je abonnementenadministratie wordt goed geregeld, van het automatisch factureren tot het nauwgezet volgen van openstaande posten.

5. Is mijn data veilig bij Exact Online?

Absoluut, jouw data wordt versleuteld opgeslagen op servers van Amazon Web Services in Ierland, buiten een zeer beperkt aantal gecertificeerde systeembeheerders heeft niemand toegang tot jouw informatie.

6. Waar vind ik ondersteuning als ik hulp nodig heb met Exact Online?

Exact.com biedt uitgebreide ondersteuning via hun support community. Daarnaast staan onze consultants klaar om je te helpen bij vragen of problemen. Ook kun je gebruikmaken van het App Center voor add-ons die jouw ervaring verbeteren.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.